Loading...
You are here:  Home  >  New Age journalistiek  >  Gastcolumns  >  Current Article

LEVEN OP LICHT, OP PRANA.

By   /   november 14, 2019  /   Reacties uitgeschakeld voor LEVEN OP LICHT, OP PRANA.

Marja Nieuwveld

Leven van Licht & Liefde – Mijn ontdekkingsreis naar een leven zonder eten

Door Marja Nieuwveld, 2 november 2019

Sinds september 2018 leef ik van Licht en Liefde. In een notendop: ik heb geen eten nodig om te leven, maar geniet van proeverijtjes. 

Met een levensinstelling van loslaten en uiteindelijk niets meer vasthouden, kwam ik uiteindelijk via de synchroniciteit op het punt om ook niet meer afhankelijk van eten te zijn. De financiële afhankelijkheid had ik ook al losgelaten. Mijn leven wordt steeds eenvoudiger, omdat ik niets meer nodig heb. Op dit moment hou ik me hoofdzakelijk bezig met het in de wereld zetten van mijn derde boek ‘Leven van Licht en Liefde’. Daarnaast komen er af en toe klussen op mijn pad waar ik als zelfstandig marketing consultant mijn uitgaven mee bekostig. Ik ervaar vrijheid op alle vlakken en dat dankzij een life-changing pranic awakening retreat (zie https://pranic-awakening.com/retreats/?lang=nl).

“Het is van het grootste belang dat je echt voelt en innerlijk weet dat het mogelijk is om te leven van Prana en dat dit de juiste weg voor je is. Zonder twijfels, in volledige overgave…….dan ben je klaar voor de volgende stap op de evolutionaire ladder.”  

Ik wist het, ik was er klaar voor; zonder twijfel en in volledige overgave. Wat begon als de wens naar vrijheid, vrij van beperkende gedachten en conditioneringen, resulteerde in een bewustzijnsverruimend avontuur. Tussen de bedrijven en mijn yogamatje door heb ik eindelijk gevonden waarnaar ik had gezocht. Door de teleurstellingen van de romantische liefde en de zware lessen van de onvoorwaardelijke liefde heb ik de universele liefde gevonden. Die verbindende levensenergie die ook prana genoemd wordt en die mij nu op alle vlakken voedt.

Het woord/begrip Prana komt uit het Sanskriet en betekent vitale levensenergie. Het is universele levensenergie waar alles en iedereen uit bestaat en ook nodig heeft om te kunnen bestaan. Naargelang de cultuur, wetenschappelijke achtergrond of religie wordt het anders genoemd. Enkele gangbare andere benamingen zijn het Chinese chi, het Japanse ki, het Griekse pneuma, het Latijnse spiritus vitalis of spiritus mundi, logos, arché, obaia, kundalini, oerstof, lichtquark, (bio)fotonen, higgs-deeltje, morfogenetisch veld, nulpuntenergie/zero point field, universeel bewustzijn, Akasha, ether, ziel, heilige geest, Atman, god, het godsdeeltje en Allah. In mijn ogen spreken ze allemaal over hetzelfde niet tastbare wonder. Er schijnen wel meer dan honderd benamingen voor te zijn en al sinds mensenheugenis, fascineert dit fenomeen de gemoederen. Maar voor het gemak schrijf ik over prana, terwijl het eigenlijk niet te vatten is in een woord. Het is een klank; de mantra AUM, ook wel OM of AOHM genoemd. De klank waaruit alles ontstond en die wereldwijd ongeacht cultuur of religie door miljoenen mensen gechant (gezongen) wordt.

PRANA OPNEMEN

Wij nemen prana op via de ogen, de adem, ons spijsverteringskanaal en onze huid. In feite is het de energie waar wij uit bestaan, een grens trekken is een beetje lastig en ook compleet overbodig. Laten we het vooral niet te moeilijk maken. Dit is ook de reden dat iedereen al in mindere of meerdere mate van prana leeft. Onze overtuigingen, conditioneringen, afhankelijkheid en vastgeroeste emoties zijn de enige obstakels die ons verhinderen om verder open te staan voor deze onuitputtelijke bron. Leven van prana betekent dat je jouw lichaam voedt met prana. Uiteindelijk zijn na ongeveer één jaar al je cellen gevuld met prana en ben je eigenlijk je eigen bron. Je voedt je dan niet meer met prana, maar je bent dan prana.

De kreet ‘je bent wat je eet’ is niet uit de lucht gegrepen. De kreet lichtvoeding is hier een goed voorbeeld van. Aan de ene kant spreken we over het niet materiele in de vorm van prana, met haar vele verschillende benamingen. Dan hebben we ook nog de materiele vorm, het energierijke liefdevol geteelde of vers geplukte eten dat we in onze mond stoppen. Dit soort eten bevat lichtenergie ofwel prana. Dat ik het hier niet heb over de lege vulmiddelen die de voedingsmiddelenindustrie levert, mag duidelijk zijn. Maar jij bent natuurlijk nieuwsgierig hoe deze omstelling zich voltrokken heeft. Na een intake van drie uur bij de begeleiders van de 10 daagse pranic awakening retreat kon ik besluiten: ik was er klaar voor.

Vier weken voor de aanvang mocht ik enkel nog maar veganistisch eten. Geen probleem voor mij, want ik ben geen grote vleeseter en zonder mijn favoriete vis kon ik ook wel uitkomen. Twee weken van tevoren mocht ik alleen nog vruchten eten en vruchtensap drinken. Toen brak de retreat aan en bleven er enkel nog de sappen over. Tien dagen lang werd de groep op alle vlakken voorbereid op een leven van prana. De begeleiding was professioneel en liefdevol. De dagen vulden zich met gewicht- en bloeddrukcontrole, kundalini yoga, meditatie, ademhalingsoefeningen en ‘breathwork’, wandelingen en sapjes. Vooral door het intensieve ademhalingswerk merkte ik dat mijn lichaam steeds schoner en lichter werd. Gelukkig bleek het nog maar het opruimen van de allerlaatste restjes te zijn, want ik had al ruim twintig jaar op alle vlakken schoongemaakt.

RADICAAL VASTEN

De spanning steeg, de dryfast brak aan. Drie dagen, 72 uur, zonder eten of drinken. Dit zou je lichaam op alle vlakken resetten. Doordat het informatie dragende lichaamsvocht tot in het diepste van je moleculen aangesproken wordt, zouden alle overtuigingen losgeweekt worden.
Volgens de reguliere wetenschap kun je maar drie tot vier dagen zonder water. We balanceerden dus tussen twee werelden en alleen een rotsvast vertrouwen en volledige overgave zou voor ons het verschil betekenen tussen leven en dood. Gelukkig ervoer ik een diep vertrouwen, ik werd gedragen. Dit proces was het zwaarste wat ik ooit gedaan heb in mijn leven, maar het bleek ook het waardevolste te zijn. Daarna mochten we weer beginnen met enkele slokjes water, wat werd opgebouwd naar sappen. De daaropvolgende drie maanden zouden we nog sappen drinken, niet voor onze voeding, maar puur voor de energie. Na deze periode zou mijn lichaam voldoende cellen hebben geregenereerd zodat ik geheel van prana zou kunnen leven. Tijdens de dryfast was ik een hoopje ellende maar de transformatie erna voltrok zich in een razendsnel tempo en inmiddels voel ik mij net als het Duracel reclamekonijntje met de heldere mind van een uil en de kracht van een beer.

Ik geniet nu van de vrijheid te kunnen eten wat en wanneer ik wil, maar het niet te hoeven. Op die momenten dat ik nu zelf nog iets eet, let ik op de volgende zaken; het energetische principe, met liefde bereid en kleurrijke variatie. Het liefste snoep ik spontaan van wat er op mijn pad komt; een madeliefje, een blaadje van de zuring of de zaadjes van de brandnetel.

Al met al was het de meest effectieve transformerende belevenis voor mij als mens, een krachtige reset van mijn lichaam en een onomkeerbare ctrl. – alt – delete voor mijn bewustzijn. Met als resultaat dat, het eten of het niet eten, helemaal niet meer belangrijk is. Dit ultieme bewustzijnsverruimende proces gaf mij het inzicht dat eten en alle andere afhankelijkheden mij weghielden van de essentie. Door de diepe verbondenheid die ik heb mogen ontvangen ben ik mij nog bewuster van de liefde voor het eten, mijn lichaam en mijzelf en huppel stralend door het leven.

Mijn associatie tot alles is veranderd en de wereld om mij heen is niet meer wat het was. Het niets meer nodig hebben geldt op alle vlakken, niet alleen met het eten. Ik voel me meer gevoed dan ooit eerder in mijn leven. Ik werd begeleid door de kracht van mijn bewustzijn, dat ik in het afgelopen jaar steeds beter heb leren kennen. Tot het zich uiteindelijk ontpopte in de bron van jou en mij.

In de zomer woon ik aan de rand van Rotterdam in een klein paradijsje en tijdens de winters trek ik mij terug op mijn berg. Terug naar de bron in het Gotthard gebied waar mijn passie en missie samenvallen in het ZIJN van het hart van de wereld. Genietend van het leven ontdek ik de quantum-wereld door de ogen van een kind en leer te spelen met deze fascinerende bron van energie.

www.hetnieuweveld.nl

 

    Print       Email

You might also like...

Verhuizen naar Hongarije?

Read More →