Loading...
You are here:  Home  >  New Age journalistiek  >  Emancipatie en seksualiteit  >  Current Article

‘Tantramassages verbieden’ zegt Ewald Wagenaar

By   /   december 20, 2019  /   Reacties uitgeschakeld voor ‘Tantramassages verbieden’ zegt Ewald Wagenaar

Masseurs misbruiken hun etiket: Tantramassages. Bah. Schande. Of gewoon sullig karma?

Ewald Wagenaar, hoofdredacteur van het maandelijkse New Age tijdschrift Koorddanser, vindt dat we Tantramassages en allerlei spirituele, excesserige groepjes moeten verbieden. Zijn 19e eeuws standpunt wordt ingegeven door de in het nieuws geraakte uitwassen in de Me Too-sfeer. Vrouwen wilden WEL intiem aangeraakt worden maar niet gewipt! Ja, dames, dat is een gebrek aan intuïtief opletten bij de keus van je masseur zou ik zeggen en een gênante leerervaring. De betrokken Tantra-masseur krijgt voor de rechter ook een even boeiende  leerervaring. Zo, klaar. Is dat gerotzooi nu een beslist te verbieden uitwas van deze zogenaamd Nieuwe Tijd? En Me Too nu een presentatie van de vechte vrije emancipatie van de vrouw? Mij valt dat niet op.

In die echte goeie oude tijd, de late 70-er jaren van de 20ste eeuw, reisden vele zoekers (m/v) af naar Poona, naar de ashram van Osho Bhagwan Rajneesh, waarvan bekend was, dat er alles kon. Spelen, Tantra, relatiestress uitwerken en vertrouwen op de regel van de Meester: HIER VRAGEN DE VROUWEN DE MANNEN!
Ik heb een dubieuze maar tegelijk eervolle reputatie overgehouden aan het feit dat ik me als getrouwe discipel van de Meester aan die regel gehouden heb en tevens al die jaren niemand geweigerd/afgewezen heb. Zo hoort het. Vrouwen hebben teeltkeus (dat is: intuïtief de passende partner kiezen), mannen zijn biologisch-instinctief simpelweg zaadverspreiders, bereid om het overal weg te geven. Mannen horen vrouwen te bedienen, zegt de Joodse Talmoed al, anders worden de vrouwen prikkelbaar en lelijk. Beide partijen leren veel van elkaar als ze de mogelijkheid openhouden voor inniger wordende vriendschap.

De benepenheid en de verpreutsing slaat echter allerwegen toe. Badkleding in de sauna, douchen in je short, topjes op het naaktstrand en nu ook dingen verbieden? Nette mannen moeten nu weer zielige vrouwen gaan beschermen? Terug naar 1819? Echt?
Geldt er geen wet van karma meer? Het idee dat je krijgt wat je nodig hebt om te groeien? Mijn visie is dat je beter kan gaan en durven en dan eventueel achteraf spijt en berouw krijgen. Beter dan thuis masturberen en piekeren. Ik ben dankbaar dat ik toch echte liefde gekregen heb in mijn overdreven polyamoureuze leven. Ik ben blij dat ik met enige compassie en zelfspot terug kan kijken op mijn diverse stomme manoeuvres en verblinde intuïties. Ook domme mensen hebben zo hun problemen. Maar wie koketteert met Slachtofferschap zit nog steeds in een egoprobleem: de zucht naar aandacht. Dat geldt evenzeer voor de Redders en de Vervolgers.

De beterweters, de keurigen, de Protestanten, de verbieders, ze zijn niet beter dan de vrouwvijandige Salafisten: oordeel, oordeel, oordeel en vooral de grote gele sticker op de borst: WIJ ZIJN DE ZUIVEREN VAN GEEST. Wie zonder zonde is, gooie de eerste steen. Wie altijd boven de lust geleefd heeft, valt rammelend van droogte in de grafkist.

Halleluah. Amen.

ww.peterdenharing.nl

    Print       Email

You might also like...

CHECKLIJST VOOR VALSE GOEROES EN PROFETEN

Read More →