Loading...
You are here:  Home  >  New Age journalistiek  >  Emancipatie en seksualiteit  >  Current Article

MIJN SEKS IS STUK

By   /   december 9, 2019  /   Reacties uitgeschakeld voor MIJN SEKS IS STUK

Met mijn geliefde kijk ik naar de VPRO documentaire van Lize Korpershoek (34) met die titel: Mijn seks is stuk.  Geen zin, geen spanning meer, wel veel onmacht en verdriet. Haar seks is nu eenmaal stuk? Met die conclusie uit dit filmpje https://www.youtube.com/watch?v=znb-3MWMsC8 schiet echter geen ongelukkig, gefrustreerd meisje of jonge vrouw iets op. Lize moet naar de gynaecoloog, naar de seksuoloog, naar Christine Le Duc, naar de Tantra-workshop en ze gaat haar oude dagboeken nalezen. En dat is het? Helpt haar dat ook maar iets verder? Nee, ze heeft haar pijn en verlatenheid laten zien, dat is herkenbaar voor veel andere meiden, vast wel. En mooi. Maar daar stopt de documentaire. Jammer.

Waarom wel van de hoge duikplank moeten maar niet de geestelijke diepte in? Ach, eindigen met “Mijn seks is nu eenmaal zo?” Als je jezelf maar accepteert, zo, met deze stress, dan kunnen we verder? Kom nou toch! Er is toch wel meer en beter dan zulk oppervlakkig zelfonderzoek? Een liefdevolle ervaren (regressie)therapeut zou diepgaand doorvragen kunnen aanbieden of een tranceonderzoek naar contacttrauma’s uit je jeugd, zelfs naar een eventueel vorig leven. Een Familie Opstelling biedt niet zelden verheldering maar ook een karmische analyse van je geboortehoroscoop zou je zinnig inzicht kunnen geven. En als daarvan nog te weinig jou helder krijgt, zou je ook nog een sessie met XTC of Ayahuasca kunnen proberen.

Je bent emotioneel tekort gekomen in je jeugd, dat zien we. Je moeder verdooft zichzelf meteen met sigaartje en rode wijn, fijn dat ze het allemaal zielig voor je vindt. Maar jouw gezicht blijft boos of ontmoedigd of ongelukkig. Je zus steekt ook nog maar een sigaret op.
Is er nu echt niet verder te kijken naar patronen, naar gewoonten, naar verdedigingslinies om te vermijden wat je ECHT voelt? Natuurlijk wel. Mensen geven een ander altijd (te) lang wat ze zelf hadden willen hebben. Dus geef jij mannen hun orgasmetje, alsof dat is wat die mannen nu eenmaal willen en hoe je ze tevreden kunt houden? Nee toch? Iedereen wil echte liefde, die vastpakt, vasthoudt en koestert. Die doorvraagt. Er is kennelijk veel aandacht en liefde voor je beschikbaar, maar dat verdrinkt als je boos blijft.

    Print       Email

You might also like...

CHECKLIJST VOOR VALSE GOEROES EN PROFETEN

Read More →