Loading...
You are here:  Home  >  New Age journalistiek  >  Alternatieve gezondheid  >  Current Article

Kristallen, kleuren en hun helende kracht

By   /   november 6, 2017  /   Reacties uitgeschakeld voor Kristallen, kleuren en hun helende kracht

Rode Jaspis (collectie timmersgems.com)

Een kleurrijk kristal voor Sinterklaas? Gezellig, mooi, krachtig, gezond makend, wat moet je met zo’n onverwacht cadeau? Kan kleur helen? Veel therapeuten zweren er bij.

“Kris­tallen geven geen helende energie af en ze slaan ook geen energie op,” beweerden Ronald Bonewitz & Lilian Verner-Bonds, twee Engelse schrijvers, in hun indertijd fameuze boek Kosmische Kristallen. “Ze zenden niets uit, ze zijn noch mannelijk noch vrouwelijk. Ze trillen alleen maar en verbin­den zich met scheppingskracht. Als je een kristal program­meert voor be­paalde doelen, dan zorgt jouw intentie voor de actie en het kristal functioneert daar­bij als reflec­tor.”

Sinds er 3000 jaar v.C. in het Midden-Oosten amuletten van edelstenen versche­nen, gesneden als zegels, voorwerp of borst­schildver­fraaiing, is er in de mineralogie gesjoemeld met namen en zogenaamde magische of helende wer­kingen. Dat Kreeften bijvoorbeeld maanstenen moeten kopen, is volslagen nonsens. Als er al enig gezondheidseffect optreedt, heeft dat eerder met de kleur te maken. Helaas bestaat er naast natuurlijke kleur ook zat commerciële verneukerij.. Handelaars veran­deren namelijk met radioac­tieve of röntgen straling of door ver­hitting de kleur van kristal­len. Calsiet is daarom berucht.

Aan kristallen toege­schreven psycho­lo­gische en helende eigen­schappen zijn eerder effecten van hun kleur. Kleuren kunnen je namelijk wel goed helpen bij de ontplooi­ing van je geest. Het blauwgroene turkoois is bijvoorbeeld een perfec­te kleur om je gezondheid te verbe­teren. Volgens Aziatische wijsgeren hebben alle chakra’s hun eigen kleur en dynamiek. Je kunt volgens deze opvattingen met kleurige kleding of gekleurde kristallen jezelf helen of in een beter evenwicht brengen.
Nu is kleursymboliek ook vaak een kwestie van culturele associatie. Wit is in India bijvoorbeeld de kleur van rouw en dood. Het Witte Huis in Washington associëren de Hindoes daarom makkelijk met dood en verderf. Geluk brengt een langdurig verblijf in dat Witte Huis zeker niet. Indiase politici en andere toppers wonen bij voorkeur in een rood of geelachtig gebouw.

Kleurtherapie is voor mij een aanrader sinds een fysiotherapeut mijn zere linkerschouder met oranje tape afplakte. “Baat het niet dat schaadt het ook niet,” sprak hij lachend maar zelfverzekerd. Ik kreeg ook een stuk rode jaspis mee voor in mijn linkerbroekzak. “Beetje geloof in de wonderen der natuur, doet ook wonderen,” vervolgde hij. De man kreeg helemaal gelijk. Kijk voor wat meer info maar zelf eens op http://www.spirituelewinkel.nl/kleurentherapie.htm.

    Print       Email

You might also like...

CORONA IS EEN FALSE FLAG OPERATIE. Of IK vergis me natuurlijk!

Read More →