Loading...
You are here:  Home  >  New Age journalistiek  >  Alternatieve gezondheid  >  Current Article

Bepaalt je Vrije Wil of je stress je gezondheid? Of je horoscoop?

By   /   november 27, 2017  /   Reacties uitgeschakeld voor Bepaalt je Vrije Wil of je stress je gezondheid? Of je horoscoop?

Een gezonde geest in een gezond lichaam, dat is wat we willen. Maar hoe komt het dat we als Westerse, ‘beschaafde’ mensen collectief steeds zieker lijken te worden? Zijn we aangeslagen, slap, gek of te gestresst geworden? Of lachen we te weinig? Doet onze Vrije Wil niks meer? Vier fasen in elk genezingsproces.

God is een onvergankelijk en gelukzalig wezen,” zegt de Griekse wijsgeer Epicurius rond 300 voor Christus. “Ook de mens wil geen pijn en geen angst hebben. Als hij leert met soberheid toe te kunnen en net zo makkelijk te kunnen genieten van luxe en plezier àls het er is, dan heeft hij verder niet meer nodig dan gezond verstand om goed, rechtvaardig, prettig en gezond te leven. Als hij oefent met onafhankelijk worden van invloeden buiten hemzelf, dan zal hij na verloop de ultieme invloed van zijn geestelijke evenwicht ervaren op zijn lichamelijke gezondheid.”

De wijze Epicurius stelt dat er in elk mensenleven nu eenmaal veel noodzakelijke en een aantal toevallige gebeurtenissen plaatsvinden, maar dat de geestelijk volwassen mens de ruimte moet pakken als hij kansen krijgt om zijn eigen vrije wil te demonstreren. Dat spoort geheel met de nog oudere theorie van Indiase astrologen, die stellen dat slechts ¾ van al onze inspanningen gebaseerd zijn op karmische revitalisaties van onafgemaakte situaties uit vorige levens. Een vierde deel blijft qua ervaringen dus vrij benutbaar. Laten we dus alle aandacht richten op onze vrije wil. Hoe meer we bewust zijn van onze beperkende overtuigingen en emotionele gewoonten, hoe meer speelruimte er komt.

In de horoscoop van elk mens geven de zogeheten transits (de actuele bewegingen) van de planeet Uranus aanwijzingen voor het onverwachte, onvoorspelbare en avontuurlijke in je leven. Op dit moment staat deze planeet in het sterrenbeeld Ram retrograde (teruglopend) op 25 graden. Van belang is in welk Huis, in welk levensgebied, deze positie invloed heeft. Staat Uranus nu bijvoorbeeld in je 7e huis dan mag je onorthodoxe contacten in de relatiesfeer verwachten, in het 2e huis moet je eerder oppassen voor financiële verrassingen en in het 6e huis kan er iets vreemd met je gezondheid of werkplezier gebeuren. Spannend, want juist als de Uranus-transit ook nog bepaalde aspecten met andere planeten in jouw horoscoop maakt, dan krijg je absoluut ongewone vrije kansen om je wil te demonstreren.

ZIEKTE EN STRESS

Geldt de maakbaarheid van ons leven op basis van de wil nu voor alles? Helaas, gezondheid is niet iets wat je zo maar kunt afdwingen. Ziekte wil ons altijd iets leren. Is je immuunsysteem goed, ga je zorgzaam met je lijf om, hoe reageer je op invloeden van anderen? Elk mens is immers gevoelig voor zogeheten psychosomatische verstoring. Geestelijke dingen beïnvloeden je lichamelijke zijn en welbevinden. Ik geloof wel dat aan bijna elke chronische ziekte een vroege, heftig emotionele stresssituatie is voorafgegaan. Zoiets creëert namelijk een vorm van hersenchemie waarbij je voortaan kwetsbaarder bent voor angstige en depressieve gevoelens. Een ander kan denken dat het wel meeviel, maar als jij als kind sterk ontmoedigd bent geweest in je expressie (van wat dan ook), dan ben je later makkelijker slachtoffer van vergelijkbare negatieve emoties (zegt recent wetenschappelijk onderzoek).

Er spelen in mijn optiek eveneens karmische aspecten. Iemand wil iets meemaken, herhalen van een onbalans uit een vorig leven bijvoorbeeld. Of iemand wil (moet?) de andere kant van een vreselijke situatie bewust maken. De dader/slachtofferrol omkeren, ai, ai, ai. Kan je ziel dan je lijf ziek maken?  Atheïstische filosofen hebben het wat dat betreft extra moeilijk, want die geloven in niks.

LEVENBRENGENDE ADEM

Ik beweer dat de ziel via de adem controle heeft over de toevoer en de opname in het lichaam van prana (een mystiek stofje dat gekoppeld is aan zuurstof). Zeker is dat zodra iemands zuurstofreservoir minder wordt, er iets mis gaat. Omgekeerd, zodra je de zuurstof/prana opname verhoogt, kan er ook direct genezing optreden. Dat zeggen de Vedische artsen al duizenden jaren. In de medische wetenschap is het effect van zuurstofinbrengers pas enige jaren geleden bewezen. Ik hoor ook nog een cliënte zeggen dat ze zichzelf door diepe pijnen heen geademd had met als uiteindelijk resultaat volledige genezing. “Het totaal beleven, er totaal verantwoordelijkheid voor nemen,” zei ze. “Accepteren dat het iets van mijzelf was, niet een effect van de een of andere externe vijand.”

Sommige mensen houden lange lijstjes van gevaren en hun remedies bij. Ze denken dat ziekte alleen komt door een vijandige aanval van bacteriën, virussen, schimmels en ziekmakers zoals insecticiden en andere giftige troep in ons voedsel. Anderen verwijzen naar straling, vervuilde lucht, alcohol, tabak, drugs, paddo’s en foute medicijnen. Men kan verder last hebben van akelige, geërfde genen bovendien. Stress doet het ook altijd goed op die lijst. Kies je favoriete vijand, vrienden! Wat zal het zijn?

Toch zijn al deze gedachtegangen volgens mij geheel onzin. Een ziekteverwekker kan het lichaam alleen aanpakken als het lichaam zijn eigen weerstand verlaagt. Hoe komt dat dan? Ik stel dat de ziel daarmee aangeeft dat hij/zij problemen heeft met het overbrengen van zijn doel en richting aan de geest, de in dat geval te angstige of onwillige menselijke biocomputer in je hoofd. De ziel, de zielepijn, probeert dan rechtstreeks een symbolisch geladen boodschap via het gezamenlijke voertuig, het lichaam, over te brengen. Men leze minstens pionier Louise Hay ( op 31 augustus van dit jaar overleden) over de betekenissen van de verschillende ziektebeelden.  Hier ook een mooi stukje uit het werk van Christiane Beerlandt.

UITEINDELIJKE HELING

Veel therapeuten erkennen dat er (minstens) vier belangrijke fasen zijn in elk genezingsproces. Uitzoeken hoe die stress- en pijnervaringen vroeger (en soms heel veel vroeger, namelijk in vorige levens) in elkaar staken, tekent meestal Fase 1 op weg naar heling. Erkennen dat iets of iemand je pijn deed of grote angst opwekte, en dat helder benoemen, is de helft van de klus.

Fase 2 in het genezingsproces is openstaan voor meer lucht, licht en vreugde. Meer relativeren, grote lijnen zien, iets lezen over karma en leren om optimistischer te zijn. Positief denken. Daar en toen was het een zooitje, hier en nu valt het niet mee, maar straks, straks kan het toch vast beter gaan. Ga letterlijk de zon in, laat je lijf meer Vitamine D aanmaken en laat je longen meer natuur en zuurstof inademen.

Fase 3 vraagt aandacht voor een aantal puur lichamelijke facetten van genezing. Drink genoeg water. Als je urine donkergeel is, zit je niet goed. Vooral de uitdroging van je hersenen brengt grote schade toe aan je genezingsprocessen. Een waterfilter helpt al om je water zachter te maken, waardoor je makkelijk meer drinkt. Anderhalve liter water per dag is minimaal. Sappen of ander vocht tellen niet mee. Ik ga hier nog wat dieper in op het voedings- en verteringsverhaal.

AANRADERS OP INTERNET

Internet bied je vanzelfsprekend uitstekende bronnen voor verantwoorde voeding. Aanraders? Op https://www.ahealthylife.nl kun je de slimme onderzoeken van Juglen Zwaan nalezen en op https://www.leefbewust.com kun je gebruik maken van het enorme kennisplatform van Ron Fonteine. Je moet tegenwoordig immers op van alles en nog wat letten. Voldoende mineralen en vitaminen, voldoende gezonde vetten. Er waart een anti-vet spook in Westerse landen rond, omdat men denkt dat vet iets te maken heeft met overgewicht. Onzin. Gezond vet transporteert energie in je hersenen, te weinig vet breekt onder meer je geheugenfuncties af. Omega-3 en -6 vetzuren kun je gelukkig in pilletjesvorm verkrijgen.

Het ligt voor de hand dat je met een ziek lijf extra moet opletten op vervuild, bespoten voedsel en op andere bronnen van chemische vergiftiging. Kwikzilver is een beruchte boosdoener (in vaccinaties en in amalgaamvullingen bijvoorbeeld) maar wonen naast een drukke verkeersweg of tramlijn bezorgt je longen een hoop roet en andere vervuiling. Daar moet je vanzelf niet ook nog eens tabaksrook of sterk teerhoudende wiet tegen aan plempen. Ik gebruik al vijftien jaar een HEPA-luchtfilter in huis en dat blijkt opnieuw en opnieuw nodig. Na een jaar is het vies, zwart en vreselijk stoffig en kan ik het (dure) filterblok vervangen nog een half jaar uitstellen door flink stofzuigen en wassen.

 Prrtt!

BLINDE DARM ALS BACTERIEKLUISJE

Vanwege onze slechte eetgewoonten en het excessieve gebruik van antibiotica (die met de slechte bacteriën ook de goede doden) moeten we soms wat probiotica innemen. Ik las ooit dat bijvoorbeeld Yakult een cultuur van darmbacteriën is die uit menselijke poep gerecycled wordt. Heel vies maar slim. Dieren eten soms wat van hun eigen kak op in een instinctief weten dat ze wat aanvulling van de bruine goodies nodig hebben. Onze blinde darm. dat slijmerige zakje tussen je dikke en dunne darm, is een soort beveiligd kluisje is voor nuttige darmbacteriën, voor als je bestaande cultuur wordt uitgeroeid door dysenterie, cholera of langdurige diarree. Inmiddels zijn integere medici met veel zinnige tips gekomen voor gezonder leven. Gebruik bijvoorbeeld geen gefluorideerde tandpasta meer bijvoorbeeld en let op alle kunstmatige zoetstoffen. Rauwe salades eten, veel groenten en fruit, niet te veel granen, geen zuivel, vegetarische dagen inlassen, kappen met je suikerverslaving, want anders breekt een teveel aan de hormonen insuline en leptine je zelfregulerende, zelfgenezende processen in je lijf voortijdig af. En ja hallo, bewegen! Sporten, dansen, fietsen, seks en daarna voldoende slapen en regelmatig vroeg gaan slapen. Jij wist dat allemaal natuurlijk al!

INTUITIEVE KENNIS TOELATEN

Fase 4 is ingewikkeld omdat dit laatste en belangrijkste punt het toelaten van intuïtieve kennis, durf en Geloof behelst. Dat betekent niet zelden het stoppen met medicijnen. En niet meer blind varen op wat de reguliere medische wereld je probeert wijs te maken. Ooit zat ik in een vakantiezwembad met een dronken, gepensioneerde chirurg, die mij toevertrouwde dat er járen waren geweest waarin nauwelijks de helft van zijn operaties medisch zinvol genoemd konden worden: “In het begin wou ik gewoon veel leren en daarna wou ik gewoon veel geld verdienen, jongen!” Van niks doen, van vakantie nemen en ontspannen knapt het merendeel van de patiënten vaak beter op dan van interventies van de dokter, vond hij. Tenminste, toen hij dronken was. Later herriep hij zijn gedachten weer, want hij was dronken geweest. Ja hoor.

Ik las in 2009 een heftig boek van een Canadese arts, Dr. Ghislaine Lanctôt: The Medical Maffia: how to get out of it alive and take back your health and wealth. De publicatie leverde haar werkelijk schokkende ervaringen met de medische stand op, maar die sloeg terug met vriendjes bij Justitie. De arts ging er 2 maanden de bak voor in en haar artsenlicentie werd haar ontnomen. Er zijn inmiddels talloze klokkenluiders die ons vertrouwen in die fatsoenlijke witte jassen hebben ondermijnd.

GELOVEN IN GODDELIJKHEID

Zolang jij gelooft dat je zwak bent, vraagt je geest uiteraard om externe hulp. Soms komen daar behulpzame voorouders op af, soms plaaggeesten, die je situatie erger maken. Helaas zullen ook de bijwerkingen van veel medicijnen je op den duur van de regen in de drup helpen. Als je gelooft in je eigen Goddelijke, creatieve kwaliteiten EN je houd je voeling met alle bovenstaande opties, dan repareert je Geest je Lichaam zodat het weer zijn functie als voertuig voor je Ziel kan hernemen.

De beste remedie tegen elke ongezondheid blijft om jezelf lachen. Op deze site heb ik een verzameling van 400 krankzinnige moppen opgenomen. Dat kan enorm helpen!

Dit artikel is gepubliceerd in de decembereditie van 2017 van het tijdschrift Spiegelbeeld.

 

    Print       Email

You might also like...

CORONA IS EEN FALSE FLAG OPERATIE. Of IK vergis me natuurlijk!

Read More →