Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Megazien van 15 oktober 2021

By   /   oktober 14, 2021  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Megazien van 15 oktober 2021

Tijdgeest Magazine is al 15 jaar een gratis publicatie, tweewekelijks, van de Stichting Open Ontmoeting Olivijn. 

Tijdgeest Megazien
van 15 oktober 2021
over verouderen, Chinese studenten, goud, babytape, kidskwel & Lijst A (Anne Frank).


Voor iedereen die nog een masker draagt in de auto: ook uw veiligheidsgordel voor buiten is beschikbaar.

DE JEUGD VAN SPERMELO

Onderweg naar Friesland passeerden we lang geleden het bord met Ermelo, Putten en Harderwijk. De pubers achterin gilden in koor Spermelo, Kutten en Harde Pijl. Ik draaide uit solidariteit Rod Stewart met Passion op de autoradio naar volle sterkte. Achteraf bleken ze me grenzeloos vaderschap te verwijten. “Jij was net een afdruiprek, alles gleed door je heen. Alles was zogenaamd grappig.”
Eh ja.. Tieners willen een ankerpunt, hun eigen hoeksteen. Als je Peter (rots) heet, zou je ook de grens moeten markeren. Altijd betrouwbaar, milde discipline tonen en een VOORBEELD geven.
Niet goed gelukt. Ik had bijvoorbeeld regelmatig reuze moeite met absurde ambtsbevelen van politiemannen. Ik was ook vaak in de weer met reïncarnatie en dooien. Dat vonden zij dan juist weer griezelig. Yoga was weer niks voor mij. Ik bewonder zo’n kopstand niettemin enorm.

OUDER WORDEN?

En nu? Gebeurt er ook nog iets interessants bij onze bejaarden? Boven de 70 lonkt de kist al, velen overwegen nu al een eigen kist te maken want de grondstofprijzen vliegen de pan uit. Die oude fotoboeken van een vriend, het wordt triester en triester om die door te kijken: “Nee, Elly, die is al heel lang dood. Borsten, weet je? En die blonde daarnaast, zo leuk meisje toen. Toch zelfmoord gepleegd. Ocharm, ja die Greet is ook stervende, maar ze gaat maar niet, hè? Daar moet de dokter nog meer aan verdienen. Kijk dat is Bill, met die gitaar altijd, die woont nu in een tehuis voor daklozen, de boel vergokt. O, echt, is Zwarte Henk vorig jaar vermoord? Eerst beroofd, gadver. Wat een kuttijd is het toch! Hier, hier, op die foto staat Hannah nog, die had haar minnaar vermoord. Later altijd hartstikke streng veganiste, ging ze toch dood aan de gekke koeienziekte. Soort van symbolisch. Toch? Kijk, daar Peggy en Rob, ouwe hippies, gingen vlak na elkaar dood, binnen een week aan bijwerkingen van de vaccins, wel absurd romantisch! Hadden ze jou ook niet bijna in een inrichting gestopt, Peet? Nee? Kan nog steeds, want je bent niet gevaccineerd hè? En dan mag ik je niet bezoeken, want zonder QR-code kom ik nergens meer in…”

Blijven lachen, blijven grijnzen. Dat verhoogt je hartfrequentie!


Mombakkes op. Overal!

DE LANGE ARM VAN CHINA

Internationale Chinese studentenverenigingen zijn een angstaanjagend verlengstuk geworden van het controleapparaat van de CCP, de communistische partij. Na de mislukte revolutie van studenten in 1989 voerde de CCP dramatisch politieke zuiveringen uit, waarbij veel gematigde mensen van hun post verdwenen en vervangen werden door hardliners. Repressieve actie van Chinees ambassadepersoneel poogt tegenwoordig ook alle Chinese studenten in het buitenland onder controle te houden. Follow the Money beschreef hoe het regime van president Xi Jinping vanaf 2013 intensieve aandacht heeft gegeven aan ideologisch management: het geforceerd oppeppen van nationalistisch en superioriteitsdenken onder de gehele Chinese diaspora.
Het vooroorlogse communisme was in de visie van Karl Marx nog een idealistisch wonder van vindingrijkheid en inzicht, helaas, onder de handen van de Maoïsten (laaggeletterde boeren en arbeiders!) is er een fascistische, dictatoriale kaasstolp over heen gezet. De authentieke boosheid over de totale onrechtvaardigheid van het vroegere, eenzijdige economische systeem is (niet alleen bij studenten) afgeknepen. Daarvoor in de plaats is er in China een roboteske prestatiedictatuur gevestigd. Een keurslijf waarin geen plaats is voor Falun Gong, religie of andere culturen en andersdenkenden. Die eenheidsworst is over Hong Kong heen gelegd, over de Tibetanen en de Oeigoeren. Wat een verlies aan traditionele waardigheid, van de ooit zo spirituele superioriteit van Zen en Taoïsme…

 

CHIPS- & GOUDOORLOG

China wil Taiwan weer inlijven. Alleen maar koloniaal sentiment? Nee. ’s Werelds grootste chipmaker (TSMC) zit in Taiwan. Die club verhoogde net de prijzen met 10-20% om de vraag te verminderen naar zijn halfgeleiders. Wat een macht! Net wat China wil benutten. Amerika probeert chipmakers terug te lokken uit Oost-Azië met grote subsidies. Waarom zou dat moeten lukken?

Laat ons vooral even naar de geschiedenis kijken. Voor WOII was er een enorm goudfortuin in handen van de Chinese conservatieve Kuomintang-beweging (met veel Dragon families). Toen die door de Chinese communisten werden verdreven, vluchtten de leiders naar Taiwan met medeneming van hun goud. Uit angst voor verder verlies brachten zij dat goud later onder bij verschillende Aziatische banken maar deels ook bij de Federale Reserve Bank in de VS. De Amerikaanse Federal Reserve had zich verplicht om op 12 september 2001 (de dag na 9/11!) 200.000 ton goud terug te sturen naar China. Dit goud lag (toevallig?) officieel opgeslagen in de kluis van het WTC en is sinds de aanslagen spoorloos verdwenen. Verbranden kon het niet. Video’s over dit onderwerp worden steeds snel van YouTube verwijderd.  De Chinezen hebben op het verkeerde paard gewed en zullen wraak willen nemen. Hoe gaan die DAT verlies terug halen? Samen met wie tegen wie?

VALSE OPZETJES

Overal kotst onze overheid haar inconsequenties in ons gezicht. De wegrestaurants mogen open blijven met 120 zitplaatsen, evenals het buffet in het uitvaartcentrum. De Grand Prix met 10.000 man is hartelijk welkom, de voetballers ook. MAAR het vegetarische restaurant met twee werknemers en 30 stoelen moet dicht omdat ze de QR-code niet willen controleren… Valse opzetjes, her en der, hier en straks, toen en daar.

Sinds het alarmerende milieurapport van de Club van Rome in 1972 zijn er namelijk tientallen alarmerende rapporten over ons uitgestort. Klimaat, o God, klimaat! We moesten ook toen al erg ophouden met fossiele brandstoffen. Want? Wie zouden er door die boycot het meest getroffen worden? Eh? O ja de Arabische, islamitische landen in het Midden-Oosten bijvoorbeeld. Want dat zijn toch de Jodenhaters die Israël van de kaart willen blazen? Hun economieën moesten toch definitief ontwricht worden? Weinig werd gedacht aan de daarop volgende massale emigratie naar Europa. Kan het dan zijn dat keer op keer de publieke opinie misleid wordt met angstaanjagende berichten die een verborgen agenda moeten verhullen?
Hoor je nog wel eens iets positiefs, iets dat je hoop geeft? Luister maar eens naar Daniel Zevrel.

TOEN KWAM DE AAP UIT DE MOUW

De absurde leugens van Rutte en De Jonge ontmoedigen velen. Zitten we echter gewoon in een steeds grotere bewustzijnsprovocatie? Nog eens Corona vanuit een antroposofisch perspectief, beluister helderziende Rudolf Steiner in 1910 over een pandemie: “In een bepaalde cultuurperiode zijn de pokken opgetreden omdat toen de algemene neiging bestond om in verhoogde mate egoïsme, liefdeloosheid te ontwikkelen. Toen traden, ook in het uiterlijke organisme, de pokken op.”

Er moet gewoon wat veranderen! Veel gaat helaas maar langzaam. Over sommige zaken weten we pas na jaren eindelijk beter. Asbestgedoe bijvoorbeeld, bijendodende pesticides en fatale medicijnen als Softenon en DES. De giftige loodhoudende benzine is gelukkig eindelijk opgestookt. De industrie wist al jaren van deze schande maar er moesten nog wat voorraden geloosd worden. Achteraf worden mensen dan kwaad maar ook Tata Steel mag gewoon blijven vervuilen. Maar het protest groeit.
Ondertussen tiert de corruptie, met name op hoge regeringsniveaus. Daar wordt ook rustig beweerd dat alle verwijzingen naar kindermisbruik zonder bewijs zijn gebleven. Maar dat is beslist niet zo.

SOMBERMAKEND POEDEOGATE

Ella Ster zet op haar site Pizzagate weer even op een rijtje. In Washington zijn in 2016 via Wikileaks talloze documenten (met name mails) uitgelekt, die verwezen naar perverse hobby’s van veel kopstukken binnen de Democratische Partij: Hillary Clinton, John Podesta (Stafchef Witte Huis onder President Clinton), Barack Obama, Huma Abadin (assistente van Hillary) en ene Anthony Weiner (veroordeeld raadslid in New York). Men las veel gecodeerde berichten op hun sociale media over het eten van aan elkaar geplakte pizza’s (meisjes), over kaas (kleine meisjes) of hotdog (jongens) of pasta’s (kleine jongens). Veel van de supermachtige pizzeria-eigenaar James Alefantis) en bepaalde soorten graphic art (o.a. van zijn Comet Ping Pong) zijn niet anders uit te leggen dan tips voor pedofiel en satanisch misbruik. Ondanks doofpotten en vreemde zelfmoorden komt er steeds opnieuw schokkende informatie in omloop. Juist omdat er overal, ook in Nederland, op dit onderwerp flink gecensureerd wordt, weet je dat er veel verborgen gehouden moet worden. Prins Andrew wordt ook niet vervolgd voor seks met een minderjarig meisje bij pooier Epstein.

KINDEREN DE KLOS

Unicef meldt dat 1 op de 7 kids psychische klachten heeft. Bang voor van alles. En dat is terecht! Vroeg dit jaar adviseerde het Britse Joint Committee on Vaccination bijvoorbeeld om kinderen en jongeren vanaf 12 jaar met specifieke onderliggende gezondheidsaandoeningen een vaccinatie tegen Covid-19 te geven omdat ze grote risico’s op een ernstige Covid-infectie liepen. Nadat 147.123 mensen onder de 18 jaar inderdaad gevaccineerd waren, bleken er in die groep (naast veel andere klachten) ook nog 148 sterfgevallen te zijn opgetreden. Eenduizendste procent, dat is toch een normaal risico bij vaccinaties, zeggen onze’  normale’ medici! Lettend op ‘normale’ sterftecijfers van het Engelse Bureau voor Nationale Statistieken (ONS) en National Health Service (NHS) in een vergelijkbare periode, bleek echter dat dat aantal 47% hoger was dan ‘normaal’. Niet leuk maar nu gaan alternatieve boze mensen zelf ook weer met zulke angstaanjagende percentages schermen. Het lijkt de overheid wel. Klagen over zieke tieners die dood gingen omdat ze er bang voor waren. Mag niemand dan meer dood? Is er geen Vrije Wil meer?

LIJST A  (ANNE FRANK)

Schijnheiligheid overvalt ons politieke bestuur regelmatig. De ergste boerenslimheid in onze Tweede Kamer zette rustig de Cojona-griep op lijst A (supergevaarlijke dodelijke ziekten) om wettelijke maatregelen te kunnen nemen tegen de wappies: elders is dat al gedwongen vaccinatie aan huis, isolatie in centra en hotels of thuisisolatie, gedwongen onderzoek en quarantaine (inclusief medisch toezicht), een verbod op bepaalde beroepsuitoefening. Recht op invallen bij verdachte burgers is rechtstreeks afgekeken van de afrekening met de Joden in WO II. Op 15 september 1941 werd immers aan Joden verboden om nog bezoeken ter brengen aan parken, dierentuinen, cafés, restaurants, hotels, pensions, schouwburgen, cabarets, variétés, bioscopen, sportinrichtingen, concerten, bibliotheken, leeszalen of musea. Aan het gas mocht wel.

Andersdenkenden aanvallen? Een hoofdoekje, een rode stip op je voorhoofd, zo’n Jodenster? Handig, je herkent ze meteen. Nee, die besnijdenis zie je niet, de onderarmtatoeage wel. Gauw naar de Anne Frank-film, lui. Hoef je niks van te leren. Onze moderne technische en biometrische stigmata zijn ondertussen allemaal ideale selectienormen voor een machthebber die ons efficiënter wil onderdrukken: een vaccinatie met interne code, de QR-code, gecombineerd met je BSN, de chip in je hand. Alles op weg naar de uniformiteit van de data.
Wat moeten we nog? Straks ons collectief ziek melden?

Meer dan 40% van de Nederlandse werkgevers verwacht een behoorlijke stijging van het ziekteverzuim, vanwege stress buiten en op de werkvloer. Giftige druk rond de vaccinatie maakt dat juist degenen die hard nodig zijn, zullen uitvallen.
De toekomst kan nog alle kanten uit. Een abonnement op een reanimatie-service is niettemin altijd nuttig.


Dana Bosch op Healing Garden

ETNISCHE ROTMOP

Zwaar bezopen ragt een dronken keppeldrager ineens zijn Chinese buurman aan de bar in New York op zijn neus en schreeuwt: “Dat was voor Pearl Harbor!” De bebloede Chinees is helemaal verbijsterd: “Gek! Pearl Harbor? Dat was geen Chinese maar een Japanse aanval!” De keppelman antwoordt gorgelend: “Chinees, Japans, Koreaans, dat is voor mij allemaal hetzelfde.” De Chinese gast staat op, veegt het bloed van zijn mond en beukt ineens de Jood van diens kruk. Dan vraagt de Jood ook nog Waarom dat? “Voor de Titanic!” is het geladen antwoord. De Jood antwoordt “Titanic, dat was een ijsberg!” Dan pakt de Chinees het laatste woord: “ICEBERG, Greenberg, Goldberg, da’s allemaal hetzelfde voor mij.”

Domino Orakel, Tijdgeest Magazine 

LIEVER DOOD DAN DRUK?

Raadpleeg het domino orakel om je energievretende stresshobby’s te duiden op houdbaarheid. Het leven is leuk maar je weet van tevoren dat je er niet levend uit komt.


Bij rituele put op Sardinië

Tijdgeest Magazine informeert over alternatieve, spirituele, (on)gezonde, duurzame, innovatieve en maatschappelijke fenomenen en over de kunst van het relativeren. Het wordt BCC gemaild naar 11.010 lezers, ontvangen door 1552 abonnees via de website en door 15.200 mensen via Facebook en LinkedIN. Doorsturen en overnemen graag met bronvermelding. Het wordt BCC gemaild naar 11.010 lezers, ontvangen door 1552 abonnees via de website en door 15.200 mensen via Facebook en LinkedIN. Doorsturen en overnemen graag met bronvermelding.

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen
Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Lisanne Hoogerwerf, Lilian Ferru, Chris den Daas & Patrick Kicken plus een lezing op Sterrenstof.

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Magazine 15 mei 2022

Read More →