Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Megazien van 15 maart 2019

By   /   maart 15, 2019  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Megazien van 15 maart 2019

Alternatieve informatie over spirituele, (on)gezonde, duurzame, innovatieve en maatschappelijke fenomenen en over de kunst van het relativeren. Redactie Peter den Haring. Tijdgeest Magazine is een tweewekelijkse gratis publicatie van de Stichting Open Ontmoeting Olivijn, BCC gemaild naar 13.000 lezers, naar 11.200 volgers op LinkedIn, naar 1.200 Facebook vrienden en naar 5.100 abonnees via deze website. Doorsturen en overnemen graag met bronvermelding. 


 Tijdgeest Magazine
15 maart 2019

over ikke, eerlijk beleggen, UFO’s, PvdD, masturbatie & Japan.

ALLES HEEFT BETEKENIS

Zo boven zo beneden, in het kleine leest men het grote, wie het kleine niet eerst, is het grote niet weerd.”
Er zijn ouderwetse’ uitdrukkingen zat, die de mens minstens bescheidener zouden moeten maken, als men begrijpt wat er werkelijk mee bedoeld wordt. Goddank bestaat er her en der het nuttige besef dat iedereen hoe dan ook bijdraagt aan het hele wereldgebeuren met consequenties tot in een verre eeuwigheid. Dat inzicht is met de stormachtige, exponentiële ontwikkeling van ons technische, materialistische ego van de laatste honderd jaar echter nogal in de vergetelheid geraakt. Het werd “Ikke, ikke en de rest kan stikken.” In een lekker intellectuelenwoord: hyperindividualisme. Gelukkige zijn jij en ik alert op het bestaan van een allesomvattend, intuïtief en holografisch universum waarin mens, dier, plant en alien langs paranormale wegen met elkaar verbonden zijn. Dat troost als je de daklozen en ontheemde vluchtelingen ziet. Ga beslist de film Carpharnaüm zien over een Syrisch jongetje in Libanon. Wat dienen wij toch dankbaar hier te zijn als je de bloederige oorlogen van de besneden volkeren waarneemt, of als je geconfronteerd wordt met de hebzucht van materialistische en hedonistische beleggers.

Maarre… Even letten op gespiegel. Wat in al die ANDEREN zit er ook nog in mij? Playing Holy? Valse bescheidenheden? Manipulatieve smeerpijperij? Zelfonderzoek blijft pijnlijk maar altijd de moeite waard. Laten we onze tijdelijke opwellingen van objectief kijken toch vooral blijven honoreren. Makkelijk is dat niet. Een groot deel van de bevolking is weer seksueel preuts aan het worden, gepolariseerd, lichtgeraakt en intolerant. Mijn ooit favoriete 5 Ritmes dansleraar Ron H. stelde recent mijn onorthodoxe gevoel voor humor zo erg niet op prijs, dat hij mij maar meteen weigerde in zijn lessen. Trumpland, helemáál gelijk hebben, dat is heerlijk, maar het gaat niet meer om de liefde op die manier. Hoe dan wel?

BELEGGEN IN EEN REALISTISCH IDEAAL?

Beleggen is een crime. Niet beleggen maakt dat de belasting 1,6% vermogensbelasting van je vraagt, terwijl de bankrente hooguit 2% is. Ai. Vrij en een beetje romantisch wonen lukt evenmin makkelijk. En idealen nastreven, God, dat is een gedoe! Een goede vriend is bezig om een camping aan de oever van de Portugese Douro-rivier te realiseren. Zoekt investeerders. Spannend. Ondertussen heb ik ook zelf een BV beschikbaar die van plan is om ergens, landelijk een grote woon- en werkplek aan te schaffen. Goed geoutilleerd om 1e klas bewustzijnsverruimende, ecopositivistische workshops te runnen. Ik wil er zelf Familie Opstellingen gaan geven, een opleiding op dat terrein verzorgen en samen wonen met enkele echte vrienden. Er hebben zich vier potentiele aandeelhouders (ieder met meer dan 5% van de aandelen), bereid verklaard om leningen aan de BV te verstrekken voor een totaal van € 700.000. Veel maar voor ons ideaal te weinig. De BV gaat daarom straks meer zogeheten risicodragende, rentegevende leningen uitgeven (“Hee, je wilde toch eerlijk, duurzaam beleggen?”). Ik zoek vooral een aantal gerenommeerde workshopgevers die ook naast hun aandelen (met recht op dividend) het recht krijgen om daar voor een vast en laag bedrag vier workshopweekends te geven. Of misschien zoek jij ergens een rustig pied a terre? Ook je mobile home kan natuurlijk lekker semipermanent op ons terrein staan als jij zo’n moderne zigeuner bent. Belangstelling wordt via [email protected] zeer gewaardeerd.

UFO’S VREEMD UIT BEELD VERDWENEN

Ooit zei Bill Clinton al tegen een journaliste die hem vroeg waarom de overheid geen eerlijker standpunt over UFO’s neerzette: “Er functioneert een regering binnen de regering, die ik niet controleer!” Er bestaan sinds 1952 talloze verklaringen van militair personeel dat zij op last van superieuren hun mond moesten houden over hun ervaringen met UFO’s. Op Wanttoknow.nl staat een uitgebreid verslag. Het zg. Citizens Hearing on Disclosure Project eiste indertijd openbaarmaking van ALLE materiaal over UFO’s. Sprekers verklaarden dat zelfs vroegere presidenten (sinds Kennedy!) GEEN toestemming kregen van de Geheime Dienst om het allemaal in te zien. Wanneer zegt Trump iets over UFO’s?

BEWIJS VOOR ONTVOERINGEN

Op 9 mei 2001 maakte die Disclosure-club van kritische Amerikanen bekend dat er miljarden overheidsgeld illegaal ging naar UFO-onderzoek (absolute aanrader: de film Unacknowledged op Netflix). De conclusie is uiterst griezelig: al die geheime organisaties, inclusief onze media, politiek en de wetenschap, worden door kwaadaardige hebzuchtige psychopaten en/of dubieuze buitenaardsen gerund. DAT is the Deep State. Onze democratie is hierdoor een totale fake. Iedereen die essentiële informatie naar buiten brengt, wordt belachelijk gemaakt, gecompromitteerd of zelfs vermoord, Toch goed nieuws: die film staat NU op Netflix!!! Ook fijn: andere buitenaardsen, een prettiger soort) vernietigden tot nu toe elk kernwapen in de ruimte.

Bekijk, eveneens fascinerend, de documentaire The Stan Romanek Story (ook op Netflix) over iemand die fysiek contact met buitenaardsen bewijst. De man filmde alles, ook zijn vrienden en partner die getuige waren van waarnemingen, ontvoeringen en herhaalde verwondingen. Een waanzinnig dappere man die zich zelf onderzocht door middel van regressies en zich niet bang liet maken door steeds spionerende orbs en met camera’s (binnen en buiten) al zijn waarnemingen bevestigde. Half of geheel zichtbare wezens, hybride kinderen (?), die hem belden met boodschappen. Romanek lijkt zelf een menselijk geïncarneerde buitenaardse, die hier poogt te bemiddelen, terwijl andere wezens (of militair personeel) dat proberen te verhinderen. Er is een sterk vermoeden dat de Amerikaanse geheime dienst hem  heeft pogen uit te schakelen met de beschuldiging van het verzamelen van kinderporno. Ooit heeft hypnotherapeute Hilda Musch uit Hoogezand-Stadskanaal talloze Nederlandse getuigenissen over ontvoeringen verzameld, maar zij lijkt zelf verdwenen. Met haar enorme archief? Wie iets van haar weet, belt mij?

UFO MELDPUNT

Ook in Nederland worden overal lichtballen, vuurstrepen en wegschietende gondels in de lucht gezien. Het UFO-meldpunt (sinds 2011 in de lucht, grapje) haalt direct veel uit de statistieken weg omdat het regelmatig (weer)satellieten, planeten, vliegtuigen of een Thaise feestballon betreft. Maar laat ons mediteren op de onverklaarde rest, weggepoetst in de media en cynisch belasterd door betaalde trollen.
Als troost maar eens luisteren naar muziek van Estas Tonne. Dan snap je wat die buitenaardsen hier komen zoeken. Muziek en liefde, dat zal het vast wel zijn.


Kijk, mama, kijk daar in de lucht!

STEMADVIES VOOR 20 MAART: PvdD.

“Helemaal niet stemmen!” schreeuwt mijn favoriete anarchistische vriend Ronald altijd. Zonde, vind ik dat. Vroeger stemde ik PSP, pacifistisch en socialistisch, maar die idealen verdampten politiek al jaren geleden. De progressieve samenbundeling via GroenLinks moest toen de Nieuwe Tijd gestalte geven, maar ineens zat dat ook vol met oorlogszuchtige vrouwtjes. Tegenwoordig wil opnieuw geilneef Jesse Klaver gedoogsteun aan een rechts kabinet geven als hem dat even goed groen uitkomt. Ai! Erger nog is D66 met een zichzelf rustig 5x herhalende Robot Jetten (“Wij zijn er voor de mensen die iets van hun leven willen maken”). Echt?
Een paar jaar lang betaalde ik contributie aan de SP, maar die rigide Maoïsten gaan om met spiritualiteit en bewustzijnsverruiming zoals Pol Pot met de Cambodjaanse intellectuelen en de Wahabisten en Salafisten met de ongelovigen: principieel (mond)dood maken: Reïncarnatie bestaat niet!!! De PvdA verloochende alles om maar te kunnen regeren, CDA, CH en SGP draaien mee met de varkensboeren. Wilders en Denk houden elkaar in irritant evenwicht en dus?
Weer op gewone nette mensen stemmen? De Partij voor de Dieren? Daar ben ik toch niet voor niks lid van geworden? Maar die lui doen ook ineens alsof ze verstand van het klimaat hebben en ze willen nergens meer asfalt. Soms buiten de realiteit, vrees ik. Maar vooruit, stemmen is ook karma oplopen.

Ik zie in de PvdD niettemin een verzameling bekwame, integere mensen die een kans moeten krijgen. De lakmoesproef komt heus nog, wanneer men zich straks echt moet gaan onderscheiden.


Karma is een olifant

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2019, per kalenderjaar dus) van € 25 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet, waarvoor je een extra donatie van € 10 moet doen. Voor langere berichten geldt een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 6.000 views per maand. Hoofdartikelen staan voortaan ook op LinkedIn en Facebook.

* Kennismaken met Verdieping, Pasen. Landgoed Algoed, Enschede, Bonding, meditaties, Familie Opstellingen & Trancereizen. Supergoedkoop. Aanmelden via Facebook.

* Healing Festival 12-14 juli landgoed Venwoude in bossen Lage Vuursche. Kleinschalig en puur festival met keuze uit ruim 50 workshops en healingveld. Max. 200 deelnemers.

* Gratis e-book ‘Slapend fit’ met kleuren, klanken en kruidenolie en 16 tips voor een goede nachtrust’ van Praveeta Timmerman. Lekker slapen kun je leren!

* www.ruimte-rust.nl : Mooi gelegen accommodatie in Drenthe voor o.a. meditatiegroepen en yoga. Fijne plekken op het eigen land voor meditatie en buitenoefeningen in de stilte.

* De Idealist over spiritualiteit, astrologie, gezondheid, kruiden, esoterie en veel andere onderwerpen. Actuele ontwikkelingen vanuit een spiritueel perspectief. Vraag digitaal proefnummer op: [email protected].

* Enorme collectie stripboeken (180 stuks) t.e.a.b. Lijst op aanvraag: [email protected].

* Winkeltje, webshop, workshops, massages & meditatie Namasté Café, Prins Hendrikplein 18 2518 JC Den Haag 070-3698766. Workshop Auraschoonmaken met Peter den Haring op 27/3.

* Slapeloosheid? Lig niet langer wakker en nutteloos te fantaseren. De inslaapoefening op de CD Trancereizen werkt! Bestellen voor € 15 via [email protected] of voor € 10 als MP3-bestand.

* Moeite met grenzen stellen, gevoelens van uitgewoond worden, niet jezelf zijn? Bij mij kun je voor € 10 ook een MP3 bestand voor je auraschoonmaak bestellen.


MASTURBEREN IS VEILIGER

Volwassen Amerikanen hadden in 2014 gemiddeld 54 x per jaar seks, vergeleken met 62 keer aan het eind van de vorige eeuw. Onderzoek brengt ons bij fascinerende getallen. Er zijn in Amerika bijvoorbeeld veel minder nieuwe AIDSgevallen, fijn, homo’s zijn iets voorzichtiger. Opbeurend ook: via Grindr en Tinder kan iedereen gelegenheidswipjes scoren. Polyamorie wordt creatief uitgelegd op internet, eveneens hoe jij je anale seks met een klysma vooraf fris kunt houden. Toch wordt er veel minder geneukt (en ook later qua leeftijd) door jongeren. Zij hoeven kennelijk niet zo nodig heftig te swingen zoals de vorige generatie nog aan het inhalen was. Ze zagen meer voorbeelden van mislukte huwelijken bij hun ouders, velen blijven tot laat maagd (knaap) en stapels lui wonen liever single. Een Amerikaans percentage: van de volwassen onder de 35 woont 60% alleen! Erger nog: 1 op de 3 woont nog bij de ouders (of bij een van de ouders).
Een hoop jongeren (met name de nerds) leggen de prioriteit bij werk in plaats van bij intimiteit, geschrokken waarschijnlijk door de diepe economische recessie die ze hebben meegemaakt. Niet allemaal trouwens.
In Engeland deden in 2001 stellen ‘het’ nog 6x per maand, in 2012 was dat gezakt naar minder dan 5x. Masturbatie wint overal terrein, tussen 1992-2014 verdubbelde die score in Amerika. Leve de porno en de vibrator! De leeftijd waarop men met seks begint, stijgt ook rap. In Nederland was dat in 2012 nog 17,1 maar vijf jaar later was het al 18,6 jaar. Op de naaktstranden zijn de bikini’s weer in ere hersteld…

VIRTUEEL LIBIDO

Griezelig is de ontwikkeling in Japan (economische en atomaire crisis?) waar het virtuele libido liever wordt uitgeleefd achter de computer dan in de fysieke wereld. Van de 18-34 jarige Japanners was in 2015 43% nog maagd! De sekspoppenindustrie en de tekenfilmporno zijn daar geëxplodeerd.
Word je suf van al dat rukken? Ja, zeggen veel onderzoekers. Het ontmoedigt minstens het actieve zoeken naar een geliefde. Ook speelt dat de porno-industrie extreem groot geschapen heren portretteert en onzekere jongeren met hun gemiddelde erectielengte (13 centimeter) zichzelf nergens meer durven te vertonen. Ondertussen klagen stapels getrouwde vrouwen over de afname van zin bij hun partners.
In mijn praktijk zei me ooit een cliënt dat hij met masturberen steeds minder afhankelijk kon worden van zijn (in zijn ogen te dominante) vrouw. O jee! Romantiek lijkt te verdwijnen, te lastig, te veel gevraagd? “Ik moet ineens en meteen over al mijn innerlijke roerselen kunnen praten,” klaagde weer een andere meneer bij mij. “Mag ik eerst even bijkomen misschien van wat ik allemaal moet voelen?”
Tja, het aardse leven is een tranendal voor sommigen.


Van de Japanse overheid mag je helemaal niks meer.

 ANTIFEMINISTISCHE DESTRUCTIEMOP

Vlees was al heel lang taboe in Henk’s gezin. Toen werd het lactose- en glutenvrije ontbijt veganistisch en biologisch-dynamisch. Nog bleef Marijke mopperen over het looizuur in Henk’s theezakjes en over het feit dat hij niet geloofde in de noodlottige opwarming van de aarde. Hij had er ineens genoeg van: “Dat je voor dood ligt in bed is okay, maar vooruit, wat denk je van een lekker lange wandeling?” Marijke knikte blij: “Heerlijk. Het is mooi weer.” Henk wuifde naar de deur: “Mooi! Maar als je over een uur of twaalf terug komt, neem dan ook twintig pakjes ongezonde sigaretten voor me mee. Ik ga weer roken.”

JE VRIENDIN SPEELT NOG ALLEEN MAAR MET HAAR NIEUWE VLEESVERVANGER?

Raadpleeg eerst het domino orakel voor je iets stoms doet. En word alsjeblieft op tijd donateur!Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen
Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem doorLisanne Hoogerwerf Lilian Ferru & Patrick Kicken plus een lezing op Sterrenstof. Origineel!

 

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien 1 maart 2024

Read More →