Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Megazien editie van 1 september 2018

By   /   september 1, 2018  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Megazien editie van 1 september 2018

Tweewekelijks alternatief nieuws over spirituele, (on)gezonde, duurzame, innovatieve en maatschappelijke fenomenen, een gratis uitgave van de Stichting Open Ontmoeting Olivijn, BCC gemaild naar 12.020 lezers en naar 5.050 abonnees via de website. Redactie: Peter den Haring. Doorsturen en overnemen graag met bronvermelding.
 Tijdgeest Megazien
van 1 september 2018
over vriendelijkheid, Neanderthalers, jaaghobbies,  War on Drugs & pillenslikkers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SLECHT NIEUWS

Wraakzuchtige lieden hebben eventjes de Tijdgeest website gehackt. Nog meer dure beveiliging nodig, nog meer de noodzaak voor steun van donateurs.. Houd ons in bedrijf met een bijdrage op NL73INGB0005008174 t.n.v. de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn. Grote dank.

GOED NIEUWS: HOMO SAPIENS IS DOORGEFOKT OP VRIENDELIJKHEID

Ooit bestonden er vier soorten aapachtige mensen op aarde. Daar is er maar eentje van overgebleven. Darwin’s evolutietheorie was gebaseerd op uitdunning door het recht van de sterkste (van het grootste beest), maar zij is kennelijk relatief kort geleden, zeg 200.000 jaar geleden, een onorthodox handje geholpen door buitenaardse slimbo’s. Wat!? De Homo Sapiens mens (wij) is namelijk vast en zeker een door kolonialiserende buitenaardsen in laboratoria in Afrika aapachtig doorgefokt product, geselecteerd op de vaardigheid om van anderen iets te leren, op nieuwsgierigheid en op vriendelijkheid. Hij zou goed een combi kunnen zijn van Neanderthalers met een andere mensachtige soort, de Homo Heidelbergensis. Dat heeft aardige effecten opgeleverd. De tegenwoordige mens toont namelijk, in tegenstelling tot mensapen, zijn oogwit en daarmee zijn bedoelingen. Ook kan hij emoties tonen door zijn wenkbrauwen te bewegen. Daarmee wint hij vertrouwen van anderen. Slimmer? Tegen de Neanderthaler was hij fysiek beslist nooit opgewassen. Die voorouder was sterker, slimmer (soms zelfs geniaal in zijn uitvindingen). Ze kwamen echter niet voor in Afrika en Oost-Azië. Ze hadden grote hersenen (groter dan de huidige mens) in hun forse schedels en de vrouwen waren even groot als de mannen. Deze mens was stukken agressiever dan later zijn gedomesticeerde versie. Hij kende vuurgebruik en rituelen en kon vast spreken, hoewel waarschijnlijk grommen en grauwen al vaak voldeed. Hoewel hij enige handel dreef, had hij redelijk schijt aan sociale verbindingen en overdreven romantiek. En in werken in de goudmijnen en de olie-industrie voor lui uit ruimteschepen wilde hij al helemaal niet. Toen dus het voor onze aliens bruikbare eindproduct klaar was, werd wellicht de bedreigende Neanderthaler zo’n 20.000 jaar geleden mondiaal uitgeroeid. Tenminste, redelijk veel van zijn egoïstische genen (mogelijk het FOXP2-gen) heeft misschien via de zogenaamde symbiogenesis (vermenging van op zich verschillende soorten) toch overleefd en vertoont zich nog in het asociale gedrag van de nieuwe rijken en hun  patserige neplachjes.

ASO-APEN

Hoe roeien wij (wij spiritueel beschaafde lieden) nu weer die gefortuneerde aso-apen uit? Het antwoord is ook een evolutionair fenomeen: door 100% samenwerking en door optimaal gebruik te maken van internet. En verder door als goed voorbeeld liefdevol te genieten van sociaal en romantisch contact. Eenzaamheid is immers dodelijk voor de Nieuwe Mens, ook voor de materieel geobsedeerde aapachtigen.
Veel van deze conclusies komen uit een artikel van Rutger Bregman bij De Correspondent. De schrijver liet echter (bang voor kritische media?) de invloed van de buitenaardsen weg. Tja, daar moet je weer De 12e Planeet van Zecharia Sitchin voor gelezen hebben. En even inspirerend: over het Goede In Elk Mens van de Russische prins Peter Kropotkin zijn beroemd geworden anarchistische handboek uit 1902 Wederzijdse Hulp. Die man concludeerde, veel lettend op het nut van de middeleeuwse Gilden en andere broederschappen, dat voor de menselijke evolutie onderlinge hulp, onbaatzuchtigheid en vrijwillige samenwerking altijd een doorslaggevende factor vormen. Helaas moeten we ook de dominante rem op evolutie bezien: het eeuwige parasitaire egoïsme en de calculerende hebzuchtigheid van de minder ethisch ontwikkelde mens en van de traditionele, onvrij makende behoudzucht in kleine gemeenschappen. Individuen kunnen heel altruïstisch zijn maar groepen (volkeren) zelden of nooit.

VROEGER WAS ALLES BETER

Onze prehistorie is vooral een mysterie, omdat er zo ontzettend veel informatie verdwenen is na een paar allesomvattende natuur- of kernrampen of een combinatie van beiden. Veel verglaasde ‘bergen’ wijzen op waanzinnige bomexplosies, veel lagen in gesteenten wijzen op een plotselinge fikse zondvloed (misschien ten gevolge van een komeetinslag). Net als allerlei verdwenen diersoorten zal ook de mens het toen niet makkelijk hebben gehad. Er bestonden immers al heel lang geleden mensachtigen op aarde. Men vond menselijke resten van 2 miljoen jaar geleden in Afrika, maar ook in Georgië en recent in China. Dat weten we door de datering van hun ontdekte werktuigen. Archeologen denken aan kleine gestalten, anderhalve meter lang, die wel dezelfde herseninhoud hadden als wij, hun verre nazaten. Dat er ooit (minstens 13.000 jaar geleden) precieze kaarten van Antarctica zonder ijs zijn getekend, is verbijsterend. Dat de Egyptische piramiden al minstens 200.000 jaar oud zijn, verbaast eveneens niemand meer. Onze voornaamste sprong voorwaarts is ondertussen de uitvinding van het buskruit en de geweren geweest.

NATIONAL RIFLE ASSOCIATION

I love shooting and you can kiss my ass, dat zeggen ze dan, onze jagers. Jagen is geil. Lekker wat prooi afschieten! Of een irritante leraar. Of het vervelendste ventje in de klas! Dat wil iedereen toch wel eens? Het meest bizarre is een recente tv-grap, Showtime, the weirdest prank (Who is America 2018?), van komiek Sacha Baron over het serieus genomen verkopen van wapens aan tieners! Absoluut kijken!
Over de kracht van de Amerikaanse wapenlobby krijg ik altijd dubbele gevoelens. Hun regering wil namelijk elke mogelijkheid tot burgerlijk, revolutionair protest tegen hun smerige zaakjes (zoals het 9/11 schandaal) de kop in kunnen drukken. DAAROM wil men de wapenverkoop aan banden leggen met name die van grote automatische wapens en antitankgranaten. DAAROM worden er door de overheid krankzinnige (verwarde) mensen uitgelokt om sensationele shootings te plegen. De NRA beschermt de burgerij zo eigenlijk indirect tegen hun eigen agressieve politici. Dat wordt de Nieuwe Omkering. Jagen op mensen is de nieuwste mode. Geheime diensten hebben daar geen monopolie meer op.


Die kat moet hier ergens zijn!

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2019, per kalenderjaar dus) van € 25 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet, waarvoor je een extra donatie van € 10 moet doen. Voor langere berichten geldt een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor zo’n 6.000 views per maand. Hoofdartikelen staan ook op LinkedIn en Facebook.

* Kennismaken met Verdieping, 12-14 oktober. Landgoed Algoed, Enschede, Bonding, meditaties, Familie Opstellingen & Trancereizen. Supergoedkoop. Aanmelden via Facebook.

* Gratis e-book ‘Slapend fit’ met kleuren, klanken en kruidenolie en 16 tips voor een goede nachtrust’ van Praveeta Timmerman. Lekker slapen kun je leren!

* www.ruimte-rust.nl : Mooi gelegen accommodatie in Drenthe voor o.a. meditatiegroepen en yoga. Fijne plekken op het eigen land voor meditatie en buitenoefeningen in de stilte.

* De Kaarsvlam, sinds 1947 over spiritualiteit, astrologie, gezondheid, kruiden, esoterie en veel andere onderwerpen. Actuele ontwikkelingen vanuit een spiritueel perspectief. Vraag digitaal proefnummer: [email protected].

* www.nickysplace.nl Medium en lerares Nicole van Olderen in Haarlem, consult mediumschap, huiskameravonden bij jou thuis, oefen- en trainingsavonden mediumschap. Jaartraining van hoofd naar hart.

* Familie-opstellingen (Kijken naar je blinde vlek), zes dinsdagavonden m.i.v. 11 september, atelier Park Schakenbosch, Leidschendam. Nooit saai. Kosten € 180, € 35 per avond. Aanmelden op [email protected].

* Concert Deva Premal, Miten & Manose, The Soul of Mantra, Schouwburg Kunstlinie Almere op 16 en 17 oktober. Kaarten hier. Voorproefje hier.

* Familie-Opstelling elke maand, zaterdagen in rustiek Lake House Hagestein (bij Vianen). Eerstvolgend: 8 september 10.00 – 16.00. Integer, warm, doeltreffend en liefdevol. Pay as you Feel.

* Beeldend Coach jaaropleiding in Rotterdam. Leer in de cursussen Astrosofie en beeldende kunst en Helend Tekenen met een astrologische blik beeldende kunst te ontraadselen.

* Kannibalisme en spiritualiteit verenigen zich in Strandvliet, de nieuwe roman van Satyamo. De viering van het eten en gegeten worden. Sterven als feestje, je lekker op laten eten om in Het op te gaan. Geniet mee met uitbundige feesten, maaltijden en terechtstellingen! Lezen op eigen risico: https://www.boekenbestellen.nl/boek/strandvliet/27474.

* Weermanipulatie (geoengineering of Albedo management) door o.a. chemtrails en frequentieveranderingen via HAARP moet op de agenda van de Tweede Kamer te komen. Informeer jezelf, bijvoorbeeld hier. Teken daarom dit Burgerinitiatief!


Neus vol en naar de sterren!

DOMME OORLOG TEGEN DE DRUGS

De karmische wet van oorzaak en gevolg leidt ook tot de gedachte dat men krijgt wat men verdient. Als de overheid vijftig geleden niet was begonnen met die ondoordachte, moralistische en corrumperende oorlog tegen de drugs, als de dope was vrijgegeven en direct gereguleerd, dan ging er nu een miljard per jaar naar de belastingdienst, hadden we legere gevangenissen, minder corrupte notarissen en een schoner land. Nu moet de privacy er aan geloven, staan de bossen vol met drugsafval en kunnen de juweliers en de Ferrari verkopers de bestellingen niet aan. De prijzen van de landhuizen stijgen en de dure jachten zijn niet aan te slepen. En de kleinburgers, trollen en domme politici blijven zeuren. Tegen beter weten in. Logica doet het karmisch meestal beter dan dom drama. Ondertussen is jong Nederland stukken liever geworden door de XTC. ’t Werd tijd. Zo tussen al die egocentrische speedy cokefreaks in het bedrijfsleven.


1000 Boeddha’s overal, vooral binnenin.

NIET ZO SOMBER! DE OVERBEVOLKING WORDT AANGEPAKT!

Drugs zijn slecht?! “Maar voorgeschreven medicijnen nemen na hartziekten en kanker de derde plaats in op de lijst van doodsoorzaken. Medicijnen doden ongeveer 200.000 mensen in USA per jaar. De helft van deze mensen sterven terwijl ze netjes doen wat de artsen voorschrijven; ze sterven namelijk aan de bijwerkingen. De andere helft sterft door medische fouten. De aantoonbaar frauderende farmaceutische industrie voldoet aan de criteria van georganiseerde misdaad volgens de Amerikaanse wet. In veel opzichten gedragen deze bedrijven zich zoals de maffia. Ze kopen iedereen om die ze om kunnen kopen, zelfs ministers van gezondheid in sommige landen.”
Wie zegt dit allemaal? De Deen Dr. Peter Götzsche, professor aan de universiteit van Kopenhagen.

Er worden in Nederland 25 miljoen recepten per jaar uitgeschreven, 1,5 per hoofd van de bevolking. Dat betekent nog dat relatief veel mensen helemaal nooit een apotheek van binnen zien want ruim een miljoen Nederlanders slikken pillen tegen hun stemmingsproblemen. Slechts in 44% van de gevallen worden en antidepressiva voorgeschreven bij depressies, veel meer gaat naar angst- en dwangstoornissen maar ook naar mensen met slaapproblemen (1 op de 5 Nederlanders!) en een burn out. Lullig zijn de bijwerkingen (vooral bij kinderen en jongeren) terwijl de reële effecten matig zijn. Vele vergifslikkers ervaren toch een placebo-effect: omdat de witte jas zegt dat het helpt. Dommige, bange mensen durven niet naar de psychotherapeut (of naar de Familie Opsteller), en de gemiddelde huisarts wijst ook niet op zulk rendement en al helemaal niet op de talloze bijwerkingen. “Een levenslange klantenbinding door de farmaceutische industrie,” noemt Johan Oldenkamp het proces van medicijnen- en vaccindistributie. Kijk ook even naar een filmpje van Radar uit 2016. Brr. En weiger trouwens lekker die dubieuze ‘slimme’ meter. Hij lijkt safe (net zoals de meeste vliegtuigen) maar hij is het niet.

BIJWERKINGEN VAN VACCINATIES, ENZOVOORTS

Bijwerkingen in de farmacie zijn dramatisch geworden (men overlijdt er aan), zegt Dr Dick Bijl, de oud-hoofdredacteur van het Geneesmiddelenbulletin. De vaccinatielobby lijkt ondertussen nog platweg te winnen ook. Gewoon via de indirecte ritselweg: toegang tot de kinderdagverblijven. De vraag wordt of je je kind schade wil laten oplopen van een vaccin of van de mazelen? Of van een niet-werkzaam griepvaccin?
Dit geritsel van het door de overheid gesteunde farmaceutische verdienmodel toont het alom zichtbare politieke cynisme aan. De draaikonten winnen. Denk aan hoe dat D66-stokpaardje, het Raadgevende Referendum, sneuvelde door juist D66-sabotage. Denk aan de sluw gemanipuleerde aankoop van absurd dure Amerikaanse straaljagers, die zo mooi kunnen bombarderen in landen waar Amerika en Israël oorlog mee voeren. ’t Is allemaal de bijwerking van corrupte regeringsmacht. We vreten ons vol maar als bijwerking komen we om in ons afval. Dat dumpten we vooral in China maar de Chinezen willen het niet langer hebben… Als medicijn voor de redding van de wereldeconomie is ons de vrije marktwerking door de strot geduwd door bankiers en ondernemers en nu sterven we aan de bijwerkingen: graaiers overal!

Tegen allerlei insecten en plagen in je tuin helpt het planten van pepermunt. Welk zaadje kunnen we planten tegen de reptielen onder ons? Het idee dat Alles Toch Om De Liefde Gaat? Ik gok er op.


Aanstootgevende foto’s moeten wel worden verwijderd!

 VOGELMOP

Een mollige mus schuift dicht naar de mooie zwaluw toe op de boomtak: “Er zijn geen andere mussen in de buurt. Heb je zin om mijn eitje te bevruchten?” De zwaluw kijkt stroef opzij: “Een wip? Nee. Ik ben een trekvogel.”

WIE DIT LEEST, IS BEHOORLIJK GEK.

Teleurgesteld? Of moet je voor het evenwicht JUIST aan je hele adresboek deze mail doorsturen? ‘t Is eventueel een idee om even het domino orakel te raadplegen. En word alsjeblieft donateur! Claim dan alsnog je bonuscadeau, mijn nieuwste boek: De Zeven Kwaliteiten van Een Echte Heks.

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien 1 maart 2024

Read More →