Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Megazien, editie 15 augustus 2018

By   /   augustus 15, 2018  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Megazien, editie 15 augustus 2018

De editie  van 15 augustus 2018 gaat over Gilgamesj, eerwraak, obesitas, boerka’s, staatsschulden, affiliating & hondengriep.

GILGAMESJ

Wat wij elke week in stripverhalen, games en pulptelevisie te zien krijgen, is hinderlijk overdadig, zeker vergeleken met een paar duizend jaar geleden. Stoere verhalen werden toen als echte sensatie doorverteld aan de barbecues, de prehistorische kampvuren. Vaak lagen daar zeer oude mythen maar ook echte gebeurtenissen aan ten grondslag.
Een van de populairste (en heftigste!) was waarschijnlijk het epos van Gilgamesj. Een Noach-achtige figuur vertelt (in vele talen en op vele plekken op kleitabletten vastgelegd) minstens 2.000 jaar voor Christus over de enorme Zondvloed, ongeveer zoals het nog veel later in de Bijbel terecht is gekomen. Toen al figureerden de duif en raaf, die werden losgelaten toen het water ging zakken. De verteller ontmoet in deze mythologie ook Gilgamesj, koning van Soemerië rond 2500 jaar voor de jaartelling. Deze reusachtige figuur zegt een afstammeling van Goden te zijn, van reuzen, en hij weet bovendien precies waar de basis van hun ruimtevaartuig is. Deze halfgod onderneemt een waanzinnige tocht naar die plek om zijn voorouders te ontmoeten. Dat lukt. Hij wordt toegelaten, krijgt een rondleiding en mag wijzer en stukken bescheidener geworden weer terug naar huis. Wij horen nog een vage herinnering aan zulke wezens (vaak met zes tenen en rood haar) in die ene Bijbeltekst (“Toen de reuzen nog op aarde waren…”). Min boek De Belofte uit 1995 (nog in veel bibliotheken) vertelt daar ook meer over en veel over de ondergang van Atlantis.

“Toen de reuzen nog op aarde waren, namen zij de dochters der mensen tot vrouw.”

ARM EN RIJK

Een op de vijf Nederlandse huishoudens heeft helemaal geen spaargeld, noodlottig als je wasmachine of vervoermiddel er mee ophoudt. Denk ook aan al die kinders zonder vakantie of geld voor sportieve activiteiten. Tegelijkertijd wordt extreem goed aan de rijken onder ons gedacht met o.m. de renteaftrek op huizen en via het afschaffen van de dividendbelasting. In april 2015 schreef ik op deze plaats: “Rijker worden maakt tegelijk asociaal. Lui uit het vermogensbeheer, bankiers, souteneurs, drugsbaronnen, vastgoedhandelaren, nepdatingsitebeheerders, profvoetballers en hypotheekverpakkers bewijzen het allemaal. Het is een naar vooruitzicht eigenlijk: hoe welgestelder je wordt, hoe groter de kans dat je de meest onaangename kantjes van je karakter gaat leven. Als je die hebt natuurlijk… Of eh, ALS je überhaupt karakter hebt.”

Zo blijft er een enorme kloof tussen de overheid, haar opsporingsapparaat en de burger met leedvermaak. Grijns mee als je de volgende foto ziet.

 Te water, te water!

HET LAATSTE NIEUWS

“Ik was naakt toen de secretaresse van Koningin Maxima mij belde. Ze wilde weten of ik mijn roman uit 2014, Gerard Zoekt Het Hogerop, wilde opsturen aan het Koninklijke Adres in Wassenaar. Omdat er een gerucht in de hofhouding ging, dat er een specifiek talent van de Koning in werd beschreven, dat men beschouwt als accuraat opgemerkt maar met de aantekening dat ik dat als auteur nooit had kunnen weten. Moest ik zeggen dat ik paranormaal begaafd ben? Wat had jij gedaan in mijn plaats? Ik begon uit zenuwachtigheid mijzelf te bevoelen. De secretaresse van Koningin Maxima belde! Hoe dichtbij kon ik komen?”

P.S. Deze roman is ook voor gewone mensen nog bij mij (gesigneerd) te bestellen voor € 15 inclusief de achterlijk hoge verzendkosten. Ik heb bovendien nog 2 exemplaren van De Belofte! Ook voor € 15 per stuk.


Macho gezelligheid

EERWRAAK

Het is de tijdloze, schrijnende S-woordcombinatie van schaamte, schande, slavernij, sadisme, seks en schuld. Vijfduizend vrouwen en meisjes worden elk jaar vermoord in een eerwraaktrip door hun ouders, broers of echtgenoten. Die daders blijven bijna altijd onbestraft omdat elk bewijs wordt weg gemoffeld door de samenwerkende familie. De meest vrije mensen planten zich natuurlijk zo niet voort, terwijl de suffe, achterlijke moordenaars hun genen wèl actief doorgeven. De helft van die moorden vindt plaats in India en Pakistan. De slachtoffers zijn vooral fanatieke hindoes en moslims, maar die kunnen natuurlijk altijd opnieuw incarneren in progressieve landen… Houd je ziel en je hoofd erbij, meisjes, al wordt het afgehakt! Luister niet naar de geestelijkheid, blijf luisteren naar je hart.

 Indiase bruid
DOORSNEE TE DIK

Doorsnee Nederland luistert Godzijdank ondertussen aandachtig naar wat (in plaats van de dominees, predikanten en pastores) onze voetbaltrainers zeggen over de zin van het leven en over de schadelijkheid van rubberkorrels op het speelveld. Men volgt het Holleeder-proces, de verlovingen van voetballers en TV-sterren. Doorsnee Nederland vindt dat ieders overwicht best meevalt. Eh ja, terwijl de helft van de Nederlanders toch daarmee kampt.
Iedereen weet heus al alles over gezondheid, maar ’t is net als met roken: we zijn verslaafd aan de verdovende Goedmakertjes omdat we niet naar dieper liggende psychologische oorzaken willen kijken. We zijn politiek ver naar rechts opgeschoven en dat maakt genoegzaam, arrogant en tegelijk dik (weggegeten frustraties). Elk land krijgt de regering die het verdient en het bijpassende overgewicht.

Tot voor kort had McDonald’s de optie ‘Super Size’ op het menu. Dat is er af na het verschijnen van de documentaire Super Size Me, waarin de maker Morgan Spurlock onder streng medisch toezicht 30 dagen louter fastfood en de koolzuurrijke en ladingen suikerhoudende drankjes van die club tot zich nam. De arme man kwam 11 kilo aan, werd depressief, lusteloos en wellustloos. Zijn cholesterol steeg 65 punten en zijn kans op hartklachten eveneens. Hij moest lang disciplinair afkicken. En? Weer wat geleerd?

BOERKAVERBOD

Je gezicht bedekken in overheids- en onderwijsgebouwen en openbaar vervoer mag niet meer. Mooi. Dat scheelt weer in de bankovervallen. Bivakmutsen, integraalhelmen en boerka’s af dus. De boerka is lang in Turkije ongewenst geweest, omdat de seculiere nationale held en oprichter van de Turkse republiek, Mustafa Kemal Atatürk, verordonneerd had dat alleen prostituees hem moesten dragen. Hoofddoekjes werden trouwens traditioneel overal door boerenvrouwen gedragen, ook in Nederland, als bescherming tegen de zon op het veld. Veel langer geleden werd in sommige Middellandse Zee landen en her en der in het Midden-Oosten eens per jaar alle vrouwen in de Astarte-cultus, de godin van de vruchtbaarheid en oorlog, gevraagd zich te prostitueren in de heilige bossen rond de voornaamste (Venus)tempel. Het gerucht gaat dat rijkere dames dan een boerka droegen om niet herkend te worden later. Dappere vrouwen in Iran proberen opnieuw de boerka-last van zich af te schudden.

 Koerskijker

STAATSSCHULDEN

Tien jaar geleden bedroeg de Amerikaanse staatsschuld bijna $ 10.000 miljard, inmiddels ruim $ 21.300 miljard. Daarover betaalt de overheid rente aan de gelddrukkende particuliere graaibank, de FED. Gemiddeld was die rente 3% en dus dokken de Amerikaanse burgers ruim $ 600 miljard per jaar voor de geldverslindende oorlogsbudgetten van hun regeringen. Onvoorstelbaar en hogelijk onwenselijk natuurlijk. Ter vergelijking: Italië heeft een zeer forse staatsschuld van meer dan € 2400 miljard, het arme door de Europese troika getreiterde Griekenland slechts € 240 miljard. De Europese ECB heeft nu een paar jaar achterlijk veel extra geld gecreëerd door het opkopen van staatsobligaties en door het oppimpen van Zuid-Europese bedrijven en banken. Daar stoppen ze mee in december van dit jaar. De winnaars: speculanten en multinationals; de verliezers: suffe belastingbetalers overal.
Het goede nieuws: de internationale extreme hebzuchtigheid is ZO normaal geworden dat het andersdenkenden in toenemende mate gaat ergeren.

AFFILIATING

’t Wordt dus opletten op een nieuw specimen: de krokowolf, de internet- onderwaterhaai… Zijn verhaal heet de Affiliate Marketing Revolutie en het is “een hele gezellige community met alleen maar mensen die hetzelfde doel hebben als jij: geld verdienen op het internet, vrij zijn en een passief inkomen opbouwen.” Deze eikel (Jacko M.) bedoelt: andere mensen, de dombo’s, geld aftroggelen met de verkoop van gebakken lucht en piramide-illusies. Dat wordt de toekomstige voorzitter van de VVD! Zulke praatjes stinken als de dode garnalen in een vergeten plastic zakje in de achterbak van je auto op Lang Parkeren van Schiphol. Op de vlucht voor de tijger ontmoet u de krokodil…

Genieten van internet kan gelukkig ook: het weemoedige Levon Minassion bijvoorbeeld (Songs from a World Apart).

Verdienen over de ruggen van anderen is ondertussen al zo oud als de wereld. Ik moest wel even denken aan een oude gevelsteen, ingemetseld boven de deur van een oud pandje in Oudewater: “Zoo ’t Godt behaecht, beter benijt dan beklaecht.” Zo, nu kunnen de teleurgestelde Engelse voetbalfans rustig sterven.

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2019, per kalenderjaar dus) van € 25 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet, waarvoor je een extra donatie van € 10 moet doen. Voor langere berichten geldt een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 6.000 views per maand. Hoofdartikelen staan voortaan ook op LinkedIn en Facebook.

* Familie-opstellingen (Kijken naar je blinde vlek), zes dinsdagavonden m.i.v. 11 september, atelier Park Schakenbosch, Leidschendam. Nooit saai. Kosten € 180, € 35 per losse avond. Aanmelden op [email protected].

Kennismaken met Verdieping, 12-14 oktober. Landgoed Algoed, Enschede, Bonding, meditaties, Familie Opstellingen & Trancereizen. Supergoedkoop. Aanmelden via Facebook.

Concert Deva Premal, Miten & ManoseThe Soul of Mantra, Schouwburg Kunstlinie Almere op 16 en 17 oktober. Kaarten hier. Voorproefje hier.

Gratis ebook: ‘Slapend fit’ met kleuren, klanken en kruidenolie en 16 tips voor een goede nachtrust’ van Praveeta Timmerman. Lekker slapen kun je leren!

www.ruimte-rust.nl : Mooi gelegen accommodatie in Drenthe voor o.a. meditatiegroepen en yoga. Fijne plekken op het eigen land voor meditatie en buitenoefeningen in de stilte.

* Voor elke ouder, vrouw of meisje die zich druk maakt over baarmoederhalskankerKIJK HIER. Laat je niet naaien door een vaccin.

* Healing Garden 31 augustus-2 september Zeewolde, spirituele mini-vakantie, prachtig natuurgebied. Muziek, inspirerende workshops en lezingen, yoga, bewuste foodtrucks, kampvuur, sauna, nachtelijke zwempartijen en kinderprogramma.

Horoscoop-, kinder- en relatieanalyses geschreven door Liz Greene, transit-analyses en horoscoopdagboeken geschreven door Robert Hand. Zie www.ariesastro.nl voor deze en vele andere astrologische rapporten!

Kannibalisme en spiritualiteit verenigen zich in Strandvliet, de nieuwe roman van Satyamo. De viering van het eten en gegeten worden. Sterven als feestje, je lekker op laten eten om in Het op te gaan. Geniet mee met uitbundige feesten, maaltijden en terechtstellingen! Lezen op eigen risico. https://www.boekenbestellen.nl/boek/strandvliet/27474.

Paraview, de wekelijkse spirituele beurs met privéconsulten, groepslezingen en mooie spirituele producten. Nu ook als App. Meer info www.paraview.nl.

HONDENGRIEP

Vooruit, ben je net lekker gezond bezig met glutenvrij krentenbrood, tandenpoetsen en flossen, krijg je de nieuwe hondengriep, overgebracht via vogels. Want o ja, vijf jaar geleden ontdekten Chinese onderzoekers in Chinese honden namelijk een virus dat oorspronkelijk onder vogels voorkwam en is overgebracht door vogelkak. Haal ook zo’n lekker kuttenlikkertje uit het asiel!

 Onschuldig vaderschap van toen.

AGENDA PETER DEN HARING

Amsterdam, Kerkpastorie Ruigoord, Natural High, 17 augustus, 13.00 uur workshop Trancereizen.

* Den Haag, Namasté Café, 21 augustus 19.30 uur, workshop Trancereizen.

Omana, Beachclub Oscars, Scheveningen, 26 augustus, 13.00 uur, workshop Auraschoonmaken.

Healing Garden Festival, Zeewolde, 31 augustus-2 september Trancereizen en Familie Opstellingen.

* Eed op een dode moeder is zo nu en dan, als God het wil, gratis (ergens) verkrijgbaar als e-book. Mail uw scribent.

 SCHIPHOLMOP

De schatrijke ING-directeur is bij een val van de trap in zijn kantoor blind geworden. Om zijn salaris van 3 miljoen per jaar nuttig te besteden vliegt hij niettemin in bedrijfsvliegtuigje naar alle bestemmingen waar de ING maar belastingontwijkende kantoren heeft. Op een middag voelt hij vlak na het opstijgen het vliegtuig raar trillen en schokken. Hij wankelt naar de cockpit en voelt aan het bewegingloze lichaam van de piloot dat de zaak goed in de shit ligt. Hij tast naar de radio en gilt in paniek naar de verkeerstoren van Schiphol. “Dit is Ralph Hamers. Mijn piloot is dood, ik ben blind en we vliegen ondersteboven. Help!” Een rustige stem klinkt: “Meneer, we horen u. Maar u bent blind. Hoe weet u dat u ondersteboven vliegt?’ Hamers schreeuwt het uit: ”Omdat de diarree over mijn rug naar mijn hoofd loopt, oen!”

JOUW ZUS HEEFT DEZELFDE RARE NEIGINGEN ALS JE MOEDER. EN JIJ LIJKT OP JE VADER? 

Raadpleeg toch eens het domino orakel! En word alsjeblieft donateur! Claim je bonuscadeau, mijn laatste boek: De Zeven Kwaliteiten van Een Echte Heks..

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen 

Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Lisanne Hogerwerf & Lilian Ferru plus een lezing op Sterrenstof.

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien 1 maart 2024

Read More →