Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Megazien 15 oktober 2023

By   /   oktober 14, 2023  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Megazien 15 oktober 2023

Tijdgeest Magazine is al 17 jaar een gratis publicatie, tweewekelijks, van het ludieke kerkgenootschap De Vlamdragers. 

 Tijdgeest Megazien
van 15 oktober 2023
over UFO’s, spiegelrelaties, Hieros Gamos, goeroes, ouwe rockers & D.S.A.

UFO berging 2015

UFO-CRASHES ENZOVOORTS

Een Amerikaanse ex-luchtmachtofficier, klokkenluider David Grush, verklaarde recent voor een Congrescommissie dat de VS gecrashte of neergeschoten UFO’s bergt en na probeert te maken. En dat daar personeel bij gewond was.
In 2015 publiceerde ik nog een fotoserie van de Amerikaanse marine, die twee gecrashte Ufo’s probeerden te bergen. Duikers maakten gele boeien vast aan een wrak, een ander ontplofte bij het bergen toen het aan de oppervlakte werd gehesen. Na een half jaar was alles van YouTube verdwenen. Tegenwoordig weet je niet meer wat fake of echt is, maar als er ook gefilmde interviews met ooggetuigen bij staan, verwonder je je wel. Toch verbaas je je over hoe klakkeloos (gehersenspoeld, gehypnotiseerd) het wereldpubliek bijvoorbeeld de schaamteloze nepper van 9/11 heeft geaccepteerd. In de V.S. kan alles. De leipste voorbeelden zijn daar permanent voorradig. Sinds februari 2022 heeft Kiev (wie in Kiev?) meer dan 110 miljard dollar van Washington ontvangen. Wat over is, gaat naar slachtofferig Israël, schurkenstaat nummer 2.

Ondanks talloze documentaires en bewijzen van de Amerikaanse vereniging van ingenieurs en architecten huilden in 2011 alle regeringsleiders mee met de wolven van CIA, Mossad en Illuminati. De Arabieren moesten worden aangepakt en alle lokale rebellen de mond gesnoerd. Een week later kon de mensenrechten afknellende Patriot Act naadloos door het Congres geloodst worden. Ook het gezond verstand stortte in op die dag en Fakenews werd officieel tot OverheidsWaarheid omgedoopt in het vuur van die drie vliegtuigen. Tenminste, vliegtuigen? U bedoelde kruisraketten? Eh, ja. Wapens, wapens, die taal wordt nu overal in de wereld gesproken. Kontkarma voor alle betrokkenen. Houd lokaal en persoonlijk de liefde in het vizier!


WTC-ruïne na vliegtuigbotsing?

STATISCHE EN DYNAMISCHE RELATIES

Weg met de politieke malaise! RELATIES! Het verschil tussen statische, op veiligheid, bestendigheid en controle gebaseerde relaties en meer dynamische verbindingen ligt vooral in het wel of niet (bewust) afwisselen van rolpatronen. De statische relatie begint meestal met vadertje en moedertje spelen in combinatie met het huisje, boompje, beestje gevoel. Veel berust herhaling van vroegere gezinspatronen maar vooral ook op strategische behoeftebevrediging: ik geef jou iets, jij geeft mij er iets voor terug. Er spelen veel vaste, traditionele rollen: kostwinner, huishoudster, sekspartner, beschermer, verzorgster enz.

In de dynamische relatie staan betrokkenen meer open voor verandering, voor riskante, elkaar provocerende acties ter verruiming van het wederzijdse bewustzijn. Zolang intimiteit en groei essentieel zijn in dat soort verbindingen en er open gecommuniceerd wordt, is de verhouding er eentje van volwassen gelijkheid. Er is meer passie, maar ook meer kans op conflict. Juist daardoor wisselen de voor de hand liggende patronen. Pappie-mammies projecties worden duidelijker, kinderkwetsuren kunnen/moeten besproken worden.

WEGSTOPPEN OF NIET?

In een statische relatie gaat veel onder het vloerkleed. Men is immers bang voor verlies en verandering. Liever de weg van bedrog en zelfbedrog dan dreigend onbegrip en afstand. Leven in een dynamische relatie is spannender maar veel minder toekomstbestendig. Avontuur kan ook erotisch geladen zijn en is de vriendschap daar tegen bestand? Slippertjes zijn soms de ultieme maar nuttige test voor bezitsdrang, jaloezie of verliesangst. Er moet in de weg naar volwassen inzicht best veel uitgezocht worden. Wil jij eigenlijk niks aan vastigheid? Ben jij namelijk eigenlijk een vrolijk, promiscue iemand, die toch behoefte heeft aan een overzichtelijk, altijd beschikbaar, goed geankerd wipje? Of speel jij de eeuwig besluiteloze puber? Verlangen naar een eigen plek, naar een eigen leven, eigen meditatie spiegelt doorgaans ook pijnlijk prachtig. Wat herkennen wij in elkaar, groter of kleiner?

VERBORGEN AGENDA’S

Aan elke relatie kan een geheim, onbewust contract of verborgen agenda ten grondslag liggen. Meestal zijn de partners daar vanuit een vorig leven aan gebonden. Lastig als je elkaar eeuwige liefde, zorg of bescherming beloofd hebt. Of slavernijdeals: ik ben helemaal de jouwe, jij mag met mij doen wat je wil. De hausse in S/M en BDSM-contacten bewijst het bestaan van zulke overeenkomsten.
De statische relatie legt zich bij de herhaling neer, de dynamische relatie gaat experimenteren met macht en onmacht, eigenlijk vooral met onafhankelijkheid en vrijheidsverlangen.

Verrassend is dan onvoorspelbare rolwisseling: “Ik speelde je moeder, maar vanmiddag zit ik even geheel in die van de minnaar/minnares.” Of: “Ik laat me lekker als zielig kind troosten door jou als mijn therapeut, maar ineens erger je mij en switch ik naar je eeuwige tegenstrever. Degene die genadeloos jouw ego gaat afbreken!”

En is veel meer van dat soort spiegelwerk: “Ik speel pappie, jij het kind. Als jij echter veilig genoeg bent geworden door mijn liefde en toewijding , dan wil jij natuurlijk het huis uit. En moet ik weer smartelijk onthechten leren.” Au.
Of? “Jij speelt de naïeve knaap of maagd, de celibataire non of monnik. Ik speel de slang. Ik verleid je tot lust en ondeugendheid. Totdat jij het snapt en direct gaan onderzoeken hoe goed je nu andere afgeremde mannen (vrouwen) kunt verleiden. En ik? Ik mag weer met wat meditatie en eenzaamheid gaan oefenen.” Dank. Dank. Harde lessen, niet leuk maar wel waar.

EERLIJKHEID WORDT BELOOND

Hoewel alles ook kan gephotoshopt op papier, vullen de praatjes geen gaatjes. Open, kwetsbare eerlijkheid zal heel vaak een enorme erotische prikkel opleveren, omdat men veiliger voor elkaar wordt. Gebruik van MDMA (XTC) is, mede daardoor, redding voor veel ingestorte relaties geweest. Natuurlijk blijven talloze singles wanhopig lang op zoek naar dat magische, erotische wonder, waar ze van denken dat het buiten henzelf te vinden is. Oefenen met Zelfliefde dus. De mantra herhalen en herhalen: “Ik houd zielsveel van mijzelf en ik mag zijn zo als ik ben!”

In statische relaties blijken de partners elkaar doorgaans slecht te kennen, behalve ten aanzien van hun ingeslepen gewoontegedrag. Droef. “Als jij niet eens jezelf kent, hoe kun je mij dan kennen?
Duizenden kinderen hebben ook slechts een uiterst beperkt zicht op hun ouders. Broers en zussen kunnen daardoor een totaal verschillend beeld van hun jeugd hebben. Dat geldt omgekeerd ook voor ouders die de ware aard van hun kind nooit gezien hebben. Er was een karmische overeenkomst die nageleefd werd. De rest was het benutten van de eigen Vrije Wil.

OUDERS DIE VAN HUN KINDEREN LEREN

Statische relaties ondervinden niettemin bijna altijd heftige impulsen door de komst van kinderen. Als die eenmaal gaan puberen, dan veranderen de lang uitgestelde rolpatronen ook. Ouders gunnen hun kinderen vaak de speelruimte die zij zelf niet hebben aangedurfd.

Moeilijke ouders? Te weinig of juist te veel aandacht? Verstikte groei zien we dan vaak, neergezet om het kind tot eigen verzet op te voeden. Slaag kan als onbewust middel worden gebruikt, feitelijk als een middel om ongezonde, symbiotische, kleffe afhankelijkheid te doorbreken. De psychische navelstreng moet doorgeknipt, hoe vroeger hoe beter, maar leuk? Nee. Pijnlijk, traumatisch. Groeizaam als je het snapt en vergeeft. “Het hebben van een relatie is de snelweg naar verlichting,” zei ooit Bhagwan Osho Rajneesh.

Bron (o.m.): Relaties als spiegel van Richard Idemon.


M/V VERENIGING

Op het (10e) Hieros Gamos festival in de Noord-Oostpolder waren dit jaar 55 mannen en 129 vrouwen. Voor het eerst konden mannelijker vrouwen deelnemen aan de voorheen strikt gescheiden mannenactiviteiten. Wonderlijk genoeg werd aan de dames ineens militaire discipline en de Nieuw-Zeelandse Maori Hakka-oorlogsmantra (“Maak je klaar!”) aangeboden. Dat liep automatisch op gelach, frustratie en teleurstelling uit. De vrouwelijker mannen mochten ook deelnemen aan meditaties op het vrouwenveld (“En dan voel je de pure Moeder Aarde-energie opstijgen in je yoni naar je baarmoeder”). Dat was evenzeer lastig aanpassen voor de heren. Uiteindelijk kwam alles goed. Net als in de echte wereld. Maar her en der moest er wel wat ego sneuvelen. Foto’s op www.hierosgamos.nl


UNinjectable van Nat King Cole

OUWE ROCKERS

Op 9 september was er een congres met de titel Bevrijding van Bedrog in Antropia in Driebergen. Over bewustzijnsverruiming ging het niet maar de gerenommeerde sprekers waren het politiek wel eens over de noodzaak van een duurzame vrede in deze absurde oorlogstijd. Ook die ouwe politicoloog Prof. Kees van der Pijl (76) sprak er. Over de oorlog in Oekraïne kan je hem ook eens op YouTube beluisteren: “Een Nederlandse generaal stoorde zich aan het feit dat de sneuvelbereidheid te gering was in Nederland.” Boeiende inzichten!

Laat ons op de actualiteit letten van die slimme bejaarde Netanyahu! Die Hamas-aanval was een gevangenisopstand, die verder een False Flag operatie geworden is, model 9/11. Bejaarden op de muziekpodia (Mick Jagger is 80!) zijn van een andere dynamische categorie. Kijk maar naar die oeroude Van Morrison of naar Crosby, Nash en Gilmour!


Hoe krijg ik een relatie met mijn postbode?

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2024, per kalenderjaar dus) van € 40 op de rekening van onze hoofdsponsor, de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. De regeladvertenties kosten je dan maar € 20 per keer. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet. Voor langere berichten geldt daarboven een tarief van € 0,60 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 9.200 views per maand.

* Tantra workshop voor (gelegenheids) STELLEN, Rotterdam: 28 & 29 oktober en 11 & 12 november.  Verbinden, ontspannen en vertragen. Leer Tantrische massages te geven. Belinda 0628770509.

* Beurs Internationaal Therapeut, 18 en 19 november, Expo-hal in Houten. Op zondag om 16.00 uur een lezing van Peter den Haring met de titel: Aura schoonmaken, weg met die nare doden, parasieten, lifters en obsessoren. Gratis tickets hier.

* Veiligheid kopen in goud, onroerend goed en/of toch maar een beetje goedkope Bitcoins? Dit is de link die ik vertrouw. In dagen van crisis en waardeloos (cash)geld op de lange termijn misschien toch slim.

* Last van straling of gewoon behoefte aan natuurlijke frequenties? Blushield Europe biedt oplossingen voor thuis, op het werk en onderweg!

* Hugo van der Geest biedt Familie opstellingen aan en verschillende massages in zijn fonkelnieuwe praktijk in Maassluis of eventueel bij u thuis. Ook voor bedrijven!

* Op Transitieweb houdt Fred Teunissen ons vaak een mooie spiegel voor. Probeer het eens!

* Klimaatgelul om subsidies binnen te halen, gekochte Extinction Rebellion demonstraties (voorgelogen door VN, Rode Kruis en Artsen zonder Grenzen), 28 miljard i.p.v. wat hogere zeedijken?!

* Sacred Heart Concert & Blue Lotus Tea met Patricia, Thomas en Terence. Zondag 12 november 2023 van 14:30-16:30 Vondelkerk, Vondelstraat 120, 1054 GS Amsterdam.


CBS? Moet nepnieuws zijn!

NEPNIEUWS! NEE TOCH?

De EU is via de Digital Services Act (DSA) nu bezig om alles te weren van het internet wat men daar beschouwt als desinformatie, nepnieuws, schending van grond- en mensenrechten of niet gezagsgetrouwe propaganda. Ik moest wel even pijnlijk terugdenken aan mijn stress bij de dossiers van Joris Demmink en Marc Dutroux en het indertijd ook al van echte informatie gestripte nieuws. Hoe efficiënt Joost Knevel de mond gesnoerd werd.
Veel mensen sluiten zich dramatisch af voor bewustzijnsgroei als ze bezorgd zijn over de toekomst van hun kinderen. Dat snap je ook… Want met zulke grote slangen in Nederland ga je echt schrikken! Toch? Of? Of zie je hier nog meer nepnieuws?

COVIDMOP

Om hun verloving te vieren gingen Elbert en Gerrie duur dineren. De ober zat bij elke mogelijke gelegenheid te flirten met Gerrie. “Mevrouw dit, mevrouw, dat?” En de dame bleef er hinderlijk vrolijk onder. Elberts humeur daalde met het kwartier. Ineens wist hij het: “Dat klootzakje heeft vast en zeker Covid,” gromde hij tegen zijn ooit zo leuke vlam. “Hoe zo dan?” vroeg ze naïef. En daar ging hij: “Omdat hij geen smaak meer heeft!”

MOEILIJK STIL ZITTEN BIJ DE KAPPER?

Onrustige types kunnen altijd nog mijn domino orakel raadplegen om te zien of meer bewegen of je aura schoonhouden eerder het gewenste effect oplevert. Of zelfs gewoon mijn nieuwste boek lezen over spoken, reïncarnatie, karma en voorbestemming: Dikke Hans Leert Vliegen! Stort € 20,50 op NL07INGB0005008174. En vermeld je adres!

Tijdgeest Magazine informeert over alternatieve, spirituele, (on)gezonde, duurzame, innovatieve en maatschappelijke fenomenen en over de kunst van het relativeren. Het wordt BCC gemaild naar 10.710 lezers, ontvangen door 1752 abonnees via de website en door 2.980 mensen via Facebook. Doorsturen en overnemen graag met bronvermelding.

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen
Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Patrick Kicken, een lezing op Sterrenstof en een gesprek met Peter Toonen bij Café Weltschmerz.
Den Haring is lid van de

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Magazine 15 november 2023

Read More →