Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Megazien 15 oktober 2019

By   /   oktober 15, 2019  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Megazien 15 oktober 2019

De editie van 15 oktober 2019 gaat over poolomkering, ontkennen, Timor, atoombommen, Soros & SP.

OMKERING VAN DE POLEN

In een artikel, gepubliceerd in het tijdschrift American Geophysical Union (AGU) over Space Weather, stelt natuurkundige Nathan Schwadron van het UNH Institute for the Study of Earth, Oceans and Space (EOS) dat door een enorme daling in zonneactiviteit een stroom van kosmische straaldeeltjes de aardse atmosfeer overspoelt en verder doordringt in en door de kern van de Aarde.
Al jaren wordt ons magnetisch veld verzwakt, en nu, in combinatie met die extra ruimtestraling, ziet men een herverdeling van gas en vloeistoffen onder de aardkorst die kan bijdragen aan de kanteling en het wiebelen van de aarde. Google maar eens op ‘geomagnetische excursie.’ Die straling heeft ook een aanzienlijke invloed op de kern van de aarde: verhoogde temperaturen. Op oververhitting reageert de aarde door te zweten met zogeheten mantelpluimen. Daarmee komt een magnetische omkering van de aardpolen ook steeds dichterbij.

Voor zo’n volledige polaire ompoling moet het magnetische veld van de aarde met ongeveer 90% tot een drempelniveau verzwakken. Dit proces kan duizenden jaren duren; er wordt her en der wel 25.600 jaar genoemd. Gedurende deze tijd staat het ontbreken van een beschermend magnetisch schild rondom onze planeet meer kosmische straling toe, zelfs vanuit naburige sterrenstelsels. In zulke perioden botsen deze kosmische stralen met steeds meer atomen in onze atmosfeer, zoals stikstof en zuurstof. Dit produceert varianten van elementen die cosmogene isotopen worden genoemd, zoals koolstof-14 en beryllium-10, die naar de oppervlakte vallen. Wetenschappers kunnen dit meten, waarmee ook toekomstige gebeurtenissen kunnen worden beoordeeld.

Gegevens van de Swarm-satelliet hebben nu aangetoond dat het aardse magnetische veld sneller verzwakt dan in het verleden, aanvankelijk 5 procent per eeuw maar tegenwoordig met 50% per eeuw, 5% elke tien jaar. Ook de sterkte van de zogeheten zonnecycli heeft daar een grote invloed op. Ons magnetische noorden kan over 50-60 jaar dus makkelijk op 60 ° noorderbreedtegraad gaan stuiteren en zwaait tussen 30 ° oost- en 30 ° westerlengte. Over honderd jaar zou men kunnen meemaken dat het magnetische noorden onder de evenaar daalt.
Zo, zo, en nog maar weer een goede vraag: hebben de klimaatdoemdenkers dáár al rekening mee gehouden?

Bron: Mitch Battros (Science of Cycles)


Weten waar je het over hebt.

WEERBERICHT

Naar aanleiding van het verschijn van zijn nieuwste roman Time Bender zei de auteur, Tijn Touber, in een interview: “De hitte en veranderingen in weerpatronen op Aarde hebben te maken met een natuurlijke cyclus van ongeveer 25.000 jaar, waar we als sinds mensenheugenis doorheen bewegen. De opwarming van de Aarde is niet perse door mensen gecreëerd. Al zou het natuurlijk wel een goed idee zijn om op te houden met de boel nog meer te vervuilen. De Aarde gaat door haar eigen cyclus van ontwikkeling en omdat wij op én in haar leven, hebben we daarmee te maken. De kunst voor ons in deze tijd is om mee te bewegen met de hogere frequenties die nu op ons afkomen, als deel van dit veranderingsproces.”


De nieuwe kleren van de keizer: “De klimaatdreiging bestaat niet, mamma!”

COLLECTIEF ONTKENNEN

Stel dat de buren er achter komen dat jij in reïncarnatie gelooft? En in gebedsgenezing? En niet in de grote rol van de mens bij de klimaatopwarming? Stel dat jij bang bent om betrapt te worden op zulke denkbeelden? Dat je vreest er niet meer bij te horen? Dan houd je toch je mond over zulke onderwerpen? Altijd en overal. Toch?
De Duitse politicoloog Elisabeth Noelle-Neumann beschreef deze vorm van collectieve stilte ooit als ‘de spiraal van stilte’: een sociologisch fenomeen waarbij de angst om geïsoleerd te raken in sociale situaties ertoe kan leiden dat mensen hun ongemakkelijke ideeën, angsten of meningen voor zich houden. Het effect was dat voor velen Hitlers ideeën best wel mee vielen. Ach, we begrepen in 1968 heel goed die Amerikaanse obsessie met drugs, tegenwoordig vinden de meeste van mijn buren 5G heus niet zo erg en die boerka’s moeten toch ook kunnen? Ach gut, als andere landen niks aan verduurzaming willen doen, waarom wij dan wel? Als Rutte zegt dat we er op vooruit gaan, dan zal het wel zo zijn, Hoe ik er echt ZELF over denk?! Brr.

Wie zwijgt over onze alledaagse maar serieuze politieke en sociale bedreigingen, die houdt zichzelf opgesloten, alleen bibberend met zorgen en angsten. Wie niet durft te gaan staan voor zijn wezenlijke zingevingsmodel, die vereenzaamt ook. Zoek geestverwanten: stuur Tijdgeest Megazien eens door aan je hele netwerk. Kijk wie blij verrast reageert.

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2020, per kalenderjaar dus) van € 25 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres.
Per 1 januari 2020 vragen we van donateurs € 45 per jaar en kosten de regeladvertenties € 15 per keer. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet, waarvoor je tegenwoordig nog slechts een extra donatie van € 10 moet doen. Voor langere berichten geldt een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op
www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 6.000 views per maand. Hoofdartikelen staan voortaan ook op LinkedIn (11.000 volgers) en Facebook (1200 volgers).

* Voor de jaarlijkse Beurs Internationaal Therapeut op 16 en 17 november in Houten (lezingen & workshops o.m. met Peter den Haring: Auraschoonmaken & Trancereizen) kun je via Tijdgeest Magazine veel goedkope entreekaarten verkrijgen. Zie deze link. Voor een gratis VIP-kaart moet je laten weten dat je donateur bent via [email protected].

* LAST MINUTE Zaterdag 19 oktober 10.45-17.45 uur Centrum Sekieta in Haastrecht Familie Opstellingen (Kijken naar je blinde vlek), incl. ayurvedische vega lunch € 65: [email protected] Kennismaken HIER. Bel snel 070-3646639.

* Gratis e-book ‘Slapend fit’ met kleuren, klanken en kruidenolie en 16 tips voor een goede nachtrust’ van Praveeta Timmerman. Lekker slapen kun je leren!

* Winkeltje, webshop, workshops, massages & meditatie Namasté Café, Prins Hendrikplein 18 2518 JC Den Haag 070-3698766. Trancereizen met Peter den Haring op 22 oktober en 26 november.

* www.ruimte-rust.nl : Mooi gelegen accommodatie in Drenthe voor o.a. meditatiegroepen en yoga. Fijne plekken op het eigen land voor meditatie en buitenoefeningen in de stilte.

* De Idealist over spiritualiteit, astrologie, gezondheid, kruiden, esoterie en veel andere onderwerpen. Actuele ontwikkelingen vanuit een spiritueel perspectief. Vraag digitaal proefnummer op: [email protected].

* Moeite met grenzen stellen, gevoelens van uitgewoond worden, niet jezelf zijn? Bij mij kun je voor € 10 een MP3 bestand voor je auraschoonmaak bestellen. De CD kost € 16 voor 1, € 20 voor 2 en € 26 voor 3 en 30 voor 4 stuks. Ideale cadeaus voor Sinterklaas.

Paraview, de wekelijkse spirituele beurs met privéconsulten, groepslezingen en mooie spirituele producten. Nu ook als App. Meer info www.paraview.nl.

GESCHIEDENIS IS NODIG

Na een periode van vierentwintig jaar onder Indonesisch bewind werd Oost-Timor op 20 mei 2002 officieel onafhankelijk verklaard. Bij de toetreding van Oost-Timor tot de Verenigde Naties in datzelfde jaar koos het land voor de Portugese naam: Timor-Leste. Sinds de kolonisatie van de Portugezen in de zestiende eeuw is Oost-Timor door de eeuwen heen meerdere malen geannexeerd door diverse landen.

Zo’n stukje als dit haal ik van https://isgeschiedenis.nl/ (gratis nieuwsbrief). Als je wijs wil worden, is het kijken naar geschiedenis essentieel.
Om de actualiteit in Azië te volgen, volg ik ook de site van jonge, plaatselijke journalisten, New Narratif, bijvoorbeeld over dat Timor: “In de eerste jaren na de onafhankelijkheid kwamen er 200.000 vluchtelingen terug. Het gemiddelde geboortecijfer raasde omhoog met 7,1 kinderen per gezin. De gemiddelde leeftijd van de bevolking is nu 17,2 jaar! Alles om het land weer op te bouwen na de langdurige, gewelddadige onderdrukking door Indonesië dat obsessief bang was voor een communistisch regiem in Timor.”

ATOOMBOMPROEVEN

Vanaf 16 juli 1945 zijn er atoombomproeven gedaan in de wereld, een paar maanden later werd het effect grondig door de Amerikanen getest op Hiroshima en Nagasaki. Er zijn inmiddels duizenden testen uitgevoerd, vooral door Amerika (1127) en Rusland (976). Hier een sfeertekening. Voor de gezelligheid kun je ook kijken hoe en hoeveel de militaire krachten verdeeld zijn tussen de USA, India, Rusland en China. Dan snap je direct dat echt realistisch oorlogsucces slechts kan lukken via atoomklappers of via handelsgedoe. Daarom is China blij met haar vreemde nucleaire buur Noord-Korea. Als deze analyses je niet boeien, moet je gewoon WarThunder gaan spelen deze winter.
Veel in deze warrige wereld van dualiteiten gaat om het oeroude conflict tussen wit en zwart, tussen mannen en vrouwen, tussen zwevers (“Vuile Amethist”) en atheïsten (‘Vuile freak”), tussen ‘Goed’ en ‘Kwaad’. Tussen The Dark Lord Vader en Jezus. Maar Lord Vader is toch een sprookjesfiguur? Is het Kwade eigenlijk de samenballing van onze eigen illusies, angsten en hebzuchtigheden? Is het bestaan van Satan gewoon fakenews om ons klein en bang te houden? Kan. Kan.DODELIJKE OF EVOLUTIONAIRE VERANDERING?

De wereldeconomie wordt door een paar grote spelers gemanipuleerd. Eén daarvan is miljardair George Soros, een Hongaars-Joodse speculant die in Amerika woont en veel internationale NGO’s financiert, zoals Avaaz, Oxfam, Amnesty International en Human Rights Watch. Ook Extinction Rebellion, die de kerndemonstranten daarvan aardig kan betalen voor hun werk. Kan ook fakenews zijn maar ik twijfel.
Een Italiaanse onderzoeksjournaliste, Francesca Totolo, heeft er (hier) een onthutsend boek over geschreven. Een van Soros’ doelen is het laten instromen van meer en meer immigranten en vluchtelingen in Europa. Zo zijn er in een paar jaar in Italië ongeveer 700.000 mensen binnengesmokkeld. Veel media worden met subsidies geïnstrueerd hoe er positief en menslievend op gereageerd zou moeten worden. Deze knap geregisseerde operatie wordt zeer verschillend ingeschat. Een voordeel: bij een veroudering van de lokale bevolking en een teruglopend geboortecijfer lijkt onze economie behoefte te hebben aan jonge, vruchtbare en voorlopig zeer goedkope arbeidskrachten, ja, ja, nog weer wegwerpmensen in een consumptiemaatschappij… Een nadeel: doordat een aantal immigranten veelal achterlijk, religieus-fanatiek en vrouwonvriendelijk gedachtengoed meenemen, wordt de plaatselijke liberale gemeenschap kopschuw gemaakt en spiegelend intolerant. De populistische sentimenten zijn ook genoegzaam bekend: de haat naar buitenlanders houdt de instromers klein en bang (en daarmee goedkoop). Hoeveel meer inwoners kan Nederland eigenlijk aan? Ben je gezond als je je staande houdt in een zieke maatschappij?


Harry Potter’s Engeland na de Brexit

WAAROM ZAKT DE SP?

De burger heeft inmiddels geen enkele reden meer heeft om zijn overheid te vertrouwen, die immers totaal blind vaart op de belangen van de commerciële elite en diens behoefte aan koopvee, aangestuurde consumentenhypes, gekoppeld aan de productie van zorg en quasi-veiligheid. De kleinburger haat verandering, alles moet blijven zoals het in de 60-er, 70-er jaren was, inclusief het afsteken van razend gevaarlijk vuurwerk en Patty Brard.
Ten aanzien van de levensverwachting (vergelijk de flinke terugloop in de VS) is er een duidelijke trendbreuk. De rijken en hoogopgeleiden leven namelijk langer en profiteren maximaal van de pensioenen ook al worden die gekort. De armen betalen dus dubbel. Protest? Nergens.
Tandeloos, grijs Europa biedt nul garanties op wat dan ook (alleen op onbelemmerde tabaksverkoop), slechts op een blinde koers op meer winst voor de superrijken. De vakbonden zijn afgetopt en ook al structuurkolossen geworden, los van contact met de echte werkvloer.
Waarom zakt de SP zakt dan steeds in de peilingen? Omdat het starre Maoïsten zijn, obsessief gericht op de minst ontwikkelde, bange en uitgebuite arbeiders? Omdat in die club geen greintje spiritualiteit te bekennen valt? Of omdat hùn doelgroep nog zelfs te dom is en liever voor Geert Wilders of Thierry Baudet kiest?

Rudolf Steiner zei daarover al in 1919: “Zou het sociale voelen vanzelfsprekender zijn, dan zouden niet zo veel socialistische programma’s hoeven te bestaan; die zijn in zekere zin alleen door de reactie op het antisociale voelen en beleven van de mensen opgeroepen.”

De reguliere media presenteren aan het klootjesvolk een efficiënte, algemene hersenspoeling. Slechts een kleine groep wereldverbeteraars vertrouwen hun intuïtie en zichzelf nog. De lezers van Tijdgeest Magazine bijvoorbeeld.

 STIERENMOP

Als de drie stieren van de veeboer horen dat de rancher een prijsstier heeft aangeschaft, worden ze flink ongerust. Op basis van anciënniteit hebben ze ooit ieders voortplantingsquote vastgesteld: de oudste dekt jaarlijks honderd koeien, de jongere vijftig en de jongste tien. Bozig en gefrustreerd staan ze macho te loeien naar elkaar, niemand wil iets van zijn seksuele verworvenheden opgeven. Dan rijdt de trailer van de rancher het terrein op. De boer laadt een reusachtig gehoornd monster van zeker 2000 kilo uit.
De eerste stier deinst terug in het weiland: “Vrienden, ik eh, ik weet dat ik al wat ouder wordt. Ik denk dat ik gewoon aanbied dat onze nieuwe vriend de helft van mijn koeien kan krijgen.” Ook de tweede stier doet een stapje terug: “Ach, ik blijf gewoon aan de noordkant van het weiland. Dan is er genoeg voor ons beiden te doen en hij snapt dat ik geen ruzie zoek.” De jongste stier staat echter te loeien en te snuiven, zijn voorpoten klauwen in de aarde, De oudste stier kijkt heel bezorgd: “Jonge vriend, laat hem gewoon tweederde van jouw koeien en er is een kans dat je dit overleeft!” De jonge stier is bloednerveus: “Mafkezen! Die gast kan gewoon AL mijn koeien hebben. Ik zorg er gewoon voor dat hij weet dat ik een stier ben!”

DE NAZORG BIJ JOUW ZELFDODING STELDE TELEUR?

Je had beter vooraf het domino orakel kunnen raadplegen. Sukkel! Muts!

ATLANTIS & WILLEM-ALEXANDER

Als e-book kun je op onze website gratis nu mijn lijvige roman over de ondergang van Atlantis downloaden. Hier de Word- en Epublinks: De Slapende Koning . Hier vind je ook de epub-link van mijn weirde roman over buitenaardse beïnvloeding en ons koningshuis: Gerard zoekt het hogerop, ook gratis te lezen! Als je het wat vindt, kun je mogelijk iets doneren bij de Stichting Olivijn?

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen
Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Lisanne Hoogerwerf, Lilian Ferru & Patrick Kicken plus een lezing op Sterrenstof.

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien 15 januari 2020

Read More →