Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Megazien 15 november 2019

By   /   november 27, 2019  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Megazien 15 november 2019

15 november 2019

Deze editie gaat over Tao, herinneringen, MH17, daklozen, Schumannresonantie & mindcontrol.

ORGASME OF NIET?

Auteur en specialist Geert Kimpen schrijft in zijn Nieuwsbrief over het mannelijke orgasme: “Volgens de Tao geeft de man in zijn ontlading letterlijk zijn levenskracht weg. De energie wordt uit hem getrokken en hij komt in een onmiddellijk toestand van moeheid, lichte depressie en afgescheidenheid terecht.”

Ach nee toch, voor wat soort mannen geldt dat? En welk soort suffe vrouwen voelen zich nog tot zulke zieligerds aangetrokken? Ik leg het even beter uit. Deze schepping is volgens de meeste zieners vrouwelijk, voelend, vloeiend en communicerend. De man daarin is vooral gericht op visualisatie, magie, strategie en doen. Vrouwen zijn sterk gericht op onderlinge uitwisseling, op zorg en materie. Natuurlijk kunnen na een eeuw experimenteren (in de beschaafde wereld tenminste) de seksen beter, en vaker Tantrisch, genieten van elkaar. Dan moeten de partners wel de rol van Macht (het positieve element) en Manipulatie (het negatieve element) durven af te zetten tegen ieders behoefte aan erkenning. Daarin is gelijke aandacht voor beider orgasme belangrijk. Als mannen het beste wat ze hebben (hun zaad) blijmoedig willen afstaan aan hun geliefde, dan zal die het zorgzaam beantwoorden met liefde. Die ouwe Taoïsten en Tantra yogi’s waren ielig eenzijdig op mannelijke levensverlenging gericht. Ze hielden hun zaad pathetisch bang terug maar tapten wel stiekem orgasme-energie van de betrokken dames af. Daar komt de uiterst bejaarde gedachte van Geert Kimpen’s Tao-meester vandaan.

Bij het biologische evolutiegebeuren speelt wel iets wat je voorplantingsintuïtie kan noemen. Vrouwen hebben namelijk exclusief teeltkeus, een intuïtief aanvoelen van en aangetrokken worden door de beschikbare ‘topdog’ om het beste zaad te verkrijgen. Mannen zijn evolutionair vooral zaadverspreiders, gericht op het zwanger maken van zo veel mogelijk partners om zo hun genen optimaal te verspreiden. Zulke instincten spelen vanzelf ook nog een rol in een inmiddels redelijk ‘beschaafd’ geworden sociale omgeving. Door de eeuwen heen kon werkelijke, betrokken vriendschap en liefde daar bovenuit toch een dominante rol krijgen. Dan moet je vanzelf wel oppassen dat jij en je geliefde NIET vroegere gedragspatronen van jullie ouders naspelen. Gelukkig schept veel moderne therapie daar speelruimte in.

Want het wordt moeilijk als je na je veertigste nog steeds je ouders op je nek meetorst. En nog moeilijker als je daar eigenlijk foute herinneringen aan hebt. Of als teveel wiet gerookt hebt, zegt onderzoekster Lilian Kloft.


Foute herinneringen

OMSTREDEN HERINNERINGEN

In 2004 adviseerde de Gezondheidsraad de toenmalige minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over het fenomeen van mensen die zich plotseling allerlei seksueel misbruik herinnerden na contact met therapeuten en ‘helderzienden.’ Dat stuk moet ook nog maar eens aandachtig gelezen worden. Hier dus.

“Belangrijke emotionele of traumatische ervaringen worden sterker opgeslagen dan gewone ervaringen. Ze worden daardoor in het algemeen goed, zij het soms fragmentarisch, herinnerd. Toch kunnen ook deze herinneringen geheel of gedeeltelijk ontoegankelijk raken, en eventueel weer worden hervonden. In welke mate dat voorkomt, is niet duidelijk. Overmatige angst en stress blijken de geheugenfunctie sterk te beïnvloeden, maar de precieze mechanismen achter het vergeten van traumatische ervaringen bij mensen zijn niet bekend. (…)

Ingebeelde herinneringen komen bij iedereen voor. Verschillende bronnen van opkomende beelden en gedachten worden dan verward: fantasie, voorstellingsvermogen, dromen, verhalen van anderen en eigen belevenissen. Ook kunnen mensen een andere betekenis aan een herinnering geven. Het blijkt mogelijk ingebeelde, fictieve herinneringen aan ingrijpende persoonlijke gebeurtenissen te ervaren. De kans hierop is groter dan gemiddeld bij een combinatie van bepaalde persoonlijkheidskenmerken of psychiatrische stoornissen en suggestieve beïnvloeding.

Elke vorm van psychotherapie stimuleert herinneringen en draagt bij aan herinterpretatie ervan. De nieuwe interpretatie is er in de eerste plaats één waarmee de patiënt beter uit de voeten kan en is niet noodzakelijkerwijs een meer accurate weerspiegeling van de werkelijkheid. Wat herinneringen stimuleert, kan ook de vertekening van herinneringen of het opkomen van ‘nieuwe’ herinneringen stimuleren. Therapie kan dan ook zowel het hervinden (toegankelijk worden) van ware herinneringen als het opkomen van fictieve herinneringen faciliteren.
(…)
Seksueel misbruik kan in juridische zin een onrechtmatige daad of misdrijf opleveren. In therapie opgekomen herinneringen aan een dergelijke ervaring leiden soms tot aangiftes bij de politie met mogelijk strafvervolging. Een herinnering, ook als hij als authentiek beleefd wordt, kan echter niet gelden als maatschappelijk of juridisch feit. Juridische waarheidsvinding is geen taak van de behandelend therapeut en een behandelaar dient zich – zowel op wetenschappelijke gronden als om redenen van beroepsethiek – te onthouden van uitspraken over de feitelijke betrouwbaarheid van een verklaring van een patiënt.”

POLITIEKE HERINNERINGEN

Politiek gezien is ons hele Parlement behept met omstreden herinneringen. Wat niet goed uitkomt, wordt doorgeschoven naar commissies en onderzoeksraden. Eventuele foute conclusies worden of nepnieuws of verdwijnen in diepe bureauladen. Nederland stemde in 2005 massaal tegen de Europese Grondwet, onder meer omdat wij alsmaar miljarden gingen betalen aan zogenaamd arme landen: per hoofd van de bevolking zijn wij zelfs de grootste financier van Brussel. Incompetente en saboterende ambtenaren met compleet gewiste hersens zijn nu nog uitsluitend bezig om de rust in onze polder te bewaken.
Ethiek? Bestaat dat nog buiten de nodeloos weer teveel afgezeken kerk? Er dreigt een opstand van jongeren die er nergens meer in geloven. Zodra dat gevoelen echt groter en groter wordt, voorspel ik het subtiel getimede uitbreken van een nieuwe financiële crisis. De vorige heeft immers onze jeugd ook bang en klein gekregen…

GEESTELIJK DAKLOOS

Gratis geld levert de Europese Centrale Bank ongeremd aan overheden en bedrijfsleven. Die worden slapend rijk. Maar de basis betaalt. Meer BTW, meer huishoudens met hoge schulden, meer arme bejaarden. De toegenomen aantallen daklozen protesteren niet meer. Maar toch wordt er in heel de wereld driftiger dan ooit geprotesteerd tegen de gedachteloze, datagedreven machtkolos die over ons heen dreigt te walsen. De miljoenen die de straat op gaan in Hongkong weten waartegen ze protesteren. De honderdduizenden gekwelde burgers die wegtrekken uit de totaal onveilige landen in Midden-Amerika laten het zien, de internationale vluchtelingenstroom ook. De Joods-Zionistische slachtofferrol staat eveneens onder druk evenals de werkvloerslachtoffers van de geschifte wettenmakers uit de praatkantoren.
Ook de verplichte dure warmtepomp, omdat een paar ambtelijke hotemetoten vinden dat we van het gas af moeten, wekt massale irritatie op. Er is ferm verzet tegen de onprofessionele willekeur van de Nederlandse Belastingdienst, het voortrekken van grote bedrijven, tegen de absurde zelfverrijking in de top van het bedrijfsleven. De directeur van de ING-bank verdient een miljoen per jaar?! Mag je dat bedenkelijk vinden? Zoek een andere bank. Pas op met de smartphone die jou zelf bespioneert!

DODELIJK STILZWIJGEN ROND MH-17

Voorbeelden zat zie ik van bureaucratisch gesjoemel. Waarom houdt Maleisië informatie uit de zwarte dozen van het MH-17 vliegtuig achter voor het Joint Investigation Team, het JIT? Omdat het als land neutraal wil blijven en tegelijk wil verdienen aan Amerika, Duitsland EN Rusland. Nederland verdient òòk aan die rechts-nazistische Oekraïners en Rusland moest toch de schuld krijgen van Obama en de NAVO? Er moesten toch sancties tegen Rusland kunnen worden geritseld? Duitsland moest daartoe met een gotspe worden overgehaald omdat juist dat land enorm veel handel met Rusland drijft.
Nederland heeft dus sinds 8 augustus 2014 een afspraak met Oekraïne dat wij niet gaan onderzoeken waarom de Oekraïense luchtverkeersleiding vlucht MH-17 boven oorlogsgebied navigeerde en niet er omheen. Zo gaat dat dus. Doorgestoken kaart van geheime diensten en jammer voor die Nederlanders in het vliegtuig. Die Marc Rutte is doof, blind en suf. En passant konden trouwens mooi een paar AIDS-onderzoekers uit de weg geruimd worden.
AMC-onderzoeker Joep Lange (59) kwam namelijk op 17 juli 2014 met zijn vrouw Jacqueline van Tongeren (64), ook werkzaam in het AMC, met die rampvlucht terug van een internationaal aidscongres in Melbourne net als Stop Aids Now!-lobbyist en D66’er Pim de Kuijer (32).


Er zijn uitzonderingen. Zie Mark Rutte.

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2020, per kalenderjaar dus) van € 25 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. Per 1 januari 2020 vragen we van donateurs € 40 per jaar en kosten de regeladvertenties € 15 per keer. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet, waarvoor je een extra donatie van € 10 moet doen. Voor langere berichten geldt een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 6.000 views per maand. Hoofdartikelen staan voortaan ook op LinkedIn (12.000 volgers) en Facebook (1200 volgers).

* Winkeltje, webshop, workshops, massages & meditatie Namasté Café, Prins Hendrikplein 18 2518 JC Den Haag 070-3698766. Trancereizen met Peter den Haring op 26 november. Ook op 14 januari 2020.

* LAST MINUTE Zaterdag 16 november 13.00-18.00 uur Centrum Sekieta in Haastrecht Familie Opstellingen (Kijken naar je blinde vlek), € 45: [email protected] Kennismaken HIER.

* Gratis e-book ‘Slapend fit’ met kleuren, klanken en kruidenolie en 16 tips voor een goede nachtrust’ van Praveeta Timmerman. Lekker slapen kun je leren!

* www.ruimte-rust.nl : Mooi gelegen accommodatie in Drenthe voor o.a. meditatiegroepen en yoga. Fijne plekken op het eigen land voor meditatie en buitenoefeningen in de stilte.

* De Idealist over spiritualiteit, astrologie, gezondheid, kruiden, esoterie en veel andere onderwerpen. Actuele ontwikkelingen vanuit een spiritueel perspectief. Vraag digitaal proefnummer op: [email protected]

* Mantra driedaagse 27-29 dec. met Deeps Bhakti Music in Lekkum, warm, knus en diep verbinden. Ook regelmatig in Lelystad Amersfoort, Surhuizum, Uffelte en op uitnodiging: www.levenineenheid.nl.

* Training met de Chakras met Deep Bhakti start 10 jan. Diep zelfonderzoek en bevrijding blokkades om uit te komen en te gaan leven vanuit je lichtwezen. www.levenineenheid.nl.

* Moeite met grenzen stellen, gevoelens van uitgewoond worden, niet jezelf zijn? Bij mij kun je voor € 10 een MP3 bestand voor je auraschoonmaak bestellen.

Paraview, de wekelijkse spirituele beurs met privéconsulten, groepslezingen en mooie spirituele producten. Nu ook als App. Meer info www.paraview.nl.

SCHUMANNRESONANTIE

Schumannresonanties zijn pieken in het ELF-deel van het elektromagnetisch spectrum, die in de aardatmosfeer voorkomen. Ze zijn in 1952 door Winfried Otto Schumann voorspeld en in de jaren 60 aangetoond. Deze Duitse fysicus ontdekte, dat er EM (elektromagnetische) golven/resonanties/wentelingen plaatsvinden tussen de ionosfeer en het aardoppervlak met een afstand van circa 48 km van elkaar. Tot omstreeks 1990 had de Schumann resonantie een vaste waarde van 7,83 Herz (hz). Daarna werden regelmatig hogere waarden gemeten. In 2014 ontdekte men dat er gedurende een paar uur pieken kwamen tussen 11 en 14 hz. In januari 2019 piekte het naar 36 hz. en rond Pasen van dit jaar rond 90 hz. Deze golven worden ook wel de hartslag van de aarde genoemd. Sommige healers beweren dat alle levende wezens verbonden zijn met de Schumann resonantie. Als je jezelf daar bewust van kunt worden, kan dat zeer positieve en gunstige effecten hebben op onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. Check bijvoorbeeld Anton Teuben voor verdere overpeinzingen.


De Chinese vooruitgang is enorm!

MIND CONTROL

Zo bekeken heeft iedereen zijn problemen. In China wordt al langer een mind control systeem uitgetest op individuele, staatsvijandige burgers en op Amerikaans ambassadepersoneel. De betrokkenen gingen, onder hinderlijk geruis, stemmen horen die hen aanzetten tot zelfmoord en hen in slaap deden vallen tijdens het autorijden. Medisch onderzoek liet later lichte hersenbeschadigingen zien. In sterk geïsoleerde ruimten konden de ‘stemmen’ hun slachtoffers niet meer bereiken. Als dat ook onze 5G toekomst wordt, kunnen we lachen! Want niet alleen de Chinezen testen zulke EMP (elektromagnetische puls) wapens uit, ook Rusland, Iran, Noord Korea en Amerika doen al jaren dit soort onderzoek, ook middels nucleaire toepassingen. Er worden op dezelfde frequentie boodschappen uitgezonden als die van de hersenen van hun menselijke doelwit(ten). Tegelijk gaan de slimbo’s onder ons zich eerder beveiligen tegen zulke frequentieverstoringen. Stickers, magneten, kristallen. Zolang de ruis mij nog niet bereikt, probeer ik je op de hoogte te houden. Word wel donateur voor volgend jaar, want dat houdt Tijdgeest Magazine op de been!

Alles kan altijd erger: wonen naast de snelweg!

  DOVENMOP

Rudy komt bij de dokter klagen: “Mijn vrouw wordt steeds dover, maar ze wil er niks van weten.” De dokter vindt dat hij een en ander goed moet testen, voor hij moeilijk gaat doen. “U stelt haar een vraag vanuit de deuropening, Als u geen antwoord krijgt, stapt u dichterbij en herhaalt u uw vraag. Dat dat nog geen resultaat geeft, gaat u recht achter haar staan.” Rudy probeert het uit, zelfs twee, drie keer: “Wat eten we vanavond, schat?” Ineens wordt de vrouw pissig: “Voor de elfde keer Rudy, WITLOF!”

JE HELE FAMILIE GAAT NAAR DE GRAND PRIX?

Raadpleeg liever eerst eens het domino orakel voordat je zelf die prijzige elektrische Jaguar-I-Pace (ondanks de vette overheidssubsidie) aanschaft.

WAAROM DONEREN?

Het wordt flink prijzig om de hackers van ons af te houden. We moeten op onze website meer dan 400 artikelen op 2300 MB beveiligen! Enorm. En duur. Dus iets dokken bij onze sponsor, de Stichting Open Ontmoeting Olivijn (NL73INGB0005008174) is altijd welkom. Als je meer dan € 25 stort (en je adres vermeldt!) stuur ik je gratis mijn boekje De Zeven Kwaliteiten Van Een Echte Heks!
Als e-book kun je op onze website ook gratis nu mijn lijvige roman De Slapende Koning downloaden. Ook in PDF beschikbaar. Als je het wat vindt, kun je ons projectje mogelijk met iets steunen. Dank, dank.

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen
Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Lisanne Hoogerwerf, Lilian Ferru & Patrick Kicken plus een lezing op Sterrenstof.

 

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien 1 juni 2020

Read More →