Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Megazien 15 mei 2021

By   /   mei 14, 2021  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Megazien 15 mei 2021

Tijdgeest Magazine is al bijna 15 jaar een tweewekelijkse publicatie, gratis, van de Stichting Open Ontmoeting Olivijn met alternatieve informatie over spirituele, (on)gezonde, duurzame, innovatieve en maatschappelijke fenomenen en over de kunst van het relativeren onder de klimaatneutrale redactie van Peter den Haring. Het wordt BCC gemaild naar 11.100 lezers, ontvangen door 1557 abonnees via de website en door 15.200 mensen via Facebook en LinkedIN. Doorsturen en overnemen graag met bronvermelding. Uitschrijven bvk via de afmeldlink onderaan deze mail.

Tijdgeest Megazien
van 15 mei 2021
over astrologie, m/v-gedoe, stemmen horen, poepbacterie & Q-Anon.


KARMISCHE ASTROLOGIE

“Astrologie is nergens op gebaseerd, dat weten nuchter nadenkende mensen allang,” schreef Mark Traa in het modieuze tijdschrift Quest. Eigen onderzoek deed hij niet, maar hij roddelde slechts over de charlatans uit het vak, die politici een geluksgetal konden aanpraten of de beste dag van de week om de oorlog in Irak te beginnen (astrologe Elisabeth Teissier tegen de Franse President Mitterrand in 1991). Met voorspellingen (te veel op elkaar inwerkende factoren) zou inderdaad elke astroloog zeer voorzichtig moeten zijn, maar als psychologisch hulpmiddel is de astrologie niet te evenaren.
Ik heb zelf in de afgelopen 40 jaar zo’n 6000 karmische analyses van geboortehoroscopen geduid tot een aardige tevredenheid van mijn cliënten. Op de referentiewebsite www.ratecard.io/peter-den-haring zijn bijvoorbeeld ruim 130 referenties geregistreerd, waarbij mijn score 9.4 uit 10 is. De score is niet hoger omdat iemand razend was omdat ik ooit gedemonstreerd heb tegen de Corona-beperkingen. Maar vooruit, als iemand anders klagen wil dan kan dat hier.

Nog één droeve voorspelling: obsessieve mondkapjesdragers merken vaak dat de zuurstofverzadiging in hun bloed fors verlaagd wordt, net als de vaatdichtheid in hun netvlies. Ze gaan op termijn dus slechter zien. Kutkarma! De valse profeten uit de zogenaamde wetenschap krijgen het ook moeilijk na hun dood. Lees De Uitverkorenen. Daarna even lekker doorgriepen met de documentaire van David Sorensen, dat pept ook je humeur op. En daarna lieve mensen beluisteren op het Amsterdamse Museumplein, voordat de ME ze weg ranselde.

VOORSPELLEN

Deze Spaanse documentaire laat bevlogen wetenschappers aan het woord, die chaos voorspellen. Waar halen we nog troost vandaan? Het collectief decimeert zichzelf uit angst, voor kritische individuen is er hoop.
De door mij zeer bewonderde astroloog en natuurgeneeskundige Adrie van der Veen schreef recent een adembenemend naslagwerk over medische astrologie: Het Helend Vermogen van de Dierenriem. Zo boven zo beneden, holistisch doorzien van het gehele plaatje, onderscheiden, letten op polariteiten (het leren van de assen tussen de twaalf dierenriemtekens), benutten van inzichten uit de natuurgeneeskunde (celzouten, kruiden, enzovoorts), symbolieken, lot en bestemming en de grootste klus: wat zegt de geboortehoroscoop over iemands fysieke en mentale gezondheid? Zo nodig in tijden van neppandemieën. Zo’n dubieuze journalist als Van Traa zou je graag eens aan tafel dwingen met zo’n briljante onderzoeker als die Van der Ven.


DE VERANDERENDE MANNELIJKE ROL

Als TM-lezer ben je waarschijnlijk iets meer dan gemiddeld gevoelig voor de man/vrouw polariteit. Je bent je, hoop ik, pijnlijk bewust van dat hele proces van afhankelijkheid, van nodig hebben, aanvullen en samen zijn. Makkelijk is dat nooit. Zaad is goedkoop en eieren zijn duur, is een onbekend Papoea-spreekwoord over dit onderwerp. Bovendien, wie nauwelijks denkt, kan ook nauwelijks van gedachten veranderen. Eengeliefde/partner heeft namelijk altijd tegelijk de rol van Tegenstrever en Prikkelaar. Hij of zij provoceert doorgaans het beste en/of het slechtste in jou. In de oerdualiteit moet je namelijk je Wezenlijke Kern toetsen aan een ander… Dat proces wordt spiegelen genoemd. De ander stimuleert je verborgen talenten maar laat misschien ook overdreven zien waar jij je feitelijk ook in jezelf aan ergert. Vreselijk, nietwaar? (“Ik denk even na.” En dan de ander: “Ja, ja. Dat is ook wel eens goed.”). In blijvende relaties steunen partners elkaar om de levensdoelen van de ander te helpen realiseren. Communicatieve vaardigheden bepalen dan bijna alles. Vooral humor helpt.

Ik zie de schepping als vrouwelijk, omdat alleen het vrouwelijke iets anders kan voortbrengen. Dit vrouwelijke Universum is voelend, vloeiend en communicerend. De man daarin is vooral gericht op visualisatie, magie, strategie en doen. Vrouwen zoeken veelal naar goeroes, bemiddelaars in hun relatie met God. De uitwassen daarvan heb ik ooit in mijn BRES-artikel De Uitverkorenen scherp beschreven.

MACHT EN ONMACHT

Grappig is dat mannen al eeuwenlang denken dat ze een patent hebben op het communiceren met God. Foutje. Want een recent onderzoek naar het surfgedrag van internetters wijst er op dat mannen vooral naar sport, aandelenkoersen en seks zoeken, maar dat juist vrouwen veel meer naar gezondheid, zingeving en religieuze adviezen klikken. Mannen willen feiten en actie (Duidelijkheid Over Mondkapjes!) , vrouwen zoeken op intermenselijke relaties.
Ik geloof dat in de Nieuwe Tijd de seksen (althans in de beschaafde, niet oorlogvoerende of hongerende wereld) beter, en meer respectvol kunnen (leren) genieten van elkaar. Dan moet je uiteraard eerst wel kritisch kijken naar de rol van Macht in de relatie. Want in elke (schijnbare) ongelijkheid wordt altijd naar compensatie door de zogenaamd zwakste van het stel gezocht. In het ergste geval ga je dan S/M spelletjes spelen; in de sloomste variant gaat men elkaar Mammie en Pappie noemen en precies de rol van hun eigen ouders naspelen. Brr. Maar op termijn komt alles goed, het meest mysterieuze placebo-effect dat je je kunt voorstellen! Let op mijn voorspelling.


Police for Freedom demonstratie in Baarn: geen agenten die slaan,  en er zijn nooit extra besmettingen ontstaan…  Wel lui aan vaccinaties doodgegaan. Lees Ad Broere’s berekeningen!

STEMMEN HOREN

Ben je gek als je geest boodschappen oppikt? Onderzoek toont aan dat veel mensen, die stemmen horen, er zelf geen problemen mee hebben en nooit contact hebben gehad met enige psychiatrische hulpverlening. Omdat ze zich schamen? Dat zou kunnen. Religieuzen mogen hun ‘afwijking’ altijd wèl etaleren. De beroemde St. Augustinus ‘hoorde’ de stem van God en werd er razend populair mee.
Een psychologenteam van Stanford University legt verband met twee factoren, porositeit en absorptie. Porositeit (poreusheid) is gekoppeld aan de opvatting dat de grens tussen de geest en de wereld doorlaatbaar is, aan het geloof dat emoties van allerlei wezens op bepaalde plaatsen kunnen blijven ‘hangen’ en de overtuiging dat sommige mensen nu eenmaal telepaten zijn, gedachten kunnen lezen. Meer atheïstische, seculiere en a-spirituele mensen zien hun mentale processen als onafhankelijk van onzichtbare energieën in een als slechts stoffelijk ervaren wereld.

Absorptie is de neiging om je te laten meeslepen door zintuiglijk ervaren gebeurtenissen. Je kunt jezelf bijvoorbeeld ‘verliezen’ in muziek, natuurfilms of romantiek. In de studie namen 300 volwassenen met een sterke religieuze overtuiging, hetzij evangelisch christendom, hindoeïstisch of andere relevante religie, deel aan twee diepte-interviews die werden gehouden door veldwerkers ter plaatse in kerken, heiligdommen en tempels. Men onderzocht hun ervaringen met gebeurtenissen waarin ze een spirituele aanwezigheid hadden gevoeld, en bekeek hoe ze de reactie van hun eigen geest beoordeelden. Daarnaast werden vergelijkbare interviews gehouden met mensen zonder spirituele of religieuze overtuigingen.

Christelijke deelnemers meldden dat ze de troostende aanwezigheid van God voelden, terwijl een Thaise boeddhistische verpleegster vertelde over een ervaring waarin ze kalm en onbevreesd spookachtige figuren zag in het ziekenhuis waar ze werkte.

De meer atheïstisch of mentaal ingestelde deelnemers reageerden nogal Siberisch op hun hallucinatie-achtige ervaringen (“Ik hoor de telefoon rinkelen maar merk dat ik me vergis”) en het paranormale (“Dit kan niet. Nee, ik ben er volledig van overtuigd dat dit gewoon onmogelijk is”). De studie suggereert dat ongewone zintuiglijke ervaringen vaak voorkomen, maar dat er vanuit mentale overtuigingen dus verschillend op gereageerd wordt. Interviews in beide onderzoeken leidden, o wonder, tot verhalen over zintuiglijke ervaringen met buitenaardse wezens.

ASTRALE WRAAK?!

In mijn therapeutische praktijk heb ik best een langdurige ervaring opgebouwd met vooral hooggevoelige cliënten. Een van hen werd ’s nachts overschaduwd, fysiek extreem lastig gevallen, ik zag sneetjes, krabsporen maar ook brandwondjes, terwijl zij niet rookte en nooit kaarsen brandde. Ik heb haar onvoldoende kunnen helpen (ook vanuit haar financiële problematiek), hoewel er wel met de betrokken ‘beheksende’ entiteit/overledene viel te communiceren via mijn cliënte. Er leek wraak genomen te worden vanuit een vorig leven. Een spookverhaal? Satans grondpersoneel is zeker zo actief als dat van God.

Wanen, illusies en hallucinaties, noemde haar nieuwe psychiater het, die wel zo attent was om mijn verhaal (op verzoek van de cliënte) aan te willen horen. ’t Was horen maar niet luisteren, er moest toch maar liever medicatie aan te pas komen want het was toch allemaal een schizofreen model. Twee jaar later herkende de betrokken vrouw mij niet eens meer op straat. Ze was 20 kilo zwaarder, bewoog en praatte als een zombie. Een verbetering? Ach. Mijn zogenaamd te magische consulten werden indertijd niet vergoed, de hulp van de psychiatrische instelling wel.

INDIAAS STERIEL? OF POEPBACTERIE ETEN?

Wie dit filmpje gezien heeft van die paar arme Indiase kinderen die ergens op de grond PCR-teststaafjes in hoesjes doen, die begrijpt waarom heel veel mensen ziek worden in India. Niet van Corona maar van een met alle mogelijke ziektekiemen besmet staafje in hun neus. Maar waar ze ook voor in het ziekenhuis komen, ze worden allemaal als Covid-doden geregistreerd.
Nergens is de Covid-registratie van test en vaccinatie noch opvolgend medisch onderzoek in orde. Mensen met bloedgroep A bleken kwetsbaarder en getraumatiseerde patiënten ook. Beter onderzoek? Nee. Gevaccineerden blijken zo maar herbesmet te kunnen worden, zelfs lijkt bepaald onderzoek uit te wijzen dat gevaccineerden anderen besmetten en niet alleen met Covid.

Evolutionair gezien is een virus nuttig voor het uitdunnen van elke soort populatie, menselijk of dierlijk. Zo overleeft alleen het sterkste DNA en ontstaat natuurlijke immuniteit. Helaas, onze soort verziekt dat proces door ziekelijke hygiëne, door obsessief toepassen van antibiotica en het affakkelen van een gezonde darmflora met fout voedsel en bewegingloos leven. Geloven dat je gezond blijft, werkt (plus wat probiotica slikkken met de poepbacteriestam Enterococcus Facium), angstig zijn dat je het krijgt, werkt eveneens, het placebo/nocebo effect.

Zereneus? Wie al eens dat harde wattenstaafje diep in neus en keel gehad heeft, die staat zeker niet te springen om zo’n wekelijkse test, hoeveel miljoenen (992) de overheid ook al heeft uitgegeven aan de testsamenleving. Enquêtes? Hahaha: eenzijdig en geleurd, vooral bedoeld om het RIVM uit de wind te houden. Men leze gratis als PDF het boek van Ir Luc Sala, Corona, kantelmoment en fuck up.

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2022, per kalenderjaar dus) van € 40 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. De regeladvertenties kosten € 15 per keer. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet. Voor langere berichten geldt daarboven een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 8.000 views per maand. Hoofdartikelen staan voortaan ook op LinkedIn (13.000 volgers) en Facebook (120 volgers).

* Winkeltje, webshop, workshops, massages & meditatie Namasté Café, Prins Hendrikplein 18 2518 JC Den Haag 070-3698766. Workshops Trancereizen met Peter den Haring op zondagmiddag 6 juni. Nooit saai.

* TRANCEREIZEN NU OOK ONLINE! Vorige levens spotten. Waarom wachten tot je dood bent? Dinsdag 1 en 8 juni van 19.15-21.45 uur, kosten € 17.50.  18 en 25 mei zitten VOL. Aanmelden via [email protected].

* Op 11 september start opnieuw een tweewekelijkse Opleiding Familie Opstellingen, 8 zaterdagmiddagen in Den Haag. Hier staat een kleine (vijftien minuten) documentaire (Telepathie als Therapie) over mijn werk.

* Enschede, Landgoed AlGoed, 17-21 juli. Vijf verdiepingsdagen voor coaches, therapeuten en zoekers naar persoonlijke ontwikkeling. Familieopstellingen, Trancereizen, zweethut, Bonding, theatersport en andere workshops €245,- all-in.

* Website voor het maken van Cloudbusters, Towerbusters en HHG (Holy Hand Grenades). Kaart met Wifi-vrije scholen: ORGONISE NEDERLAND – Home

* De ecologische zoekmachine ZOEKGROEN zorgt voor vergroening van dooie landschappen. Stel hem in hier! Zo vond ik weer eens een ander slim platform: EnerzijdsAnderzijds.

 * Elke dinsdag en zondag kun je meedenken met het Viruswaarheid-team in een Zoom-sessie. Over de rechtszaken, over jouw rechten i.v.m. arrestaties bij demonstraties en rammelende maatregelen.

* Rolf Wennekes, ervaringsdeskundige, is kritisch over Transcendente Meditatie, TM, in zijn boek In de Ban van de Goeroe.

* Onze spirituele week op Sardinië moest uitgesteld. Reuzengraven, UFO-bakens uit de prehistorie. Met Peter den Haring trancereizen, orakelen en Familie Opstellingen. Mee van 9-16 oktober, garantie via reisbureau Keep Alive Tours.


Jonge Trump in Home Alone!

ALLES KAN ALTIJD ERGER: Q-ANON

Wie vertrouwt zijn politieke leiders nog? Denk aan onze coalitie van quasi-progressieven, die de monsterlijke Spoedwet hebben opgetuigd. Het kan nog erger: de Chinese leider Xi Ping lijkt een ware demon, gelet op dit belangrijke artikel op Commonsensetc.nl.  En dan aan de andere kant van de oceaan: Chinabestrijder  Trump? Die man lijkt geheel uitgespeeld ondanks de aanhoudende fakebeweringen (met name van Q-Anon) over zijn aanpak van kindermisbruik, zijn tientallen zogenaamde politieke arrestaties en standrechtelijke executies (sic!). Je zou denken dat onder ‘s mans regering verkrachtend monster Jeffrey Epstein geheel uitgewrongen zou worden over diens pedotrips: honderden chantabele namen zouden dus bekend worden. Maar nee: gewoon gezelfmoord in zijn cel!!! Op bevel van de regering van Trump! En wat te denken van zijn wapendeal met de Verenigde Arabische Emiraten voor 23 miljard dollar op zijn laatste dag als president? De man is 2,3 keer miljardair, een slechte acteur en een illusiescheppende goochelaar. Hij heeft net voor het aflopen van zijn ambtstermijn via Global Resource Systems LLC  de controle overgenomen van een aanzienlijk deel van het Pentagon- internet, ongeveer 175 miljoen IP-adressen (volgens The Washington Post). We zullen voor wonderen moeten gaan…

 NORMEN EN WAARDENMOP

Jaap was helemaal duidelijk:Ik heb geen seks met mijn zus omdat het onacceptabel en smerig is. Ik heb seks met haar omdat het kinky is.” Zijn moeder vond het onacceptabel gedrag voor een leraar. “Besneden mensen moeten ook erkenning voor hun speciale behoeften krijgen,” vonden de D66-kandidaten. Pinokkio Rutte had ook graag een zusje gehad: “Dan was Nederland er nu heel anders aan toe.”

GEEN KLIMAATPRAAT MAAR NATUURBEHOUD

Raadpleeg het domino orakel om te zien of Jij nog in je hoofd hangt of vanuit je hart voelt.

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen
Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Lisanne Hoogerwerf, Lilian Ferru, Chris den Daas & Patrick Kicken plus een lezing op Sterrenstof.
    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien 15 juni 2021

Read More →