Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Megazien 15 maart 2021

By   /   maart 14, 2021  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Megazien 15 maart 2021

Tijdgeest Magazine is al bijna 15 jaar een tweewekelijkse publicatie, gratis, van de Stichting Open Ontmoeting Olivijn met alternatieve informatie over spirituele, (on)gezonde, duurzame, innovatieve en maatschappelijke fenomenen en over de kunst van het relativeren onder de klimaatneutrale redactie van Peter den Haring. Het wordt BCC gemaild naar 11.010 lezers, ontvangen door 1558 abonnees via de website en door 13.200 mensen via LinkedIN. Doorsturen en overnemen graag met bronvermelding.

Tijdgeest Megazien
van 15 maart 2021 gaat over  CIW’s God, deeltjes, dankbaarheid, doden, duistere R & dwangbuizen.

AANNAMES OVER ONZE VADER

Onze vader, die in de hemelen zijt, dat Uw Naam worde geheiligd,
dat uw koninkrijk kome, dat Uw Wil geschiede op aarde zoals in de hemel.
Geef ons heden ons dagelijks brood en vergeef ons onze schuld,
zoals wij ook aan anderen hun schuld vergeven.
Leidt ons niet in bekoring, maar verlos ons van het boze,
want van U is de kracht en de macht en de heerlijkheid in Eeuwigheid.

Dit gebed heeft traditioneel veel Christenen op een bruikbaar pad gehouden. Waarom kom ik daar nog weer eens op terug?
Bij de aanpak van een zelfdestructief ego, van verslavingen, depressies en suïcideneigingen hebben sommige detoxcentra (men leze Diederik Wolsak: Choose Again) een paar oeroude affirmatietechnieken (voornamelijk) uit de kast van de Cursus in Wonderen gehaald. Wanhopige cliënten wordt aangeraden om geestelijk een aantal aannames te proberen om weer tevredenheid, rust en geluk te vinden. Daar gaan ze.
Aanname 1: God bestaat. Aanname 2: God is Liefde. Aanname 3: Wij zijn geschapen naar Zijn evenbeeld. Aanname 4: Alles is Een, ik ben onderdeel van de Eenheid. Aanname 5: Ik ben de schepper van mijn eigen (Nood)lot. Aanname 6: Er bestaat geen Goed noch Kwaad, geen schuld noch straf. Aanname 7: Ieder ander mens spiegelt mijzelf. Aanname 8: Wie dit kan geloven, die voelt zich vredig en gelukkig.

Wie zich ondertussen de Cursus In Wonderen eigen gemaakt heeft, wordt echter spoorslags op een ander been gezet met Aanname 9 (rechtstreeks uit de Advaita-filosofie): Alles wat je denkt en waarneemt, is betekenisloos, een illusie.

Eens te meer bewijst zich hier het totale failliet van het quasi-bijdehante spirituele denken, van mindfucking taalspelletjes. Wat werkt wel? Voelen boven denken! Diepe gevoelservaringen, inzichten en spirituele experimenten (synchroniciteitsbewustzijn, tekens, contact met engelen of overledenen) maken dat een mens na verloop van tijd en voortdurend zelfonderzoek zelf een krachtig anker kan gronden in een houdbare overtuiging.
Hier is de mijne: “Ik houd zielsveel van mijzelf in al mijn manifestaties. Ik mag zijn zoals ik ben. Ik vergeef mijzelf voor alle fouten die ik moest maken om dit allemaal te leren. Daarmee ben ik een verkenner voor God geworden.”
Goed citaat van schrijver Franz Kafka: “Een pad maak je door te lopen.”

DEELTJESVERSNELLER

In de Zwitserse deeltjesversneller CERN ontdekte men in 2017 dat in alle materie, en dus ook in onze menselijke soort, de allerkleinste deeltjes samenscholen en zich daar niet laten scheiden. Heldere symboliek zou je zeggen, voor het wezenlijk bestaan van De Liefde. Al ons afgescheiden, verdeelde gedoe is in dat licht een illusoire vorm van materie. ‘Alles is Liefde,’ wat een heerlijke film was dat ooit en hoe waar is dat bericht als je het in deze tijden van stress en demonisch krachtenspel toelaat in je bewustzijn.

In de deeltjesversneller liet men deeltjes op elkaar botsen, soms samenklonteren, in dezelfde richting zich voort bewegen, of soms zelfs in tegengestelde richting. Bizar was dat de botsende deeltjes soms als zwermende vogels in de lucht samenschoolden en dan eenzelfde richting opgingen. Dit wijst op een inwendige bewustzijnsstructuur van het geheel, ook wel het Unified Field genoemd. Een veld van liefde, dat alles aan elkaar verbindt. De proton-botsingen resulteerden in het voortbrengen van meer dan 110 nieuwe deeltjes, die zich allen in dezelfde richting bewogen. Laat dit niet een universeel voortplantingsprogramma zien, de basiskracht van het Universum? Wetenschappers bezien verbijsterd een programma waar men theoretisch zwarte gaten en sterrenpoorten mee kan scheppen en dat tijdreizen mogelijk maakt. Andere beschavingen zijn kennelijk allang zo ver. Wij klungelen nog een beetje met hypnose.

STERFTECIJFERS VERGELIJKEN

Zeer intrigerend, de Republikeinse gouverneurs van de staten Texas, Mississippi, Alaska, Arizona, Florida, Georgia, Idaho, Missouri, Nebraska, Oklahoma, South Carolina, South Dakota en Tennessee hebben of geen mondkapjesplicht gekend of die afgeschaft. Veel van deze staten schaffen ook de Corona-maatregelen helemaal af. Ergens over nagedacht?
Het Amerikaanse gezondheidsagentschap CDC meldt al jaren netjes het nationale sterftecijfer in de VS. Dat waren 2.712.630 sterfgevallen in 2015, 2.744.248 in 2016, 2.813.503 in 2017,  2.839.205 in 2018, 2.779.904 in 2019 en in 2020 2.487.350. Zij zien al jaren dus hetzelfde beeld, waarschijnlijk geheel vergelijkbaar met Nederland. Er is dus absoluut geen reden voor paniek al drijven duistere krachten ons steeds in die richting. De Hongaarse dictator Viktor Orbán deed zelfs optimaal ondemocratisch zijn hele parlement in de ban tijdens de pandemie. De totale controlestaat van China is ons ergste voorbeeld.
Het slechte nieuws: ondertussen meten de Chinezen waarschijnlijk het DNA van iedereen die (in Amerika) met een dubieuze PCR-test getest is.

Qua relativeren helpt het wensen vervullende vouwen van duizend papieren kraanvogels volgens de Japanse Senbazuru-traditie enorm. In Japan is de papieren kraanvogel een symbool van vrede, hoop en genezing. Hij wordt beschouwd als de ‘vogel van geluk’, een mystiek wezen waarvan wordt aangenomen dat het duizend jaar leeft. Ah, DAT willen wij ook!

DE DONKERE KANT VAN DANKBAARHEID

Samen doen, samen spelen, samen doen. Dat idee proppen de kleuterscholen er al vroeg in. De overheid heeft dat SAMEN Tegen Corona er nog eens extra ingehamerd. Onderzoek laat zien dat een sociaal verlangen om je ergens bij aan te sluiten de mens aanmoedigt om meer meegaand te zijn voor de wensen van anderen. Mooi toch? Mensen met een gen voor dankbaarheid worden algemeen gezien als positief, nuttig, genereus en eerlijker voor anderen. Dankbaarheid is ook een belangrijk element bij het opbouwen van relaties. Dankbare types hebben een sterker verlangen om hun relaties harmonieus te houden. Helaas, dat verklaart ook waarom ze vaker aan de verlangens van andere mensen gehoorzamen.
In het Engelse vaktijdschrift Emotion werd een eng experimentje beschreven, waar bij vooraf op extra dankbaarheid gedrag geselecteerde proefpersonen gevraagd werd om in een technische opstelling, een malende molen, zoveel mogelijk levende meelwormen door te draaien. Over vier studies met in totaal 623 deelnemers weigerde slechts één deelnemer pertinent zijn wormen in te voegen. Sommige deelnemers werd ook verteld dat, terwijl sociale harmonie belangrijk is, andere dingen soms voorrang moeten krijgen. Dit verminderde wel het aantal wormen dat ze in de molen verwerkten.

Lievige mensen (men leze het boek van Rutger Bregman De Meeste Mensen Deugen) zijn helaas vatbaarder voor overheidscommando’s om twijfelachtige daden uit te voeren. Het experiment verklaart ook hoe in principe juist die aardige lui kwetsbaar zijn voor extremistische groepen, die een sterk gevoel van verbondenheid of fysieke bescherming aanbieden aan een nieuwe rekruut en daarvoor dankbaarheid terugkrijgen (“O, laat die sterke kwal Rutte ons toch beschermen tegen het TUIG!”). Laten we bidden dat de fatsoenlijke Wopke Hoekstra meer kansen krijgt. Die heeft, geboren op 30 september 1975 in Bennekom, tenminste een goede horoscoop!

DUISTER PEDONETWERK BODEGRAVEN

Want? Nooit een vriendin gezien bij Rutte? Nee. Analyseer dus eerst eens Rutte’s psychopathische horoscoop (14 februari 1967 07.00 uur in Den Haag): Venus oppositie Pluto plus Saturnus oppositie Uranus. Dit is DE duistere, machtswellustige, perverse schijnheil!
Luister dan naar de beschuldigingen van Joost Knevel uit Bodegraven, die op peuterspeelzalen en de basisschool misbruikt is en getuige is geweest van kindermoorden. Hij noemt bekende namen, o.m. Jaap T. van Dissel als moordenaar. Ook die autoritaire infecticus heeft een paar enge aspecten in zijn horoscoop (29 april 1957 om 07.00 uur in Amsterdam) plus dat deze 6voudige miljonair voorzitter is van een commissie die geneesmiddelen keurt. Je hoort Joost zeer authentiek verbijsterende gruwelijkheden beschrijven. Maar hoe bewijst hij ze? Er is nog geen goed ondersteunde aangifte bij de politie, maar misschien komen er nu meer getuigen die willen praten. Of Van Dissel klaagt Knevel aan. Boeiend!

NERGENS EN NOOIT MEER VEILIG

Een Belgische topvaccinoloog, verbonden aan grote Nederlandse en Duitse vaccininstituten, Dr. Geert van den Bossche, waarschuwde tijdens de Vaccinatietop in Ohio van 1-3 maart voor de gevolgen van massavaccinaties (“Immuunontsnapping”) tijdens de pandemie. Lees het maar zelf. Nog griezeliger: dit jaar komen er wereldwijd veel te weinig vaccins op de markt. Zo komen de beperkende maatregelen nooit meer uit onze agenda! Syp Wynia: “Avondklok, niet omdat het moet maar omdat het kan!”

Maar dat is toch ook goed? Thuis blijven is zo heerlijk. Sport is gevaarlijk, frisse lucht op het balkon is goed. Op straat kan je kenteken gefotografeerd worden (3 miljard foto’s per jaar), op straat leven de beesten, de griepmoordenaars en de daklozen. Brr. Weg blijven. Gauw thuis dingen bestellen en overdag afhalen! Niet ’s avonds, het donker loert op de onschuldigen.

Naar de kapper voor een föhnbeurt, boys!

DWANGBUISBELEID

Ga toch stemmen! Laat je horen vanuit je dwangbuis. Onze Grondwet is slinks gewijzigd en niemand heeft het door! Gaat deze hysterie ooit nog naar een climax? Wybren van Haga lijkt de enige intelligente criticus in de Tweede Kamer! LinkedIn blokkeerde hem, Twitter waarschuwde ook al Thierry Baudet. Sabotage en censuur is er overal. Facebook blokkeerde mij en talloze andere activisten. Facebooks dochteronderneming Instagram verwijderde het account van Robert F. Kennedy Jr. (advocaat, milieuactivist en oprichter van Children’s Health Defense) vanwege “het delen van achterhaalde beweringen over het coronavirus en vaccins”.

Ondanks het toenemende aantal berichten over overlijdens na een vaccinatie nemen toch tallozen het risico. Ach, onze gemiddelde Huh-huh burgers verdienen AL hun noodlot natuurlijk helemaal (die foute vaccinaties, maar ook huisvestingsproblemen, andere ziekten, vrijheidsberovingen, afknijpingen, slavernij, orgaandwang enz.), maar jij en ik, de meer alerte lui, wij gaan hier ondertussen ook vet onder lijden.
Ons soort kritische slimbo’s is immers slechts ‘bijkomende schade’ voor de manipulatieve Illuminati, de seksueel geobsedeerde Chinezen en vet foute Aliens. Laat ons echter geen minimale, wijzere minderheid blijven. Tegenwoordig kun je ook avontuurlijk stemmen onder voorwaarden. Lees Ella Ster daarover. Kom, waar ligt die stempas? Paspoort nog geldig? Hup naar dat hok op 17 maart! Je druk maken over het klimaat? Het kan net zo goed nog VEEL kouder worden op termijn!
De Partij voor de Dieren blijft geloven in rechten voor de bijen.

OVERHEIDSPROPAGANDA VOLGENS ADOLF

Even nog een extra les uit de geschiedenis voor Rutte’s propagandamachine: ‘Propaganda moet haar intellectuele peil instellen op het begripsvermogen van de meest achterlijken onder diegenen tot wie men zich wenst te richten. Daarom moet haar peil des te lager worden gehouden naarmate de te bereiken massa groter is. Is het echter de bedoeling om een geheel volk te bereiken, om in een oorlog tot het laatste toe vol te houden, dan kan men in het geheel niet voorzichtig genoeg zijn in het vermijden van denkbeelden die al te hoge intellectuele eisen stellen aan het publiek. Hoe geringer haar wetenschappelijke ballast is, en hoe meer zij uitsluitend berekend is op het gevoel der menigte, des te groter en te intenser zal het succes zijn.’

Adolf Hitler wist het: gewetenloos bedrog, list en leugen, dat werkt.

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2022, per kalenderjaar dus) van € 40 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. De regeladvertenties kosten € 15 per keer. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet. Voor langere berichten geldt een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 8.000 views per maand. Hoofdartikelen staan voortaan ook op LinkedIn (13.000 volgers) en Facebook (1200 volgers).

* “De regering bezuinigt op sociale advocatuur, terwijl twee derde van de gesubsidieerde zaken tegen de overheid loopt” (Marc Chavannes op de Correspondent).

* Het zogeheten Artsen Collectief (meer dan 1000 medisch specialisten) gelooft in een aanpak die steunt op ‘medical common sense’ i.p.v. op gemodelleerde vermoedens. Steun hun!

* Net als Centrum Djoj in Rotterdam is ook Living Village in Dalfsen, HET ecologische superproject van Bob en Cathalijne Radstake, door Corona failliet gegaan. Hier nog mooie foto’s van Johan Bokma.

* Gmail weigert berichten met ‘verkeerde’ informatie te verzenden onder de code 550 5.7.1 5.0.0. Vette inbreuk op het briefgeheim. Mag allemaal in politiestaten. En kennelijk ook in Nederland.

* Niet de getallen tellen maar nietszeggende percentages. Wijze waarschuwer David Sorensen op StopWorldControl voorspelde heel veel van deze Corona-ellende. Toch eens kijken?

ACCENTMOP

Een Amerikaanse toerist maakt een Chinees meisje het hof in een bar in Hong Kong. Makkelijk gaat het niet want hij snapt haar beroep niet, iets met therapie en cupping? De sukkel houdt aan: “Can I have your telephonenumber?” Het meisje knikt vermoeid maar toch ietsje hoopvol: “Sex! Sex! Sex! Flee sex tonight!” Jack valt haast van zijn stoel. Dan buigt de barman zich bekommerend naar hem over: “Sorry sir, she means six, six, six, three, six, two nine.”

KIJKEN NAAR JE BLINDE VLEK MOEILIJK?

Ja, dat blijf je houden met zo’n blinde vlek. Daarom is relateren zo nuttig. Een opponent ziet de balk in jouw oog, terwijl jij zeikt over de splinter in het oog van die ander. Raadpleeg het domino orakel om te zien wat jij niet ziet. En bezoek ook eens een begraafplaats voor het passende relativeren.

 

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen
Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Lisanne Hoogerwerf, Lilian Ferru, Chris den Daas & Patrick Kicken plus een lezing op Sterrenstof.
    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien 15 juli 2021

Read More →