Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Megazien 15 maart 2020

By   /   maart 15, 2020  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Megazien 15 maart 2020

Tijdgeest Magazine is een tweewekelijkse publicatie, gratis, van de Stichting Open Ontmoeting Olivijn met alternatieve informatie over spirituele, (on)gezonde, duurzame, innovatieve en maatschappelijke fenomenen en over de kunst van het relativeren, onder de klimaatneutrale redactie van Peter den Haring. Het wordt BCC gemaild naar 12.000 lezers, ontvangen door 1340 abonnees via de website en door 13.500 mensen via Facebook en LinkedIN. Doorsturen en overnemen graag met bronvermelding. Uitschrijven bvk via de afmeldlink onderaan deze mail.

 Tijdgeest Megazien
van 15 maart 2020 

over Steenbok, opfokgriep, rebellen, You Too, belastingflip, hangjongeren, NS & besnijden.


Verlicht denken dit jaar? Met de samenstand van Saturnus, Pluto en Jupiter de komende weken?

STEENBOKTRANSFORMATIE

Schrijver en meditatieleraar Tijn Touber praat positief over de samenstand van Saturnus en Jupiter eind december in Steenbok. Hij wil een groepsmeditatie op 21 juni en 21 december op het Amsterdamse Museumplein organiseren. Vanaf eind maart, begin april staan Jupiter, Pluto en Saturnus echter al ruimschoots in de bedoelde conjunctie. Vanwege het retrograde, teruglopen van zowel Jupiter en Saturnus is de hele rest van het jaar gekleurd met door die twee geprikkelde Steenbok-stress: arrogantie, star leiderschap, traditionele structuurfanaten, relaterend aan conservatieve macht, status en gezag. Zwoegende workoholics en eerzuchtige politici all over the place, helaas slechts marginaal open voor vernieuwing. Een beetje Europese uitzondering is misschien The Green Deal van Frans Timmermans en Diederik Samson. Te verwachten valt zakelijke spanning over de hele wereld, gecombineerd met disciplinerende Autoriteit die gehoorzaamheid verlangt. Dus: Trump’s jaar! Pluto breekt daarvan gelukkig het ergste af, omdat er plots ook geconcentreerde aandacht zal komen voor ludiekere opvoedkundige en religieuze idealen. Tijd voor bewustzijnsverruimende tovenaars! Denk aan Osho: ”Geluk is niet krijgen wat je wil, maar genieten van wat je hebt.”

Wie planeten in het laatste kwartier van Steenbok of begin Waterman heeft staan, die kan zijn/haar borst vast nat maken. Het wordt of geestelijke vernieuwing, totale transformatie of bar chagrijn voor wie vast wil houden aan oude, stroeve ervaringen.

OPFOKGRIEP

Waarom moet onze hele economie op slot? Voor een paar dooie bejaarden meer of minder! Hoe erg is Corona nu helemaal? Voorlopige Chinese cijfers wijzen op een overlijdensrisico bij 3% van de besmette personen. Vooral de reeds verzwakten, met name kettingrokende oudjes en zieken, worden het haasje., zeker als er niemand hen meer verzorgt (iedereen zit lekker thuis Monoply te spelen!). Op 100.000 besmettingen gingen er 3000 patiënten dood. Maar nauwelijks in India! Omdat ze daar al immuun zijn door minder hygiënische leefomstandigheden? Op Lesbos zijn de vluchtelingen nog allemaal okay! Er geldt toch ook hier de wet dat iedere ziekte zichzelf op termijn geneest? Vechten tegen de griep is net zo stom als de stupide War on Drugs. Als iedereen het krijgt, zijn we er gewoon binnen een paar maanden weer vanaf! Koop een lachzak!

We kunnen dus niet plotseling over een mondiale ramp spreken, eerder over een opgefokte hype. Want ieder jaar gaan er aan elke gewone wintergriep wereldwijd minstens 250.000 mensen dood. Hysterische media jagen mensen radeloze angst aan en de hamsterwoede in. Collectieve quarantaine, hoe gek moet het worden? Scholen dicht, nutteloze mondkapjes, niezen in je elleboog en straks! Oh God! Hoera, een NIEUW vaccin. Ha, daarmee gaat de Wereldregering juist echt de overbevolking te lijf! Grieperig? Neem gewoon een dagelijkse overdosis vitamine C en soms ook A, beetje extra jodium is ook slim. En suiker minimaliseren. Scheelt ook chaos. Want DAAR woedt de echte oorlog: stilvallend toerisme, stagnerende economie. Het nieuwe biologische wapen: griepangst!

DWARSDENKEN? JA, HOOGUIT IN BOEKEN!

We gaan naar een maatschappij waarin het bang gemaakte individu totaal wordt gemangeld door software. De controversiële Amerikaanse app Clearview AI gebruikt technologie die gezichten kan matchen uit een database van meer dan drie miljard foto’s die van internet en sociale media zijn geplukt. Je bankgegevens, je telefoongedrag en je gezicht worden straks gecombineerd zodat we gechipt koopvee kunnen worden. Alles ten dienste van de feestende superijken. Waarom heet het boekenweekthema eigenlijk Rebellen en Dwarsdenkers? Omdat de vrijheid beperkt wordt tot een beetje denken. Rebellen zullen ook iets moeten doen. Sparen voor een handgranaat of zo?

America First: Het recht van de sterkste.

ME TOO? YOU TOO?

Wie zich eens wat essentiële dingen over leven op aarde wil realiseren, die kijke nogmaals naar de documentaire Human uit 2015. Troost, schok, mededogen en schoonheid! En een vreselijke ongelijkheid tussen mannen en vrouwen! Plots werd mijn medeleven ook geprikkeld door de ME TOO! aanklachten tegen Robert de Niro (76) want? Hij had een gesprek met een vrouwelijke assistent, terwijl hij op de wc zat! Gadver! En hij had haar zo nu en dan een bitch genoemd. Dat Kan Gewoon Niet! En hij maakte ook grapjes over zijn Viagra-gebruik. Bah! Helaas, haar humorloos feminisme kon geen appelboom meer vinden om nog een appel van wijsheid en werkelijk leven te plukken!
Heel bizar mooi is dan het Twentse filmportret dat Herman Finkers van een paar wonderlijke vrouwen gemaakt heeft. Ga dat zien: De beentjes van Sint Hildegard! Gelukkig zijn er heus nog wel wijze vrouwen. Luister naar de Haagse Maudy Katidjah Apon.

Franse Christelijke parkeergarage

BELASTINGSPUIGATEN

Stress blijft er altijd. De toegenomen obsessieve preutsheid ten opzichte van Soixanteneuf (69) liefhebbers loopt de spuigaten uit (zie boven). Ook erg: zurige zeikerd Arjan Lubach lacht zich totaal onwetend gek over meridianen en reïncarnatietherapie.

Nog veel erger: de financiële prestaties van 8 jaar kabinetten met Rutte. Er kwam vreselijk veel geld binnen aan boeten voor te hard rijden maar daar kunnen weer de nieuwe bordjes met 100 km mee betaald worden. Er kwam ook 28% meer aan ambtelijke banen bij, gefinancierd door enorme belastingverhogingen. Er werd namelijk zo’n 18 miljard gecasht op de BTW-verhoging, € 700 miljoen meer door de BPM op auto’s, 3 miljard op de overdrachtsbelasting bij huisverkopen, en 1 miljard meer door accijnzen op benzine en roken. Rutte geeft ook ineens veel meer uit aan Defensie en aan AOW voor alsmaar ouder wordende oudjes. Bizar: er zou 22% meer zijn uitgegeven aan onderwijs, cultuur en wetenschappen. Hebben wij daar iets van gemerkt? En ja, de kinderopvang is duurder geworden, maar misschien kunnen de vaccinfabrikanten daar meer smeergeld gaan betalen, als dankzij D’66 de verplichte inentingen rendement op leveren.
Niet gewoon erg maar catastrofaal: er is een totaal maf klimaatbeleid afgesproken waarbij alle woningen van het aardgas af moeten. Hoge kosten voor de eigenaren dus. En zelfs barre onmogelijkheden. Terwijl er meer woningen gebouwd moeten worden voor onze overbevolking. En dat bouwen lukt niet, door uitzichtloos, zogenaamd progressief regeringsbeleid. En nu wil dit rechtse kabinet nog eens miljarden weggeven aan het bedrijfsleven door de winstbelasting te verminderen. Laat ons hopen dat PvdA, SP en GroenLinks elkaar in godsnaam eens vinden op verzet daartegen!

Vastlopende politieke incompetentie: vooral stress rond oppompen.

TRILLIOEN DOLLAR KWIJT?

Trump’s Pentagonbegroting voor 2021 staat op 1000 miljard euro. Waanzinnig. Maar alles kan altijd erger. In 2011 bleek het Amerikaanse Pentagon in zijn defensie-administratie 8,6 trillioen dollar kwijt! Geen onbenullig bedragje, toch? Daar hebben we de Amerikaanse media nooit meer over gehoord, laat staan de corrupte Europese kranten. De 9/11 aanslag leidde alle aandacht of (was ook de bedoeling ervan, de politici hadden zogenaamd belangrijker onderwerpen aan het hoofd). Weg is weg. Over weg gesproken: kijk eens op Too Good To Go over het tegengaan van voedselverspilling. En over wegen naar Ander Leven gesproken: doneer eens iets aan De Andere Krant, nog meer alternatief nieuws dat aandacht verdient.

FOUTE TITELHOUDERS

Dagbladnieuws wordt klakkeloos bepaald door zes B’s: bruiloften, baby’s en breuken van BN-ers, plus branden, bedrog en boeven. De krant bepaalt ook totaal onze politieke normen en angstdoelen. De Volkskrant noemt bijvoorbeeld Assad altijd de Syrische dictator en schreef vorig jaar nog kritiekloos: Na de oprichting van Islamitische Staat in Irak en de Levant groeide Abu Bakr al-Baghdadi uit tot ’s werelds meedogenlooste en wreedste terreurleider!” Wie was wat? Goh, ik dacht, dat oorlogshitzer George W. Bush die titel verdiend had, zeker na de dappere publicaties van WikiLeaks in 2010 (door de nog steeds door de VS meedogenloos vervolgde Julien Assange.
Die Bush (geboren op 6 juli 1946, één dag na mij) is een regelmatig dronken eikelmans die zelf begon met de Arabische ISIS te steunen, erger nog: tegelijk vette steun gaf aan de Israeli Secret Intelligence Service, die ons keer op keer in moord en doodslag voorging en gaat. Ineens zijn de Koerden onze vijanden. Maar juist die dappere doorzetters hebben de Yezidi’s toch ontzet uit de genadeloze afslachting door IS, samen met Assad? Ja toch, niet dan?

 

HANGJONGEREN

Vandalistische, Salafistische en zwalkende hangjongeren moeten bestreden worden, dat is de voorliggende gedachte bij de bestuurders. Stom. Er moeten juist meer alternatieve wijkplaatsen geboden worden als voedingsbodem voor kunstenaars, uitvinders, muzikale zoekers, moestuiniers, dopies en hippies. Kruisbestuiving en intercultureel netwerken vindt vooral daar ruim en onorthodox plaats en levert onvermoede producten af en bijvoorbeeld zwaar boeiende ideeën over collectieve darmreinigingen. Creatieve lui willen wonen in een caravan, tiny house, tipi of boomhut en dat moet toch kunnen?
Het minidorpje Ruigoord in Amsterdam is een van die laatste culturele oases en daarmee droevig bewijs van de verschraling van de hele protest- en bewustmakingscultuur. Aftandse kantoorgebouwen zouden opnieuw ingericht kunnen worden voor alternatieve bestemmingen. Duur hoeft het niet te zijn, er valt te rekenen op veel schilderachtige zelfwerkzaamheid. Of blijven we bezuinigen op de speelse toekomst van onze jongere buitenbeentjes?! En gaan we ze volgens de MeToo hype zo vroeg als we kunnen nog verpreutsen ook? Waar zijn de verlichte geesten als je ze nodig hebt?

Dagmerrie: kinderetende kameel

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen regeladvertenties plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2021, per kalenderjaar dus) van € 40 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet, waarvoor je dus een extra donatie van € 15 moet doen. Voor langere berichten geldt een tarief van € 0,60 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 7.000 soms 10.000 views per maand. Hoofdartikelen staan voortaan ook op LinkedIn (12.000 volgers) en Facebook (1200 volgers).

* Tweede kans, nieuwe Opleiding Familie Opstellingen (Kijken naar je blinde vlek), weer tien zaterdagmiddagen vanaf 14 november in Den Haag of Haastrecht, [email protected]. Kennismaken HIER.

* Chakrawerk op Savita Sauerland (Duitsland) met Deep en Cle 16-20 mei onderste chakra’s, 21-25 mei bovenste chakra’s, mantra’s, klankschalen, prachtig wandelen. Idem Zomer Retraite Drenthe 7-10 aug.

* Voetreflexmassage in Den Haag? Driekwartier € 45. Bel Paula van Rijn op 06-19499097.

* SoulSteps Festival was super. 28 juli – 2 augustus 2020 weer op de Uelenspieghel in Uffelte, kleinschalig samen beleven met vrienden, co-creëren. Zweethut, ijsbad, workshops en muziek.

* De fameuze Verdiepingsweek op Landgoed Algoed in Enschede, goedkoop, warm, innige verbindingen: Zweethut, Familie Opstellingen, Bonding, meditatie. All-in deal met Pasen.

* Met Pinksteren Absurdistische Bewustwording op het Ooh La La Festival van 29 mei t/m 1 juni op Landgoed Algoed in Enschede: theater, muziek en workshops, kindvriendelijk en all-in.

* Winkeltje, webshop, workshops, massages & meditatie Namasté Café, Prins Hendrikplein 18 2518 JC Den Haag 070-3698766. Trancereizen met Peter den Haring op 14 april.

* Stress aanpakken met gratis tips van Peter den Haring: even kijken naar Puur Marije.


Peter & Marije: blije eien!

EXCUSES VOOR WANBELEID?

Na 75 jaar moeten we ineens verlaat excuses aanbieden voor wat onze voorouders ooit deden naar slachtoffergroepen: Joden, Indonesiërs, Papoea’s, Surinamers enz. O ja? Eerder zou het passen dat oudere generaties excuses aan bieden voor een inmiddels totaal gecriminaliseerde maatschappij vanwege hun kortzichtige en manipulatieve oorlog tegen de drugs. DAARDOOR moet de helft van het Justitieapparaat bezig zijn met opsporen en vervolgen van de bevoorrading van verlichting- en genotzoekers! DAARDOOR is de economische onder- en bovenwereld negatief verweven geraakt, is corruptie en grootgeldgepats de norm geworden. En dat terwijl de Amerikaanse CIA 85% van de hele dopehandel controleert? Misschien gaan we ons pas over 75 jaar schamen voor deze holocaust op onze wezenlijke normen en waarden…

SCHADEVERGOEDING AAN JOODSE NABESTAANDEN?

Het verbijstert mij dus dat de NS vindt dat de hedendaagse treinreizigers 50 miljoen schadevergoeding moeten betalen aan de nabestaanden van Joodse mensen die in de oorlog per trein vervoerd zijn naar een dodelijke bestemming. Mijn niet-Joodse vader is bij een razzia in Rotterdam in 1944 opgepakt en als dwangarbeider per trein naar Duitsland vervoerd, waar hij in een munitiefabriek te werk gesteld is. Nagenoeg al zijn medereizigers hebben die periode niet overleefd, hij wel anders kon ik me niet verbazen over dit rare Joodse onderonsje. Bah. Zwart rijden kan niet meer, anders ging ik het doen!

Valt er nog ergens te lachen. Goddank, geniet bijvoorbeeld van DirkJan: mijn absolute aanrader in mindere momenten. Koop de nieuwe!

RELIGIEUZE GEVANGENIS

Hoe geobsedeerd kan een heel volk zichzelf vasthouden aan rampen uit het verleden? Eh, ja, dat kan. De Nederlandse Protestanten hebben tot een jaar of vijftig geleden onze Katholieken nog heftig getreiterd vanwege het RK-verlangen om religieuze processies te mogen organiseren. Protestantse dominees zeken ongeveer net zo ploerterig intolerant naar de Roomse andersdenkenden als tegenwoordig de soennitische Imans naar de sjiitische geestelijken. En wat is het echte probleem dáár eigenlijk? Een gebrekkige intelligentie? Kan ook.
Aan Christenen is het trouwen binnen de familie in de Middelleeuwen verboden door de Katholieke kerk. Meer dan 40% van de moslims trouwt echter nog steeds binnen de familie met een neef of nicht. Achterlijke genen worden dan makkelijker doorgegeven, maar ook clanmoraliteit, eerwraak en religieuze superioriteitgevoelens. Moslims zijn ook altijd bang voor hun wreed straffende God. En het ultieme bewijs van cultureel-religieuze stompzinnigheid: meisjes besnijden. In Nederland geboren meisjes worden zelfs gewoon meegenomen naar het land van herkomst voor zo’n verminking! Meisjes en vrouwen worden daar als minder beschouwd en als onrein als ze menstrueren. Dat komt trouwens ook in achterlijke Hindoeïstische samenlevingen voor.

 Jongentjes besnijden is vanzelf half zo erg.

  MOORDMOP

Sarah vraagt haar apotheker of hij arsenicum verkoopt. “Alleen in uiterst kleine dosis en op recept, mevrouw De Winter,” antwoordt de man. “Waar gaat u het voor gebruiken?” Sarah krijgt een kleur: “Ik wil die schoft van een vent van mij vermoorden.” De apotheker deinst terug: “Mevrouw De Winter, daar kan ik absoluut niet aan mee werken!” Dan graait Sarah in haar tas naar een paar foto’s: “Kijk zelf!” De apotheker ziet zijn echtgenote in zeer compromitterende houdingen bezig met de man van Sarah. “O,” grauwt hij dan omgepraat, “ik wist niet dat u een recept had!”

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen

Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Lisanne Hoogerwerf, Lilian Ferru & Patrick Kicken plus een lezing op Sterrenstof.

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien 1 maart 2024

Read More →