Tijdgeest Magazine is al ruim 17 jaar een gratis publicatie, tweewekelijks, een boomerhobby via het ludieke kerkgenootschap De Vlamdragers.


van 15 juni 2024

over
Damanhur, gekkenhuisstress, Elon Musk, Trancereizen & de piemelstop.


Amfitheater in Damanhur
DAMANHUR

Deze Italiaanse ecocommune in de buurt van oeroud occult centrum Turijn herbergt bijna 600 bewoners, grotendeels 55plussers, ietsje gezapig maar uiterst liefdevol. Zo’n 10% spreekt alleen Engels. Tegen een achtergrond van besneeuwde Alpen bieden door hen zelf in de 70-er jaren diep uitgehakte ondergrondse tempels absoluut een fascinerend kunstzinnig en magisch decor. Mozaïek, kristallen, muur- en plafondschilderingen, (wind)gongen, goden- en semi-godenbeelden, opgeladen magisch water in bollen, glas-in-lood, menhirs, alles is met toewijding, talent, theater (en een ongebreidelde fantasie) gemanifesteerd.
Damanhur doet begrijpelijk veel om de instroom van jongeren te bevorderen. Het 10-daagse Campusaanbod biedt daartoe heerlijk creatieve workshops maar ook leuk toeristisch inzicht in hun paganistische rituelen, hun ecologische idealisme en hun krachtige missie om de wereld te verbeteren door het bestrijden van hun Vijand.
Dat zou een vormloze, anti-leven energie zijn van buiten het Universum, die zich aantrekkelijk kan presenteren maar zich kwaadaardig succesvol voedt met egogericht denken, elke soort conflict, intolerantie en tegenstellingen. Oudere esoterische definities van onze Duivel, Satan of de Demiurg passen prima bij Deze Lelijkerd. De Damanhurians bestrijden Hem door meditatie, liefde en positief denken plus hun totale adoratie naar hun jong (63 jaar) aan darmkanker overleden oprichter en als verlicht benoemde goeroe Falco Tarrassaco (29 mei 1950, 08.00 uur).


Schilderij van Falco

SPIRITUELE HIERARCHIE

De commune breidt zich nog steeds verder uit rond het geboortedorp Baldissero van deze provocerende filosoof en bevlogen kunstenaar. Bijna honderd kinderen tot 12 jaar gaan er naar een eigen zeer vrije school. Een voelbare en zichtbare tederheid kenmerkt de sfeer. Veel omhelzingen, heilige huwelijken en andere symbolische verbindingsprogramma’s helpen ook vast bij de gewenste bewustzijnsontwikkeling. Even krachtig steunt (neem ik aan) de wijdverbreide aandacht voor het Pad van de Monnik (onthouding) alsmede een all over verbod op roken en het plassen in hun Heilige Bos.
Of hun spirituele hiërarchie nog van deze tijd is, betwijfel ik. De beginnende ingewijden gaan in de rituelen in het wit gekleed, de volgende trede mag geel dragen, hoger geplaatsen doen rood en de langdurig ingewijden zijn te herkennen aan blauwe mantels. Bij hun eerste inwijding verkrijgen de discipelen, net als in Oosterse tradities, een nieuwe (dieren- en planten)naam, zoals Anaconda Appel. Het moet bij je passen. Sprak de voormalige Swami Deva Sagaro (Goddelijke Oceaan!).

SPIRALEN

De spirituele gymnastiek omvat ook een nadruk op samenwerking met een machtige buitenaardse entiteit, die zich in spiraalvormen zou laten kennen. Falco’s paranormale erfenis omvat namelijk naast een overweldigende hoeveelheid abstracte als ‘levend’ beschouwde, intens kleurrijke schilderijen ook een visionair overzicht van dit soort behulpzame, respectievelijk gevaarlijke buitenaardse wezens (Alien Races and Different Worlds). Sommige beschrijvingen kun je nauwelijks serieus nemen, zoals die van die onaangename astrale hinderlijkheden, die altijd de lucht van bloemkool achterlaten. Een verkapte oproep aan alle discipelen om niet al zijn werk naar de letter te nemen?
Men leze er beslist Harriet Algra’s verhaal over buitenaardse beschavingen eens op na vanwege vergelijkbare ideeën.

Op Damanhur ligt er dus een groot aanbod van als helend beschouwde, meestal ook draagbare spiraalkunstwerkjes in de shop. De Spirals liggen verder in kleurige keiencircuits overal op door de commune aangekochte (en flink afgerasterde) terreinen. Die spiralen meditatief doorlopen wordt aanbevolen voor passend evenwicht. Er zijn overal in de wereld dependances, zo ook in Nederland, waar een instructieve website wordt onderhouden.

Beroemde andere ecocommunes zijn Findhorn in Schotland, Christiania in Denemarken en Tamera in Portugal. Een langere lijst staat op het GEN, Econetwerk.
Briljante voorspellingen van andere zieners checken? Lees Rudolf Steiner over windmolens en zonnepanelen in 1905!

Godzijdank, DIE jurkentijd is voorbij!

GEKKENHUISSTRESS!

In 1998 voorspelde de Amerikaanse ziener en schrijver Terence McKenna een gekker en nog gekker wordende maatschappij. Hij benoemde vooral het angstige verzet van rechtse bange mensen tegen een complexe progressieve verandering tegen het einde der tijden. “Het gekkenhuis staat in brand!” zei hij toen. Inmiddels hebben 2 miljoen mensen in Nederland vaak migraine, vrouwen meer dan mannen. Toegenomen stress? Van wat dan?! Van die zogenaamd slimme meters waarschijnlijk!

De NAVO liet zijn economische oorlogsgordijn steeds verder opschuiven richting Rusland. Een hele neprevolutie in Oekraïne kwam er aan te pas. Rusland sloeg terug toen de Russische sprekende minderheid in dat land stelselmatig geterroriseerd werd. En nu wil de NAVO een kernoorlog gaan voeren. Stress?

Op 5 oktober 2023 (let op de datum!) organiseerde Women of the Sun in Israël een enorme manifestatie tegen de permante oorlogssfeer ten opzichte van de Palestijnen. Israëlische geheime diensten hadden toen allang gewaarschuwd tegen een grote op handen zijnde guerilla-actie van de Palestijnen, De Israëlische regering deed echter niks, Dat feit en de waarschuwing kwam namelijk heel goed uit als excuus voor een totale oorlog tegen Hamas. Stress?

ONTSPANNEN!

Ondertussen zit ik namelijk in Italië met een paar mensen een gezellig spelletje te spelen, waarbij je punten verdient door razendsnel bij elke nieuwe letter woorden te noteren bij thema’s als Redenen voor een Scheiding, Speelgoed, Dieren en Criminele Activiteiten. Tja. Het leven lijkt voor sommige slapende bofkonten slechts te draaien om de welkomstcadeaus die je krijgt bij bepaalde aanbiedingen. Er is gelukkig ook een boek dat Armoede, uitgelegd aan Rijke Mensen heet.

ELON MUSK KRIJGT 50 MILJARD BONUS

Zo kom ik weer uit bij Elon Musk, geboren op 28 juni 1971 in het Zuid-Afrikaanse Pretoria. Hij ontweek de militaire dienstplicht door emigratie naar Canada;  later verhuisde hij voor een ingenieursstudie naar de VS. Hij registreerde zijn eerste bedrijf in 1995,  Zip2, dat later voor 300 miljoen dollar werd doorverkocht. Zijn tweede succes is Paypal voor online betalen, het derde in 2002:  SpaceX, voor de productie van ruimtevoertuigen. Tesla volgt in 2004: de productie van elektrische auto’s. In 2012 introduceert hij  Hyperloop voor subsonisch, ultrasnel spoorvervoer, nog steeds in de pipeline! Drie jaar later komt hij met Open AI: onderzoek naar kunstmatige intelligentie. Neuralink volgt in 2016): hersenchips  implanteren. The Boring Company in datzelfde jaar onderzoekt opnieuw ondergronds stedelijk vervoer. Hij kocht ondertussen Twitter (x) voor 44 miljard dollar!

Dus? Schatrijk en ook nog eigenwijs en bevlogen wereldverbeteraar? Of met Neptunus oppositie Saturnus in zijn horoscoop en veel Uranus-vierkanten ook een onvoorspelbare mutant? Of een vermomde buitenaardse? En tegelijk een rare Trump-supporter?
Rijke mensen weten niet wat armoede betekent, vaak ook niet wat liefde is. Zelfspot is daar evenmin erg bekend. Maar Musk is al lang met Amber Heard samen en zijn Mars driehoek Venus verbindt positief seks en liefde met elkaar. Ik stem toch op Musk! Want alles gaat om de liefde.

Of Peet even een stoepje kon metselen? Tuurlijk!

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2025, per kalenderjaar dus) van € 40 op de rekening van onze hoofdsponsor, de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. De regeladvertenties kosten je dan maar € 20 per keer. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet. Voor langere berichten geldt daarboven een tarief van € 0,60 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 9.800 views per maand.

* Bitcoins rijzen en dalen door sluwe aan- en verkopen. Als je gewoon een lange termijn aankan, dan is dit  de link die ik vertrouw.

* Het GEN is het Global Ecovillage Netwerk, dat schitterend smeltkroeswerk doet met bewuste gelijkgestemden. Check hun agenda!

* Zomers, kleinschalig SOULSTEPSfestival op de Uelenspiegel in Uffelte, 7 t/m 11 augustus, geestverwanten, natuur, co-creatie, kamperen, boerderij, klankschalen, kids, Familie Opstellingen, muziek & vega. Top!

* Elf dagen Griekenland, Athene, Delphi: zwemmen, eten, familie opstellingen, Trancereizen, horoscopen met PdH. Gids en organisatie: Melina Melikidis 24 oktober t/m 3 november. Aanmelden HIER!

* De Andere Wereld Dag, 23 juni in Tilburg, Bosvreugd, inspiratie van/door initiatieven en alternatieven die handvatten bieden om het leven van iedere dag anders vorm te geven. 

VAKANTIEWORKSHOPJE zondag 14 juli: TRANCEREIZEN

Tijd voor een goedkope groeisprong qua zielsonderzoek? In een lichte hypnose naar talenten en liefdes uit vorige levens? Dat kan. Locatie Kornoeljestraat 118, 2564LT Den Haag (bij mij thuis). Dag van 11.00-17.00 uur kost je € 45 inclusief lunch, deelname is beperkt tot 8 mensen.
Het plezierig omgaan met een piekerende geest en het accepteren van je talenten en schaduwkanten is een lastige kunst. Maar contact krijgen met je ziel is een feest! Die heeft immers geen moeite met licht en donker noch met het menselijke onderscheid in zogenaamd goed & slecht.
In deze workshop nemen we met verschillende technieken je karmische opdracht onder de loep. De basis wordt gelegd met gronden, je aura afschermen en schoonmaken. Dit is heel zinvol voor mensen met latente paranormale vermogens of voor wie moeite heeft met grenzen stellen. In de ochtend werken we dus met een geleide fantasie/meditatie die zo’n Aura Schoonmaak omvat.
In de middag werken we met diverse orakels om je zelfinzicht te bevorderen (Tarotkaarten in combinatie met het Pandora-orakel) en maken we een Trance Reis, een techniek uit de hypnotherapie en sjamanisme. MP3 bestanden om thuis te oefenen krijg je gratis mee na de workshop.

HISTORISCH GAJES

Peter den Haring was een opmerkelijke figuur in de Nederlandse geschiedenis. Betrouwbare historische bronnen maar ook volksverhalen beschreven hem als een van oorsprong een beetje ruwe Scheveningse meesterharingvisser. Tussen 1550 en 1700 bedienden de Hollanders immers rond 80 procent van de markt voor zoute haring, ook bekend als Hollandse Nieuwe. Eind 16e eeuw groeide deze man uit tot een legendarische scheepskapitein tijdens de kortstondige alliantie van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden met de Zweden tegen de andere Oostzeelanden, de Derde Noordse oorlog. Hij was succesvol betrokken bij verschillende zeegevechten en zou daarbij ook veel fortuin buit gemaakt hebben. Hij stond bekend vanwege dappere acties op zee en een avontuurlijke levensstijl. Deze informatie stond ooit op de website van het Amsterdamse Scheepvaartmuseum en werd daar gevonden door GPT-3-5 Turbo. Helaas is het stuk zelf daar verdwenen. Na misdragingen van een  hedendaagse naamgenoot? AI weet het ook niet meer.

BUITEN DE BOX

De mens leert voornamelijk door crisisbewustzijn en onorthodoxe oplossingen. Leren overleven onder barre omstandigheden is meer en meer nodig. Ooit aten wij 6.000 eetbare, gevarieerde smakelijke plantensoorten, nu slechts zo’n tweehonderd. Benauwend idee.
Echte Verbindingen maken is ook een heftige kunst. Lees maar.

VADERDAG EN DE PIEMELSTOP

Een piemelstop, dat stelde jij voor, vanuit je nonnenhoofd.
Je heidens hart wou altijd wel, maar ja, te lang in God geloofd.
Tenminste, in de Hij die alles rubriceert en ziet
en dan beleert wat zondig is en schijtverkeerd.
En wat precies de liefde is. En wat ook zeker niet!
Een Heilig Heerlijk Huwelijk, dat komt zo nooit op gang.
Jij vreest voor schaamte, doem èn straf èn levenslang,
voor altijd bang.

Maar stel je voor: God als Godin, een Moeder die ons baart
vol liefde en in zuivere zin. Wij als test voor innig samen zijn?!
Is voor Haar mijn piemel niet het paarse kersje op de taart?
Is daarom iets herschikken in jouw dogmatisch bange brein
niet wat luchtige en liefdevolle meditatie waard?

EIND DER TIJDENMOP

“Als ik sterf wil ik net zo gaan zoals mijn opa: ineens totaal rustig weggezakt in de eeuwige slaap. En niet zoals al die gillende mensen in zijn auto.”

OVERDOSEREN OF JUIST AFZIEN?

Overmaat schaadt, maar onthouding heeft iets aparts. Niet meer roken, geen seks, geen suiker. Raadpleeg nog even mijn domino orakel om te zien of beginnen met glutenvrij eten beter bij je past.

Tijdgeest Magazine informeert over alternatieve, spirituele, (on)gezonde, duurzame, innovatieve en maatschappelijke fenomenen en over de kunst van het relativeren. Het wordt BCC gemaild naar 10.110 lezers, ontvangen door 2752 abonnees via de website en door 4.370 mensen via Facebook. Doorsturen en overnemen graag met bronvermelding.

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen
Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Patrick Kicken, een lezing op Sterrenstof en een gesprek met Peter Toonen bij Café Weltschmerz.
Den Haring is lid van de