Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Megazien 15 juni 2020

By   /   juni 14, 2020  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Megazien 15 juni 2020

Tijdgeest Magazine is een tweewekelijkse gratis publicatie van de Stichting Open Ontmoeting Olivijn, met alternatieve informatie over spirituele, (on)gezonde, duurzame, innovatieve en maatschappelijke fenomenen en over de kunst van het relativeren, redactie: Peter den Haring. Het wordt BCC gemaild naar 11.900 lezers, ontvangen door 1500 abonnees via de website en door 13.500 mensen via Facebook en LinkedIN. Doorsturen en overnemen graag met bronvermelding.

Tijdgeest Magazine
15 juni 2020
over slavernij, Bijlmer, Mercurius®, Chili, fout groen, ABnormaal, regressie & MeToo.

 Liever de Kerstman dan Zwarte Piet!

SURINAAMSE PIKORDE

Tot 1980 mochten Surinamers als rijksgenoten vrij migreren van het onafhankelijk geworden maar chaotische Suriname naar Nederland. Maar toen was er ook al woningnood. Er werd veel gekraakt in de 70-er jaren. Een ambtelijke commissie moest de nieuwkomers spreiden, om integratie te bevorderen en gettovorming te voorkomen. Ze werden, ambtelijk sufbeleid, in kleine groepjes gepland in dorpen als Haren, Norg en Stavenisse. Maar de migranten trokken liever naar de grote steden en naar elkaar en van het regelidee kwam niets terecht. De Creolen trokken naar de Bijlmer in Amsterdam, de Hindoestanen klonterden samen in Den Haag. Werd er enige les getrokken uit die situatie toen de Arabische en Afrikaanse vluchtelingenstromen op gang kwamen in deze eeuw? Nauwelijks. Ging het goed met de assimilatie, werd er uiteindelijk minder gediscrimineerd door de autochtone bevolking? Nee hoor.

Schrijnend boeiend blijft echter dat onderling er een enorme discriminatie onder de instromende Surinamers is gebleven. De norm? De mate van iemands wittere huidskleur. Ik hoor de ene Hindoestaanse mevrouw in het wijkgebouw nog tegen de andere zeggen: “Jij bent zwart maar toch hou ik van je.” WAT? Beide dames waren gewoon bruin, in mijn ogen. Grappig genoeg zaten beiden weer geheel op dezelfde lijn toen vorig jaar de acties tegen Zwarte Piet aan de orde kwamen: “Die negers zijn nooit verder dan het bos gekomen!”
Want dat was de pikorde in Suriname: blankere Hindoestanen stonden bovenaan, dan de donkerder getinten, dan de rijke Chinezen, dan Javanen, dan de Creolen, dan de bosnegers en daaronder de Indianen. Geen wonder dat Desi Bouterse zijn gefrustreerde zwarte meerderheid bestuurlijke kansen kon geven. En zelf het land ondertussen leeg kon stelen, want, zo zei de mijn eerste Hindoestaanse zegsvrouwe (35 jaar in Nederland): “Negers stelen altijd!”


SLAVERNIJ

Misschien speelt er een rol dat de meeste Hindoestanen afstammen van Indiase immigranten die min of meer vrijwillig als contractarbeiders naar Suriname kwamen. Daar woonden toen al veel zwarte mensen, afstammelingen van uit Afrika ingevoerde slaven voor de plantages.

Die slavernij heeft een oeroude geschiedenis. Vooral onze Arabische medemens heeft iets heel makkelijks met slavernij, helemaal als het zwarte mensen waren/zijn of ongelovigen. Pas in 1962 schafte de regering van Jemen dit systeem van barre uitbuiting officieel af. Sinds er tegenwoordig via Libië veel zwarte Afrikaanse economische vluchtelingen kunnen worden verhandeld, blijken vooral de rijke oliestaten weer een grote markt voor lui aan de ketting.

Wil iemand nog zeiken over Zwarte Piet als dubieus koloniaal erfgoed? Het kan. Maar wel even eerlijk wat verder/langer terugdenken, Jeffrey! Zwarte Afrikanen verhandelden immers duizenden jaren meedogenloos overwonnen tegenstanders als slaven, eerst aan Arabieren, daarna vooral aan witte plantage-exploitanten. Corrupte zwarte dictators bestelen nog steeds hun eigen volk. Of niet soms?

DE BIJLMERRAMP
(Dit stukje stond in TM van december 2015).

Rampen treffen ons. Soms de natuur, soms een virus, soms geheime diensten. Bovenstaande foto zou in Syrië genomen kunnen zijn maar nee, het is de Bijlmerramp in 1992. Toen maakt een crash van een Israëlisch EL-AL vliegtuig dit gat. Flink gat. In 2001 (9/11) konden echter twee vliegtuigen DRIE hele gebouwen in New York met de grond gelijk maken. En gij geleuft dah? Ja, ja, Rutte heeft een snor!

MERCURIUS RETROGRADE

Tussen 18 juni en 12 juli loopt de planeet retrograde (terug) in het teken Kreeft. Dat doet hij vier keer per jaar en dat kan allerlei onvoorziene stress opleveren. Deze keer op het huiselijke vlak, in je familie maar ook in je huisvestingsomstandigheden. Gedoe met rare details, foute communicatie en emotionele chantage. Zet al je kaarten rustig tijdelijk op contactloze, gevoelsarme technologie: WANT RUTTE’S ROBOTS WILLEN HET WINNEN. Hoewel, eh, beter even pappen en nathouden misschien. Mogelijk bonje met de verkeerde vijand.

POLITIEGEWELD IN CHILI

Een land als Chili leek heel lang welvarend, rustig rijk en politiek stabiel. Maar de kloof tussen arm en rijk werd zichtbaar en voelbaar steeds dieper. Zo kon op een relatief klein prikkelpunt vorig jaar plotseling de vlam in de pan slaan: de verhoging van de metroprijzen met een dubbeltje. Hoppa: Oproer! Alles van economische waarde is in Chili door de despotische Generaal Pinochet tussen 1973 en 1990 weggegeven aan zijn rijke vrienden, geprivatiseerd! Dus ontstonden er plots heftige straatprotesten. Hoe harder de politie daar op in sloeg, hoe meer mensen zich realiseerden dat slaan het voornaamste instrument van de machthebbers is geworden.

Ook tijdens de stikstofprotesten van de bouwers op het Haagse Malieveld werd er plotseling onmatig en provocerend ingemept op demonstranten die zich nergens van bewust waren. Kijken maar. Dat gebeurde ook bij de anti-Coronabeleid protesten in Den Haag. Zo radicaliseert de gewone burger. Agenten die in Leidschendam agressief en kwistig torenhoge Coronaboetes uitdeelden aan Marokkaanse hangjongeren, zagen in de weken daarna een voorspelbaar kat-en-muis spel ontwikkelen: ’s nachts auto’s in de brand steken, hetgeen bijna vijftig agenten permanent ’s nachts op de been hield. De-escalatie? Nooit van gehoord.

Chili despertó!’ Chili is wakker geworden!” riepen daar de mensen, en niet alleen jongeren, op straat. Plunderen en brandstichten werkte goed. Ineens werden daardoor ook asociaal rijke eigenaren wakker. Ook in Colombia, Ecuador en Honduras stak aanvankelijk flink verzet de kop op. Wat kwam het Corona-virus en de ophokplicht daar goed uit!
De politiestaat komt overal terug, ook in Nederland. Dankzij het demonisch samenwerken van wetenschap, media en politiek heeft de burger begrepen dat het onze voornaamste gezamenlijke verantwoordelijkheid is om te gehoorzamen aan de machthebber. Luisteren naar onze nieuwste sekteleider: het RIVM!

ILLUSIES OVER GROENE ENERGIE

Hebben we nog ergens een Storend Probleem? Hoera, iemand krijgt dan gelukkig een Topidee! Voorbeeld? De ontdooiende Russische Artic-permafrost kan ons klimaat dramatisch negatief beïnvloeden, behalve als we er grote kudden grote grazers op loslaten. Schapen, rendieren, bisons. Die vertrappen dan de koude modderlaag. Klinkt goed, maar is het reëel? Valt er aan te verdienen? Geen idee, nietwaar?! Bron: Nature. De wetenschappelijke wereld heeft op dezelfde wiebelige golflengte miljarden geïnvesteerd in talloze goede ideeën voor de vervanging van fossiele brandstoffen. Helaas ALLEMAAL zonder redelijk resultaat.

De enorm teleurgestelde Green activist Jeff Gibbs maakte samen met Michael Moore de film Planet of the Humans die schrijnend aantoont dat wind- noch zonne-energie ooit voldoende capaciteit kan genereren voor structurele groene transformatie. Nagenoeg alle elektriciteit (voor elektrische auto’s enz.) wordt immers opgewekt middels fossiele brandstof en erger: via het kappen van bos voor de zogeheten biomassa. De sneeuw is zwart in de winter naast die biomassacentrales die massaal CO2 uitstoten. O ja? Weg met kool, hoera voor natuurlijk gas? Klinkt alternatief maar wordt de consument niet krachtig misleid? Alles gaat om opslag, om batterijen. Maar Tesla liegt zijn marktaandeel omhoog. En voormalig beroemd klimaatactivist Al Gore zit met Richard Branson en Goldman Sachs dik in de biofuel giganten, die bos over de hele wereld leeg kappen. Biogas, ethanol, dierlijk vet en elektriciteit zijn verre van schoon, integendeel! Er ontstaat tevens omvangrijke vervuiling en milieuschade en bijvoorbeeld in de Amazone zijn talloze indianen verdreven uit hun leefgebieden. Straks, als de boel op het land op is, gaan we zeewier oogsten… Hoe dom kan een cultuur zijn? Onwetendheid, manipulatie door groene subsidiegedreven querulanten? Door volstrekt hypocriete zogenaamd groene ‘leiders’ die achter de schermen samenwerken met milieuexploitanten! Brrr.

MEER DODEN? HARD NODIG!

Qua energiebeleid moeten we dus liever mikken op kernenergie en steenkool. Alle andere opties zijn dodelijk voor de mens als soort. Anders gaan we als lemmingen straks de afgrond in. De ongelimiteerde groei voor de winst van die paar duizend psychopathische miljardairs moet stoppen. We graven immers rucksichtslos de aarde af voor industriële bouwstoffen, erts en zeldzame metalen. Waterschaarste, voedselschaarste, alles wordt veroorzaakt door onze extreme, exploderende overbevolking. De aangrijpende commerciële destructie van onze leefomgeving is niet gebaseerd op het idee van de planeet redden maar slechts gericht op het tijdelijk continueren van onze dure, afval genererende manier van ‘modern’ leven.

Dus? Dus hebben we virussen nodig voor de decimering van de consumenten door honger en ziekte. Zo ontstaan er mooi ook Übermenschen als de zwakkere broeders worden weggefilterd! Hier komen de biowapens in het zicht, waar al minstens tien jaar door vooral Amerikanen en Chinezen aan gewerkt is. Daarom wisten de Amerikaanse inlichtingendiensten al in oktober vorig jaar van het pandemieprobleem in Wuhan en waarschuwden zij andere regeringen.

WAT!? Luister naar Prof. Dr. Van Wolferen. Ze wisten ook al van het bestaan van een juist (supergoedkoop) geneesmiddel! En jij weet nu ook dat geen enkele Covid-19 grieptest betrouwbaar meet. Extra: onderzoek stelt dat 70% van de besmette personen het virus NIET overdraagt aan anderen. Het Nieuwe ABnormaal is een catastrofale overreactie op smetvrees en een fake oplossing! Onze bevolking raakt geheel gemarineerd in stress. Op De Ommekeer hoor je Desiree Rover over uitgelekte WHO-shit over het sterk afgenomen vertrouwen in vaccinveiligheid. Op Viruswaanzin meer zinnige kritiek. De spotgoedkope, in vele landen zeer effectief gebleken hydroxychloroquine-zink therapie wordt ondertussen als belachelijk afgeserveerd. Is er nog hoop of moet je dat zien als uitgestelde teleurstelling?

CENSUUR LUIDT DE EINDTIJD IN

Ooit was in Amerika de 9/11 aanslag nodig om de vrijheidsbeperkende Patriotwet er enkele weken later door te kunnen drukken. Nu gebruiken de ambtelijke psychopaten rond Hugo de Jonge de viruswaanzin om er een permanente Corona-Surveillancewet door te drukken per 1 juli. Gaat er nog iemand (IEMAND?) protesteren in ons Parlement? Objectieve informatie over onze gezondheid staat onder ongekend zwaarder wordende druk van voornamelijk de vaccinindustrie. Lees David Sorensen over Het Plan, een Christelijke site met scherpe analyses over de trucs van Google, Twitter, YouTube en Facebook om onwelgevallig materiaal klakkeloos te verwijderen. Kijk naar de media-epidemie!
De straffen worden draconisch en de censuur heviger. De directeur van Omroep Max, Jan Slagter, probeerde Robert Jensen te verbieden om op YouTube video’s over Corona te plaatsen ‘want er kijken honderdduizenden mensen naar’. Pardon? YouTube censureerde dit jaar kritische commentatoren als filmmaker Michael Moore, marktonderzoeker Maurice de Hond, econoom Kees de Kort en huisarts Rob Elens. Wat?! Echt?! Zodra men onwelgevallige films en interviews gaat verwijderen, is dat een dramatisch teken aan de wand. Van wat?

Vrienden, het gaat er op lijken dat we in een geheel nieuw soort eindtijd zijn beland. ZEG HIER NEE TEGEN DE SPOEDWET! Als je nu nog naïef blijft, ben je straks klakkeloos gechipt chantageslachtoffer met een gezondheidspaspoort van de Gates-industrie. Er zijn Goddank nog wat dappere artsen over. In Duitsland bijvoorbeeld. Die niet elke dode als Covid-19 patiënt noteren, zoals veel andere ziekenhuizen blijken te doen om de dodelijkheid van het virus kunstmatig op te peppen. Ik wil verhuizen naar een woongemeenschap in de Bourgogne. Of in de Pyreneeën. Zin om mee te gaan? Of wil je op Rutte’s Coronadodenlijst t.z.t.?

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen regeladvertenties plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2021, per kalenderjaar dus) van € 40 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet, waarvoor je een extra donatie van € 15 moet doen. Voor langere berichten geldt een tarief van € 0,60 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 7.000 soms 10.000 views per maand. Hoofdartikelen staan voortaan ook op LinkedIn (12.600 volgers) en Facebook (1200 volgers).

* Kijk nog eens naar de lezing van Dr. Martin Pall in de Amstel kerk over de gevaren van 5G en luister qua voorspelling naar The Travelling Wilburys (met Bob Dylan) uit 2011.

* Nieuwe Opleiding Familie Opstellingen, 10 zaterdagen, start 14 november, tweewekelijks, in Den Haag. Begeleiding Peter den Haring. Intuïtief waarnemen, kijken naar je blinde vlek. Kosten € 550. Mail: [email protected]

* Gratis Ishtar-webinar spirituele astrologie: maak kennis met de spirituele kant van astrologie en leer je eigen horoscoop kennen! 11 juli van 10:00 tot 15:00 uur online.

* Tantrische Blowjobworkshop voor vrouwen op 21 juni in Den Haag door relatietherapeute Tamara Vroomen. Aanmelden via mail op www.howtolove101.com.


Onverstoorbare rebel in vijandige Coronahysterie

TERUG IN DE TIJD: REGRESSIE!

Albert Einstein’s relativiteitstheorie stelt o.a. dat tijd versnelt of vertraagt, afhankelijk van de snelheid waarmee een object beweegt. Voor een ruimtereiziger, mits voortbewegend met de snelheid van het licht, zou de tijd langzamer verlopen dan voor een aards iemand. Een astronaut, die na een week ruimteflitsen terugkeerde naar de aarde, zou merken dat er 10 jaar waren verstreken voor de mensen die hij had achtergelaten. Theoretisch zou het voor de astronaut lijken alsof de achterblijvers naar de toekomst waren gereisd. Eh, ja. Ja. Met zulke dingen houden de wetenschappers zich al jaren leuk maar voorlopig nutteloos bezig…

Voor een regressietherapeut die cliënten onder hypnose brengt, is het betrekkelijk normaal dat de betrokkenen beschrijven dat ze in een (ver) verleden rondlopen, maar ook dat er mensen in trance naar de toekomst reizen. De Nieuwe Tijd kent ongekende mogelijkheden. Blijf leven! Het loont op den duur! En als je nieuwsgierig blijft naar je vorige levens, maak dan een afspraak met mij!


De nieuwe economie: bedelen!

MONDDOOD: DE NIEUWE GLIMLACH! ME TOO!

‘De woede heeft zijn waarde voor de ontwikkeling van de mens. De mens moet zich zuiveren, hij moet de woede overwinnen. De woede is iets dat daardoor weldadig werkt, dat het overwonnen wordt. Nooit zou de mens tot volmaaktheid kunnen opklimmen zonder dat de woede overwonnen wordt.’
Bron: Rudolf Steiner – GA 108 – Die Beantwortung von Welt- und Lebensfragen durch Anthroposophie – St. Gallen, 21 november 1909

Lettend op het idee van het nuttige uiten van je woede werd mijn medeleven geprikkeld door de ME TOO! aanklachten tegen Robert de Niro (76): hij had een gesprek gehad met een vrouwelijke assistent ((die hem later daarop aanklaagde),  terwijl hij op de wc zat! Gadver! En hij had haar zo nu en dan een bitch genoemd. Dat Kan Gewoon Niet! En hij maakte ook grapjes over zijn Viagra-gebruik. Bah! Dit humorloos feminisme kan geen appelboom meer vinden om de appel van wijsheid en werkelijk leven nog te plukken!

BEJAARDENMOP (3)

Karel van 90 rijdt op de rijksweg van Den Haag naar Amsterdam als zijn vrouw hem belt. Hij worstelt met de knoppen op zijn mobiele telefoon maar krijgt eindelijk verbinding. “Karel, Karel,” piept haar stem. “Je moet uitkijken, zeggen ze op de radio. Er rijdt een gek tegen het verkeer in op de A4!” Karel gromt pissig terug: ”Eén gek? Ik zie er wel honderd!”

KATOENEN TAMPONS MET LAAGJE PIJNVERLICHTENDE CBD-OLIE? EN WEER NIKS VOOR MANNEN?

Raadpleeg even eerst eens het domino orakel voordat je op rare aanbiedingen in gaat. Hoewel, de onderstaande kun je rustig vertrouwen hoor!

DANKBAAR VOOR DONATIES!

Aan het begin van dit jaar kreeg ik diverse mooie donaties. Door de Coronatrip bleven de Festivaladverteerders helaas ook bij TM weg. Als jij dus niet weet wat je met je vakantiegeld aan moet, je bent welkom bij mijn sponsor, de Stichting Open Ontmoeting Olivijn (NL73INGB0005008174). Als je meer dan € 45 stort (en je adres vermeldt!), stuur ik je gratis mijn boekje De Zeven Kwaliteiten Van Een Echte Heks! Trouwens, mijn andere boeken zijn nog steeds gratis als e-book te downloaden op de TM-website en ook nog met kaft verkrijgbaar op www.boekwinkeltjes.nl. Doen. Je jeugd is zo voorbij!

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen
Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Lisanne Hoogerwerf, Lilian Ferru & Patrick Kicken plus een lezing op Sterrenstof.

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien 1 mei 2021

Read More →