Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Megazien 15 juni 2019

By   /   juni 16, 2019  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Megazien 15 juni 2019

Tijdgeest Megazien

De editie van 15 juni 2019  gaat
over vee stapelen, kromdenken, Napels, kristallen, zelfdoding & dikhuiden.

VEE STAPELEN

Elk Kamerlid, elke ambtenaar weet het: de intensieve veehouderij is, ver VOOR de vliegindustrie, een van de grootste veroorzakers van onze eventuele klimaatveranderingen. Denk aan veevoer, mest, methaangas maar ook aan dierenmishandeling, horens afzagen en antibiotica shit. Maar ja, de economie, de groei, de winst! De melkpomperij, de slachterij en de broodbelegkruideniers houden hun zintuigen afgesloten voor elk bericht op ecologisch gebied. Nog zo’n schrijnend voorbeeld: de Firma Nestlé heeft zijn gehele businessmodel gebaseerd op watertjes in WEGGOOIPLASTIC. In welke tijd leven die lui? Protesteer!

En wat willen we volgens de damesbladen wèl weten? Quasi-medisch gelul scoort hoog: ‘Gebruikers van plastabletten hebben een grotere kans op huidkanker’ of ‘Muizen die minder diabetes kregen van bepaalde medicijnen overleden zes maanden later veel vaker aan leverkwalen.’ ECHT?!
Op de tweede plaats staan de recepten. De kookkunst! Thuis blijven moet NOG aantrekkelijker worden, niemand mag straks meer de straat op. Bang voor de gele hesjes, voor de bruinen, voor de boerka-Turken, voor de pedo’s en de Hilversum-homo’s?

POLITIEKE KROMDENKERIJ

Sommige mensen hebben helaas een meeliftende gek in hun hoofd die permanent lulkoek uitslaat waar ze zich eigenlijk zelf voor generen. Obsessieve regelmakers in de politiek onderzoeken nu bijvoorbeeld of ze in het donker een verlichte halsband voor honden verplicht kunnen stellen. ECHT BELANGRIJK?! Willen wij wel zelfrijdende auto’s en overal surveillance camera’s via 5G? Of wil alleen de controleobsessie van overheid en bedrijfsleven dat?
Hetzelfde gezwendel geldt voor de totale veronachtzaming van de lithium kosten van de accuproductie voor het opgepimpte elektrische autorijden. Kijk ook naar de Duitse ARD-documentaire. DAT gaat pas flink CO2 de lucht injagen!

Met populistische dictators en geldglibbers (Trump, May, Macron, Kim, Duterte, Xi en Rutte) zien we wereldwijd het incompetente, volstrekt leugenachtige machtsgedraai uitvergroot. Is het gek dat de gewone (en de intelligente) burger weinig meer gelooft van de politiek? Dan kom je al snel uit op een abonnement bij integere critici als die van Apokalypsnu: https://apokalypsnu.nl. Sinds de Ikke, ikke en de rest kan stikke doctrine is gaan domineren leven we onder de dictatuur van materialisme, isolement en vervreemding.

Tussen de bagger vindt men toch soms iets moois. Voor een historisch juweeltjes kun je selectief op de rechtse scheldsite TPO kijken, hier over Islamitische soldaten in de Duitse Waffen SS.
Moet allemaal kunnen. May The Force Be With You!

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2019, per kalenderjaar dus) van € 25 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet, waarvoor je een extra donatie van € 10 moet doen. Voor langere berichten geldt een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 6.000 views per maand. Hoofdartikelen staan voortaan ook op LinkedIn (11.600 volgers) en Facebook (1200 volgers).

* Fotoboek Uit het leven gegrepen over het Amsterdamse leven van honderd jaar geleden, ideaal tegenwicht voor doemdenkers. € 15 storten op de rekening van de Stichting Olivijn, eerst Peter den Haring bellen.

* Natural High Festival ‘The Path of the Shaman’ Ecodorp Bergen zaterdag 29 juni 11-23u. Overvloedig programma met workshops, dans, muziek, kunst, theater, natuur en vuur.

* Protesteer! 5G The Trojan Horse’, de ultieme dialoog over 5G, in de Amsterdamse Melkweg, zondagavond 15 september 19.00 – 22:00 uur, € 12,50. Aanmelden: [email protected] .

* Gratis e-book ‘Slapend fit’ met kleuren, klanken en kruidenolie en 16 tips voor een goede nachtrust’ van Praveeta Timmerman. Lekker slapen kun je leren!

* De fameuze zomerse Verdiepingsweek op Landgoed Algoed in Enschede: goedkoop, warm, innige verbindingen: Zweethut, Familie Opstellingen, Bonding, meditatie. All-in deal van 12-17 juli.

Paraview, de wekelijkse spirituele beurs met privéconsulten, groepslezingen en mooie spirituele producten. Nu ook als App. Meer info www.paraview.nl.

* Catharinaweb.nl voor (Chinese) astrologie, tarot, Lenormand, Engelen, Sjamanisme, Wicca, Orakels, Bioritme, Numerologie, Runen en meer. CatharinaWeb is in 2018 aangemerkt als nationaal digitaal erfgoed.

* www.ruimte-rust.nl : Mooi gelegen accommodatie in Drenthe voor o.a. meditatiegroepen en yoga. Fijne plekken op het eigen land voor meditatie en buitenoefeningen in de stilte.

* De Idealist over spiritualiteit, astrologie, gezondheid, kruiden, esoterie en veel andere onderwerpen. Actuele ontwikkelingen vanuit een spiritueel perspectief. Vraag digitaal proefnummer op: [email protected].

* SoulSteps Festival 14-18 augustus op de Uelenspieghel in Uffelte, kleinschalig samen beleven met vrienden, co-creëren. Zweethut, ijsbad, workshops en muziek. Nu vroegboekkorting!

* Bomen nemen graag CO2 op, maar Staatsbosbeheer kapt om commerciële redenen juist bos. KRANKZINNIG! Teken alsjeblieft deze petitie. Straks wordt voor 5G nog meer gekapt.

* De verspreiding van De Andere Krant, ditmaal met alarmerende feiten over 9/11, gaat via Facebook. Wees ook nieuwsgierig.

* Stripboeken, 40 stuks, veel collectors items, te koop. Vraag de lijst op via [email protected] Ook een verhuisdoos met Osho Times, krantenknipsels en sappige stukjes over Bhagwan & het bonte sannyasin-leven. Gratis voor journalist of liefhebber.

* Kom en wordt dorpeling (in Dalfsen) van Living Village 2019! Experimenteel festival, 19 t/m 23 juni, rondom duurzaamheid, milieueducatie, spiritualiteit, muziek, kunst, theater en gezondheid.

* Meer protectacties van jonge mensen ontstaan ineens via Extinction Rebellion. Bekijk hun lokale groepen. Of ga op 17 juni naar Utrecht.

DE HEL VAN NAPELS

Laat ons maar weer eens proberen om eventjes vierdimensionaal te denken. Out Of The Box. Wie zich namelijk hier ter plaatse ongerust maakt over Rutte, onze nationale, beruchte geestverlammende belastingbrievenbusheld, die moet eens van welvarend Noord-Italië naar het zuiden reizen, naar de wereldstad Napels. Te zien valt daar hoe dit deel van Europa een Derde Wereld-land geworden is. Slechte wegen, ontbrekende bewegwijzering, overal liggen lege bierflesjes, statiegeld organiseren is er niet bij, een behoorlijke ambtelijke structuur ontbreekt. Alles is vuil en vuilnis bepaalt het straatbeeld. De stad stinkt, verkeer is onveilig en de taxi’s zijn corrupt. € 30 op de meter betekent € 40 afrekenen en anders gaat de kofferbak met je koffer niet open. ’s Morgens vroeg ligt de hele straat voor het hotel nog vol met honderden zwarte mannen, Afrikaanse vluchtelingen, die tussen het vuilnis slapen. Als het te heet wordt, zwermen ze uit om ergens (waar?) aan eten te komen. Langs de terrassen bedelen agressieve Roma-meisjes, binnen collecteren leden van de maffia beschermgeld van de uitbaters. In de zomers is het hier 40-50 graden en is Napels de hel op aarde.
Goddank, het eten blijft verrukkelijk want iedereen vist in de baai. Vis, inktvis, schelpdiertjes in goddelijke sausjes en overgoten met glorieuze Sardijnse witte wijn (ooggetuigeverslag van H. Putman).


Napels van ooit, toen nog schoon.

MEDITERRAAN GEDOE

Hoe anders is het met de hygiëne op het Spaanse Mallorca: opgeruimd, efficiënt, geen vluchteling te zien. Maar ook daar horen we de vaderlandse toerist natuurlijk klagen: lang wachten op de bus, weinig groenten in de restaurants en veel te veel pizzeria’s. ’t Is wat als je verwend bent.

Hoe maak je trouwens onderscheid tussen een arme, zuidelijke autistische en een exhibitionistische zelfverrijkende noordelijke Italiaan? De autist gaat verlegen naar beneden kijken, naar je schoenen en de HyperItaliaan kijkt naar het merk van je schoenen.
Even relativeren: “Gelukkig is hij die anderen gelukkig maakt.”

 

VROUWENBOEKJES & KRISTAL

Ook op zoek naar geluk? Vroeger was de Bouquet-reeks de enige uitweg voor vrouwen met verlangens. Toen vanaf 1980 de New Age hypes toesloegen, waren er gelukkig plots magische zelfhulpboeken. Er gingen wonderlijke praktijkdeuren open: therapie, hypnose, astrologie, auralezen en later zelfs Familie Opstellingen. In die tijd was van mijn clientèle minstens 75% vrouw. Ze geloofden veel, ook van mij. Dingen over edelstenen en zo. Ik kwam uit Brazilië terug met dozen vol krachtige kristallen. Veel weggeven op verjaardagen en zo. Er liggen nog steeds drie brokken van 40 kilo bergkristal in mijn huis. Hoe zo?
“Kristallen kunnen je helpen om je energie in balans te brengen of je levensstijl aan te passen,” schrijft Hanneke Peeters in haar softe lectuurtje Stenen bieden houvast. Dat beaam ik best. Als man moet je echter niet aan zo’n titel beginnen. Het is de wereld van hippe kleding, parfum, lingerie, diëten en ritueeltjes. Okay, beetje letten op de vier fasen van de maan, maar seks heet in haar boek knuffelen. Och God. “Labradoriet beschermt tegen negatieve energie,” beweert Hanneke 11 keer in haar vrouwenboekje. Lieve foto’s wel hoor. Ideaal iets voor een zoekend vriendinnetje van 20, denk ik.

ZELFMOORDTIP: NATRIUMNITRIET

Jong, strak en onbewust, zo beginnen we. Voor het gewenste bevolkingsevenwicht kunnen vanzelf wijzer geworden bejaarden op tijd afspraken maken over het inslaan van Natriumnitriet, het weer illegaal in overkeurig Nederland geworden maar alom geprezen zelfdodingspoeder. Iemand helpen bij gewenst overlijden mag niet meer, maar op internet kun je toch moeiteloos dit conserveer- en oplosmiddel vinden (verpakking van 125 gram maar 5-10 gram werkt vast al wel binnen een half uur). Vermeld dat je loodgieter bent en het benutten wil voor het reinigen van diverse metaaloppervlakken. Natriumnitriet is stukken beter dan kaliumcyanide of waterstofcyanide (Zyklon-B). Helemaal pijnloos is die zooi allemaal niet, vrees ik. Plantengif (buxus, Castor bonen enz.) is ook nooit gezellig, meer iets om een ander mee te kwellen. Taxatol krijgt echter goede recensies van gene zijde. Lees verder meer tips hier. Schrijf al je wensen op, voordat je wilsonbekwaam wordt en leg je verlangens neer bij je huisarts en verwanten.

Probeer je poeder in combinatie met veel XTC, zodat je (VOORAF EN OP TIJD!) goede vrienden kunt vragen om je onder mooie muziek snel en redelijk extatisch uit je dementerende lijden te helpen. Je ziel zit dan al lang niet meer in het voertuig, er is slechts een loze lichaam/breincomputer combi overgebleven. Maar eh, loos raken? Misschien gaan we dat effect nog collectief meemaken na 20 jaar blootstelling aan 5G!

Wie meer heil zoekt in fatale bevriezing, kan een enkeltje Finland boeken. Wel dope meenemen, maar misschien kom je daar dan toch weer tot andere gedachten. Elektrocutie is razend pijnlijk, en daarom zeer favoriet in het Amerikaanse strafsysteem. Veel mensen overleefden uiterst pijnlijk het springen van iets hoogs (vriend J. brak alleen alles na een val van de 6e etage) of ongelukkig trillen met je vuurwapen.

Een van mijn kennissen zat in het voorste treinstel toen er weer een asomongool voor de trein sprong. Stress, ontzetting, medelijden met het NS-personeel, weken angstdromen. Als jij toevallig astraal veel vijanden wilt maken, ga dan beslist voor de trein (90% lukt trouwens maar). Wat een ellende dat geeft voor alle betrokkenen! Karmisch moet je ook uitkijken als je lekker veel anderen mee neemt in jouw achterlijke, bewuste auto-ongeluk. Van een Zeeuwse brug gaan is het meest nette. Neem je identiteitsbewijs mee in een waterdicht zakje!

BILDERBERG WAARHEID & OVERGEWICHT

Tijdens de Bilderberg conferentie in Duitsland in 2005 zei Michael Rothschild al ondubbelzinnig: ”Op het wereldtoneel gebeuren dingen niet bij toeval: iemand zórgt dat ze plaatsvinden. Laat ik iedereen uit de droom helpen. De wereldgebeurtenissen worden in scéne gezet en geleid door de mensen die het geld in handen hebben. Dus hierbij een mededeling aan God: Wij gunnen u het plezier te denken dat u het heelal hebt geschapen, maar wat onze planeet betreft heeft Bilderberg aan u een simpele boodschap: bemoei u nergens mee, wij zorgen overal voor.” 
Dit jaar nam een Europarlementariër voor Groen Links, Kathalijne Buitenweg deel aan de Bilderberg conferentie in Montreux. Zij heeft wellicht de gelegenheid gehad om die quote eens voor ons na te trekken.

In een Nieuwsbrief van Juglen Zwaan las ik: “De helft van Nederland heeft last van overgewicht. Een belangrijke oorzaak hiervan kan een verstoorde darmflora zijn. In een tv-programma werd onthuld dat (o.a. Poolse) boeren op grote schaal dieren antibiotica geven om zo bewust hun darmflora te beschadigen. Hierdoor gaan bacteriën domineren die voor overgewicht zorgen. Dit wordt gedaan om de dieren vet te mesten en zo de winsten te verhogen.”

Pas op, Bilderbergers! Als jullie eveneens fout vlees eten, worden jullie ook zelf de vette Sjaak!

Genoeg is genoeg!

DIKHUIDEN

Allerlei overheidsmaatregelen hebben er toe geleid dat suiker, vlees, fastfood en zuivel goedkoper zijn geworden maar groenten en fruit duurder. Steeds luisteren VVD en CDA naar hun achterban: de voedingsindustrie. En die dikhuiden maar klagen over de stijgende kosten in de gezondheidsindustrie waar de artsen steeds duurdere pillen tegen diabetes voorschrijven… D66 en de ChristenUnie stemmen in met dat beleid en komen ineens met halfgare adviezen: Nederlanders met overgewicht moeten ineens vijf dagen in de week gaan vasten, DAT helpt inderdaad zeker. En een beetje rebelleren, met Extinction Rebellion bijvoorbeeld. Ook moeten we veel creatiever met onze hele infrastructuur omgaan. Hoe dan? Eindelijk royaal aardbevingsschade in Groningen wegwerken en in Zuid-Holland goedkoop dingen ritselen zoals hieronder.

  DARMKANKERMOP

Herman wilde graag meedoen aan het Bevolkingsonderzoek voor darmkanker. Eerst kreeg hij het dopje niet van het buisje af. Moest dat nu naar links of rechts draaien? Zou hij nu wéér zijn DIGIDnummer moeten opgeven als hij een gewoon potje wilde aanvragen? De assistente van de huisarts begreep hem aan de telefoon ook al niet meteen: “Nee, nee, het gaat om het groene dopje bovenaan, niet om het doorzichtige dopje onderaan.” Maar poepen in dat dunne groene buisje vond Herman te lastig en smerig. ‘Dan maar darmkanker,’ dacht hij moedeloos. ‘Ik hoor in elk geval bij 1 op de 4 die zulke problemen heeft. Maar hoe kom je met die mensen in contact?’

KONTFOTO’S ZIJN BEST BELANGRIJK

Maar zet niet meteen alles op Facebook! Raadpleeg eerst het domino orakel Maar NIET VIA CHROME als browser. Omdat we het laten draaien op ouderwetse Flash. Wordt aan gewerkt. Het opent wel via Microsoft Edge!

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen

Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Lisanne Hoogerwerf, Lilian Ferru & Patrick Kicken plus een lezing op  Sterrenstof. Nooit saai!

 

 

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien 1 augustus 2020

Read More →