Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Megazien 15 juli 2021

By   /   juli 14, 2021  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Megazien 15 juli 2021

Tijdgeest Magazine is al bijna 15 jaar een tweewekelijkse publicatie, gratis, gesponsord door de Stichting Open Ontmoeting Olivijn, met alternatieve informatie over spirituele, (on)gezonde, duurzame, innovatieve en maatschappelijke fenomenen en over de kunst van het relativeren. Dat onder de klimaatneutrale redactie van Peter den Haring. Het wordt BCC gemaild naar 11.010 lezers, ontvangen door 1552 abonnees via de website en door 14.100 mensen via Facebook en LinkedIN. Doorsturen en overnemen graag met bronvermelding.

 Tijdgeest Megazien
van 15 juli 2021
over naamkaping, eindigheid, incarnaties, ijstijd, Klaas Knot, labels, satellieten & HSPtest.

De communistische oplossing: je noemt het anders maar pijn doet het.

TIJDGEEST MAGAZINE WERD INEENS CHRISTELIJK

De reguliere media doen al jaren aan schaalvergroting. De Groten kopen de noodlijdende kleintjes op. Soms intimideren ze hun potentiële zwakkere broeders door eerst aandelen op te kopen of redacteuren over te nemen. Naar ZZp-ers zijn ze genadeloos. De tarieven voor freelancers dalen dus al jaren. Neveneffect: wiens brood men eet, diens woord men spreekt.
Een erg raar voorbeeld van intimidatie is dagblad Trouw, eigendom van DPG Media, de Belgische reus in uitgeefland. Na jaren gewerkt te hebben met een weekendbijlage die Letter & Geest heette, besloot men platweg de titel van mijn magazine te kapen. Hun bijlage heet dus sinds 29 augustus 2020 plots Tijdgeest Weekendmagazine. Gelukkig voor mij zijn er nog advocaten die zich niet laten omkopen.

EINDIGE GROEI

In een economisch, ecologisch systeem met natuurlijke grenzen kan niets ongeremd blijven groeien. De exponentiele groei van energiegebruik, materiaal- en grondstofgebruik, industriële productie, gecombineerd met exponentiele bevolkingsgroei, leidt tot schaarste en onevenwichtige verdeling. Een hogere broeikasbelasting of innovaties als elektrisch rijden houden de afbreuk van diversiteit niet tegen. De economie groeit toch door. De markt is obsessief gericht op winstmaximalisatie, schaalvergroting, schuldverslaving en bevordert daardoor automatisch ook ongelijkheid. De burger maakt zich door de blunderende overheid in de Coronacrisis en het manipulatieve terugdringen van cash geld terecht zorgen om extreme belangenverstrengelingen tussen wetenschappers, toezichthouders, farmaceuten en staatsjournalisten. Dus koopt men lekker toch Bitcoins.

Koop ook drugs, zoveel als je kan. Laat zo de drugsmaffia nog groter worden, zodat zij nog veel meer beleidsbepalers kunnen laten afschieten! Pang, pang, The War On Drugs moet toch ooit succesvol worden? En die bossen dan? Stook op! Kaal moet de boel worden. Alles!


Greenpeace voert actie tegen  houtkap voor biomassakachels.

ALSMAAR MEER ZIELEN, WAAR IS DE VREUGD?

Ondertussen is er minder kindersterfte, minder honger en meer en beter onderwijs gerealiseerd. Maar juist daardoor incarneren er kennelijk meer en meer zielen op aarde. Waar komen die dan vandaan, wil je dan van God weten. En vooral: komen we er door wetenschappelijk gemuteerde virussen ook weer rap vanaf? Doomsday Engineering heet dat in Amerika. Foute vaccinaties helpen vanzelf enorm. Helemaal dat van kleine kinderen (Stop Daarmee Petitie). Vrij baan voor de bioterroristen van de overheid! En dan nog die drastische klimaatveranderingen! O jee, waar moet dat heen?

NAAR EEN IJSTIJD?

Er is hoop! De vierdaagse werkweek voor ambtenaren invoeren was op IJsland een doorslaand succes. Ligt onze redding in zo’n zelfde frisse neus? Let op: het merendeel van de vulkanen op aarde ligt onder water. Zelfs kleine uitbarstingen beïnvloeden daar al enorm de temperatuur van de golfstromen. Veel gaat ons waarschijnlijk onverwacht overvallen. De Engelse meteoroloog en astrofysicus Piers Corbyn let vooral op veranderende zonnevlekken en temperatuurgrafieken. Hij voorspelde vroeger vaak onjuist bepaalde stormen maar ook veel zaken goed. Al jaren beweert hij dat onze planeet niet opwarmt maar juist een tijdje kouder wordt: “We warmen eerst iets op en duiken dan in een diepe mini-ijstijd! De komende 20 jaar wordt het gemiddeld kouder en kouder.”

Kouder? Dat spoort niet met de aan ons voorgeschreven werkelijkheid! Weer een complot?  Corbyn werkte ooit mee aan de documentaire The Great Global Warming Swindle – Wikipedia. Volgens hem zal de intercontinentale jetstream wisselvalliger zijn en krijgen we meer ongewone temperatuurveranderingen met meer hagel bijvoorbeeld, meer sneeuw in de winter, slechte zomers, late lente, korte herfst en steeds meer misoogsten. Ook meer vulkanische activiteit, uitbarstingen en aardbevingen. Corbyn: “De politiek houdt ons klinkklare onzin voor. Windmolenparken zijn vooral vogelmoordmachines en die gaan de planeet niet redden.”

KLAAS KNOT (DNB) VERDIENT HALF MILJOEN PER JAAR

In onze serie Waanzinnige Feitjes en van de ratten besnuffeld: Lenox Hill, een van de oudste en bekendste ziekenhuizen in New York City, rekende ongeduldige en bange EN rijke particuliere patiënten meer dan $ 3.000 voor hun routinematige PCR-neusuitstrijkje-test (30 keer de Amerikaanse kostprijs van de test) en labelde dat slimmig maar niet waar als een bezoek aan hun spoedafdeling. Volgens de federale wetgeving zijn testen op coronavirus namelijk gratis voor patiënten. Het is volkomen geschift maar dat kan daar kennelijk. Dat krijg je als je staatsgeneeskunde gaat opleggen aan de gezonde bevolking. Dat moet wel uitmonden in een medische dictatuur.
Want wat geeft de VS nu nog aan voorbeeld? Behalve de toespraak van de briljante en integere Robert Kennedy Jr.?

Nog een toppunt van commerciële en corrupte schijnheiligheid: de president van de Nederlandse Bank, Klaas Knot, verdient bijna een half miljoen euro PER JAAR. Die man bemoeit zich met zaken die geheel in het parlement thuis horen, NIET bij DNB! Zo vindt hij dat Nederland zijn woningbeleid anders moet vormgeven om geld te kunnen krijgen uit het Europees coronaherstelfonds. Tjonge, wat een onbetaalbaar idee! Alles doen om nog meer rijkdom van beneden naar boven te verschuiven.

Rutte verdient weer VEEL minder maar belooft juist weer meer. Wat een monstrueuze leugens: “Iedereen krijgt € 1000.” En “Unilever en Shell hebben echt de afschaffing van de dividendbelasting nodig” alsmede “Ik heb geen persoonlijke bemoeienis gehad met de Toeslagenproblematiek.” Nog erger: “Ik heb geen onderonsje met Kaag gehad over de nieuwe Kamervoorzitster van D66.” Goddank bestaat Ilse de Lange nog met I’ll know! Internationaal gezien is onze Glibber Rutte geen uitzondering. Overzee is Rutte’s zwabbergedrag schering en inslag. Kak, kak en nog eens kak. Man gaat gewoon weer regeren!


Arbeiderskakdoos op de Schotse Fourth Bridge

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2022, per half kalenderjaar dus) van € 20 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. De regeladvertenties kosten € 15 per keer. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet. Voor langere berichten geldt daarboven een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 8.000 views per maand. Hoofdartikelen staan voortaan ook op LinkedIn (13.400 volgers) en Facebook (400 volgers).

 * SOULSTEPS FESTIVAL 4-8 augustus. Met cacao-ceremonie, Familieopstellingen, Trancereizen, klankconcert, ijsbad, yoga, Tai Chi, meditatie, ademsessies, zweethut en Drentse Uelenspieghel-natuur. Vijf dagen all-in € 295.

* Winkeltje, webshop, workshops, massages & meditatie Namasté Café, Prins Hendrikplein 18 2518 JC Den Haag 070-3698766. Workshops Trancereizen met Peter den Haring op zondagmiddag 1 augustus en 5 september. Nooit saai.

* Bitcoins overwegen? Dit is de link die ik vertrouw. Zorg dat je een lange adem hebt met je spaargeld vanwege de pump and dump trip. Laat je waarschuwen voor de economische hyperinflatoire geldbubbel door Willem Middelkoop.

* Website voor het maken van Cloudbusters, Towerbusters en HHG (Holy Hand Grenades). Kaart met Wifi-vrije scholen: ORGONISE NEDERLAND – Home

* Elke dinsdag en zondag kun je meedenken met het Viruswaarheid-team in een Zoom-sessie. Over de rechtszaken, over jouw rechten i.v.m. arrestaties bij demonstraties en rammelende maatregelen.

* 400 Kritische Covid uitspraken. Gratis boekje (PDF) vol aforismen, grappen en doordenkertjes. Huub stuurt het op naar jouw mailadres: [email protected].

LABELS

Van de Nederlanders wil 59% weten wie er NIET gevaccineerd is, zodat zij die enge wappies kunnen vermijden en discrimineren. Ook de gezondheidszorg heeft een extreme behoefte aan labels. Daar speelt vooral waarop iets gedeclaréérd kan worden of niet. De Databank van onze politiestaat wil ook weten of jij anarchist bent, terrorist of gewoon gek. Of jij een anti sociale psychische structuur hebt. Of je borderliner bent. Of jij een narcistische persoonlijkheidsstructuur onderhoudt. Of misschien theatraal schizoïde bent. Of nog erger: dat jij een ontwijkende, depressieve, paranoia vertoont. Eventueel met een neiging tot compulsief, dwangmatig eten, zuipen, schoonmaken of schreeuwen. Zo iemand die alsmaar stemmingswisselingen heeft, de ene dag Rutte willen afschieten met een telescoopgeweer, de dag erna Van Dissel verzuipen en dan weer weken diep mediteren op de wereldvrede en visualiseren dat alles uiteindelijk goed komt binnen onze voorgeschreven werkelijkheid in Doorsluisland Nederland. En dan zijn er nog vele gekken die nooit kunnen kiezen. Of luie flikkers die beginnen met een fraaie visieontwikkeling maar nooit hun plannen afmaken…


De Beverboom

SATELLIETTEN

Op dit moment draaien er al 1661 geregistreerde satellieten om de aarde. Er zijn door diverse grote communicatiebedrijven vergunningen bij de betreffende autoriteiten aangevraagd om een veelvoud daarvan in een baan te mogen brengen. Elon Musk van SpaceX wil er nog 12.000 bij zetten: nog meer straling! De meeste apparaten proberen de communicatie tussen telefoons en andere apparaten op aarde sneller te maken (of beter afluisterbaar). Ik ben al tevreden met hoe ik rustig naar de zinnige lezing van Marcel Messing kan luisteren op YouTube.
Nee, nee, maar ook auto’s moeten met elkaar kunnen gaan bellen, particulieren kunnen met een antenne op hun dak de Allerbeste Verbinding Ooit verkrijgen. Hoezo eigenlijk? Ja, dat moet ergens om. Ja, ja. De gewone gevoelige communicatie tussen de mensen onderling schijnt nergens meer voor nodig te zijn in deze afkoelende wereld. Fijn dat er nog wat warmere HSP-ers zijn.

DE HSP TEST

Is er een consequentie verbonden aan al dit verbijsterende denken, kijken en waarnemen? Minstens dat je je moet verbinden met geestverwanten EN dat je eigen intuïtie leert vertrouwen. Heb je daar regelmatig problemen mee?

Hier een korte test: HOE (OVER)GEVOELIG BEN JIJ? Ben jij een zgn. HSP-er? Verhoogde gevoeligheid is volgens de schrijfster van het boek “Hoog Sensitieve Personen”, Elaine N. Aron, te toetsen. Als je 20 keer of meer ‘ja’ antwoordt op deze serie vragen, gebaseerd op een vrije vertaling, zeg maar bewerking, van een stukje uit haar boek, dan mag je jezelf rustig als hoogsensitief beschouwen.

1. Ik ben me altijd bewust van subtiele signalen in mijn omgeving.
2. Ik word veel en soms ingrijpend beïnvloed door de stemmingen van anderen.
3. Ik ben nogal gevoelig voor fysieke pijn.
4. Tijdens drukke dagen of hectische activiteiten merk ik dat ik (grote) behoefte heb om me terug te trekken in mijn bed of een donkere kamer (of een andere plek waar ik alleen kan zijn).
5. Ik ben bijzonder gevoelig voor de effecten van cafeïne (met name in koffie).
6. Ik raak gemakkelijk overstresst of overvoerd door dingen als fel licht, house- of trancemuziek, sterke geuren, grove weefsels of harde sirenes.
7. Ik heb een rijke en complexe innerlijke belevingswereld. Mijn fantasie is groter dan gemiddeld.
8. Ik voel me niet op mijn gemak bij gesprekken met sterke emotionele lading, geschreeuw of onderhuids agressieve mensen. En al helemaal niet bij echte agressie.
9. Ik kan diep geroerd of ontroerd raken door mooie dingen, rijke decors, fijngevoelige kunst of bijzondere muziek.
10. Ik ben (soms overdreven) consciëntieus. Of zelfs een mierenneukende perfectionist, die de lat (vooral voor mijzelf) behoorlijk hoog kan leggen.
11. Ik schrik gemakkelijk ook al weet ik logischerwijze dat er niets aan de hand is/kan zijn.
12. Ik voel me snel opgejaagd als ik veel moeite (of dingen) moet doen in korte tijd.
13. Als mensen zich in hun fysieke omgeving niet prettig voelen, weet ik meestal intuïtief wat er moet gebeuren om dat te veranderen (bijv. door het licht te dimmen, een raam te openen, wierook aan te steken of wat meubilair te verplaatsen).
14. Ik raak geïrriteerd als mensen proberen me allerlei snelle, zogenaamd logische conclusies door mijn strot te duwen.
15. Ik doe erg mijn best om te voorkomen dat ik dingen vergeet. Ik neig namelijk tot een zekere chaos.
16. Ik kijk uit principe niet naar gewelddadige, platte films of tv-shows.
17. Ik voel me in toenemende mate ongemakkelijk als er twee of meer mensen tegelijk mijn aandacht vragen.
18. Honger kan een sterke, negatieve invloed hebben op mijn concentratievermogen en/of op mijn humeur of op mijn inslaapritme.
19.Veranderingen, vooral onverwachte, brengen me van mijn stuk. Ik heb veel behoefte aan controle en zekerheid. Soms wordt me verweten dat ik daarmee mijn omgeving probeer te regeren (of zelfs te domineren.)
20. Ik sta sterk open voor verfijnde zintuigelijke ervaringen, zoals van delicate geuren, smaken, geluiden en aanrakingen en geniet intens daarvan.
21. Ik vermijd soms zonder duidelijke reden mensen, situaties (openbaar vervoer o.i.d.) of plaatsen (gebouwen of specifieke straten). Ik vermoed dat ik daar ongeziene dingen oppik. Ik hoor zelfs misschien wel stemmen (van overledenen of zo?)
22. Als ik met iemand moet wedijveren of op mijn vingers word gekeken, word ik zo nerveus of gespannen dat mijn prestaties veel minder zijn dan gewoonlijk.
23. Als kind werd ik door mijn ouders of leraren gevoelig of verlegen gevonden.
24. Ik pik over het algemeen emoties, spanning, verlangens en projecties van mijn omgeving op en kan mij daar niet zo maar voor afsluiten.
25. Ik kan veel drinken, blowen of roken om mijn hooggevoeligheid maar zo veel mogelijk te verdoven.
26. Mijn gevoeligheid komt bij meer mensen in mijn familie voor.


Slavernijverleden van mijn overgrootvader, dagloner bij rijke Groningse herenboeren. Hun nageslacht moet herstelbetalingen aan mij regelen, of…!! Of!!!

ME TOO-MOP

Marcel vreest dat zijn huwelijk op de klippen gaat lopen sinds uitgekomen is dat hij alle actrices in zijn films om seksuele wederdiensten heeft gevraagd. “Laat me het goed maken met een Ferrari,” biedt hij zijn echtgenote aan. Ze smijt een dure vaas naar zijn hoofd. “Okay, okay, je eigen 30-meter yacht in de haven van Monaco,” probeert Marcel nog maar zijn vrouw sist slechts “Een scheiding, een scheiding!” Marcel trekt wit weg: “Ai, ai. Ik was niet van plan om zoveel uit te geven!”


ALLES MOET DIGITALER?

Minder mensen meer machines, minder sukkels meer software, minder preventie, meer procedures. Raadpleeg het domino orakel om te zien of jouw onderbewuste dat allemaal wel aan kan. Het mijne gorgelt blauw.


Foto: David B. van Woerden

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen
Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Lisanne Hoogerwerf, Lilian Ferru, Chris den Daas & Patrick Kicken plus een lezing op Sterrenstof.

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien 15 september 2021

Read More →