Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Megazien 15 januari 2022

By   /   januari 15, 2022  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Megazien 15 januari 2022

Tijdgeest Magazine is al 15 jaar een gratis publicatie, tweewekelijks, nooit saai, van de Stichting Open Ontmoeting Olivijn. 

Tijdgeest Megazien
van 15  januari 2021
gaat over communes, wapenhandel, mijnbouw, Syrië, ijsbergwater, onderwereld, bloedklonters, biohacking & debatverbod.

 

OUDERENCOMMUNES

Samen. SAMEN! Samen zakken voor de Intelligentietest? Of echt samen muziek maken? Gezinsleven is leuk maar tijdelijk. Iedereen wordt immers overal en altijd maar ouder! Eng! Over twintig jaar zijn er naar schatting 2,5 miljoen 75+’ers; bijna twee keer zoveel als nu. Ondanks het uitdunnen van het dorre hout met Corona en vaccins stijgt de gemiddelde leeftijd. Het merendeel van de ouderen blijft ook steeds langer, al dan niet alleenstaand, zelfstandig wonen. Helaas is Nederland op dit moment niet in staat om deze groeiende groep ouderen voldoende te faciliteren in hun (toekomstige) woon- en zorgbehoeften. Er gaapt immers een groot gat tussen vrij en verpleegd wonen. In toenemende mate wordt er daarom uitgekeken naar alternatieve woonvormen voor senioren. Communes? Ooit was het fenomeen razend populair. Zorgen voor elkaar, feesten met elkaar, dingen samen doen, gezamenlijke wasmachines en duurzaam exploiteren. Gezellige euthanasieparties. Beluister Dias de los Muertos!
De bestaande woningcorporaties hebben die trend al jaren geleden zien aankomen maar bouwkundige toekomstvisie? Nul.
We moeten het zelf doen, oudjes! Ik heb al diverse fijne projecten in Gelderland en Overijssel bekeken. Heb jij ook zin in iets anders met je geld? Langer zelfstandig blijven wonen? Mail mij! Of toch gokken op dat luxueuze verzorgingstehuis met die niet-vegetarische keuken?


Bange vleeseter.

NUT VAN WAPENHANDEL

De Verenigde Staten leveren voor een Godsvermogen aan wapens naar minstens vier mensenrechten schendende landen. Saoedi-Arabië (1) wordt door de Verenigde Naties beschuldigd van het plegen van oorlogsmisdaden in Jemen. In India (2) poogt de extreemrechtse regering een hindoeïstisch-suprematistische staat te creëren. Daartoe heeft men rustig hele (moslim)minderheidsgemeenschappen vermoord. Israël (3) heeft in de bezette Palestijnse gebieden talloze oorlogsmisdaden gepleegd, die nu worden onderzocht door het Internationaal Strafhof. Egypte (4) is specialist in buitengerechtelijke executies, ontvoeringen en marteling van tegenstanders.
De VS klaagt zelf echter over de mensenrechten in China. De schijnheiligheid ten top. De Amerikaanse misdaden tegen de eigen zwarte en Indiaanse gemeenschappen zijn spreekwoordelijk. De smerige interventies van de Amerikaanse CIA tegen alles wat ooit (en nog) maar naar communisme rook, lijken op wat Stalin uithaalde naar zijn Russische intellectuelen. Maar vooruit, zonder wapenhandel was de wereld nog erger overbevolkt. Beetje paardenmiddel, dat wel.

MIJNBOUW

Wat kan het stil zijn in de natuur. Dooie paarden zijn ook zó rustgevend. In een schrille tegenstelling staat dan het ‘gewone’ leven. Waar de hele economie ons meer en meer dreigt te elektrificeren. Meer elektrische auto’s, zonnepanelen, warmtepompen, laptops, telefoons en batterijen. Spullen die allemaal extreme druk op de mineralenmijnbouw in Derde Wereld landen leggen. Maar op de klimaattop in Glasgow meldde de Portugees António Guterres, secretaris-generaal van de Verenigde Naties, dat we moeten stoppen met diezelfde mijnbouw. Het zoveelste doempraterige gelul van een omhoog gevallen politicus, die geen idee heeft wat de realiteit van gewone mensen is. Modieuze babbels.

Want wat willen we nu eigenlijk? Zo praten, zus doen? Elektrisch rijden vergt accu’s die uiterst milieuonvriendelijk zijn. Er is bovendien voor elke accu een hoop lithium, kobalt en nikkel nodig. Zilver en koper zijn de beste geleiders voor andere apparatuur. Ik schreef al eerder over mensonterende werkomstandigheden in zulke mijnen in Congo. Dus?
Het is maar net hoe de wind van de machtigste industrielobby waait. Corrupt collectief egoïsme (nutsmaximalisatie) heet dat tegenwoordig. Leven In De Matrix.

Intelligentsia? Is dat wel een Nederlands woord? Mij vallen de academische alsmaar verder meebuigende breindoden op, doodsbang om buiten de Box gezien te worden. Zingen in groepen is een tijdje verboden geweest in Nederland! Echt? Serieus? Vreemd land.
Maar elders is het erger.


Bombardement, het ene door Israël, het andere door Assad

SYRIE VAN TWEE KANTEN

Stelselmatig wordt Midden-Oosten nieuws bepaald door berichten over het Syrische monster Assad. De gevluchte opstandelingen waren overal welkom en meteen slachtoffers. Waarvan eigenlijk? Het mag toch duidelijk zijn geworden via gelekte, geheime CIA-stukken, dat de Amerikanen en Israëliërs toch al lang Syrië op de korrel hadden? Na Irak, Libië en Iran. Niet toevallig waren er met Israël en de NAVO al vergaande afspraken gemaakt om die landen eerst te destabiliseren om daarna een regimechange te bewerkstelligen. Irak’s goud en zijn olie werden gestolen, na een fakeverhaal over massavernietigingswapens van Saddam Hoessein. Khaddafi’s gouden dinars werden direct weg geroofd na de inval van buitenlandse troepen en ook hij werd vermoord. Effect: Irak en Libië leven in permanente chaos en zijn geen bedreiging meer voor Israël.
De toen eerstvolgend geplande aanslag, die op Syrië, is voorlopig mislukt, dankzij steun van Rusland en Iran. Bashar-al-Assad wordt ondertussen door zijn loyaal gebleven bevolking als een held vereerd, hoewel grote delen van zijn land zijn geannexeerd door vijandelijke clubs. Na tien jaar isolatie wordt Syrië door de meeste Arabische landen echter weer diplomatiek genormaliseerd benaderd. Die landen willen immers dat de Iraanse milities vertrekken uit Syrië.

Soms heet iemand een terrorist, dan ineens is hij slachtoffer van moordenaars, dan is hij weer een gehate buitenlander in een opvangcentrum. Het hangt van de kijkwijze af. Wie besneden is, kijkt anders dan iemand bij wie alles nog heel is…
Een zware val brengt gelukkig velen tot inzicht.

ZOET WATER EN FOUTE WIND

Drinkwaterproducenten stelen bronwater waar ze kunnen. De vraag naar grote hoeveelheden goedkoop winbaar zoet water loopt ook steeds verder op. Landen als Australië en Zuid-Afrika hebben nu al grote problemen met hun watervoorzieningen. Op Antarctica (en Groenland) liggen ondertussen miljoenen kubieke kilometers vloeibaar goud (zilverkleurig) in de vorm van ijs. Vooral vanaf Antarctica drijven enorme ijsbergen de oceaan op, zonder eigendomsclaims. Die voorraad is voldoende om nog honderden jaren zoet water te kunnen winnen. Is het wachten en wachten totdat er eindelijk een groot Chinees bedrijf zo’n belangwekkende groene dimensie toevoegt aan zijn businessmodel?

Is wind altijd groen? Nee. Omgekeerd gebeurt er namelijk ook veel engs rond windmolenparken. In Zweden tastte zo’n project het totale lokale ecosysteem aan. Marijn Poels maakte er een kritische documentaire over. Head”Wind21 (Nederlands ondertiteld). Mooi GSTV-interview met hem hier. Poels interviewde ook ooit de hier verguisde Aleksandr Gelyevich Doegin, een vooraanstaande Russische filosoof, kind aan huis bij Poetin. Boeiend!


Op 2/1 waren er in Amsterdam 2000 demonstranten volgens de Telegraaf, volgens dronefoto’s 25.000. Volgens mevrouw Valsema hoe dan ook te veel. Iemand extra besmettingen opgemerkt? Nee. Gek hoor!

ONDER- EN BOVENWERELD

Wegpoetsen van onwelgevallig nieuws lukt in Nederland uitzonderlijk goed. We staan in het buitenland bekend als een land waar de belangenverstrengeling tussen particuliere belangen en de overheid enorm is. Onderwereldmisdaad (drugs, pedoporn, datacenters, BTW- en grondfraude, corrupte ambtenaren enz.) loont hier in het hele spectrum. In Nederland is ondertussen de benzine 30 cent duurder per liter dan in Duitsland. Wie kan, tankt over de grens en koopt vuurwerk in België. Goh, wat was dat vuurwerk toch weer enorm verboden, zeg! Schijt aan Rutte, daar kan het wel…

In de bovenwereld draait ALLES om registratie, overzicht en controle! En straks, alle privacywetten omzeilend, wil de regering zichtbaar kunnen maken wie NIET wil meespelen, wie de dwarsliggers zijn, het nieuwe gevaar, de zondenbokken, de wappies. De hele bureaucratie is hysterisch bang voor klokkenluiders, bang voor schandalen! Want die zijn er… Lees beslist het schokkende jaaroverzicht van Ella Ster!

Ooit pasten bedrijven zich aan de wetten van een land aan. Nu worden overal de wetten aangepast aan de verlangens van machtige lobbyende internationale bedrijven (zoals ook de vaccinproducenten!). Die onttrekken zich aan alle democratische richtlijnen en specialiseren bovendien in belastingontwijking. Alles gaat ook om controle van personen, dataverkeer en winstmaximalisatie. Leve de moderne mensenhandel! Maar de zogenaamde Great Reset zou wel eens anders kunnen uitpakken dan de Satanisten voor ogen hebben: een Spiritueel Bezielde Renaissance bijvoorbeeld. Eerst een goeie natuurramp en dan: Plok! Nog wel even Hugo als vaccinbijwerking ergens lozen. Elders…


Bloed van gevaccineerde patiënt onder microscoop

OVERSTERFTE EN BLOEDKLONTERING

Komen er voorspelbare toekomstige schandalen? Even de oversterftecijfers bestuderen bijvoorbeeld. En daarbij je realiseren dat Pfizer in zijn contract met Europa de voorwaarde stelde dat alle alternatieve therapie, medicijnen of behandeling verboden moesten worden. Ivermectine bijvoorbeeld, bewezen werkzaam in Japan! Jammer dat jouw grootouders de pijp uit gingen daardoor! Jammer van die miskraam. Microscopisch bloedonderzoek vergeleken van ongevaxten en gevaxten laten bloedklonters zien bij de laatsten. Ook onverklaarbare minuscule objecten. Hoe ver mensen willen gaan om bij de meerderheid (ergens) bij te horen, is onvoorstelbaar. De natuurlijke selectie via de boosterprikken werkt niettemin overzichtelijk voor de uitbuiters van breinloze en zielloze vegeterende slaven in de nabije toekomst.

Hoe kunnen we optimistisch blijven? Meer zelfliefde oefenen? Werken met een mantra: Ik houd zielsveel van mijzelf en ik mag zijn zoals ik ben! Dat helpt zeker. Kunnen wij onszelf vaker een cadeautje geven? De elektrische step bij voorbeeld. DIE lost veel van je problemen op!

RASVERBETERING/BIOHACKING

De vaccinindustrie is aan een mondiaal genetisch experiment met gezondheid bezig. Spannend! Sleutelen aan de menselijke genen bestaat al langer. Eugenetica is als wetenschap berucht geraakt in nazi-Deutschland. Dr. Christina Rahm schreef een heftig boek over biohacking, over het zogeheten ‘technisch’ aanpassen van de ‘verbeterbare’ mens. Tenminste, voor de rijkaards. Die optimaliseren in het geniep hun lichaam voortaan tot een meer energiekere, gezonde versie van henzelf.
Rahm gaf o.m. les in nanatechnologie, vaccinontwikkeling en voedingsleer aan elite-universiteiten als Harvard, Cornell en Johns Hopkins. Ze schreef eerder het succesvolle boek Cure The Causes. Ze raakte betrokken bij geheime onderzoeksprojecten die tot doel hadden de mens gefaseerd te synthetiseren/symbiotiseren met AI-software. Zo’n 10 jaar geleden stapte Rahm uit dat werk en oriënteerde ze zich op oplossingen om een lichaam juist te ontdoen van grafeen en andere strijdmiddelen. Ook in Nederland wordt druk geoptimaliseerd, vooral om veroudering tegen te gaan. Hier tips van Eduard de Wilde voor oude rijkaards bij Mind & Health.
Een blauw licht filter op je laptop of PC zetten is er eentje van. Gratis dus hier F.Lux!

DIEPTEPUNT: DEBATVERBOD

Demonstratiefuiken, vuurwerkverbod, mediacensuur, propagandakranten,  Impfpflicht für Kinder, alle normen en waarden leken dit jaar als sneeuw voor de zon verdwenen te zijn. Er was toch nog een dieptepunt. In Letland, lidstaat van de Europese Unie, werd vorig jaar zonder gêne besloten dat ongevaccineerde parlementariërs, volksvertegenwoordigers dus, een stem- en debatverbod krijgen. Zo erg kan het worden. De volgende stap is ook hier verplicht vaccineren (zie Oostenrijk, waar Hitler geboren is).
Nederland bereidde het zelfde spel voor met de Spoedwet, de Avondklokwet en de A-statuswet. De doeltreffendheid van de vaccins is bewezen marginaal maar de MAATREGELEN zijn slechts en vooral gericht op gedragsbeïnvloeding en allerhande beperking. Niets wordt verder uitontwikkeld ten aanzien van preventie of gezondheidszorg. Elke culturele kwaliteit lijkt te worden uitgeschakeld. Het hele alternatieve circuits moet maar gauw herscholen voor de vele nieuwe vacatures in de industrie, zorg en ICT.

Andersdenkenden worden meteen gelabeld als mensen die desinformatie verspreiden. Maar DAT is juist het kenmerk van een dictatuur. 2021 heeft ons alle democratische illusies ontnomen! Ontspant dat dan nu ook een beetje?

Even gauw Michael Jackson’s briljante clip bekijken met Black or White. Zolang deze wereld nog dit soort artiesten voortbrengen kan, is er hoop! Kijk eventueel nog eens naar Live in Bucharest uit 2005.

Denk jij ook anders dan doorsnee? Zorg dan dat je Covid-19 gehad hebt! Let ook op de sites waar men aanbiedt om je vaccinatieschade te neutraliseren. Toets je intuïtie. De wolf in schaapskleren wordt niet meer herkend omdat hij als hond vermomd is tegenwoordig.

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Helaas, ze zijn nagenoeg op, die sponsors. Maar wie wil, die kan nog steeds. Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door storting (per jaar, tot eind 2022) van € 40 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. Regeladvertenties kosten € 15 per keer. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet. Voor langere berichten geldt daarboven een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 8.000 views per maand. Hoofdartikelen staan ook op LinkedIn (13.700 volgers) en Facebook (700 volgers).


Uit de serie: Mysterieuze groeivoorbeelden

FLAUWE BLONDIEMOP

Nel was er al de hele dag mee bezig geweest. Zou ze het doen of niet? Haar hoogblonde vriendin Pamela voelde Nel’s bezorgdheid over die zwangerschapstest haarfijn aan: “Je maakt je natuurlijk ongerust over de moeilijke vragen die die lui altijd stellen!”

Domino Orakel, Tijdgeest Magazine

“HEILBEGERIGEN ONDERDRUKKEN HUN TWIJFEL HET BEST DOOR OVERMATIG TE GETUIGEN VAN HUN EIGEN GELIJK.”

Een gedachte van de verlichte, onsterfelijke Lou de Palingboer, overleden in 1968. Raadpleeg het domino orakel om jouw gelijk eens te toetsen. Heilwensen ondertussen voor het Nieuwe Nieuwsjaar!

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen
Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Lisanne Hoogerwerf, Lilian Ferru, Chris den Daas & Patrick Kicken plus een lezing op Sterrenstof.

Tijdgeest Magazine informeert over alternatieve, spirituele, (on)gezonde, duurzame, innovatieve en maatschappelijke fenomenen en over de kunst van het relativeren. Het wordt BCC gemaild naar 11.010 lezers, ontvangen door 1552 abonnees via de website en door 15.200 mensen via Facebook en LinkedIN. Doorsturen en overnemen graag met bronvermelding.

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Magazine 15 mei 2022

Read More →