Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Megazien 15 augustus 2022

By   /   augustus 15, 2022  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Megazien 15 augustus 2022

 Tijdgeest Megazien
van 15 augustus 2022
over pronken, patsen, sperma, AOW, gifboeren, antikraak & voetmassages.

MAYA ZEVENPAPAGAAI

In de oude Maya-cultuur (Popul Vuh) bestaat een verhaal over Zevenpapegaai, een halfgod, die werd gedreven door zelfoverschatting en heerszucht. Over zichzelf: “Groot is mijn glans. Voor mij zullen de mensen rondtrekken en overwinnen. Want van zilver zijn mijn ogen, als edelstenen schitteren ze, als smaragden. Mijn tanden schitteren als kostbare stenen zoals het aangezicht van de hemel. Verre straalt mijn neus als de maan. Mijn troon is van zilver en het gelaat van de aarde wordt lichter wanneer ik voor mijn troon treed.”
Twee andere halfgoden, Hunahpu en Ixbalanque, irriteren zich aan het gepats. “Het is niet goed, wat daar gebeurt. Welaan, wij zullen hem met het blaasroer treffen, wanneer hij eet. Op hem schieten en hem ziek maken. Een einde maken aan zijn rijkdommen, aan zijn jade, zijn kostbare metalen, de smaragden, zijn sieraden, waar hij zo trots op is. En dat zal het lot van de mensen zijn, opdat de macht en de rijkdom hen niet zullen verblinden.“

ZIEKE ELITE

Kijk naar de WEF-club (zie Café Weltschmerz) naar de mondiale superrijken en de spekkopende aandeelhouders van de grote olieconcerns. Je ziet daar maar vooral ook bij de Amerikaanse, grotendeels besneden aristocratie, ook bij Trump, steeds Zevenpapagaai: slechte manieren, slechte smaak, vijandig tegenover abortus, religie en de populaire kunst. Ze richten slimme, belastingontwijkende, zogenaamd charitatieve stichtingen op om klimaatverandering tegen te gaan en bevelen vegetarisch eten aan bij de armen. Totale minachting voor eigen volk en populaire volkswijzen. Hoopvol: ergens gaan er dan altijd een paar halfgoden zich ergeren!

Zo laat de geschiedenis een lange rij zien van beschavingen die eerst bloeien en dan door incompetentie en hoogmoed vervallen. Rijkdom gaat verloren, totdat er weer evenwicht is. We zitten op een precair keerpunt, lijkt mij.


What goes up must come down.

ENG BELEGGEN

De AEX heeft sinds de oorlog in Oekraïne 170 miljard dollar zien verdampen. Vooral de particuliere beleggers werden genaaid. De rijken cashten. Mark Zuckerberg verkocht voor bijna $ 5 miljard aan aandelen, Jeffrey Bezos voor $ 19 miljard en Elon Musk  voor $ 32 miljard! Meer somber nieuws gaat over vervalste Covid-statistieken met beweringen als “verdrievoudiging van het aantal gevallen.” Bedoeld wordt van 100 naar 300 positief geteste klanten! En waar zijn al onze vroegere werklozen gebleven? Gevaccineerd en overleden (1 op de 246 in Engeland?!

Gelukkig gaat het bereik van auto-accu’s omhoog naar 1000 kilometer. Geil!
Wat Afgehaakt Nederland verder gaat doen qua klimaatgelul, koningsgezindheid, boerengezeik en vaxxen weten we nog niet. Vooral iets NIET, denk ik. Nee durven zegen?! Lees de Andere Krant. Maar domheid loont aanvankelijk. En leidt trouwens ook tot overgewicht. Allemaal dodelijk tegenwoordig!

Pippi Langkous: “U weet het immers zelf. Waarom vraagt u er dan naar?”

PATSEN EN PRONKEN

Sociaal gezien is het showen met je luxe en excessieve consumptie beslist contraproductief. Een Amerikaanse studie van Shalena Srna, gerapporteerd in het Journal of Personality and Social Psychology, Attitudes and Social Cognition, analyseert dat opschepperig gedrag onverenigbaar is met samenwerken. Het begint bij merkkleding, dure schoenen en een Apple laptop in plaats van het goedkoopste scholierenmerk. Al op de middelbare school krijgen de patsers een negatief imago. De meer bescheiden leerlingen verwachten namelijk meteen dat de uitslovers minder coöperatief zullen zijn en meer op eigenbelang gericht. Die trend zet zich door in het voortgezet onderwijs: statussignalerende posts en populaire hashtags, druk op Instagram, Facebook en Twitter. Al die quasi-sociale uitspattingen leiden bepaald niet tot aanbevelingen. Er is wel een omgekeerd effect: namelijk dat de patsers elkaar opzoeken in hun dieperliggende verlangen om toch ergens bij te horen. Helaas niet en nooit bij een groep die prioriteit geeft aan samenwerking, onbaatzuchtigheid en vrijgevigheid. Voor de statusaanbidders is het dus “Vrienden nee, nuttige contacten ja.” Een conclusie uit een ander onderzoek was dat het dragen van schooluniformen veel van dit soort statusnarigheid in de kiem smoort. Maar wie wil nog kinderen tegenwoordig?

MINDER SPERMASTROMEN

Aan het elimineren van nutteloze oudjes wordt hard gewerkt. Dat is erg belangrijk volgens Yuval Harari van het WEF. Maar worden er door jongere mensen ook minder kinderen verwekt? Ja. En dat is wereldwijd zo. Het geboortecijfer loopt overal drastisch terug. Velen raken bang gemaakt voor een griezelige WEF-toekomst en een Chinese surveillancestaat.
Aarzelen jonge potentiële ouders ook over onze genetische vooruitzichten? Behalve dat sperma tegenwoordig ook trager zwemt, heeft van alle Nederlanders 59% een chronische ziekte, dat betreft 10,2 miljoen mensen. We worden wel ouder, maar door ongezond eten steeds dikker/zieker.
Ziek langer in leven gehouden, moet je eigenlijk zeggen, ten dienste van de medische wetenschap en de specialistenhonoraria. Een half miljoen jongeren werd bovendien recent als psychisch labiel gediagnosticeerd. Die blijven gelukkig ook lang kinderloos. Dat was ook de bedoeling!


Pak aan die rijke oudjes!

AOW  

Als ouwetje woon ik in een riant 4-kamerappartement, kinders de deur uit, ruimte over. Mijn bejaarde vriendin heeft ook zoiets, zelfs twee kamers over. Voor geen prijs gaan wij ooit samenwonen, want dan worden onze AOW-uitkeringen drastisch gekort. Onze individuele AOW is nu 70% van het minimumloon. Samenwonen? Dan krijgen wij sámen het minimumloon. Dus niks doorstromen! Nooit.
Benepen ambtelijke bezuinigingsdrift bepaalt dus veel woningbeleid. Bouwen voor jongeren en alleenstaanden? En oude kantoren verbouwen? Nee, alle discussie gaat over wel of geen sociale huur. Noch onze ambtenarij noch die quasi-politiek is capabel voor uitdenken van grote plaatjes. Het bedrijfsleven misbruikt ondertussen de maatschappelijke stress van de doorsneegek. Let maar op de absurde bedragen die omgaan in loterijen en gokwereld. Hoera! Mevrouw B. heeft een melkopschuimer gewonnen!

BOEREN & BEDROG

We horen in de boerendiscussie weinig over het onderscheid tussen de soorten boeren! Ze gebruiken zo’n 60 procent (2,2 miljoen hectare) van de beschikbare grond in ons land. Er zijn echter arme en rijke boeren. De rijke vreten, vanwege de norm van hoe meer grond hoe meer Europese landbouwsubsidies, het grootste deel op. Aardappelboeren, die doorgaans relatief veel landbouwgrond bezitten, zijn kampioenontvangers. ‘Van elke vijf werkende miljonairs is er eentje actief in de landbouw’ zegt het CBS. De meeste leven echter riant van de export, niet van de verbouw voor de vaderlandse markt!

Veel land- en tuinbouwboeren verzieken ons milieu alleen maar met pesticiden en excessief watergebruik, maar juist veeboeren zijn aanstootgevend. Afzagen van koeienhoorns, hormoonbehandelingen en stapelen van dieren, fout slachten, ammoniak uitstoten enzovoorts. De methaanuitstoot van windende koeien is berucht. Aanpakken dus of internationaal relativeren? Ruimtesatellieten hebben namelijk net de methaanuitstoot gemeten van vier grote stedelijke vuilnisbelten (Buenos Aires, Delhi, Lahore en Mumbai): net zoveel als de klimaatimpacten van miljarden auto’s!

Toch boeit mij vooral wat de eindbestemming gaat worden van al die vrijkomende grond! Gaat die naar de projectontwikkelaars die bij die mooie natuurgebieden razend dure villa’s gaan bouwen? Van tevoren slim geritseld met het onteigenende Ministerie? Er wordt oeverloos gebabbeld maar binnenskamers ligt Het Plan klaar voor de echte grootverdieners. Ik moet denken aan de gevleugelde uitspraak van Johan Cruijff: “Als ik zou willen, dat je het begreep, had ik het wel beter uitgelegd.”

HERSENWERK

Intuïtief zouden velen dus moeten voelen/beseffen dat er een mondiaal polarisatiespel gespeeld wordt en werd: WIJ tegen ZIJ, gevoed door hypnose en nepbewustzijn. Maar wat is Denken eigenlijk?

Een beetje makkelijk te beïnvloeden frequentiebedrading? De WEF-softwarefreaks denken inderdaad dat hersenen door algoritmen bestuurd kunnen worden. Gelukkig, knappere koppen benoemen het hersenwerk liever volgens de Orch-OR-theorie. Die zegt dat ons brein door de principes van de kwantummechanica aangestuurd worden. Ons bewustzijn resoneert dus waarschijnlijk op een trillende golf vanuit het universum, en zet die bepaalde trillingen om in bruikbare informatie. Hersenen zijn vooral een radiostation? Uitzendend en ontvangend?
Hallo God, ben ik weer in beeld? Geinig!

WEG MET DE ANTIKRAKERS

Mijn jongste zoon woonde in Amsterdam lang in een tent. Normaal als je 33 bent? Van alle kantoorruimte in Nederland staat op dit moment 7,6 procent leeg, blijkt uit cijfers van vastgoedadviseur Colliers, in totaal 4,8 miljoen vierkante meter. Duizenden andere ‘onbestemde’ panden staan leeg. Daar mochten de Oekraïners niet meteen in, eerst werden alle antikraakwachten uit hun woonruimte gezet: direct op straat met een maand opzegging. De verschuifpolitiek kwam weer eens opportunistisch uit de kast. Voor asielzoekers kon dat niet, voor onze nieuwe Gristelijke bondgenoten wel.

Mijn vriend W. loste zijn plotse dakloosheid wonderlijk op. Hij werd monnik in een buitenlands klooster. Achttien uur per dag stilte. Een keer per maand wordt er heel kort gelachen. Buiten loopt iedereen in vertraagde pas, binnen gaan ze weer gauw door met het kopiëren van de Bijbel. Voor zo’n kloosterfreak is de elektrische fiets het begin van Het Einde. Maar was dat alsmaar tijdelijke wonen in dat riante, kouwe kantoorpand met al die blowers nou zo ideaal?


“Wat zei jij nou?” “Ik zeg niks.” “O jawel, nu wel!”

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2023, per kalenderjaar dus) van € 40 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. De regeladvertenties kosten € 15 per keer. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet. Voor langere berichten geldt daarboven een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 8.000 views per maand. Hoofdartikelen staan voortaan niet meer op LinkedIn (helaas, ooit 13.000 volgers) maar wel op Facebook (2200 volgers).

* Musicus Yourie Castricum (luister hier!) probeert via crowdfunding voor zijn nieuwe album+EP de frequentie op aarde te verhogen. Doneer je iets via https://www.voordekunst.nl/projecten/13964?

* Burgerlijke ongehoorzaamheid proberen? Dat kan via suggesties van Martin Vrijland. Geen boete meer betalen! Jack van Dijk weet hoe je geen ziektekostenverzekering hoeft af te sluiten? Het kan. Mail mij maar.

* Supermarkten verhogen de prijzen met 20%? Dat heeft toch niks meer met de oorlog te maken? Beluister de toespraak van Poetin met  Nederlandse vertaling op Frontnieuws.

* Op 19 juli 2022 nam het corrupte Oekraïense parlement wet 5371 aan, die de arbeidsrechten voor 94% van de Oekraïense arbeiders afschafte, nul vakbondsbescherming meer. Steun hen! 

Homeopathie beschermt kinderen tegen malaria, voor 10 cent per jaar. Help de Stichting Amma Resonance Healing Foundation dit jaar 500.000 kids te ondersteunen, en ontvang zelf een bijzonder homeopathisch cadeau: https://arhf.kentaa.com.

VOETMASSAGES HELPEN

Jij overweegt, tegen beter weten in, om je toch voort te planten? Een regelmatige voetmassage van de zijkanten van de hielen kan libido en vruchtbaarheid verhogen. Massage van de achterkant van de hiel prikkelt weer ietwat de anus.
Dus let op wat u doet. Dat motto geldt ook sterk in het algemeen! De professionele dief hoofd van de personeelsadministratie maken, dat kan goed gaan natuurlijk. Pinokkio minister-president maken werkte toch ook? Geloven in levitatie helpt beslist.

MAANDELIJKSE MOP

Je geeft een man een vis en hij heeft te eten voor een dag. Je geeft hem een hengel en hij vist de hele week. Geef een vrouw een vis en ze gaat zeuren. Wat ze er voor terug moet doen en op welke termijn? Bah, als een man zich eenmaal moet gaan bezighouden met de kalender van een vrouw, dan eh.. Dan kan hij haar beter eh, een flesje parfum cadeau doen. En er niks verkeerd bij zeggen over geur en … Zoals? Nee, nee, niet eens naar vragen! Kijk naar transactionele seks in Nigeria!

Domino Orakel, Tijdgeest Magazine

JOUW SEKSUALITEIT WERD ALS GEREMD GEDIAGNOSTICEERD?

Geen probleem als je partner maar niet van het type Obsessieve Seksualiteit is. Raadpleeg dan het domino orakel om te zien of jij even Hoofdstuk 35 over onbeheerst verlangen moet lezen in mijn nieuwe boek: DIKKE HANS LEERT VLIEGEN. Gesigneerd bij mij aan te schaffen.

Tijdgeest Magazine informeert over alternatieve, spirituele, (on)gezonde, duurzame, innovatieve en maatschappelijke fenomenen en over de kunst van het relativeren. Het wordt BCC gemaild naar 10.640 lezers, ontvangen door 2352 abonnees via de website en door 2.900 mensen via Facebook. Doorsturen en overnemen graag met bronvermelding. Doorsturen en overnemen graag met bronvermelding.

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen

Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Lisanne Hoogerwerf, Patrick Kicken een lezing op Sterrenstof en een gesprek met Peter Toonen bij Café Weltschmerz. Den Haring is lid van de

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Magazine 1 augustus 2022

Read More →