Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Megazien 15 augustus 2019

By   /   augustus 15, 2019  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Megazien 15 augustus 2019

De editie van 15 augustus 2019 gaat over planeten, hersenen, fluoride, goud, gratis e-book & MH-17.

HOE WERKT ASTROLOGIE?

Dat het werkt, is een wonderlijk mysterie. De banen van planeten aan de hemel zijn extreem lang bestudeerd omdat ook wetenschappers uit de oertijd toen ook al een verband vermoedden met gebeurtenissen op aarde. Ze hoopten vanzelf bovendien voorspellingen te kunnen doen over de toekomst. Daarmee hebben ze hele volksstammen aan het rekenen en denken gezet. Maar hoe kan Venus in het 11e huis nu iets zeggen over mijn gevarieerde liefdesleven? En dat ene Zon-Mars sextiel beweert ook van alles over mijn fysieke vitaliteit?
In het gewone universum (voor wie nieuws MSN heet) is dit voor de meeste mensen New Age humbug. Als de lui die astronomie gestudeerd hebben (zes jaar), zeggen dat astrologie onzin is, dan IS dat toch zo!? Kernfysici leren echter al vroeg dat veel van wat je denkt niet per se DE waarheid hoeft te omvatten.
We zien namelijk alleen wat we fysiek (met onze ogen en eventueel telescopen) kunnen zien, dus niet wat donker voor ons blijft. Bestaat donker daarom niet?

Die donkere materie zou gevormd worden door oneindig kleine elementaire deeltjes, zodanig gegroepeerd en bewegend dat je eerder van energiegolven zou moeten spreken. Botsingen met deze materie, die wel een zeker gewicht kan hebben, kunnen veranderingen in iemands stoffelijke en geestelijke structuur aanbrengen. Elke levende cel wordt zo permanent door een bepaalde kosmische achtergrondstraling beïnvloed. Nu is de mens toevalliog flink gevoelig voor magnetische velden en specifiek voor magnetische, galactische stormen. Lees hier meer. Die algemene straling kan verstoord worden of in een andere richting bewogen. Hebben we zo een verklaring voor de bizarre realiteit van horoscoopduidingen? Een Amerikaanse onderzoeker, Robbert Scherrrer zegt het zo: “Wellicht heeft het menselijk lichaam als een detector van donkere materie nog een glansrijke toekomst voor zich.”

HERSENVERGIFTIGING

De menselijke geest is weer een geheel ander onderwerp. Modieuze babbelpraat over quasi-onderwerpen domineert het nieuws: een ambtenaar komt rustig met het idee om meer dan 30 kilometer rijden in de stad te verbieden… En tegelijk wel schandalig dure en vervuilende elektrische auto’s subsidiëren, bedacht door iemand met het maatschappelijk inlevingsvermogen van een visstick! Industrievriendelijke tv-propaganda en gekocht Twittertuig houdt onze sufburgers kunstmatig dom.
In combinatie met nepnieuws op WhatsApp en Facebook, tegelijker met een beetje veel zoetstoffen in je menu, met veel tarweproducten met vette lagen Round Up van Monsanto er in en hoppa, u dènkt niet eens meer na over problemen met chroomverf, evenmin aan de gevaren van siliconenborsten, u weet gewoon niks meer van de problemen met spiraaltjes (Au, wat deed dat duivelse ding me toch vaak zeer!). Stralingsallergie, ach, het zal allemaal zo’n vaart niet lopen. Kanker onder hoogspanningsmasten? Klachten door vliegtuiguitlaatgas?
Het zit allemaal tussen uw oren, beweren rustig ingehuurde witte jassen. Margarine, melk en brood zijn gezond, dat blijven ze zeggen als iemand hen maar genoeg blijft betalen. Aan wat voor soort universiteiten zijn die traag- en krapdenkers toch opgeleid? …

ECONOMIE ALS CHINEES KOEKJE

Over 12 jaar zijn China, India en Indonesië de grootste en de meest snel groeiende economieën van de wereld. Omhoog schietende bevolkingscijfers bepalen veel van die groei, al die monden moeten gevoed worden en iedereen wil een mobiele telefoon. En daarna een auto. Ondertussen is de verkeerssituatie in Jakarta nu al zo ernstig dat op even data alleen auto’s de weg op mogen met een nummerbord dat eindigt op een even getal. Gelukkig moorden ze als oplossing daar graag veel niet-moslims uit. Dat scheelt.

Ook Turkije en Egypte groeien enorm. Slimme investeerders houden daar rekening mee. De VS, Rusland en Europese landen blijven echter relatief ver achter. De irreële Amerikaanse staatschulden alsmede de emotionele, populistische achterlijkheid lijken daar oorzaken van te zijn, maar ook de afkeer van buitenlandse immigratie speelt een rol.
Wat de beleidsmakers vergeten, is dat het sociale klimaat in ieder land enorm verslechtert als de plaatselijke rijkdom eenzijdig naar de heersende klasse vloeit. De onderklasse voelt zich bestolen maar gaat ook zelf meer stelen. Van de bazen maar ook van elkaar. Zo komt de sociale nabuurschap onder druk te staan. Criminelen worden als helden gezien, belastingfraude wordt normaal, wantrouwen naar overheid en de geldmakers wordt in snel tempo groter. Dit is allemaal degelijk wetenschappelijk onderzocht. En? Komt er enige actie op gang? Verzet? Protest? Nauwelijks. Is het ‘volk’ daarvoor te dom geworden?


Fluoride bite bij de tandarts

FLUORIDEVERGIF

Misschien zien we een subtiele oorzaak voor al deze bureaucratische domheid over het hoofd. In Amerika wordt namelijk 70% van de bevolking vergiftigd met het neurotoxine fluoride dat daar is toegevoegd aan het drinkwater. De logica daarachter is van het niveau Luisteren naar de kleur van het getal 7. Luister dan liever naar Ronald Goedemundt over Amerikaans geluidsterrorisme.
Ook Ierland, Engeland, Spanje dealen in fluoride. Scheelt dat nog in domheid? Volgens Chinees onderzoek wel! Drie procent van de Europeanen drinkt dus fluoride, maar 95% poetst nog steeds met fluoride tandpasta’s. Triest. En jij? En je kinderen?

INCOMPETENTE REGEERDERS

Vergiftige maar ook overduidelijk incompetente overheden (kijk naar Engeland) storten land na land in akelige crises. Bureaucratie (de Europese Unie) remt onveranderlijk flink, terwijl vooral corruptie veel Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse landen uit de groeicijfers houdt. Krijgt iedereen wat men verdient? En kan enige economie oneindig groeien zonder overweldigd te worden door eigen afval en luchtvervuiling? De statistieken zijn leuk maar vast niet zaligmakend. Beëindigt deze materialistische, stompzinnige, lichtgelovige wereld zichzelf?
Lichtgelovig, zei u? Ja, de mensheid gelooft dat er ooit een mens op de maan is geland, WANT op de NASA-film zag je de shuttle landen op de maan! Huh?! Ja, de journalisten waren net wat eerder geland om het mooi te kunnen registreren. Huh?!
Ik ben vanzelf dus meer benieuwd naar de groei van mondiaal spiritueel bewustzijn. Ondertussen effe gezellig samen naar J.J. Cale luisteren (“There is no change in the weather, there is no change in me”).

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2020, per kalenderjaar dus) van € 25 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet, waarvoor je een extra donatie van € 10 moet doen. Voor langere berichten geldt een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 6.000 views per maand. Hoofdartikelen staan voortaan ook op LinkedIn (11.000 volgers) en Facebook (1200 volgers).

* Op 9 september start de online CURSUS HANDLEZEN met Ellen Duim! Negen weken lol, leren en veel zelfinzicht. Ga je mee op reis? Je handen weten de weg!* Zaterdag 24/8 Natural High Celebration ‘THE ART OF THE HEART’ in en om de kerk van het Amsterdamse Ruigoord! Fantastische hi vibe workshops, ceremonies and concerts. En..Joy!!

* Zaterdag 14/9 10.45-17.45 uur Centrum Sekieta in Haastrecht Familie Opstellingen (Kijken naar je blinde vlek), incl. ayurvedische vega lunch € 65: [email protected]. Kennismaken: hier.

* Gratis e-book ‘Slapend fit’ met kleuren, klanken en kruidenolie en 16 tips voor een goede nachtrust’ van Praveeta Timmerman. Lekker slapen kun je leren!

* www.ruimte-rust.nl : Mooi gelegen accommodatie in Drenthe voor o.a. meditatiegroepen en yoga. Fijne plekken op het eigen land voor meditatie en buitenoefeningen in de stilte.

* De Idealist over spiritualiteit, astrologie, gezondheid, kruiden, esoterie en veel andere onderwerpen. Actuele ontwikkelingen vanuit een spiritueel perspectief. Vraag digitaal proefnummer op: [email protected].

* Winkeltje, webshop, workshops, massages & meditatie Namasté Café, Prins Hendrikplein 18 2518 JC Den Haag 070-3698766. Trancereizen met Peter den Haring op woensdagavond 28 augustus.

Paraview, de wekelijkse spirituele beurs met privéconsulten, groepslezingen en mooie spirituele producten. Nu ook als App. Meer info www.paraview.nl.

ONZICHTBAAR GOUD

Tot 2000 werd goud internationaal vooral verhandeld in baren van 400 ounce, zogeheten LBMA market bars, met een zuiverheid van 99,5%. Chinezen, de grote goudinkopers van deze tijd, willen echter baren van 1 kilogram met een zuiverheid van 99,99%. Verkopers vliegen hun 400 ounce (12 kilogram) baren dus naar Zürich, waar ze vervolgens door de Zwitsers worden gesmolten en gezuiverd. Die nieuwe producten vliegen met keurige facturen weer door naar China. De officiële Chinese goudreserve bedraagt nu zo’n 1900 ton. Officieel? Vooral na de crisis van 2008 zijn enorme hoeveelheden goud naar Chinese particulieren gevloeid. Men vermoedt dus dat China onofficieel twee keer zoveel bezit als formeel wordt gemeld. Klaar voor wat?
Slimme kopers kopen altijd als de prijs ergens door daalt Ze verminderen hun aankopen tijdelijk als de prijzen stijgen. Dat doen de goudprijzen echter nu al een hele tijd. Beleggers in fysiek goud hebben daardoor in een jaar tijd een winst van 18% behaald, beter dan wat onze armetierige pensioenfondsen doen. Omdat in de geldmarkten niemand meer niemand vertrouwt, wordt overigens veel goud langs onzichtbare routes verhandeld. Wonderlijk (stom) is daarbij dat er een grote markt bestaat voor ‘papieren’ goud. Veel beleggers vertrouwen hun bank en laten hun goudaankoop daar zogenaamd bewaken. Als ooit die beleggers dit vermogen in fysiek goud gaan opeisen, stort de halve wereld economie in, omdat er gewoonweg niet voldoende beschikbaar is. Goud is dus politiek metaal. Een stijgende goudprijs duidt op een afnemend vertrouwen in het ‘gewone’ geld. Het is koorddansen zonder vangnet in de wereldeconomie.

NOOTDORP REVISITED

(als je dit stukje amusant dubieus vindt, moet je beslist mijn e-book Gerard Zoekt Het Hogerop -gratis- hier downloaden)

Parkeren was de gebruikelijke ellende. Vier laadpaalklevers bleven allemaal bezeten hun plekje vasthouden, ook na 22.00 uur! Schandalig! Dan maar voor de ondergrondse vuilniscontainer. Dat ging meestal goed. Zo lang hoefde het bezoek aan Annet toch niet te duren?
Het was haar vastendag, zei ze meteen. Er kwam wel gembervlierthee op tafel.
“Lekker?” Nee, dacht hij maar hij zei: “Apart.”
Vervelend was wel dat ze leek vastgelijmd aan de afstandsbediening, ze moest gewoon even het laatste stuk van Jane The Virgin zien op haar laptop, en nog het eind van die Late Night Show op tv.
Op de lange termijn zie ik het pessimistisch in, dacht hij maar op de korte termijn werken romantische complimenten waarschijnlijk toch goed. Dus zei hij zo nu en dan: “Wat een waanzin!” of “Leuk om ook eens de wereld van een andere kant te bekijken.”
Omdat het warm was, wilde Annet na de tv-sessie op het balkon zitten met die thee. En met een stukje dikke chocolade van de HEMA. Erg lekker als voorgerecht.
Nu nog het dikke diner, dacht hij. Annet zei iets als: “Authentieke, innerlijk gedreven spiritualiteit vraagt om een psychische gezondheid,” maar ze liet toch toe dat hij ondertussen subtiel langs de binnenkant van haar dijen streelde.
“Weet je dat er wereldwijd meer dan driehonderddertig hectare bos verdwijnt?” zuchtte ze. Een onwillekeurige associatie met haar weelderige schaamhaar? Hem kon het allemaal niks schelen. Hij was op de goede weg.
FLATS!
Ter plekke verschrompelde zijn mannelijkheid. Haar slijmvijvertje droogde ook direct op. Er moest karma liggen in het heftig bescheten worden door een nachtelijke meeuw op zo’n moment.
Terwijl ze in de badkamer de stront uit hun haren en kleren wasten, bleef er in zijn innerlijke spiritualiteit toch iets overeind staan.
Als wij mij toch niet hadden, dacht hij. En daarna als troost: Het leven is een terminale ziekte. Alles moet dood en in de recycling.
Hij sprak die mooie zin uit en kreeg een warme kus terug.
“Wel thuis!” liet ze weten. Zo liep het dus af? Ja, zo lopen dingen soms af.

MH-17 LEUGENS

Bezwaar maken is dodelijk. Alle onderzoekers die zuurstofkapjes gevonden hadden bij MH-17 lijken, zijn uit het zicht gemanoeuvreerd. Waarom? Zulke kapjes vallen uit het vliegtuigplafond als de cabinedruk weg valt. Als het vliegtuig beschoten wordt met kleine straaljagermunitie bijvoorbeeld. Dan hebben de passagiers immers nog de tijd om hun kapjes om te doen. Als echter het vliegtuig door een BUK-raket wordt geraakt, is plotseling ALLES kapot. Meer argwaan wekkende shit in deze documentaire.  Getuigen zijn niet gehoord of hun getuigenissen zijn verdonkeremaand. Waarom moest dat onderzoek zo lang duren? Om de nabestaanden rustiger te krijgen? Die dooien draaien zich vast om in hun graf.

 MICHAEL MOP

Michael Jackson en zijn vrouw ontmoetten in het ziekenhuis de dokter die haar geholpen heeft bij de bevalling van hun zoon. Michael neemt hem even terzijde en vraagt besmuikt: “Doc, hoe lang nog, voordat we seks kunnen hebben?” De dokter schudt zijn hoofd: “Wel, ik zou wachten tot hij minstens 14 is, meneer Jackson.”

BELANGRIJK: TERUG NAAR MAANDELIJKS!

Tijdgeest Magazine gaat met ingang van volgend jaar weer naar de maandelijkse verschijning i.p.v. tweewekelijks. Te prijzige hobby ondanks enkele trouwe donateurs. Onze website behelst bijna 2245 MB. Dat kost wat!
Heb jij ook problemen? Raadpleeg nog maar eens mijn vernieuwde domino orakel.

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen
Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639
www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Lisanne Hoogerwerf, Lilian Ferru & Patrick Kicken plus een lezing op Sterrenstof.

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien 1 maart 2024

Read More →