Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Megazien 1 oktober 2018

By   /   november 13, 2018  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Megazien 1 oktober 2018

Tijdgeest Magazine van 1 oktober 2018 ging over kinderkoopvee, schooluitval, kindertrauma’s, vaderschap, kaliumcyanide & Iran.

KINDERMARKETING

De mens krijgt wat hij nodig heeft, maar moeten we al zo vroeg met misleidingen beginnen met kleine kinderen? Flesvoeding met koeienmelk, vaccinaties voor hun eerste jaar, snoep bij elke kassa, snoepautomaten op scholen, tieners opgefokt door het drinken van energiedrankjes. In mijn geestverwantennetwerk praten we mooi over bewustzijnsontwikkeling, maar ondertussen wordt de weerbaarheid van onze kinderen fors ondermijnd. Zo vroeg mogelijk worden zij ook al onderdeel van onze functie van koopvee.
En? Ik zag net de animatiefilm The Breadwinner over een meisje van 11 tijdens het schrikbewind van de Taliban in Afghanistan en dan weet je weer dat alles nog veel erger kan zijn.

JONGE PIEKERAARS & SCHOOLUITVAL

Half juli liet de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving ons weten dan we minstens ‘bezorgd’ moeten zijn over de stress verwekkende mentale druk op jongvolwassenen. Ouders en bedrijfsleven hebben hoge maatschappelijke verwachtingen van de nieuwe instromers en bijna de helft daarvan piekert zich gek. 43% van de jongeren slaapt slecht en voelt zich somber. Een altijd te hoog percentage pleegt succesvol zelfmoord. Op middelbare scholen en universiteiten is de uitval hoog omdat het simpele welbevinden niet hoog op de agenda staat. Op het VMBO liggen veel kinderen half-comateus op hun smartphones te turen. Het onderwerp zingeving wordt nauwelijks aangekaart door docenten en andere opvoeders. Presteren, dat is het toverwoord, overgewaaid uit China.
Uit de wereld van de therapeuten die zich met getraumatiseerde kinderen bezig houden, komen gelukkig zinnige adviezen. Gepest worden, slaag, niet gezien in de wezenlijke talenten en oeverloze druk, hoe komt een kind er weer bovenop? Er kan niet genoeg aangeraakt en getroost worden, gespeeld en gerelativeerd. Maar als je ouders altijd obsessief aan het geld verdienen zijn, waar blijf jij dan?

TRAUMA’S BIJ KINDEREN

In het boek Traumasporen van psychiater Dr. Bessel van der Kolk (73) stelt hij het onbegrijpelijk te vinden dat aanraking, beweging en verbeeldingskracht ook uit de meeste therapieën zijn verbannen: “precies die elementen die getraumatiseerde kinderen helpen om zich weer veilig te voelen.”
Het is de bijwerking van de angst voor pedofiele uitwassen en andere seksueel getinte gedragingen, waardoor sommige therapeuten zelfs een videocamera in hun behandelkamer lieten/laten installeren om beschermd te zijn tegen (valse) aanklachten. Dat was ook ooit het dringende advies van het bestuur van de Nederlandse Beroepsvereniging voor Hypnotherapeuten, de NBVH, die eveneens bijscholing in lichaamsgerichte therapiewijzen bibberend afwees. Ooit de meest progressieve beroepsgroep van Nederland en langzaam ziekelijk gedegenereerd. Hoe bange therapeuten bange kinderen moeten helpen, vraag ik me af.

Kinderen die getergd, getreiterd en mishandeld zijn geweest, moeten in hun hersenen een onhandig maar basaal patroon zien te vervangen. Ons reptielenbrein kent maar drie opties: vechten, vluchten of verstijven (bevriezen). Een chronische stressreactie van zo’n kind maakt dat ze geen onderscheid meer kunnen maken tussen reëel en denkbeeldig gevaar. Onderhandelen en/of om hulp vragen of roepen is in het verbale deel van hun brein afgeknepen. Getraumatiseerde emoties komen dan tot uiting middels buikpijn, misselijkheid of paniekaanvallen. De therapeut kan zo’n innerlijke onveiligheid vaak herstellen door speelse oefeningen als springen op een trampoline of het balanceren op een evenwichtsbalk. En door troostende aanrakingen, een hug, een schouderklop, allemaal dingen die het overvoerde brein kunnen kalmeren. Net als spelletjes, theater maken, samen zingen of muziek maken. Van der Kolk: ‘Vechtsporten als karate en judo leren kinderen dat ze controle kunnen hebben over hun lijf en zichzelf kun­nen verdedigen. Daar worden ze minder angstig van. Yoga en Tai Chi, mindfulness en sensomotorische the­rapie (waarbij de zintuigen door allerlei spelletjes en beweging worden geactiveerd) zijn andere manieren om in een veilige omgeving te voelen wat er gebeurt in hun lijf.” Van der Kolk vindt het onbegrijpelijk dat op subsidie voor juist die activiteiten beknibbeld wordt.


Kindertrauma’s? O nee hoor! Wel een paar jaar korter AOW!

GEHEIMEN IN FAMILIEOPSTELLINGEN

Tot onze verbijstering zegt een opgestelde moeder via een Familie Opstelling tegen de representant van haar dochter, dat haar beoogde vader niet de vader is. Noch van de andere kinderen in het gezin: “Ik liet die mannen maar en beetje begaan…”
De vraagstelster kan het niet geloven en informeert alsnog bij haar 90-jarige moeder: “Mamma, kan het zijn dat pappa niet mijn echte vader was?” Moeder hoeft niet na te denken: “Ja, dat heb ik ook wel eens gedacht, maar daar ga je niet mee naar de dokter!” De ontstelde dochter vraagt verder: “Kan het Ome Jaap zijn?” Ineens wordt moeder kribbig: “Ach, dat is zolang geleden. Dat weet ik allemaal niet meer precies.”

Eens te meer verwonder ik me over de morfogenetische velden om ons heen, over alle vormen van telepathie, over alle occulte mogelijkheden. Ik doe in Leidschendam nog een aantal Opstellingen op dinsdagavonden (2 en 9 oktober), als je je nieuwsgierigheid niet kan bedwingen. Dat item over betwist vaderschap kan ik trouwens ook meestal in de betrokken horoscopen terugzien.

HET RIJKE GEPENSIONEERDE LEVEN

Van kids naar de bejaarden. Decennia lang liep de gemiddelde leeftijd op en ineens moest daarom ook de pensioenleeftijd omhoog. Pardon? Omdat de internationale grootindustrie een superlage rente wilde om uit de zogenaamde recessie te komen, werden de inkomsten van pensioenfondsen lager. Maar de aandeelhouders in het grootkapitaal werden tegelijkertijd heel veel rijker, terwijl de individuele werkenden steeds armer worden. De kloof, de kloof! Sommigen krijgen er 1,5% of zelfs meer bij maar bepaalde categorieën gaan er juist weer op achteruit. Goh, waar hebben we dat soort praatjes meer gehoord? Beloofde Mark Rutte alle werkenden in 2012 niet duizend euro? ‘Veel beloven maar weinig geven, doet slechts de gek in vreugde leven!’ Gekeken naar de nietszeggende circulaire denkrichting van het kabinet op de Nationale Sprookjesdag, de 3e dinsdag in september? Begrepen dat lezen WEER 50% duurder wordt nu de BTW op boeken verhoogd is? Nee zeker. Ongemerkt worden wij schrijvers opnieuw verneukt. De porti op verzonden boeken gaat ook WEER omhoog.

PIJNLOOS DOOD?

De talloze gepensioneerden met alleen AOW hebben al jaren geen opslag gehad. De crisis natuurlijk! Ondertussen leeft de huidige generatie veel ongezonder dan de naoorlogse. Meer suiker, meer bewerkt voedsel, meer magnetron eten, meer straling, meer vaccinaties, meer foute medicijnen, meer alcohol, meer cocaïne, meer stress en minder beweging. De kans dat de gemiddelde leeftijd weer terug gaat lopen op termijn, wordt daarmee flink groter. Tenminste? De farmaceuten en medici kunnen natuurlijk proberen om onze vegeterende bejaarden nòg veel langer in leven te houden met dure oplapmethoden.

Voor het dodelijke evenwicht kunnen vanzelf de wijzere bejaarden op tijd afspraken maken over het inslaan van een taxatolthee in combinatie met veel XTC, zodat je goede vrienden kunt vragen om je tijdig, vrij pijnloos en redelijk extatisch uit je dementerende lijden te helpen. In België is redelijk makkelijk Kaliumcynanide  (KCN) te koop, snelwerkend en nagenoeg pijnloos. Pas op voor oplichters die het online aanbieden, oudjes!

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2019, per kalenderjaar dus) van € 25 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet, waarvoor je een extra donatie van € 10 moet doen. Voor langere berichten geldt een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 6.000 views per maand. Hoofdartikelen staan voortaan ook op LinkedIn en Facebook.

* Kennismaken met Verdieping, 12-14 oktober. Landgoed Algoed, Enschede, Bonding, meditaties, Familie Opstellingen & Trancereizen. Supergoedkoop. Aanmelden via Facebook.

* Leven in het ritme van de maan: de maankalender 2019 is er weer. Uitgeverij Hajefa, Zoetermeer,  Klik hier voor meer informatie over boeken met passie en inspiratie.

* Eet geen Dieren-dag 4 oktober red duizenden dieren en doe mee met de actie van Wakker Dier. Klik hier.

* De Amsterdamse Stichting Publeaks steunt klokkenluiders en andere mensen die misstanden willen melden. Mail voor informatie naar [email protected].

* Publicist Ron Fonteine is specialist in voeding en alternatieve geneeskunst. Op zijn website Leef Bewust kun je je gratis abonneren op zijn fantastische Nieuwsbrief.

* Gratis e-book ‘Slapend fit’ met kleuren, klanken en kruidenolie en 16 tips voor een goede nachtrust’ van Praveeta Timmerman. Lekker slapen kun je leren!

* www.ruimte-rust.nl : Mooi gelegen accommodatie in Drenthe voor o.a. meditatiegroepen en yoga. Fijne plekken op het eigen land voor meditatie en buitenoefeningen in de stilte.

* De Kaarsvlam, sinds 1947 over spiritualiteit, astrologie, gezondheid, kruiden, esoterie en veel andere onderwerpen. Actuele ontwikkelingen vanuit een spiritueel perspectief. Vraag digitaal proefnummer: [email protected].

* Voluitleven: zonder oordeel waarnemen, acceptatie, aarden, rust, vrijheid, gewoontepatronen doorbreken, bespreken levensthema’s. Den Haag: Gratis kennismaking 6 oktober, cursus 9 oktober, 6x, [email protected] en Liefdevoormijzelf.

* www.nickysplace.nl Medium en lerares Nicole van Olderen in Haarlem, consult mediumschap, huiskameravonden bij jou thuis, oefen- en trainingsavonden mediumschap. Jaartraining van hoofd naar hart.

* Weermanipulatie (geoengineering of Albedo management) door o.a. chemtrails en frequentieveranderingen via HAARP moet op de agenda van de Tweede Kamer te komen. Informeer jezelf, bijvoorbeeld hier. Teken daarom dit Burgerinitiatief!

* De 2e editie van De Andere Krant  gaat over geld, geldcreatie en de financiële elite. Over belasting, Griekse schulden, Libië en lokaal geld. Help je hem verspreiden? Hier: [email protected].

Khamenei

ATOOMBOM OP IRAN?

Soms erger ik me aan de genadeloze holocaust van de Israëliërs ten opzichte van de Palestijnen. Begrijpelijk dat vele gebiedsgenoten in het Midden-Oosten Israël van de kaart willen vegen. Israël wil op zijn beurt weer Iran bombarderen. Erg? De CIA, Irak en de verdreven Sjah deden ooit alles om de islamitische revolutie in Iran te saboteren maar in 1979 werd de Iraanse theocratische, sjiitische ayatollah Khomeini met gejuich door 80% van de bevolking ontvangen. Meer fascinerende informatie in een boek van en een interview met Margot White hier.
Onder het mom van een ‘culturele revolutie’ liet dictator Khomeini in 1988 alle universiteiten sluiten. Intelligentie, belezenheid, vakbondslid en communist werden etiketten die je in de gevangenissen van de bebaarde wijsneuzen liet belanden. De Revolutionaire Garde deed wat alle boeren- en/of religieuze revoluties hebben gedaan, afslachten van alle potentiële tegenstanders. De Perzische Hitler loste namelijk de probleem van de overvolle gevangenissen in de verschillende grote steden op door tienduizenden onvoldoende Islamitisch denkenden, Bahai-gelovigen en homoseksuelen zonder proces te executeren of op te hangen. Een jaar later overleed de man op 91-jarige leeftijd, Allah weet waar de kerel al weer gereïncarneerd is, alhoewel reïncarnatie voor moslims een No Go Area is. Dus ’t is of Hemel of Hel… Inmiddels is grootayatollah Ali Khamenei de baas in Iran, weinig minder repressief dan zijn voorgangers. Dus gun ik de Iraniërs ook een nieuwe revolutie. Hang die massamoordenaars op, jongens!

Eh ja, Peet, maar zo blijven we aan de gang. Bombarderen daar, sharia invoeren hier, veel ophangen… Zelfs de Salafisten in Nederland zijn zo maar bereid om hier passende liquidaties te voltrekken. Wat te doen?
Ik ga maar even naar beeldschone muziek luisteren. Van het nieuwe Nederlandse talent Alina Lorfeo. In Iran was ze al opgehangen voor een te blote jurk of zo.  Hier haar nummer I cared for you. Alsof er een engeltje in je oor pist. Pervers?

SPIRITUEEL OMGAAN MET JE SCHADUWKANTEN

Vooruit, dan maar mijn persoonlijke poging tot het verbeteren van de wereld. Een intensieve cursus van vijf dinsdagavonden (19.30- 23.00 uur) begeleid door Peter den Haring bij hem thuis in Den Haag met ingang van 30 oktober, wekelijks t/m 27 november 2018. Onderwerpen: trancereizen, auraschoonmaken, intuïtief waarnemen, werken met orakelsystemen, karmische astrologie en stokvechten. Kosten 165 euro, maximaal 9 deelnemers. Aanmelden per mail op [email protected].

  KONIJNENMOP

Ontzet ziet Marjo haar hond in de tuin rond rennen met wat zij herkent als het lievelingskonijn van de buurkinderen. Ze rukt het konijn uit de bek van haar hond maar het is hartstikke dood. Bang voor heftige burenruzies wast ze het arme diertje en föhnt het bovendien. Ze sluipt de tuin van de buren in en legt het wollige schatje terug in het lege hok in het gras, hopend dat men een natuurlijke dood zal vermoeden. Een week later ontmoet zij de buurvrouw bij de bushalte, die meteen haar wonderlijke ervaring wil delen. “Onze Fluffy ging zaterdag dood aan een longontsteking. We hebben haar prachtig begraven in de tuin, maar op maandag lag het dier weer helemaal opgepimpt in zijn kooitje! Welk soort zieke pervert doet nu zo iets?”

KUNSTMATIG INTELLIGENT GEDRAG IN DE POLITIEK??

Als Rutte stopt met ademhalen, merkt niemand dat. Maar raadpleeg eerst eens het domino orakel voordat je daar een boek over gaat schrijven!

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien 1 maart 2024

Read More →