Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Megazien 1 november 2018

By   /   november 7, 2018  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Megazien 1 november 2018

De Tijdgeest Megazien editie van 1 november 2018 gaat over Bhagwan, reïncarnatie, Allerzielen, Mosul, depressies & vasten.


Pappa hield altijd meer van jou dan van mij.

BHAGWAN/OSHO FOREVER

Wat de media, de buitenstaanders, verzameld hebben over een paar decennia leven met een spirituele meester is maar een fractie van wat zijn discipelen, de sannyasins, ervaren hebben tijdens hun communale experimenten. De VPRO heeft een aardige documentaire uit 1984 over Osho (De Nieuwe Mens) opnieuw online gezet, hier.

Ik was er bij. Ervaringen van een tijdelijke verlichting, Satori’s, van Hier-En-Nu zijn, van intense broederliefde, gemeenschapszin, de altijd aanwezige fysieke aandacht, vrij te zijn in de verbinding. Elkaar opvoeden, elkaar liefdevol corrigeren, elkaar troosten, diepe voldoening ervaren, intens genieten. Velen waren heel bang van te voren om leerling te worden, even velen extatisch blij van de uiteindelijke overgave. Dansen in de allerbeste internationale disco ooit: Zorba de Boeddha in Amsterdam. Daarna sloeg bij een enkeling in de oranje-roze droom weer de fascinerende twijfel toe: is dit mijn eigen egotrip of het zuivere aanvoelen van corruptie of leugen? Kijken naar de drakerige discipline, de onzinnige verering van de onzin van de meester. De kinderen zouden beter af zijn zonder hun ouders, kinderen krijgen is het vertragen van je groeiproces, iedereen moest vrijen in plastic en rubber omdat 2/3 van de wereldbevolking voor 1990 zou sterven aan AIDS. Enzovoorts.

’t Waren bizarre bangmakerijen en voorspellingen van een uiteindelijk krankzinnige wraakzuchtige, die volslagen serieus genomen werden. Het Verlicht verklaren van 21 gezegende lieden, de hersenspoeling in het Amerikaanse gedoemde stadje Rajneeshpuram. Ach, buitenbeentjes bij elkaar, maar eenmaal binnen niet meer onafhankelijk mogen denken. Altijd waren er de leugens: de Meester pochte over 1 miljoen volgelingen terwijl er op enig hoogtepunt in 1984 55.000 waren, waarvan bij benadering 5.000 in Nederland.
MAAR? Zou ik alles overdoen? Absoluut. De Meester hoefde niet perfect te zijn, wij, wij de gemeenschap van discipelen (Het Boeddhaveld) zelf, wij wilden toch streven naar het ideaal van collectief leven in de liefde? Precies, dat was de grote magneet. Zijn ideaal leeft nog steeds in mij.

VORIGE LEVENS

Toen een van mijn dochters bijna drie was, kwam er een oudere Hindoestaanse vriendin, Ilse, bij ons op bezoek. Dochterlief zag haar en verdween meteen achter de bank. Met een hoog stemmetje riep ze alsmaar: “Mamma, mamma,  kom mij zoeken” en ze bleek zielsgelukkig dat die vriendin inderdaad achter de bank ging kijken. Weer een paar jaar later verscheen er plots een kindertekening van een meisje onder palmbomen bij een soort vijver. In de vijver was iets donkers te zien maar de jonge kunstenares kon niet vertellen wat ze met de vlek bedoeld had. Op haar negende ontdekte ze niettemin tot haar grote schrik in een dramatische spontane regressie in een kelderzwembad met mij dat zij als jong meisje in India door een krokodil onder water gesleurd was en opgegeten. Niemand wist indertijd was er gebeurd was en de familie leed toen vreselijk onder het verlies. Ineens realiseerde mijn dochter zich ook dat die Hindoestaanse Ilse in dat Indiase leven haar moeder was geweest. Ik was toen ook haar vader.

Talloze kinderen hebben aan hun ouders mededelingen over voorafgaande levens gedaan. Niet iedereen neemt dat serieus. Het grootste deel van de reguliere wetenschap beschouwt het geestelijk leven van de mens als een gesloten systeem, waar niets in kan van buitenaf, geen Godsbesef, geen vorig leven, geen spirituele waarneming. Alles zou uit het eigen overvoerde brein voortspruiten. Sneu.
Ik herinner me nog de ribfluwelen kop van kribbigheid waarmee een psychiater mij te woord stond toen ik begrip probeerde te creëren voor het proces van mijn net in een inrichting opgenomen vroegere cliënte. Haar ideeën over overledenen die met haar communiceerden, een demon die haar bezetenheid kon verklaren, ach, de arts vond het allemaal zweverige hysterie, wanen en hallucinaties, die alleen met medicijnen konden worden bestreden.

50% GELOVIGHEID OP ALLERZIELEN

Onze academische elite is helaas in meerderheid niet gelovig: filosofische, atheïstische, soms zelfs cynische wetenschappers. CBS onderzoek wijst uit dat 49% van onze volwassen bevolking religieus is (kerken, moskeeën of andere erediensten bezoekt). Dat zo’n 24% van de bevolking een spirituele maar niet direct religieuze achtergrond heeft, namen de onderzoekers niet mee in hun statistieken. De Taoïsten, de sjamanen, de zwevers bleven buiten zicht.

Nederland wordt dus onzichtbaar juist spiritueler. Uit een onderzoek in 2008 van het SCB, Sociaal en Cultureel Planbureau, bleek dat een grote groep Nederlanders (40%) openstaat voor buitengewone ervaringen, zeg maar wonderen. Dat was tien jaar geleden! Het succes van de film The Secret (kijk nog eens naar Ophray Winfrey op http://www.lekkerslapen.nl/godiamond/oprah.wmv) ondersteunt die ontwikkeling.

Op 1 november gedenken dus veel gelovigen traditioneel hun doden. Dat die overledenen nog ‘onder ons’ zijn is een brug te ver voor de meesten. In de documentaire Telepathie als therapie van David van Woerden zie je mij als begeleider van een Familie Opstelling iemand in hypnose brengen, die de Blinde Vlek van een vraagsteller representeerde. Ja hoor, een lang overleden grootmoeder, die haar kleinkind nog dagelijks aanstuurde. Als zoiets kunt geloven, zijn er meer opties om je ongewone soms onbegrijpelijke problemen op te lossen. Medicijnen en logica voldoen al heel lang niet meer.


WAT NA DE DOOD?

De gerenommeerde psycholoog/filosoof Titus Rivas beschreef in zijn boek Parapsychologisch onderzoek naar reïncarnatie en leven na de dood (Uitg. Ankh Hermes, 2000) ook al diverse zeer specifieke gevallen van Nederlandse kinderen, die sprekende herinneringen hadden aan andere tijden en andere plaatsen. Voor zijn nieuwste boek Zeker Weten (Uitg. Edicola, 2018) interviewde hij samen met Han Kuik twaalf Zeker Weters, mensen die zeer overtuigende ervaringen bieden vanuit hun Bijna-Dood of vanuit de reïncarnatietherapie. Volgend jaar komt mijn eigen boek uit: Bestaat reïncarnatie echt?! met weer een andere insteek.
Bij de Nederlandse Vereniging tegen de Kwakzalverij komt niettemin bij dit verhaal de gal al boven en het maagzuur in de mond. Hup, aan de pilletjes, beste mensen.

Die maagzuurremmers, een van de meest verkochte medicijnen, zijn trouwens uiterst ongezond voor je darmflora. Je verteringssysteem wordt er flink door verziekt. De anti-kwakzalvers weten het helaas natuurlijk altijd beter. Donald Trump heeft net gewaarschuwd dat de griepprik de grootste oplichting is in de medische geschiedenis. Let op de boodschap, niet op de boodschapper! De moderne dokter is goed voor u? In China wordt de plattelandsdokter betaalt zolang zijn patiënten NIET ziek worden. Kijk, dat is nog eens een stimulans!

RELATIVEREN: VAN BOVENAF NAAR JEZELF KIJKEN

Van beneden naar boven kijken helpt enorm (Cloudbusting van Kate Bush), andersom ook. Ons voedsel is heftig vervuild met bestrijdingsmiddelen, vooral met Glyfosfaat van Monsanto. Goed ongezond zijn met name aardbeien, spinazie, nectarines, appels, druiven, perziken, kersen, peren, tomaten, selderij, spruitjes, wortels, prei,, andijvie, tomaten en sperziebonen. Schoon (min of meer) zijn: avocado’s, zoete maïs, ananas, kool, uien, diepvries doperwten, papaja, asperge, mango’s, aubergine, honingmeloen, kiwi, bloemkool, broccoli, bieten, granen, ijsbergsla, komkommers, aardappelen, paprika en rogge. Vreselijk, nietwaar?

Tenminste, als jij denkt dat jouw leven erg is, kijkt dan even hoe het in het Syrische Mosul is. Vooral voor kids die met een bomgordel op weg gestuurd worden. Dan voel je hoe je boft met jouw vrolijke kindjes hier.

 

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2019, per kalenderjaar dus) van € 25 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet, waarvoor je een extra donatie van € 10 moet doen. Voor langere berichten geldt een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 6.000 views per maand. Hoofdartikelen staan voortaan ook op LinkedIn (bijna 11.000 volgers) en Facebook (ruim 4.000 volgers). Enne, word jij volgend jaar donateur? Of zelfs nu al?

* Verdieping tussen Kerst en Nieuwjaar? 25-31 december. Landgoed Algoed, Enschede, zweethut, Bonding, meditaties, Familie Opstellingen & Trancereizen. Supergoedkoop. Aanmelden via Facebook.

* Zondag 11 november geeft Peter den Haring een lezing over ‘Tantra en relaties’ bij werkgroep De Nieuwe Mens in Naarden. Op zaterdag 24 november een dagtraining Familie Opstellingen in Leidschendam.

* Gratis e-book ‘Slapend fit’ met kleuren, klanken en kruidenolie en 16 tips voor een goede nachtrust’ van Praveeta Timmerman. Lekker slapen kun je leren!

* www.ruimte-rust.nl : Mooi gelegen accommodatie in Drenthe voor o.a. meditatiegroepen en yoga. Fijne plekken op het eigen land voor meditatie en buitenoefeningen in de stilte.

* De Kaarsvlam, sinds 1947 over spiritualiteit, astrologie, gezondheid, kruiden, esoterie en veel andere onderwerpen. Actuele ontwikkelingen vanuit een spiritueel perspectief. Vraag digitaal proefnummer: [email protected]

* www.nickysplace.nl Medium en lerares Nicole van Olderen in Haarlem, consult mediumschap, huiskameravonden bij jou thuis, oefen- en trainingsavonden mediumschap. Jaartraining van hoofd naar hart.

* Moeite met grenzen stellen, gevoelens van uitgewoond worden, niet jezelf zijn? Hier kun je voor € 14 een MP3 bestand voor je auraschoonmaak bestellen.

* Slapeloosheid? Lig niet langer wakker en nutteloos te fantaseren. De inslaapoefening op de CD Trancereizen van Peter den Haring werkt! Bestellen voor € 16 via [email protected] of hier voor € 14 als MP3-bestand.


DEPRESSIES

Hoe ouder je wordt hoe minder je je overal wilt scheren. Haar groeit gewoon waar het nodig is, waar het een beschermende functie moet vervullen. Als je rare tatoeages hebt, ga je daar ook vaak spijt van krijgen. Ouder worden zou je wijzer moeten maken. Dat werkt helaas toch niet altijd. Als je veel oud zeer hebt weggestopt vroeger, kan er plots een schaduwkant opploppen. Je wordt dan depressief van de reactivering van je kindertrauma’s door eenzaamheid en onbegrepen worden, door afwijzing, door statusverlies, door junkfood eten en door het verliezen van je contact met de natuur en met je lijf. Wat helpt? Zin maken, zin geven, zinnig leven. Iets doen voor een ander, geestverwanten zoeken, optimisme oefenen en praten met bomen en andere wandelaars. En heel eventueel met een professional, therapeut of astroloog een keertje praten over je ingewikkelde jeugd.

TANDPASTABREIN

Gevangenen in het militair-industrieel koopveeweb worden steeds apathischer en egocentrischer. Het gemeenschapsgevoel zwakt af. Het laatste kwakje moet uit de tandpastatube geperst worden. Maar de moeite nemen om te kijken of het vergif fluoride er in zit, nee, men heeft al zo veel aan het hoofd… Het lijkt niet alleen of de moderne mens steeds dommer wordt, maar dat IS ook zo. Onderzoek toont aan dat ons collectieve intelligentieniveau daalt, terwijl het decennialang gestegen was. De steenrijke 3FM DJs (collecterend voor het Rode Kruis in hun glazen huis), de tv-Barbies en de voetbalmiljonairs zijn ons onbereikbare rolmodel geworden. Lui die niet meer weten wat ze nog meer moeten kopen. Maar eh, echte mensen zoeken een ideaal, een anker in de liefde, naar saamhorigheid en naar betekenisvol leven. En daar willen de echte mensen desnoods voor lijden. Maar laten we dan ook maar pijnlijk bewustzijnsonderzoek doen, het waarom uitzoeken, regressies ondergaan naar vorige klotelevens, zoeken naar God, Ergens Waar Dan Ook. Maar niet fysiek lijden opzoeken met je telefoon ’s nachts naast je bed. En uiteindelijk in depressie, obsessie of zelfmoord belanden. Of, ook populair: je lijf volproppen. Boek een sessie bij mij!

 

OVER VASTEN

Leven=Lijden als er weer een van je emailadressen gehackt is. Hier kan je jouw hackprobleem checken. Ik besteed dus ondertussen al mijn hele leven aan het begrijpen en accepteren van de dood. Jaja, wie morgen niet ouder is dan vandaag, die is overgegaan naar elders. Om al wat voorwerk te doen heb ik LSD, XTC, wiet en Ayahuasca gebruikt, maar ook vasten heeft zo zijn charme. Ons spijsverteringsysteem vraagt namelijk behoorlijk veel energie en dat gaat bij overconsumptie ten koste van het denkvermogen. Leven op karige kost laat ons ouder en wijzer worden. Matigheid werkt in alles positief door, leren ons wetenschappelijke experimenten met ratten. En verder is het een kwestie van Andre van Duin volgen en spinazie eten (al zit daar veel glyfosfaat op).


  TOILETMOP

Trump en zijn nieuwe advocaat staan beiden in het toilet van het Witte Huis het debat over de connectie met de Russische maffia voor te bereiden en aan hun haar te klooien. Trump ergert zich aan de scheef hangende spiegel en wil die recht duwen. Plotseling valt het ding er breekt in stukken. Trump piept wanhopig: “God, dat betekent zeven jaar ongeluk!” De advocaat probeert hem gerust te stellen: “Heus niet, meneer de President. Ik had een buurman, die ook zijn spiegel brak. En die had heus geen zeven jaar ongeluk” Maar Trump vraagt door: “Is die vent mooi oud geworden?” Zijn advocaat krijgt een hoogrode kleur en spreekt voor het eerst in vier jaar de waarheid: “Eh, nee, eh, tja, eh, nee, meneer de President. Hij stierf de volgende dag!”

Dit een stompzinnig grapje? Echt flauw. Maar veel meer keuze is er op www.tijdgeest-magazine.nl/humor.


HAAR EX MOEST ALTIJD REPAREREN WAT HAAR NIEUWE MAN ZOGENAAMD GEMAAKT HAD?

Komt zoiets nog goed? Raadpleeg toch maar eens het domino orakel! En word alsjeblieft donateur!

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen

Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien 1 augustus 2020

Read More →