Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Megazien 1 mei 2023

By   /   april 30, 2023  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Megazien 1 mei 2023

Tijdgeest Magazine is al bijna 17 jaar een gratis publicatie, tweewekelijks, tegenwoordig van het ludieke Kerkgenootschap De Vlamdragers. 

 Tijdgeest Megazien
van 1 mei 2023 over discriminatie, SStress, verwennen, Ecstatic, taxparadises & okselgeur.


Interne linkSLAVERNIJEXCUSES?

Op 1 mei 2023 beëindigde George Bush de mensonterende dievenoorlog in Irak. Saddam’s goud en olie waren gejat, klaar. De Dag van de Arbeid, dat is dus 1 mei. Ook ideaal voor bespiegelingen over de slavernij, over de fysieke en de mentale kant. Hier een actuele ervaring die de half-Surinaamse Kelly in 2004 overkwam, en niet in 1963, toen Dominee Martin Luther King zijn fameuze speech hield: ‘I had a dream.
“Op mijn eerste dag achter de kassa van de supermarkt in mijn Noord-Hollandse geboortedorpje bleef de rij achter kassa 2, waar asblonde Annemarie zat, maar groeien. Ik zat te wachten en te wachten en me dood te schamen voor mijn donkerbruine huid. Er kwam het eerste uur geen enkele klant bij mij en ik ben huilend naar huis gegaan.”

Slavernijexcuses, dat is klinkklare, nutteloze onzin! Excuses voor actuele discriminatie, dàt is relevant. Op de basisschool durfde bruine Sonia op een vraag van de juf nooit meer haar hand op te steken, bang als ze was dat als zij, onverhoopt, het foute antwoord zou geven, dat de hele klas lacherig zou doen over “Domme bruine blondjes” zoals haar één keer overkomen was. Dat was in 1999 in een Groning dorpje waar ze als 10-jarige het enige gekleurde meisje was.”

Erger was wat de donkerbruine Nathalie van 45 mij vertelde: “Toen ik klein was, 4 of 5 jaar, wist ik zeker dat als ik maar goed mijn best zou doen, ik op een zekere dag gewoon blank zou worden. Pas op mijn 13e realiseerde ik me, dat dat nooit zou gebeuren. Dat was een schok. Dat ik zo lang in een illusie geleefd had, dat er ooit gelijkheid zou optreden.”
Nathalie is in Nederland geboren maar verhuisde op haar 30ste weer naar Curaçao waar haar moeder woont. “Hier is bruin de meerderheid, dat geeft een bepaalde ontspanning.”
Het raciale vooroordeel is echter niet weg. “Hier krijgen de lichtgetinte Antillianen weer meer mogelijkheden dan de diepzwarte.”

Slavernij zit in het hoofd als een oordeel van twee kanten, het eeuwige, verslavende Macht en Onmacht spel. De pesters blijven wereldwijd vrij spel houden. En ook even relativerend opletten wat de niggers er in 1972 zelf van vonden ( Temptations met Run Charley Run). Of m.b.t. vrouwendiscriminatie door muzikale zwarte pooiers met Shake your moneymaker!

REDELOOS, RADELOOS, REDDELOOS

“Stress, stress. Somber zelfbeeld, ja, ik ben nu al voorbereid om straks te falen. Ook al niet kunnen slapen. Er om drie uur uit om dan maar weer iets ongezonds te gaan eten. God, dat zelfhulpboek is nu nòg niet uitgelezen. Ondertussen laat ik allemaal goede vrienden links liggen omdat ik het zo druk heb. Ik spendeer echt veel te veel tijd aan mijn relatie. En ondertussen is onze seks in een glijdende schaal terecht gekomen en niet vanwege iets glads. Hee, dit is mijn eerste grapje in drie keer vierentwintig uur. Of nog langer.
Ik heb ook stom allerlei dingen van vroeger weggestopt. En dat doe ik nog. Toen, in 1992, daar in die kerk…, ja, ja. Ik kan wel bezig blijven met zelfmedelijden en zelfverwijten. Of ik voel te veel of ik probeer al dat gevoel te vermijden. Ja, zover ben ik nu zelf ook wel! Soms helpt masturberen maar eigenlijk voel ik dan nog meer dat ik eigenlijk alleen een paar troostende armen om me heen wil hebben. Eerlijk gezegd kan ik beter alleen slapen dan met iemand anders. Die gaan woelen, snurken, geeuwen, winden en ze moeten midden in de nacht nog gaan plassen ook. En ik word overal van wakker.
Ik wou dat er eens iets onverwachts in mijn leven gebeurde. Want van de sleur en de voorspelbaarheid word ik gek. Ik ben al blij dat ik nog nergens chronische pijn heb, want meestal werkt stress op kwetsbare plekken uit in mijn lijf. Lage rugpijn, dat is het minste. Het kan gewoon niet alleen aan mijn ouders liggen. Ik ben toch al ruim volwassen, toch? En nu zit ik hier nog als een kind te klagen!”

OPLOSSINGEN

(…)
“Dus jij zegt dat ik mijn linkerhand op mijn rechterschouder moet leggen en de rechter op mijn andere schouder? En dan moet ik mijn bovenarmen lekker een beetje gaan knuffelen? Terwijl ik hardop zeg dat ik zielsveel van mijzelf houd? En dat ik mag zijn zoals ik ben!? En wat nog meer? Dat ik dan zelfs mijn eigen handen daarbij moet kussen?! Jij denkt dat dat helpt? Omdat het jou geholpen heeft. Ik word wel spontaan wat rustiger van het idee. Weet je, ik ga hier eens over nadenken. Wie weet. Voor als ik een keertje minder stress heb.”

VERWENNEN

Jezelf verwennen zou dus helpen? Een avondje sauna en daar lang onder de infrarode lampen. Of zo’n rond ding aanschaffen voor thuis. Op de bank dan met je favoriete pizza onder zo’n lekker warm flanellen dekentje een leuke serie kijken. Nog beter een oude theateravond met Ronald Goedemondt. En dan twee stukjes zwarte, pure chocolade er bij eten en een paar digestieve haverkoekjes. O ja.
Eventueel laat nog even onder de hete douche. Twintig diepe kniebuigingen voor je in bed stapt. Je favoriete Spotify-nummers met goede herinneringen in een speciaal mapje zetten voor als je net in bed ligt. Het idee alleen al. Nu eigenlijk alleen nog iemand die zo lang als nodig je voeten masseert. Ja, ja. Dan had je het maar niet uit moeten maken. Ja, als je daaraan denkt, ga je weer stressen natuurlijk. Blijven dansen, sweetheart!

ECSTATIC, OOIT EEN ANDER WOORD VOOR EXTATISCH?

Ecstatic Dance kan zzzzzO saai zijn! Draaien als DJ is een vak. Helaas, kritiek komt niet makkelijk op gang, want gepraat wordt er nooit. Een slechte DJ speelt bijvoorbeeld te lange intro’s af. Van een toch al sloom reggaenummer, dat zich na 45 seconden best tot vrolijke dansbaarheid ontwikkelt, maar dat duurde wel 40 seconden te lang. Er is beslist iets aan de hand als 10% van de dansers gaat zitten of liggen of veel mensen Tai Chi oefeningen gaan doen, terwijl anderen daar theedrinkend naar gaan staan te kijken. Dan krijgen we nog holy, holy liedjes met Great Spirits, Wanka Tanka en Eternal Light, inderdaad meditatief maar niet dansbaar. Erger nog, nummers met halverwege lange stille pauzes. Dat is een trucje om ons vol verwachting te laten wachten op de passievolle explosie iets later, maar ondertussen is er weer veel ballet en yoga op de dansvloer. Gaan we dan nu eindelijk? Ja. Maar nu staat alles te hard: een heftige metronoombas, een kwartier lang recht op je Solar Plexus!

Mensen wijken uit, weg van de boxen. Achter het scherm aan de zijkant staat een meisje met haar vingers in haar oren. Goddank, het ligt niet helemaal aan mij. Veel dezelfde muziek, zelfde metronoom, zelfde ritme, allemaal van dezelfde commerciële danswebsites gehaald? Kijk toch eens verder op YouTube! Zie de zoekend rondzwalkende deelnemers, die niet meer dansen maar wanhopig ergens een andere troost hopen te vinden, helaas niet waar ze vandaag voor waren gekomen (extase en een natte rug).
Waar zijn de geraffineerde, gevarieerde waves gebleven waar de 5 Ritmes zo om bekend stonden? Ik blijf wel komen, maar vaker nog ga ik eerder weg. Dan maar andere extase zoeken: een Turkse virtuoos op de sas! Daar ga je moeiteloos van uit je dak en gaat het hele dak er zelfs van af.


Tempeldak in Thailand (foto Fianna Zetteler)

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Elke donateur krijgt gratis mijn nieuwe boek: DIKKE HANS LEERT VLIEGEN! Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2024, per kalenderjaar dus) van € 40 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. De regeladvertenties kosten je dan maar € 15 per keer. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet. Voor langere berichten geldt daarboven een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 8.000 views per maand.

* Een spirituele vakantieweek in een Frans Chateau? Centre Lothorien, 16-22 juli: dagelijks Familie Opstellingen, Trancereizen of karmische astrologie. Veel vrij, veel natuur, veel zon. Camping of kasteelkamer, koken of vol pension: mail [email protected]. Nog 3 plaatsen.

* Heerlijk Water verkoopt watervitalisers en krachtige 5G straling beschermende Energieplaten die rust en aarding in huis brengen. Plak ook onze stralingsbeschermende sticker op je beeldscherm!

* Zaterdag 13 mei. Mini-festival Healing & Feeling ‘Van healthy naar happy’. Dinsdag 23 mei: Magische Spoelen draaien in Oegstgeest. https://voetiaans.nl/

* DE Great Reset voor jouw zenuwstelsel: Innerlijke Reset. Online pakket met filmpjes van eenvoudige oefeningen die behulpzaam zijn bij angst, spanning, slecht slapen, onrust en een onveilig gevoel.

* Medium en lerares Nicole van Olderen in Haarlem, consult mediumschap. Nodig mij uit voor een huiskameravond bij jou thuis, workshops of 3 daagse. Nicky’s Place.

* Uw platencollectie verkopen? Wakkere platenwinkel Best-Kept-Records. LP’s of singles, bel 06-26591300 (Robert). Alles, pop, rock, jazz, klassiek, hardcore, als het maar in goede staat verkeert.

* Veiligheid kopen in goud, onroerend goed en/of toch maar een beetje goedkope Bitcoins? Dit is de link die ik vertrouw. In dagen van crisis en waardeloos (cash)geld is dit misschien toch slim.

* Weer leuke dingen doen op het strand! Beachline Events! Blokarten, Powerkiten, E-Choppen en meer! Van jong tot oud, met het bedrijf of met het gezin!

* Regressie- en reïncarnatiepraktijk Nanda Baldew in Den Haag: natuurlijk leven is het verleden loslaten en optimaal zijn in het heden. 06-38610930.

* Workshop Tantrisch Verwennen voor STELLEN: 20 of 21 mei, Rotterdam. Verbinden, ontspannen en vertragen. Diverse oefeningen, leren om elkaar een tantrische massage te geven. 06-28770509.

OKSELGEUREN

Met lekker dansen hoor je minstens een natte rug te krijgen. Deodorant is dan gelukkig een zegen voor lui met een heftige lijflucht. Maar is het wegspuiten van alle okselgeur nu natuurlijk? En al dat obsessieve ontharen? De gehele dierenwereld functioneert op geur, op feromonen, op signalen van dominantie en vruchtbaarheid. Men plast her en der, schuurt met het lichaam, spuugt of braakt: hier, hier, ruik mij! En nu is het ineens nodig om te ruiken als een roosje? Of naar avocado of sinaasappel? Nu lijkt bepaalde deodorant plots gezond omdat er geen aluminium, parabenen of andere schadelijke stoffen in zitten, die dan, Godbeterhet, vaak gevonden worden in reguliere deodorants? Ho.

Mensen kunnen elkaar niet meer intrinsiek en onmiddellijk kennen doordat wij kunstmatig reukloos (en haarloos) gemaakt worden. STOP! Leve jouw authentieke okselgeur. Zo wordt dating weer waar dating voor bedoeld is. Geloven, dat is alles waar het om gaat. Bekijk The Magician’s Elephant maar op Netflix!

 TE LUI VOOR EEN MOP

Idealistische sabotage bestaat (“Vertrekkende medewerker stuurde zichzelf Excel-bestand met bedrijfsinformatie)! Als jij je eigen moralistische keurigheid eens wil saboteren, kijk dan eens hier naar Ton Kas (superordinair, veel erger dan ik!):
(136) TON KAS JABROER ONEMANSHOW – YouTube

VROUWEN EN ETEN

Daar kun je allerlei gedachten en meningen over hebben. Raadpleeg wel eerst mijn domino orakel om te zien of je behoefte aan MEER stress hebt. Lees vooraf mijn nieuwste boek over reïncarnatie, karma en voorbestemming (Dikke Hans Leert Vliegen)! Word donateur of stort € 25,00 op NL07INGB0001580509. En vermeld je adres!!

Tijdgeest Magazine informeert over alternatieve, spirituele, (on)gezonde, duurzame, innovatieve en maatschappelijke fenomenen en over de kunst van het relativeren. Het wordt BCC gemaild naar 10.781 lezers, ontvangen door 2169 abonnees via de website en door 3110 mensen via Facebook. Doorsturen en overnemen graag met bronvermelding.

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen

Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Patrick Kicken een lezing op Sterrenstof en een gesprek met Peter Toonen bij Café Weltschmerz. Den Haring is lid van de

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien 1 maart 2024

Read More →