Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Megazien 1 mei 2019

By   /   mei 1, 2019  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Megazien 1 mei 2019

De editie van 1 mei 2019 van Tijdgeest Megazien gaat over anarchisme, plunderen, parkeren, Drama Driehoek, uranium & MPS.

De Nieuwe Mens!
HET VOLK, WAT IS DAT?

Het is 1 mei, de Dag van de Arbeid, en dan moet ik even los gaan vanuit mijn Christelijke Sociaal Democratische en communistisch georiënteerde voorouders. Er is enige discussie over het vervangen van de term ‘laagopgeleiden’ door ‘praktisch opgeleiden’. Babbelpraat. Veel gaat immers over onderliggende discriminatie (lees hier een briljant stuk van SP-er Ronald van Raak) maar vooral ook over salarisstandaards. Werkgevers kunnen moreel makkelijk laagopgeleiden laag/weinig/minder betalen omdat die categorie zelf denkt niet meer te mogen verdienen. Een groot deel van onze cultuurpijn zit in de verdieping van de gepolariseerde kloof tussen laag en hoog, tussen arm en rijk, tussen elite en ‘gewoon’ volk. Modieuze babbels over het politiek meest correcte woord helpen niks en zijn een doekje voor het bloeden.
Maar wat wordt nu bedoeld met Het Volk? Zijn dat de mensen die met gele hesjes protesteren op straat? Degenen die demonstreren voor het basisinkomen? De anarchisten? De mensen die naar NoLiesRadio luisteren in plaats van naar de omgekochte journalisten van de NOS (“Het Nieuws Van Alle Kanten”)? De mensen die HIER nog enkele dagen GRATIS naar de antivaccinatiefilm VAXXED kunen kijken?!
Tegenover het ‘gewone’, domme volk staan duizenden rijke, hoogopgeleide, hautaine, zelfingenomen, kokerkijkende, domme dogmatici. Ze krijgen helaas geen behoorlijk pensioenakkoord voor elkaar, maar verkwanselen wel ons belastinggeld, privacy en zelfs onze gezondheid aan de grote bedrijven. Ondertussen laat het simpelste Volk zich vol tatoeëren en dichtspuiten met Botox. Autoraces in Zandvoort vinden ze belangrijker dan het milieu. Ze geven de buitenlanders overal de schuld van en ze blijven geloven dat er geen remedies tegen kanker zijn, want zo worden ze bang gehouden. Ze hopen op een wonder en gokken zich suf op kermisniveau.
Zo, mensen, altijd fijn: hier heeft u een bruikbare definitie van dat beruchte VOLK.


De kermisschudkast, hopen op een aardbevinkje.

FLUTDEMOCRATIE & BOEKVERBRANDING

Is er wel slim volk? Of zijn de meeste mensen allang gecompromitteerd, zich bang en verkrampt verzettend met vet vreten, sport en porno kijken, ziekteverlof, slaapmiddelen of alcohol?
Anderen verzetten zich met liberaal NAVO-gelul, stemmen op Rechts Groen Links of D’66, ze hebben dure auto’s, hoge hypotheken en veel vliegvakanties. Ze zeggen rustig dat mensen met een minimumloon daar goed van kunnen leven (Paul Schoormans van Koninklijke Horeca Nederland). De ‘gewone’ burger barbecuet en ontwijkt zoveel mogelijk het betalen van belasting. Het volk? Dat woord komt nog allen maar voor in wollige praatjes over de veelgeprezen maar geniepig ontweken flutdemocratie. Ga stemmen voor het Europees Parlement op 23 mei! Ja toch? Hier de Stemwijzer in het Engels.

Ondertussen probeert intellectueel rechts (The Post Online) scheldend en tierend de linkse deugterreur af te zeiken en poogt onze regering de hele natie dom te houden: buitenaardsen bestaan niet, de WTC-torens zijn zomaar kapot gevlogen, dat van die pedonetwerken is een verzinsel, de Libische dictator Khaddafi heeft gekregen wat hem toe kwam, enz. Onwelgevallige boeken (nu bijvoorbeeld over de gevaren van vaccinatie) moeten weg uit de schappen van de boekwinkels. Lees Elias. De boekenprijs zelf is verhoogd door de BTW-oppepper van 6 naar 9%. Lezen houdt mensen immers ongewenst slim. De dombo’s geloven in het Front voor Democratie. ’t Is wachten tot ook Thierry Baudet pleit voor het verbranden van ‘foute’ boeken.


Gemaskerde elite tussen het plebs. Op het podium Thierry Baudet in een vorige incarnatie.

ZELFOPBLAZEND ANARCHISME

Sommige anarchistische kopstukken meldden op sites als www.burgelijkeongehoorzaamheid.nl dat zij praten namens Het Volk. Dat is helaas een historisch pijnlijk gebleken route. Boze maar ook simpele protesteerders roepen al jaren medestanders op om het Binnenhof te bestormen en onze incompetente, dwaze en pedofiele gezagsdragers te arresteren en om samen de handen ineen te slaan. Juist zij zijn echter de eerste om bezwaar te maken als er uit hun midden mensen een kader wordt opgezet (een politieke partij bijvoorbeeld) waar men elkaar zou moeten kunnen vinden. Nogal inconsequent als je wil dat Het Volk zich met elkaar (met wie dan?) moet verbinden, maar dat je als echte anarchist dan weer Hohoho gaat roepen als dat inderdaad ergens kan gebeuren.
Maar WAAR ANDERS kunnen gelijkgestemden elkaar dan vinden? Op straat? Waar net zo makkelijk de provocateurs zich kunnen laten opnemen in de beweging en zelfs zogenaamd NAMENS de beweging interviews geven? Op straat begint het protest, precies. Op straat kun je druk zetten maar nooit winnen. Dus moet er gepraat worden en onderhandeld. Daar ligt de narigheid. Op straat kun je blijven schreeuwen maar binnen moet je met argumenten komen.
Waar blijft toch die UFO-landing op het Haagse Malieveld?! Goddank doen de Russen heel openhartig over hun contacten met buitenaardsen.

PLUNDEREN?

En dus? Moeten we voorzichtig zijn met het praten over of namens Het Volk, want dat bestaat helemaal niet en van democratie is heus nog geen sprake als 0,3% van de volwassen bevolking op straat met een Geel Hesje loopt terwijl het Gewone Volk, verblind door veiligheidsverlangen, stemt op onze keur aan populisten. Wat is dan het nut van demonstraties?
Dat de gevestigde orde even bibbert. En beter gaat letten op de steeds dieper wordende kloof tussen heel arm en heel rijk. Plunderen (zie Parijs) en brandstichting helpt dan wel enorm om reguliere politici wakker te maken maar het roept ook veel geüniformeerde gasten in actie met wapenstok, traangas en als hobby slaag op het bureau. Organisatie moet dus en dat opent weer bureaucratische valkuilen. Maar blijf ondertussen lekker veel sensationele filmpjes op internet zetten, lui. Ik denk op www.tijdgeest-magazine.nl heus wel met jullie mee. Ook lucht schelden altijd lekker op.

Verveeld huisdier voor de tv

SCHELDEN DOET ZEER MAAR PIJN VEEL MEER

De “Groenlinkse Goelag”, zo praat bitch/sponsvrouwtje Annabel Nanninga (Forum voor Democratie) op de scheldsite The Post Online, TPO, over in haar ogen de loosers van de politieke concurrentie (Femke Halsema): “Het linkse gevaar gaat de hardwerkende, simpel genietende burgers aanpakken, die ook al worden uitgekleed met erfpachtgegraai en dure parkeervergunningen.”
Natuurlijk, Annalellebel! Jij wilt toch ook wel eens kunnen sparen voor een Rolex-horloge? U ziet het, ik verdiep me graag in de gevoelsmatige achtergronden van onze gefortuneerde medemensen. Soms weten die van gekkigheid niet wat te doen met hun spaargeld. In de haven van Mallorca telde ik een tijdje geleden voor minstens 200 miljard aan dure jachten en kruisers. Zulke superrijken zie ik echter ook regelmatig lachen in hun vuistje. Om de schrijnende voorbeelden van verkeerde politieke cadeautjes. Ondertussen gauw naar de ideale 1 mei-film Lazzaro Felice of even gratis luisteren naar het nieuwe, relaxte album van Praful!


ELEKTRISCH PARKEREN

Links bestuur wil parkeerplaatsen verminderen in Amsterdam, de stad ‘autoluw’ maken. Alsof dat echt helpt? Hoe dom kun je denken? De rijken parkeren gewoon aftrekbaar in garages natuurlijk. Erger: ze gaan hun superdure elektrische (maar OOK zwaar vervuilende) en zwaar gesubsidieerde kar lekker lang opladen bij een paal waar ze geen parkeergeld hoeven te betalen zoals de iets armere buurtbewoners, die dus weer klagen over een tekort aan parkeerplaatsen. Omdat het progressieve stadsbestuur zo nodig ook nog overdekte fietsenstallingen moest aanbieden en ondergrondse vuilcontainers. Náást de oplaadpalen! Dat is ook de progressieve mode in Den Haag en elders. Razend kan je zo worden.
Over van alles trouwens. Er was toch ook iets ergerlijks met gelul van ex-paus Benedictus? Bah, die nepmedia manipuleren ons steeds weer met nepfoto’s.


“Mijn vrouw slaat mij en ze vindt mijn horloge nep! Alles is de schuld van de seksuele revolutie!” (Bron foto: International Labour Org.)

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2020, per kalenderjaar dus) van € 25 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet, waarvoor je een extra donatie van € 10 moet doen. Voor langere berichten geldt een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 6.000 views per maand. Hoofdartikelen staan voortaan ook op LinkedIn (11.000 volgers) en Facebook (1200 volgers).

* Mannen Cirkel Amsterdam met systemisch werk, rituelen, zingen en lichaamswerk. Drie open avonden 8 mei, 4 juni en 3 juli. Meer info: Atten 0628736028.

* Gratis e-book ‘Slapend fit’ met kleuren, klanken en kruidenolie en 16 tips voor een goede nachtrust’ van Praveeta Timmerman. Lekker slapen kun je leren!

* Healing Festival 12-14 juli landgoed Venwoude in bossen Lage Vuursche. Kleinschalig en puur festival met keuze uit ruim 50 workshops en healingveld. Max. 200 deelnemers.

* SoulSteps Festival 14-18 augustus op de Uelenspieghel in Uffelte, kleinschalig samen beleven met vrienden, co-creëren. Zweethut, ijsbad, workshops en muziek. Nu vroegboekkorting!

* Ooh La La Festival 2019: Absurdistisch bewustwordingsfestival tijdens Pinksteren: workshops, muziek, DJ’s, theater, dansen,  inclusief eten en kamperen. EN met € 25 korting als je via TM aanmeldt!

* www.ruimte-rust.nl : Mooi gelegen accommodatie in Drenthe voor o.a. meditatiegroepen en yoga. Fijne plekken op het eigen land voor meditatie en buitenoefeningen in de stilte.

* De Idealist over spiritualiteit, astrologie, gezondheid, kruiden, esoterie en veel andere onderwerpen. Actuele ontwikkelingen vanuit een spiritueel perspectief. Vraag digitaal proefnummer op: [email protected]

* www.nickysplace.nl Medium en lerares Nicole van Olderen in Haarlem, consult mediumschap, huiskameravonden bij jou thuis, oefen- en trainingsavonden mediumschap. Jaartraining van hoofd naar hart.

* Van illusie naar verlichting, het nieuwste boek van Michael Roads. Kijk voor meer info op www.hajefa.nl.

* Wereldberoemd Taribush Kuna theaterfestival in Dwingeloo 18-21 juli 2019 voor kunst, cabaret, theater, film, Nederpop, kindergeluk, boswandelingen en ecoplezier.

* Kom en wordt dorpeling (in Dalfsen) van Living Village 2019! Experimenteel festival, 19 t/m 23 juni, rondom duurzaamheid, milieueducatie, spiritualiteit, muziek, kunst, theater en gezondheid.

MISBRUIKMOP

Onthoud dat het niet zo is dat je weinig meer lacht, omdat je oud wordt, maar dat je eerder oud wordt, als je weinig lacht. Onthoud dat jij in mijn gedachten nooit ouder zult worden, omdat ik je nooit meer zie, alleen nog jouw gezellige foto op mijn wc-prikbord. Wat waren dat heerlijk perverse middagen in jouw badkamer! Je telefoon en ik hadden roodgloeiende oortjes. Met Pasen heeft er trouwens overal heftig kuikenmisbruik plaats gevonden. Ook het Meldpunt voor Hazenmisbruik had een roodgloeiende telefoon.

WETENSCHAPSCYNISME

Waarom praten wetenschapsjournalisten (de supercynische sterrenkundige Govert Schilling in Zijn Wij Alleen In Het Heelal?) al snel over een zogeheten bijzon of een bolbliksem als je zegt een UFO gezien te hebben? Zo beweert hij nog steeds serieus dat de graancirkels door grappenmakers met een plank en een touwtje gemaakt worden. Nooit zelf een uiterst complexe graancirkel van 300 meter doorsnee gezien met symbolen uit de kwantumfysica… Kerel is omgekocht om de dombo’s onder ons te beïnvloeden. Weer zo’n samenzwering onder academici. Net zoiets als de Alliantie om vaccinatie te promoten. Lees liever hier het tegenwicht.

Eh, wat was mijn prioriteit ook alweer? O ja, is er echt wel leven na de dood? Gauw ergens wat folkloristische levensvreugde inpompen: Otavo Yo En dan natuurlijk weer onmiddellijk terug naar mijn uitgangspositie in de Drama Driehoek.

VERARMD URANIUM & MPS-SYNDROOM

Talloze militairen hebben in de afgelopen decennia geschoten met munitie die was verhard met een industrieel afvalproduct dat Depleted Uranium, DU, heet. Afgeknald komt het als een zwaar kankerverwekkende stof vrij. Op termijn een oplossing voor het uitschakelen van de betreffende geweldplegers maar op iets kortere termijn vooral dodelijk voor de lokale burgerbevolking. Op Wanttoknow wordt e.e.a. helder uitgelegd.
Al in 2001 wilde het Internationale strafhof te Den Haag onder voorwaarden het gebruik van DU-munitie berechten als een oorlogsmisdaad. En? Eh, nee dus. Het exploderen van het plasticverbruik is ondertussen ook minstens een misdaad tegen de mensheid.

Er hebben zich op onze planeet herhaaldelijk zulke dramatische catastrofes afgespeeld, maar dan met meteoorinslagen, schuivende tektonische aardplaten en klimaatwisselingen waardoor meermaals het mensdom zo goed als uitgeroeid is. Het lijkt aannemelijk dat door buitenaardse inspanningen steeds ons genenmateriaal door middel van controleerde ontvoeringen veilig is gesteld voor toekomstig gebruik. Omdat wij zo’n uniek project zijn? Misschien is de Schepper van ons universum niet uit op het vermeerderen van kennis (zoals de geobsedeerde mens) maar wel op wijsheid en ervaring. De mens is daartoe een verkennertje. Waarschijnlijk heeft God gewoon het ultieme Meervoudige Persoonlijkheid Syndroom. En dan zeg ik nog maar niks over het zeer waarschijnlijke bestaan van een anti-universum van anti-materie. Vol goede moed gaan we verder speculeren.

 GOOCHELMOP

Pietje heeft vreselijk moeite met de trucs in zijn nieuwe goocheldoos. Zijn vader en moeder kunnen hem niet helpen en verwijzen hem naar een beroeps, meneer Hans in de Goochelwinkel. Pietje legt het uit en meneer Hans gaat hem de eerste truc uitleggen: “Bukken, Pietje en je broek omlaag. Vertel me als je een vinger in je kontje voelt.” Pietje roept “Ja!” en dan wappert meneer Hans met zijn armen: “Kijk, Pietje, geen handen!”

Heftig foute humor? Op www.tijdgeest-magazine.nl/humor staat nog meer onsmakelijks. Er is altijd nog een afmeldlink ergens. No hard feelings!


DE NIEUWE VLEKKENSPRAY DOET NIKS ALS JE DE NIPPEL EEN KWARTSLAG DRAAIT?

Als je dan zo’n diepe razernij opmerkt naar de Jumbo en je wilt iets kapot gaan maken, raadpleeg dan eens mijn domino orakel voor de juiste keuze uit alle alternatieven! Negeer de intimiderende nepwaarschuwingen van Google over eventuele beschadigingen van je computer.

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen

Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Lisanne Hoogerwerf,  Lilian Ferru & Patrick Kicken plus een lezing op Sterrenstof.

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien 1 augustus 2020

Read More →