Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Megazien 1 maart 2020

By   /   februari 29, 2020  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Megazien 1 maart 2020

Tijdgeest Megazine van 1 maart 2020 gaat over Bernie, WO-III, geldmaffia, ecoplagen, feminisme & kleptocratie.

Tijdgeest Magazine is een tweewekelijkse gratis publicatie van de Stichting Open Ontmoeting Olivijn, met alternatieve informatie over spirituele, (on)gezonde, duurzame, innovatieve en maatschappelijke fenomenen en over de kunst van het relativeren onder redactie van Peter den Haring. Het wordt BCC gemaild naar 12.010 lezers, ontvangen door 1230 abonnees via de website en naar 13.500 mensen via Facebook en LinkedIN. Doorsturen en overnemen graag met bronvermelding.


Tijdgeest Magazine
1 maart 2020
over Bernie, WO-III, geldmaffia, ecoplagen, feminisme & kleptocratie.

TRUMP KAN NIET WINNEN

Het is economisch gezien middernacht in Amerika melden de gekleurde berichten die ik juist graag lees (Russia Insider bijvoorbeeld). De Amerikaanse onder- en middenklasse pechvogels zijn, zeggen niettemin objectieve cijfers, dramatisch beroofd door de olicharchen, de geldhaaien. Hun gemiddelde lonen zijn niet gestegen, hun pensioenen gedaald of weggesluisd. Blank is aanvankelijk opgeschoven naar de Republikeinen, maar arm blank is daarmee niet opgeschoten. Gekleurd volk was in meerderheid Democraat, maar toch door die club, ondanks Obama, uitgekleed en teleurgesteld.
Hoe meer mensen zich in de komende jaren ergeren aan het gedrag van hun huidige president, hoe meer nooit stemmende stemmers zullen gaan stemmen op een Democratische kandidaat, die hen ook ergert, maar minder. De Democraten moeten ver naar links opschuiven om hun vroegere ontevreden kiezers te plezieren, want die hebben uit ergernis over de dubieuze, oorlogshetzende Clinton op Trump gestemd. Traditioneel liggen de kandidaten van beide partijen dicht bij elkaar, waardoor 15% van de altijd twijfelende kiezers (the swing voters) steeds uitmaakten wie de Jackpot won. Meestal zijn dat redelijk opgeleide mensen. En die ergeren zich gauw. En aan iedereen. Dus? Dit proces kan een totale verschuiving in politieke waarden in gang zetten. De populisten worden afgeserveerd en de socialisten winnen. De beste kandidaat tegen Trump is vanuit die redenering Bernie Sanders. Tenzij Trump tijdig een oorlog laat uitbreken natuurlijk, met lekker veel vluchtelingen vanzelf. Nood breekt altijd alle wetten. Karma kent geen menu, je krijgt gewoon wat je verdient.

Trump kan het redden want hij is daarin geraffineerd patserig slim. Want? De deelstaat Florida nam een wet aan die telecom operatoren toestaat om overal 5G-antennes te installeren zonder vergunning. Uitgezonderd werd Palm Beach, de woonplaats van o.a. miljardair Bill Gates en Amerikaans president Donald Trump, omdat de bewoners bezwaar gemaakt hadden. Zij wilden eerst meer weten over de gevolgen op de menselijke gezondheid! Nee toch?
Wereldwijd is er geen verzekering die schade door straling dekt! Is Trump toch te bestralen? Het wapentuig daarvoor is wel voorhanden. Of hij krijgt griep!

OORLOG KOMT ER ZEKER

Hoe wordt zo’n grote, strategisch bedoelde oorlog nu toch steeds gefikst? Eerst ontregelen geraffineerde cyberaanvallen (Israëlisch specialisme) de hele globale logistieke infrastructuur. Als de supermarkten geen voedsel meer aanvoeren en de benzinepompen leeg blijven, raken de consumenten in paniek en gaan ze hun regeringen opporren om de vijand, ergens iemand, een zondebok of links of rechts aan te pakken. De griep kan helpen of juist erger maken. Als er lokaal opstand dreigt, worden nationale legers ingezet tegen bepaalde bevolkingsgroepen, maar evengoed zullen bepaalde bevolkingsgroepen elkaar gaan beschuldigen. Op de vuist met die andersdenkenden dus. Rationeel denken gaat overboord, religieus fanatisme krijgt alle kansen evenals populisme en zogenaamd Sterke Mannen.
Hier komt Trump om de hoek. Hij gaat zijn Superwapens inzetten om te bewijzen welke aap de grootste ballen heeft. In het boek On the Thermodynamics of War and Social Evolution schrijft Ingo Piepers dat allerlei sociale spanning zich opbouwt in een samenleving en dan een uitweg zoekt, net als bij energieontladingen in de thermodynamica. Hup: ‘Spanningen neutraliseren dus met kinetische activiteit, in ons geval oorlog.’ Zo’n systeemoorlog kan in onze tijd makkelijk zestien jaar duren, stelt Piepers. Het zou al op drassige wijze begonnen kunnen zijn met het oppimpen van lokaal nationalisme. Erdogan heeft al kaarten op de Libische olie gezet, Iran op Irak, Trump op Mexico en China op Afrika. De Zionisten azen op de bankensector. De buitenaardsen azen op de hele aarde.

GELDMAFFIA

De grote stokebrand is de internationale geldmaffia, die met algoritmes azen op snel geld. Ethiek bestaat niet in die wereld. Als er goed verdiend kan worden aan een griepvirus dan creëren we er eentje. Nog beter is te verdienen aan wapens, dan moet er gewoon ergens een conflict worden opgehitst. De gewezen Canadese politicus (was ooit minister van Defensie) Paul T. Hellyer schreef een onthullend boek ‘The Money Maffia’ en licht zijn visie knap toe in een YouTube-filmpje, Hij is een ervaren en erudiete man die veel weet van Ufo’s en van de macht van de Zionistische Khazaren en hun systeem om te verdienen aan WOI, WOII en WOIII. Doel van de macht- en geldhongerige geldnazi’s, de Cabal, is het opzetten van de Russen tegen de Amerikanen en de Europeanen en andersom. We zijn al lang gewaarschuwd. Het wordt spannend. Koop goud en onroerend goed. Dat is over zestien jaar nog steeds wat waard. Ondertussen weten wij niks van onze geschiedenis met betrekkingen tot oorlogen met buitenaardsen. Maar er valt wat te raden…

NIEUWE ECOPLAGEN

Er sterven duizenden insectensoorten uit die eigenlijk in de natuur noodzakelijk zijn voor bestuiving en bevruchting van planten. Nog meer pech, boeren! Er sterven zo ook weer allerlei insectenetende vogels uit. De insecten die wel tegen pesticiden en andere doodmakers kunnen, worden bij gebrek aan voldoende natuurlijke vijanden, uiteindelijk een plaag. Vraatzuchtige diertjes (invasieve soorten) reizen naar andere continenten waar ze nog geen verdelgers kennen en vreten daar de zaak leeg. Dag gewone, vertrouwde vlinders, kevers, bijen, wespen, krekels, libellen, mieren en vliegen. Sorry. Jullie ruimden veel afval op in de natuur en nu ruimt de mens jullie op.

De quasi-welvarende mens krijgt zelf ook te maken met invasieve bezoekers, de emigrerende gelukzoekers en de witte boorden maffia zonder natuurlijke vijanden. Zo werkt het kennelijk: het Darwinistische recht van de sterkste. America First! Saoedi-Arabia First! Iran First! Israel First! Grappig is gelukkig dat elk ecosysteem automatisch naar nieuw evenwicht zoekt. De sterkste grassoorten gaan de struiken vervangen, de ratten krijgen nieuwe functies. Als het intelligente koopvee uiteindelijk ook is uitgestorven en de robotmens is gebleven, gaan de omzetten wel omlaag en dus ook de winsten. Maar daar werd toch al geen belasting over betaald. Eh, dan moeten de miljardairs dus de scholen, de wegen en de doktoren gaan betalen? De politiek en de democratie verdwijnt en het feodale stelsel komt terug. Houd hoop, op termijn komt alles in orde!

WIJKPLAATSEN & KRUISBESTUIVING

Door volstrekt suf korte termijn denken is aan het einde van de vorige eeuw een enorm werkveld in het welzijnswerk weg bezuinigd. Buurthuizen, jongerencentra, jeugdhulpverlening: weg, uit, af! Nergens voor nodig, overbodige luxe, laat hangen, die jongeren. Tegelijk werd er meer koepelstructuur opgetuigd om zogenaamd welzijn administratief te stroomlijnen: meer management, minder werkers. Als je dan tegelijk beknibbelt op onderwijs, creëer je automatisch een jongerenprobleem. De reactie was voorspelbaar: meer depressies, burn out op jonge leeftijd, stagnerende beroepskeuze, angst voor de toekomst. Meer verdovend dopegebruik en games.
Een intelligente bestuurder creëert wijkplaatsen en creatieve broedplaatsen, waar alternatief denken en leven mogelijk is. Ja. Maar nee. Droeve voorbeelden zat. Den Haag. Daar werd bangbenauwd het roemruchte krakersbolwerk De Blauwe Aanslag afgebroken. Het even beroemde Paard van Troje (waarvandaan ooit de huishasjieshandelaar en het lokale naaktstrand geïnitieerd werden plus een van de eerste goedkope vegetarische restaurants in de stad) is dramatisch afgeslankt van ontmoetingscentrum naar plat concertentertainment. Dag, dag… Onbewust maakt onbekend en onbemind.

BROEDPLAATSEN BESTAAN TOCH NOG

Positief nieuws, ook uit Den Haag: zonder gemeentesubsidie draait al 5 jaar een inspirerende en succesvolle broedplaats voor vrijdenkers en kunstenaars aan de Haagse Noordwal, MIAW. “Wij vonden elkaar zonder dat we zochten,” dichtte zanger/muzikant Maarten Willems daar. En: “Zie hier de dichter die pas na zijn dood van zijn werk kon leven.”

EMANCIPATIE EN FEMINIS.TE. TE.

Geert Wilders heeft ooit de hardwerkende Nederlander geïntroduceerd als ons nationale voorbeeld. Het magische doorsneestel, Henk en Ingrid (Gert en Hermien voor de ouderen onder ons) houdt tegenwoordig van vuurwerk, voetballen, series kijken en bier. Ze gaan voor klussen in hun campinghuisje en het vullen van de kledingkast. EN: ze zijn productief van negen tot vijf of langer. Hij is de voornaamste kostwinner, zij werkt part time en onder haar opleidingsniveau.

Her en der is dat zogenaamd beter, De arbeidsparticipatie van vrouwen in Vietnam is bijvoorbeeld ongeveer 73%, een van de hoogste ter wereld. Hoge arbeidsparticipatie van vrouwen wordt vaak gezien als een teken van vooruitgang. Dat is bepaald niet altijd en overal waar. Lam Le onderzocht voor New Aratif (een progressief Aziatisch journalistenplatform) hoe het is voor vrouwelijke werknemers in Vietnam na de catastrofale invoering van de zogenaamd vrije markt. Er was direct zichtbaar veel bittere noodzaak en vreselijke uitbuiting. En het feit dat in de vreselijke oorlog van 1955-1975 veel mannen zijn omgekomen.

Meteen wordt duidelijk waarom er niet meer vrouwen (en helemaal niet op hoge bestuursfuncties) willen deelnemen aan de ontwikkeling van De Groei in Nederland. Het simpele antwoord: omdat je spontaan gedeprimeerd wordt, als je ziet hoe opgefokt gek je dan kunt worden. Hoe uitgewoond Ons Mannetje dan thuis rond kruipt, hoe het tot topprestaties gedwongen werkezelschap iemands libido nekt, en dus: hoe veel leuker part time werken is.

VIERDAAGSE WERKWEEK

De vierdaagse (driedaagse?) werkweek zou onze redding dus kunnen zijn. Niet werken is helemaal goed. We worden behandeld als koopvee dus laten we ons dan ook laten honoreren met een basisinkomen, zou je zeggen. Toen Iron Lady Margaret Thatcher als Engels Minister-President de onrendabele steenkoolmijnen in Cornwall sloot, liep een tijdje de werkloosheid daar krankzinnig op. Een mooi neveneffect: gesteund door een uitkering bekeerden tallozen zich tot het spirituele en artistieke leven. De lokale New Age is daardoor blijvend booming geworden. Boeiend bijeffect: dat trekt weer internationale toeristen aan, waardoor er, naast de Wellness Business veel leuke part time banen in de toeristenindustrie zijn ontstaan.

Ondertussen zijn er in de VS al meer vrouwen hoogopgeleid EN aan het werk dan mannen. Waarom? Omdat er meer banen in de zorg zijn ontstaan en minder in die van de platte productie. Die is veelal verplaatst naar Mexico en het Verre Oosten. Ook zitten er in de VS immens veel mannen in gevangenissen. Wat een bizarre oplossing! Man zijn wordt steeds minder leuk…

MINDER WERKEN! NIET STELEN!

Vrouwen geven dus in principe het goede emotionele voorbeeld. Volg je hart en je intuïtie, dames! Die route is echter bij sommige vrouwen doodvermoeiend. De film The Goddess Project steunt dat zusterschapdenken aanvankelijk enorm. Na een uur gaan de meisjes echter over tot clichés beppen en verveel je je weer stierlijk. Beperken tot de nuttige kern is misschien weer niet zo’n vrouwelijke eigenschap.
Kleptomanie (dwangmatig stelen) is bij vrouwen helaas ook superontwikkeld. Denk even aan de corrupte Isabel dos Santos, de dochter van de Angolese ex-president, die bijna een miljard wegsluisde uit haar land naar Nederland. De koopzieke vrouw van de overledene dictator van Zimbabwe, Grace Mugabe, is/was een superzelfverrijkster. Imelda Marco kocht als presidentsvrouwe op de Filippijnen duizenden paar schoenen. Ook dit soort parasitaire dames, de Golddiggers, zijn niet weg te denken uit onze consumptieve economie.

ROL WISSELEN

Het meeste valt hier en nu te leren van rolwisseling in een en hetzelfde leven. Dus je geeft als man een tijdje je rol als kostwinner op en je wordt huisman met de zorg voor kleine kinderen. Of je gaat als rijke patser een lange tijd de bajes in omdat je werknemers bestolen hebt. Of je gaat als lief maar pretentieus meisje de politiek in om later te merken dat je bij nader inzien, besmet door het morele gajes, een hondse, macho mentaliteit ontwikkeld hebt naar andersdenkenen. Naar alternatieve geneeswijzen bijvoorbeeld. Even de voormalige VVD-Minister van Gezondheid Edith Schippers tegen het licht houden, de atheïstische marionet van de tabakslobby. Hoe gezond gaat die dame zelf blijven?! Bijna Dood Ervaringen zijn wel top voor je spirituele bewustzijn!

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen regeladvertenties plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2021, per kalenderjaar dus) van € 40 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet, waarvoor je een extra donatie van € 15 moet doen. Voor langere berichten geldt een tarief van € 0,60 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 7.000 soms 10.000 views per maand. Hoofdartikelen staan voortaan ook op LinkedIn (12.000 volgers) en Facebook (1200 volgers).

* ’s Middags 8 maart Symposium “MH17- Een zoektocht naar gerechtigheid” Luthersekerk Singel Amsterdam. Met Karel van Wolferen, Kees van der Pijl, Alexander Malkevich e.a. Entree: € 5.

* Taribush Kuna TheaterFestival in Dwingeloo op 16-19 juli voor het laatst! Voor kunst, cabaret, theater, Nederpop, kindergeluk, boswandelingen en ecoplezier.

* Healing Festival 10-12 juli 2020 op Landgoed Venwoude, Lage Vuursche. Kleinschalig & Puur. Grote diversiteit aan workshops met diepgang. Een helende reis van drie dagen.

* Woonbioloog Theo Hooijer in Voorthuizen is specialist in de aanpak van aardstralen, electrosmog, telecomspanning en entiteiten. Ook voor Resonantie Techniek en een EcoIntention traject kunt u bij hem terecht.

* Gratis e-book ‘Slapend fit’ met kleuren, klanken en kruidenolie en 16 tips voor een goede nachtrust’ van Praveeta Timmerman. Lekker slapen kun je leren!

* De Idealist over spiritualiteit, astrologie, gezondheid, kruiden, esoterie en veel andere onderwerpen. Actuele ontwikkelingen vanuit een spiritueel perspectief. Vraag digitaal proefnummer op: [email protected].

* Winkeltje, webshop, workshops, massages & meditatie Namasté Café, Prins Hendrikplein 18 2518 JC Den Haag 070-3698766. Workshops Trancereizen met Peter den Haring op 5 maart en 14 april.

* www.ruimte-rust.nl: Mooi gelegen accommodatie in Drenthe voor o.a. meditatiegroepen en yoga. Fijne plekken op het eigen land voor meditatie en buitenoefeningen in de stilte.

* www.nickysplace.nl: Medium en lerares Nicole van Olderen in Haarlem, consult mediumschap, huiskameravonden bij jou thuis. Nieuw: inspiratie avonden en lezingen. Jaartraining: Ontwikkel Je Intuïtie.

* Drie maal per jaar Verdiepingsweek op Landgoed Algoed in Enschede: geestverwanten, zweethut, bonding, Familie Opstellingen, Trancereizen en vega-eten. Pasen en Zomer.

Eerst wilde hij nog een granaat voor haar opvangen, na 15 jaar samen niet meer.

 FEMINISTISCHE MOP

Na weken van testen zijn er drie kandidaten overgebleven voor de topbaan bij de CIA. De directeur zelf leidt de test in: “Wij moeten weten dat u in uitzonderlijke situaties direct bevelen kunt opvolgen. Bent u bereid?” De twee mannen en de vrouw knikken. Dan neemt de directeur de eerste kandidaat mee naar een lagere etage. Hij wijst: “Mark, in die gecapitonneerde cel zit je vrouw. Je gaat naar binnen en schiet haar dood.” Mark gaat naar binnen. Er klinkt gehuil en gejammer maar geen schot. Als Mark in tranen naar buiten komt, haalt de directeur zijn schouders op. “Je kunt het niet? Jammer. Je bent afgewezen!” Als hij Jack dezelfde opdracht geeft, blijft het lang stil binnen, maar ook Jack gaat afgewezen worden. Dan stuurt de directeur Eva naar binnen. Er klinken direct schoten, maar ook geschreeuw en gebonk. Dan verschijnt Eva, onder het bloed. “Baggerzooitje hier!” schreeuwt ze. “Er zaten drie losse flodders in. Ik moest hem doodslaan met de stoel!”

JOUW VRIEND HELPT LIEF BIJ DE PADDENOVERSTEEK? DAAROM MAAK JIJ HET NIET GAUW UIT?

Raadpleeg eens het domino orakel om de alternatieven te toetsen!

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen
Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Lisanne Hoogerwerf, Lilian Ferru & Patrick Kicken plus een lezing op Sterrenstof.

 

 

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien 1 maart 2024

Read More →