Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Megazien 1 maart 2019

By   /   maart 1, 2019  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Megazien 1 maart 2019

Tijdgeest Magazine van 1 maart 2019 gaat over kwantumfysica, nepjustitie, Indonesië, Pekingeend & goudkoorts.

Je komt moe thuis en vindt daar een eeuwig hongerig naar jou kijkende kennis. Symbool voor een eeuwige uitbreiding van Schiphol?

KWANTUMFYSICA & KABOUTERS 

Kwantumfysica zegt dat licht uit deeltjes bestaat, fotonen. Tenminste, eh, irreële deeltjes, althans elektromagnetische energie in bepaalde, tenminste eh, onzekere pakketjes, die men kwanta is gaan noemen. Menselijk, waarnemend bewustzijn blijkt zulke fotonen te kunnen beïnvloeden. Omgekeerd is dat ook zo. Tenminste, eh, waarschijnlijk. “Er is een grote kans dat…” En dat gaat dat allemaal ook nog eens in (licht)golven en in bepaalde banen. Wat de ware Werkelijkheid is, weten we (nog) niet. De natuur legt grenzen op aan onze zintuigelijke en wetenschappelijke waarneming en aan onze beperkt-intelligente wijze van waarnemen. Het erkennen van scheppend, creatief gedrag van mensen, althans van levende wezens, zou verklaren waarom de wereld is zoals hij is. En nog scherper, dat de wereld er is dankzij ons en niet andersom. In het boek Kwantumfysica, bewustzijn en informatie van Ir. Paul van Leeuwen (Technische Natuurkunde, Delft) legt hij alle complexe theorie uit. Ook over de logica achter voorspellingen en voorgevoelens, over de illusie van tijd en ruimte, over het bewustzijn van dieren en planten komt hij met baanbrekende gedachtegangen en bewijzen.

Sinds ik de befaamde astrologe, schrijfster en kruidenspecialiste Mellie Uyldert (1908-2009) interviewde voor het tijdschrift Bres in 1999, ben ik vertrouwd geraakt met het bestaan van voor ‘normale’ mensen niet direct zichtbare natuurwezens zoals kabouters, gnomen, elfen en elementalen. Mellie onderbrak ons gesprek namelijk herhaalde malen om ruziënde kabouters in haar tuin tot de orde te roepen. Ook een van mijn paranormaal begaafde vriendinnen, Paula van R., neemt her en der zulke wezens waar en weet bovendien met hen te communiceren.

GELOVEN ALS ANKER

Waar is nu het verband met de kwantumtheorie? Wat wij ‘geloven’, bepaalt we wat zien. Wat we ons kunnen voorstellen, heeft de neiging om zich te manifesteren. Onze verbeelding creëert onze omgeving. Onze omgeving past zich aan aan wat wij er van vinden. God is een benaming voor scheppend bewustzijn. Daarin kan alles waar worden en waar zijn. Wie blijft hangen in mathematische, logische, rationele verklaringen, die mist de vonk van onbestaanbaar licht. Maar het doel van die Ir. Paul van Leeuwen was in zijn eigen woorden: “Niet zozeer het bekeren van de ongelovige horden maar om die spiritueel geneigde mensen die weinig weerwoord hebben tegen materialistische (pseudo)wetenschappers een steuntje in de rug te bezorgen. De wetenschap, zodra die los is van het materialisme, heeft best wat te bieden. Het is prettig als je spirituele gevoel bevestigd wordt door serieuze wetenschap.”
Op Paul’s website staat meer informatie, ook over zijn cursussen.

“The job of remaking ourselves into really worthwhile men and women is such a big one that it will leave us little time to judge or criticize others.” – Sophia Williams – 1946

’t Is dus de Dood geworden.

OMGAAN MET TELEURSTELLINGEN

Ook teleurgesteld? De dag voor de Duurzaamheid duurde helemaal niks langer. Bovendien paste de waterdichte oprolbare tv niet. En ja, ja, die bepaalde vrouw was ideaal perfect voor mij, maar alleen zei ze vaak: “Door te winnen leer ik aan jou te verliezen.” En daarna zei ze ook weer dingen als: “Er is ook een spatie tussen de woorden jou en mij. Dat is symbolisch voor het feit dat er altijd een beetje afstand tussen ons zal zijn.”

DOODLIJN
Ik weet het: de waarheid hoor je meestal als het te laat is. Ik gun iedereen de tijd van zijn leven, ergens tussen geboorte en dood, maar ik zelf moet wel erg lang wachten op dat moment. Ik vrees dat zelfs dat moment ook weer zo voorbij zal zijn. Want het leven kent maar één deadline. Zeg maar. Weet je wel? En een grote mond helpt tegen niks meer.

DUBIEUZE DATA-OPSLAG

Is de veel voorkomende witwasfraude nu een reden om ons allemaal over te laten gaan op een cashloze economie: pinnen voor elke transactie boven de € 250 bijvoorbeeld? De nadelen lijken groter dan de voordelen. Al je economische gedrag wordt in onbeperkte dataopslag geregistreerd. Dat je in FunforTwo, de Parenclub in Moordrecht bent geweest op die dinsdag, toen daar ook net de vrienden van Willem Holleeder zaten te feesten. O, jee. Als wij een betrouwbaar, integer politie- en Justitieapparaat zouden hebben, dan was er geen vuiltje aan de lucht. Maar sinds een deel van de overheid (de Deep State) ons poogt te muilkorven, zijn we wantrouwiger geworden. Dat is gedrag dat we onder meer van de nooit gevonden massavernietigingswapens van Saddam Hoessein geleerd hebben, van de Amerikaanse goudroof in Libië, van de onbekend gebleven pedofiele handlangers van Marc Dutroux, van de geritselde vrijspraak van Joris Demmink, van het 9/11 bedrog, het MH17 gesjoemel en van de soepele witwasboete voor de ING: het Openbaar Ministerie en de pers kunnen worden gekocht, terwijl de zichtbare overheidscriminaliteit (denk maar aan het uitstel van de schadebetalingen in de Groningse aardbevingsgebieden) onder het vloerkleed wordt geschoven. En dat, terwijl de winstbelasting voor multinationals in Nederland naar slechts 10% is witgewassen door de Belastingdienst. Het MKB mag de volle mep betalen. Alles kan altijd nog erger: in Engeland zijn Justitie, politie en regering helemaal de weg kwijt.

  Verstand gejat!

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2020, per kalenderjaar dus) van € 25 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet, waarvoor je een extra donatie van € 10 moet doen. Voor langere berichten geldt een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 6.000 views per maand. Hoofdartikelen staan voortaan ook op LinkedIn (11.000 volgers) en Facebook (1200 volgers).

* Gratis e-book ‘Slapend fit’ met kleuren, klanken en kruidenolie en 16 tips voor een goede nachtrust’ van Praveeta Timmerman. Lekker slapen kun je leren!

* Healing Festival 12-14 juli landgoed Venwoude in bossen Lage Vuursche. Kleinschalig en puur festival met keuze uit ruim 50 workshops en healingveld. Max. 200 deelnemers.

* SoulSteps Festival 14-18 augustus op de Uelenspieghel in Uffelte, kleinschalig samen beleven met vrienden, co-creëren. Zweethut, ijsbad, workshops en muziek. Nu vroegboekkorting!

* Ooh La La Festival 2019: Absurdistisch bewustwordingsfestival tijdens Pinksteren: workshops, muziek, DJ’s, theater, dansen,  inclusief eten en kamperen voor een absurd lage prijs.

* De fameuze Verdiepingsweek op Landgoed Algoed in Enschede, goedkoop, warm, innige verbindingen: Zweethut, Familie Opstellingen, Bonding, meditatie. All-in deal met Pasen 18-22 april.

* RageClub voor mannen met (onderdrukte) woede. Boosheid en frustratie uitleven en gebruiken voor aantrekkingskracht, rust en ontspanning. RageClub Utrecht 23/3 en RageClub Groningen 6/4.

* Winkeltje, webshop, workshops, massages & meditatie Namasté Café, Prins Hendrikplein 18 2518 JC Den Haag 070-3698766. Workshop Auraschoonmaken met Peter den Haring 24 maart: www.namastecafe.nl.

* Geïnteresseerd in de Anunnaki en de ster Nibiru? Of in mijn oertaal Kwando en dat de Nederlanders de verdwenen Babyloniërs en Soemeriërs zijn?! Lees de EvertJanNieuwsBrief op [email protected].

* www.ruimte-rust.nl : Mooi gelegen accommodatie in Drenthe voor o.a. meditatiegroepen en yoga. Fijne plekken op het eigen land voor meditatie en buitenoefeningen in de stilte.

* De Idealist over spiritualiteit, astrologie, gezondheid, kruiden, esoterie en veel andere onderwerpen. Actuele ontwikkelingen vanuit een spiritueel perspectief. Vraag digitaal proefnummer: [email protected].

* www.nickysplace.nl Medium en lerares Nicole van Olderen in Haarlem, consult mediumschap, huiskameravonden bij jou thuis, oefen- en trainingsavonden mediumschap. Jaartraining van hoofd naar hart.

Vergeten afval, vergeten geschiedenis.

INDONESISCHE WREEDHEDEN

Ik heb het vaak over herhalingen in de geschiedenis. Over vijf tot tien jaar zou Indonesië makkelijk een van de grootste economieën ter wereld kunnen zijn. Tenminste als er niet weer een monsterlijke dictator een nieuwe holocaust ontwikkelt tegen een hem onwelgevallige bevolkingsgroep. Zoiets gebeurde namelijk in 1965 toen er een paar miljoen ‘communisten’ vermoord werd. Vakbondsleden, irritante buren, te progressieve ouders, iedereen kon zomaar verdwijnen, nadat er geruchten verspreid waren dat zes generaals een coup tegen President Soekarno hadden beraamd. In 1914 richtte een gedreven Nederlandse socialist, Henk Sneevliet de zogeheten Indische Sociaal-Democratische Vereenigingop. Zo goed als alle leden er van lieten zonder enig proces het leven. Bij de razzia’s die volgden was de kolonialistische onderdrukking door de Nederlanders in de jaren vijftig helemaal niks. De latere president Generaal Soeharto pepte de toenmalige Golkarbeweging flink op om elke sociale activist te ontmaskeren, elke atheïst en elke verdachte rebel aan te pakken met machetes en wurgkabels. Vooral studenten, spoorwegpersoneel en georganiseerde boeren werden gemarteld en dood in rivier of zee gegooid. Soms werd iemand alleen verbannen naar foute plekken. De genocide van de socialistische Cambodjaanse Pot Pot (twee miljoen dooie intellectuelen in 1975) kreeg stapels meer aandacht dan de slachtpartij op ‘commies’ tien jaar eerder in Indonesië. De sfeer van toen komt weer een beetje terug nu fanatieke moslims meer en meer macht krijgen. Maar economisch gaat het goed. Misschien is er een hemel voor communisten EN moslims?

 Topattractie in China: De Hemelse Poort
CHINA’S MACHT: PEKINGEEND

De Chinese economie groeit al decennia in een tempo dat noch Europa noch de VS kunnen bijhouden: 6,9 %. Goedkoop produceren en concurrerend exporteren, dat is de truc. Goed, ik heb geen magnetron, geen vaatwasser, geen espressomachine en geen inloopdouche. Ik doe niet aan Kerstcadeaus en koop geen Chinese kleding meer via AliBaba (te korte mouwtjes en beenlengte). Aan mij wordt weinig verdiend, behalve dan aan de Pekingeend. Maar wat weten we eigenlijk van die saloncommunisten? Wat weten we in Nederland nog van de waanzinnige Chinese burgeroorlog? Van het vergeten Kwomintang leger in Birma en Thailand? Lees hoe die manipulatieve geschiedenissen zich herhalen in Syrië en Irak. Leren we ooit ergens van?

Ondertussen breidt de Chinese macht zich gestaag uit naar het Westen. Zij leert snel en efficiënt. Oorlog is een dom middel, economie is het toverwoord. De Chinezen leggen havens aan, zetten spoorwegen op en kopen grote bedrijven op. Over hun expansie in Afrika maakten ze een wonderlijke karate-propagandafilm, Wolf Warrior, die nog succesvol werd ook (te zien op Netflix). Langzamerhand worden ze eveneens de baas in de Zuid-Chinese Zee. Wat ooit in WOII de Japanners voor ogen stond (inmiddels een uitstervend eilandvolkje), lijkt China wel te lukken door middel van hun nieuwe, superieure economische kolonialisme. China heeft trouwens enorme fabrieken die traditionele geneesmiddelen produceren, goedkopere oplossingen voor een arm achterland dan de Westerse verslaving aan achterlijk dure en maar deels werkzame patentmedicijnen. En Chinezen zetten dadelijk als eerste een kolossale satellietzender aan de achterkant van de maan. Dat is om allerlei redenen een erg boeiende plek. Werken ze net als de Amerikanen en de Russen ook samen met een bepaalde club buitenaardsen misschien? Of kijken ze kunsten af van andere bronnen?

GOUDKOORTS

China is het land met de grootste goudproductie ter wereld. Op nummer 2 en 3 staan respectievelijk Australië en Rusland. Op nummer 4 staat Amerika. Bij elkaar is er ooit 166.500 ton goud bovengronds gehaald in de wereld. Van de helft zijn sieraden vervaardigd, beleggers hebben 19% in hun kluizen liggen, wereldwijd beheren centrale banken zo’n 18%. De rest, zo’n 22.000 ton, circuleert onduidelijk (mogelijk crimineel) en houdt daarmee de goudprijs laag. Ondertussen is goud sinds 2004 met 9,6% gemiddeld per jaar gestegen!
In de top 10 van landen met de grootste goudreserves staan naast de VS, Japan, India en Rusland ook veel Europese landen. Duitsland heeft de grootste goudvoorraad gevolgd door Italië, Frankrijk en Nederland. Zwitserland heeft eveneens veel baren liggen. De goudreserves van Nederland bestaan uit 612 ton goud, goed voor een waarde van € 22,3 miljard. In de afgelopen twee jaar rapporteerden ineens een twintigtal Centrale Banken forse goudaankopen: Rusland, Hongarije, Polen, Turkije, Kazachstan, Mongolië, India, Colombia, Tadzjikistan, Kirgizië, Indonesië, Jordanië, Egypte, de Filipijnen, Thailand en Servië… Vooral China koopt steeds meer goud, waarmee het zich waarschijnlijk indekt tegen toekomstige valutaspanningen, met name die rond de duizendvoudig failliete dollar. De Amerikaanse staatsschuld is namelijk inmiddels $ 22.000.000.000.000 (22 biljoen), nooit meer af te lossen dus.

WAARDELOZE EURO’S

Ondertussen ploeteren wij met euro’s, nog steeds met het ’s avonds slecht zichtbare onderscheid tussen muntjes van 20 en 50 cent, tussen 1 eurostukken en die van 2 euro. Allemaal ontworpen door quasi-esthetische randdebielen die zelf alleen plastic geld kenden. Vloeit de toekomst automatisch voort uit het verleden? Soms twijfel ik daar aan.

Toen geld nog goed was. En je je bank nog kon vertrouwen.

VROEGER & NU
Vroeger… Dat was, toen mijn moeder me nog in de gootsteen waste. Gelukkig wil mijn nieuwe, beeldschone vriendin vaak met mij samen onder de douche. Daar zit toekomst in. Hoop ik.

  PARAMOP

Robin komt weer apelazarus thuis. De volgende ochtend deelt hij zijn vreemde ervaringen met Marion: “Ik ging naar het toilet en het licht ging aan zonder dat ik iets deed. En toe ik klaar was, ging het ook weer uit zonder dat ik het lichtknopje had aangeraakt. Denk je dat ik paranormale vermogens aan het ontwikkelen ben?” Marion geeft hem een klap: “Smerig varken! Je hebt weer in de ijskast staan plassen!”

OKAY, JIJ HEBT OOK WEL EENS HEEL STOMME DINGEN GEZEGD (EN GEDAAN) TOEN JE NUCHTER WAS.

Raadpleeg toch maar eens het domino orakel! Voor het te laat is. Bijvoorbeeld klakkeloos geloven wat commerciële wetenschappers over klimaat beweren! Of juist wat de ijsnerds zeggen!

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen
Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Lisanne Hoogerwerf Lilian Ferru & Patrick Kicken plus een lezing op Sterrenstof.

 

 

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien 15 maart 2023

Read More →