Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Megazien 1 juni 2019

By   /   mei 31, 2019  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Megazien 1 juni 2019

Alternatieve informatie over spirituele, (on)gezonde, duurzame, innovatieve en maatschappelijke fenomenen en over de kunst van het relativeren, redactie Peter den Haring. Tijdgeest Magazine is een tweewekelijkse gratis publicatie van de Stichting Open Ontmoeting Olivijn, BCC gemaild naar 13.200 lezers, ontvangen door 5.100 abonnees via de website en naar 11.200 volgers via LinkedIN en 1400 via Facebook. Doorsturen en overnemen graag met bronvermelding. 

 Tijdgeest Megazien
1 juni 2019

over neuroten, rentepunten, LEDlampen, plastic, complotgekkies & Krimstrand.

NEUROTEN

Neurotische mensen hebben een chaotische, lawaaierige geest. Er zijn de hele tijd ‘Ja Maar’ argumenten in hun geest bezig. De neuroten zijn weinig veerkrachtig, weinig flexibel en ze hebben meestal een kort emotioneel lontje. Door hun geestelijke instabiliteit hebben ze last van een onhandige impulsiviteit, die vaak gekoppeld is aan overdreven zorgelijkheid. Daardoor hebben ze een verhoogd risico op psychische problemen en relatiestoornissen. Lastig is dat ze een neiging hebben om de schuld buiten zichzelf te leggen. Psychologisch onderzoek wijst uit dat neurotici bovendien gevoeliger zijn voor dreiging en straf.

Als je zo’n luidruchtig, nogal chaotisch mentaal controlesysteem hebt, zijn taken, waarbij het gaat om intentie, aandacht en bewustzijn, flink lastig. Mindfulness is er al helemaal niet bij. De drie universele aandachtspunten voor het bereiken van enige Verlichting zijn: 1) Hier en Nu blijven, 2) Niet Meer Bang zijn en 3) Authentiek jezelf zijn. De neuroot kan zichzelf helaas zo vaak als maar mogelijk dramatisch en beangstigend afleiden door zorgen over verleden en toekomst. Dan is het haast onmogelijk om gewoon het heden te appreciëren.
Bizar is dat al hun stress geen effect hoeft te hebben op hun intellectuele vaardigheden of op hun werkprestaties. Vanwege hun faalangst doen ze namelijk meer moeite dan gemiddeld om hun baas, geliefde of familie tevreden te houden en soms werkt dat nog aardig. De neuroot heeft dus een vastomlijnd doel nodig in zijn leven met overzichtelijke, continue taken. Gezellige beloonmomenten (complimenten, schouderklop, seks en opslag) en wat oefeningen voor zelfregulering (dagboekje bijhouden, eigen resultaten meten, pietsje yoga) houden de neuroot redelijk op de weg. Troost vinden in het inzicht in de eigen karmische analyse van de geboortehoroscoop scheelt ook. Dus al deze stress lag al vast bij je geboorte en je komt hier juist om op dat terrein wat te leren? Ja. Zo simpel is het.

 

KWETSBAAR ECOSYSTEEM

Bekende Nederlandse neuroten sparen met ING-rentepunten voor korting op wijnpakketten, nagelverzorging en ingegraveerde glazen. De neurotische mens is in staat de hele koers van de planeet aarde te wijzigen vanwege zijn gedachteloze, hedonistische en egocentrische verwaarlozing van de ontwrichtende effecten van overbevissing, overeten, oorlogsmanie, plastic soep, insectensterfte, elektromagnetische straling en de War on Drugs. Om maar wat te noemen. Hij heeft geen idee van diepgaande verwevenheid van alle elementen in het ecosysteem, van de mens als vitaal deeltje in een holografisch, tijdloos universum. Voor zover hij bezig is zichzelf uit te roeien, zouden onze bejaarde psychopaten ‘Opgeruimd Staat Netjes’ kunnen denken. Voor wie kinderen heeft, ligt dat subtieler. Ook voor 40-jarige jongeren, die nog bij hun ouders wonen. Blijven wij optimistisch? O jawel! Want alles draait om bewustzijnsontwikkeling.

Tiny Tents: klein en fijn.

ELEKTRISCH MISBRUIK: LEDLAMPEN

Kritische medici (de Amerikaanse ostheopaat Dr. Mercola) doen zorgelijk over het door de politiek afgedwongen gebruik van LED-lampen. Die dingen geven niet-analoog onzichtbaar licht af dat overmatige, soms als agressief ervaren blauwe frequenties heeft. Regelmatige blootstelling, vooral na zonsondergang, zal bijdragen aan een verslechtering van de slaap (vooral trager in slaap vallen) en een toename van allerlei ziekte. LED-licht, inclusief dat van elektronische schermen, onderdrukt namelijk de melatonineproductie en verstoort daarmee de slaap. ’s Avonds tv kijken is extra belastend. Beter is dan op je pc of laptop een blauw licht filter te installeren, nog beter is om een zoutlamp aan te doen met geel, oranje of rood licht.

Het LED-spectrum mist tegenwicht biedende helende en regeneratieve nabij-infrarood frequenties. Ze hebben heel weinig rood en geen infrarood, wat de golflengte is die nodig is voor reparatie en regeneratie met name die van je ogen. Dat geldt specifiek voor LED-gebruik na zonsondergang. Je lichaam heeft blootstelling aan bepaalde golflengten van licht nodig om zijn metabolisme optimaal te laten functioneren. Zonlicht is daar overdag de ideale bron voor. Er gaat trouwens veel RIVM-gelul rond over schadelijke zonnestraling, ingegeven door de smeerselsfabrikanten en foute dermatologen. Als je geen overgevoelig huidtype hebt, is de zon goed voor je. Lichtintensiteit synchroniseert altijd jouw basale lichaamsklok, een groep hersencellen die de suprachiasmatische kernen worden genoemd. Volstrekt donker slapen is daarbij ook weer nuttig. Slechts een beetje buitenverlichting of je digitale alarm verlaagt je melatonine al flink, een slaapmasker kan dan uitkomst brengen. Droom zacht!

OVERWINNING VAN HET PLASTIC OP DE MENS

De Amerikaanse staat Californië overweegt een waterbelasting in te voeren. Een eindje verderop kan de firma Nestle toevallig wel ongeremd bronwater oppompen om dat riant in plastic flesjes te kunnen doorverkopen. Die vervuilen op hun beurt weer extreem ons milieu en de oceanen.

De Alliance to End Plastic Waste (AEPW) investeert een miljard in het aanpakken van plastic afval. Helaas vermindert de industrie de productie en het gebruik van plastic absoluut niet, integendeel. Plastic verwoest niet alleen ons buitenmilieu maar ook onze binnenwereld via microplastics. Gaan we uiteindelijk overlijden aan onze groei!?. Dat verwachtten we toch al lang? ’t Is immers vette demografische shit alom. Collectief streeft de mensheid duidelijk naar decimering. Hooguit 10% van de bevolking, de allersterksten, moeten straks over blijven. Zoiets hebben ze ook al eerder op de Bilderberg-conferenties afgesproken. Geinig!

Hoe lukt het voortplanten dat kleine selecte groepje dan? Die superoverlevers gaan lekker insecten eten. De grote dieren sterven immers uit. Met name schorpioenen zijn voedzaam want die slaan in tijden van schaarste veel voedingsstoffen op in hun lichaam. Al die superoverlevers kunnen natuurlijk ook t.z.t. genetisch hun lichaam aanpassen aan de extreme opslag van primaire microplastics. Dat spul zit vooral in tandpasta, shampoo en cleansers met scrubwerking en veel komt vrij bij de slijtage van autobanden. Evenveel plastic bagger storten we in ons riool als we onze synthetische textiel wassen. Veel plastic bevat hormoonverstorende weekmakers en giftige vlamvertragers.

De overlevers zullen het t.z.t. dan nog steeds niet eenvoudig hebben. Je hoort het nu al sterk aan hun versimpelde taalgebruik: “Hun hebbe jouw nodig om zullie iets te late vehdiene, zeg maar, vet of zo, weetjewel.”

COMPLOTGEKKIES

Prof. Dr. Pim Fortuyn is ook eens in 1997 weggezet en afgezeken als onrustzaaier door PvdA-voorman Marcel van Dam. Dat soort manipulatie gebeurt nog steeds. In een zalvend filmpje op de website van de ooit links-progressieve Vrij Nederland legt een blijmoedige psycholoog nu uit waarom het best normaal is dat er veel mensen complotten vermoeden in de wereldpolitiek. Ondertussen suggereert hij vals dat iemand die de aanslag op de New Yorkse Twin Towers (9/11) een inside job vindt, een goed voorbeeld is van een complotgekkie. Dit is nu weer het droeve aan dit soort mediacomplotten. Het ventje heeft niet zelf onderzoek gedaan maar volgt het mediadenken van de gevestigde orde. Thuis is hij weer dankbaar dat zijn vrouwtje (waarschijnlijker zijn mannetje) toch weer appeltaart gebakken heeft. Zo, dat was weer een mooi vals tikkie terug.


Appeltaart van Margit Tamas

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2020, per kalenderjaar dus) van € 25 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet, waarvoor je een extra donatie van € 10 moet doen. BELACHELIJK GOEDKOOP! Voor langere berichten geldt een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 7.000 views per maand. Hoofdartikelen staan voortaan ook op LinkedIn (11.200 volgers) en Facebook (1200 volgers).

* Ooh La La Festival 2019: Absurdistisch bewustwordingsfestival tijdens Pinksteren 7-10 juni): workshops, muziek, DJ’s, theater, dansen, inclusief eten en kamperen. EN met € 25 korting als je je via deze advertentie aanmeldt!

* Kom en wordt dorpeling (in Dalfsen) van Living Village 2019! Experimenteel festival, 19 t/m 23 juni, rondom duurzaamheid, milieueducatie, spiritualiteit, muziek, kunst, theater en gezondheid.

* Healing Festival 12-14 juli landgoed Venwoude in bossen Lage Vuursche. Kleinschalig en puur festival met keuze uit ruim 50 workshops en healingveld. Max. 200 deelnemers.

* De fameuze zomerse Verdiepingsweek op Landgoed Algoed in Enschede, goedkoop, warm, innige verbindingen: Zweethut, Familie Opstellingen, Trancereizen, Bonding, meditatie. All-in deal van 12-17 juli.

* Wereldberoemd Taribush Kuna theaterfestival in Dwingeloo 18-21 juli 2019 voor kunst, cabaret, theater, film, Nederpop, kindergeluk, boswandelingen en ecoplezier.

* SoulSteps Festival 14-18 augustus op de Uelenspieghel in Uffelte, kleinschalig samen beleven met vrienden, co-creëren. Zweethut, ijsbad, workshops en muziek. Nu vroegboekkorting!

* Winkeltje, webshop, workshops, massages & meditatie Namasté Café, Prins Hendrikplein 18 2518 JC Den Haag 070-3698766. Trancereizen met Peter den Haring op woensdagavond 5 juni.

www.ruimte-rust.nl : Mooi gelegen accommodatie in Drenthe voor o.a. meditatiegroepen en yoga. Fijne plekken op het eigen land voor meditatie en buitenoefeningen in de stilte.

* De Idealist over spiritualiteit, astrologie, gezondheid, kruiden, esoterie en veel andere onderwerpen. Actuele ontwikkelingen vanuit een spiritueel perspectief. Vraag digitaal proefnummer op: [email protected]

* Stripboeken, striptijdschriften en strips (ruim 150 stuks, inclusief veel collectors items) te koop. Vraag de gehele lijst op via [email protected] Ook een verhuisdoos met Osho Times, krantenknipsels en sappige stukjes over Bhagwan & het bonte sannyasin-leven. Gratis voor journalist of liefhebber.

* Volgens schrijfster Sonja van den Ende op haar website www.FreeSuruyah.eu komt er weer een nieuwe oorlog, ook omdat Israël doelen in Syrië blijft beschieten met raketten. Keppeltjes goed zichtbaar ophouden, vrienden.

* Gratis e-book ‘Slapend fit’ met kleuren, klanken en kruidenolie en 16 tips voor een goede nachtrust’ van Praveeta Timmerman. Lekker slapen kun je leren!

* www.nickysplace.nl Medium en lerares Nicole van Olderen in Haarlem, consult mediumschap, huiskameravonden bij jou thuis, oefen- en trainingsavonden mediumschap. Jaartraining van hoofd naar hart.

KRIM QUATSCH

Over de Krim berichten sommige media dat het schiereiland door de Russische annexatie in 2014 in deplorabele toestand is geraakt. Dat is echter overduidelijk politiek gemanipuleerd nieuws. Bijna alle inwoners (op 12% Krim-Tataren na) spreken Russisch. Of hun ministerie van Economische Zaken vertrouwd kan worden met haar cijfers, weten we niet, maar men wijst daar op de stijging in het gemiddeld inkomen (niet meer trouwens dan zo’n 300 euri per maand). We zien ook expansie als gekeken wordt naar de sterke opleving van het aantal (vooral veel Russische) toeristen (4 miljoen in 2014 en 6,8 miljoen in 2018). Bron: Golfbrekers. Ook een recente Duitse documentaire geeft daarover een interessant beeld. Inmiddels wordt veel dubieus Russisch geld zonder belemmeringen in de Krim geïnvesteerd. Duur voor Europeanen blijft de toeristische sector wel, maar de Russische rijken deert dat niet. Sinds de invoering van de roebel zijn de prijzen voor de gewone mensen flink gestegen. Altijd moet er bij worden aangetekend worden dat de Krim (lang Russisch geweest) in 1954 aan Oekraïne werd geschonken, waarbij men nooit heeft kunnen bedenken dat ooit de grote haven Sebastopol niet langer een veilige basis voor de Russische Zwarte Zee vloot zou zijn .

Gooi nooit wat weg, het kan van pas komen.  

STRESS

Perfectiedrang, bewaardrang, faalangst… Opgefokt kun je natuurlijk van allerlei soorten fout karma worden (troost). Onderzoek leert dat de interactie met je leidinggevende de voornaamste stressfactor op iemands werk is. Alleen werkende ZZP-ers hebben het daarom vaak qua stress beter, hoewel ze doorgaans inleveren op inkomen en zekerheid. Stress op school is er ook veel, zeker als de meisjes in de klas de leraar aanroepen met: “Ik wil een kind van u, meester!”
Mensen die leren om te relaxen of die zelfs maar kleine dutjes doen overdag, zelfs rookpauzes nemen, die komen vrolijker thuis.
Alle vormen van competitie, perfectionisme, ongelijkwaardigheid en onrechtvaardigheid jagen onze stresshormonen op. Slechts twintig uur per week werken is een realistisch gezonder patroon, vier dagen vijf uur per dag. Uitzicht op iets groens, mooie muziek via Spotify, veel bleekselderij in je smoothies doen ‘s morgens en dan lukt het allemaal wel.

 MUZIEKMOP

Kees wordt eindelijk weer eens in de studio gevraagd voor een trompetstuk. Hij speelt twee waanzinnige solo’s maar hoort dan dat zijn compositie gebruikt gaat worden in een pornofilm. Hij is afgezeken maar pakt wel het geld aan en ook het adres van de vieze bioscoop waar de betreffende film zal worden vertoond. Het is daar druk en Harry schuift met lange regenjas en zonnebril aan naast een ouder echtpaar. ’t Is allemaal nog erger dat hij gedacht had. Plasseks bij zijn eerste solo en bij de tweede om de lesbische Japanse meisjes hobbyend met hun grote hazewind te ondersteunen. Harry houdt het niet meer. Kreunend fluistert hij tegen de bejaarde dame naast hem: “Ach mevrouw, ik ben hier echt alleen maar voor de muziek.” De vrouw knikt geruststellend: “Geen probleem, meneer. Wij komen hier alleen voor onze hond.”


ROEPT JOUW VRIENDIN ALSMAAR PAF! PAF! TERWIJL ZE ERGENS NAAR WIJST?

Raadpleeg trouwens eerst het domino orakel voor je zulke radicale dingen doet. De Google en Chrome-waarschuwing kun je gewoon negeren! Is een platte intimidatiepoging. Andere browsers laten je wel gewoon orakelen. Hier nog een puzzel: wie is de Sprot en wie de Haring?

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen
Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Lisanne Hoogerwerf, Lilian Ferru & Patrick Kicken plus een lezing op  Sterrenstof.

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien 1 juni 2020

Read More →