Tijdgeest Magazine is al bijna 18 jaar een gratis publicatie, tweewekelijks, een boomerhobby via het ludieke kerkgenootschap De Vlamdragers. 
van 1 juli 2024 gaat over
Saturnuscycli, besnijdenis, HSP-kids, , horoscoop Rutte, Kralingen ’70 & Koot & Bie.

SATURNALE CYCLI: VOLWASSEN WORDEN

Maak jij je te vroeg druk over je groei? Laat gaan. Alles heeft zijn tijd en tempo. De planeet Saturnus troost op dat punt prettig: er functioneert een natuurlijke cyclus.
Deze cyclus van 7+ jaren hangt samen met het vierkanteneffect van Saturnus in de geboortehoroscoop. Tot 8 jaar is het kind bezig met zintuigelijk en taalkundig onderzoeken en het opslaan van projecties van de ouders. Het is dan gevoelig voor Goed & Kwaad verhalen, voor moraliteit en spelend onderzoek. Meestal integreert het kind in die jaren ook overgeheveld, niet goed uitgewerkt karma. Ze kunnen dan ineens ook heftige of wonderlijke herinneringen aan andere tijden en plaatsen ophoesten. “Toen ik jouw moeder was en jij het kind!” (mijn boze dochter van 3).

VIER SATURNALE FASEN

Tot 15, 16 jaar gaat de prepuber contact maken met geldingsdrang buiten de familie, voortplantingsenergie en leren van groepen gelijkgestemden (op school). Kalverliefdes dan zijn ook meestal karmische resten van ooit, daar en toen. Overmatig GSM-gebruik  kan nu voor immense schade zorgen. Ineens dient zich ook suïcide als alternatief aan. Boulimia en Obesitas krijgen een vette kans.
In de derde fase, 16 tot 23 jaar wordt er geëxperimenteerd met allerlei verbindingen, seks en werkidealen. Het gaat dan om leren luisteren naar praktische intuïtie. Klooien met drank, drugs en platte seks. Geldingstrips en verslavingen. Wat werkt en wat helemaal niet?

Van 23-30 jaar gaan we pas echt serieus worden. Verantwoording dragen, oefenen met ouderschap, discipline, beloften uitwerken, nakomen of juist verbreken, leren nee zeggen. Omgaan met verlies en beperkingen, enzovoorts. Nepnieuws leren onderscheiden van propaganda, eh nee, eh complotten van AI-berichten, eh… Eigen onderzoek doen naar  die zogenaamd ingebeelde aandoening die Morgellons heet. Enzovoorts. Stoppen met verslavingen. Afvallen?


Dezelfde vrouw? Ander horloge toch?

VOLWASSEN WORDEN? KAN DAT?

Dit stroeve Saturnale groeipakket behelst dus steeds een cyclus van 7 jaar en 8 maanden en dat maal 4, waarmee Saturnus, als hij tenminste niet retrograde is begonnen (teruglopend), na 29-30 jaar weer op de oorspronkelijke plaats staat. Rond je 30ste zou een mens dan eigenlijk het kindstuk geïntegreerd moeten hebben en volwassen kunnen zijn. Als… Tenminste, als je innerlijke kindje lief getroost is geraakt door jouw innerlijke moeder of vader.
Tja, en dan begint er weer een verder verdiepende route tussen 37-45. Enzovoorts. Gefeliciteerd met je besluit om op aarde te komen! En als je je heldenstatus wilt relativeren, bekijk dan alle Netflixtrailers van de Noorse Viking-parodie The Norsemen.

BESNIJDENIS

Alles kan altijd erger. Ik hoorde een Surinaams verhaal van de feestelijk gevierde besnijdenisoperatie van Abdul M. Dat ongelukkige kind bloedde in 1953 op 11-jarige leeftijd een half uur lang schreeuwend dood na een foutje van de iman, die hem in een mooi versierd kamertje verkeerd besneed en toen, in shock, stil naast hem bleef bidden om hulp van Allah. Nooit politie aan te pas gekomen. Ook geen Allah langs geweest.

Besnijdenis van de man schijnt noodzakelijk omdat een beroemde iman ooit dacht dat er dan geen onreine urine weg kon gaan lekken. De besnijdenis van de vrouw is om haar begeerte te verminderen. Even doorlezen graag hier!
Australische Aboriginals snijden de penis nog verder in zodat er een dubbel apparaat lijkt te ontstaan. Veel Amerikaanse baby’s worden automatisch besneden bij een ziekenhuisbevalling. Welkom thuis!
Nagenoeg elke besneden man ontkent een eventueel trauma hieromtrent, nagenoeg elke besneden vrouw voelt zich verminkt. Jezus was besneden, omdat hij anders zou worden uitgestoten uit de Joodse gemeenschap. De voorhuid van Christus zou als relikwie bewaard zijn gebleven; heel knap op meerdere plaatsen!

 HSP KINDERLEED

Hooggevoelige kinders zullen vaak met beschermend autistisch gedrag reageren op een overdosis prikkels. Daardoor kunnen ze sowieso al vroeg pijnlijk geïsoleerd raken. Het risico op pesten op school verdrievoudigt helaas bij kinderen met stoornissen in het autistisch spectrum. Een URV onderzoeksproject heeft ook de aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit bij schoolgaande kinderen onderzocht en hoe deze aandoeningen hun sociale relaties beïnvloeden. Lees maar hier.

Van de HSP-ertjes, die Ritalin of Adderall kregen omdat ze juist ADHD gingen hieperen, blijkt meer dan 20% kans op hart- en vaatziekten te hebben. Ook bij degenen die NIET gegevaxt waren door hun minder gezagsgetrouwe ouders.
Omgekeerd, de kinderen van Jeanine M. hadden pas na zes dagen door dat hun moeder terug van vakantie was. De oppas was leuker gebleken. Er was wel al hoop met de toen 9-jarige Australische Taj Farrant! Hij is nu 14!


JE IETS NIET ACTIEF HERINNEREN

Oudere gevaccineerden worden sneller dement. Tenminste in Korea. Toen de Regeringsafdeling Denksport werd opgeheven, zei een eveneens uitgerangeerde minister over Rutte: “Hij is toch wel lief?” Maar meteen werd er geroepen: “Ja! Aan een boom!”
De Partij voor de Dieven hield in Café Nieuwspoort naast de Tweede Kamer een oprichtingsvergadering voor nog meer opportunistische sjacheraars. R. was beoogd voorzitter maar Mr. Hitsig wilde toch liever een militaire carrière. Is Rutte (14 februari 1967 om 18.53 in Den Haag) een perverse geilneef met een griezelige controlemanie (Venus oppositie Pluto en Jupiter vierkant Mars in Schorpioen) of lijdt hij misschien onder zo’n beruchte overschaduwing door een Alien (Zon vierkant Neptunus)?

Heb jij trouwens zelf al dat lijstje gecheckt met de 16 kenmerken van een oude ziel? K.U.T. , jij blijkt een uitzondering: tgewoon een nieuwe ziel? Maar wel van de Plejaden? Toch uniek! Erg Speciaal! Mooi hoor!

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2025, per kalenderjaar dus) van € 40 op de rekening van een van onze sponsors, de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. De regeladvertenties kosten je dan maar € 20 per keer. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet. Voor langere berichten geldt daarboven een tarief van € 0,60 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 8.000 views per maand.

* Nieuwe dans- en werkplek voor echte liefhebbers: de Vereniging CoCreatie Khulana opereert sinds kort in de voormalige Haagse Poort, Paviljoensgracht 18. Open voor Ecstatic, werkplekken en evenementen.

* Leuke dingen doen op het strand! Beachline Events! Blokarten, Powerkiten, E-Choppen en meer! Van jong tot oud, met het bedrijf of met het gezin!

* Uw platencollectie verkopen? Wakkere platenwinkel Best-Kept-Records. LP’s of singles, bel 06-26591300 (Robert). Alles, pop, rock, jazz, klassiek, hardcore, als het maar in goede staat verkeert.

* Ga je mee? Goddelijke spirituele herfstvakantie in Griekenland. Warme zee, familieopstellingen en trancereizen met PdH. Mail Melina!

* Abstracte 17e-eeuwse kunst, hoe zou dat eruit kunnen zien? Dat onderzoekt kunstenaar Remon de Jong met eeuwenoude en hypermoderne technieken. De resultaten zie je op www.nomer.studio. En hier onder.

HEIMWEE NAAR KRALINGEN

De komst van de telefoon en daarna WhatsApp degradeerde de burger tot digitale analfabeet. Elkaar aankijken is er niet meer bij. Hoffelijkheid wordt niet meer onderwezen. Vragen of iets mag maakt geen deel meer uit van een goede opvoeding. Vingerwijzen, fout ‘framen’, dat is het nieuwe sociale monster, vooral sinds de oppermachtige media op afwijkende meningen controleren in opdracht van de regering en het WEF…

Was dat ooit anders? Jawel. Maar daar moet je gewoon wat ouder voor zijn. Van de romantische, ludieke generatie die wel eens gehoord heeft van Etta James en John Lee Hooker bijvoorbeeld. Baldadige jongeren die toen nog gewoon extatisch gilden en meebrulden in de kroeg en niet hoefden te wachten op een avondje keihard draaiende dj’s van Ecstatic Dance. Ga puur nostalgisch kijken naar de documentaire Holland Pop Festival, over het eerste waanzinnige festival buiten de VS, in Rotterdam, het Kralingse Bos feest, in 1970 het kantelpunt van burgerlijkheid naar vrijheid. Met The Byrds, Jefferson Airplane, Pink Floyd, Ekseption en Santana.

KOOT & BIE

Wij oudjes lachten ons ook 25 jaar lang wekelijks gek om het Simplisties Verbond  van Kees van Kooten en Wim de Bie, dat naadloos onze overheid kon bespotten. Wij waren nog niet bang voor een premier die uit het allerduisterste domein van de Binnenlandse VeiligheidsDienst afkomstig is. Daar waar ieder afwijkend persoon in de gaten moest worden gehouden. Ook de Afrikaanse vrienden van Joris Demmink. Wie?

DATINGMOP

Het speeddatingprogramma is een enorm succes. Jannie is helemaal blij met de gespierde boy aan haar tafeltje. ”Wat doe je voor werk?” vraagt ze blij. Marcello kijkt iets terughoudend: “Ik werk met dieren.” Jannie kan haar geluk niet op: “Je bent single, je hebt een vast contract en een kinderwens. En nog zo schattig, dat werken met dieren. Bedoel je in een circus of zo?” Marcello hoopt er het beste van: “Ik ben slager, Jannie!”


FANTASYLITERATUUR ENG?

De levende have in de gewone wereld is pas eng. Misschien nog even mijn domino orakel raadplegen om de consequenties te overzien van het lezen van mijn gratis SF-boeken? Ik heb nog enkele exemplaren liggen van DIKKE HANS LEERT VLIEGEN. Voor € 15 inclusief verzendkosten. Je steunt TM en dat mag ook wel weer eens!

Eng? Wat is eng?

Tijdgeest Magazine informeert over alternatieve, spirituele, (on)gezonde, duurzame, innovatieve en maatschappelijke fenomenen en over de kunst van het relativeren. Het wordt BCC gemaild naar 10.301 lezers, ontvangen door 1752 abonnees via de website en door 4.780 mensen via Facebook. Doorsturen en overnemen graag met bronvermelding.

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen
Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Patrick Kicken, een lezing op Sterrenstof en een gesprek met Peter Toonen bij Café Weltschmerz.
Den Haring is lid van de