Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Megazien 1 juli 2021

By   /   juli 1, 2021  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Megazien 1 juli 2021

Tijdgeest Magazine is al bijna 15 jaar een tweewekelijkse publicatie, gratis, van de Stichting Open Ontmoeting Olivijn met alternatieve informatie over spirituele, (on)gezonde, duurzame, innovatieve en maatschappelijke fenomenen en over de kunst van het relativeren onder de klimaatneutrale redactie van Peter den Haring. Het wordt BCC gemaild naar 11.400 lezers, ontvangen door 1552 abonnees via de website en door 15.200 mensen via Facebook en LinkedIN. Doorsturen en overnemen graag met bronvermelding. Uitschrijven bvk via de afmeldlink onderaan deze mail.

 Tijdgeest Megazien
van 1 juli 2021
over jubileren (15 jaar TM), ouder worden, reïncarnatie, nachtrust, libido & reuzen.

TE JONG VOOR FACEBOOK!?

Alles is Eén, binnen de eeuwigheid is er geen tijd. Ondertussen, als ik op 5 juli 75 jaar word, viert ook Tijdgeest Magazine een jubileum: 15 jaar gratis, nooit saai en passend kritisch. Facebook heeft echter weer een geheel ander tijdsbewustzijn. Men heeft mijn vorige account geblokkeerd zonder mogelijkheid tot bezwaar: “Je bent niet oud genoeg!” Tien keer mijn paspoort uploaden had geen effect. Hoe vrij is dat medium eigenlijk? Niet dus. Gewoon een nieuwe account aanmaken kon wel. Dag, 4500 oude vrienden… De kritische Stichting Artsen Collectief is hetzelfde overkomen. Internet wordt overal gecensureerd. Maar waarom kan men nog wel moeiteloos kinderporno downloaden?

Is er nog goed nieuws? O jawel. Luister naar Genadi Tkachenko, een waanzinnige Oekraïense sjamanistische zanger! Meer? Het meest bemoedigende gebeuren van het afgelopen jaar vond ik de verboden demonstratie op 29 augustus 2020 in Berlijn, waar 1,3 miljoen mensen uit alle landen van Europa samen protesteerden tegen de angsthetze!
Nog meer? Ja! Sinds kort heeft de wetenschap van de epigenetica ontdekt dat de menselijke genetische code (het DNA in onze celkernen) te beïnvloeden is door gedachten, gevoelens, iemands manier van leven en omgeving, het fenomeen van onze eeuwigdurende aanpassing.
Maarten Manson schreef daar een aardig boek over. De intuïtie, de bioziel noemt hij dat bij voorkeur, is leidend voor het creëren van verandering. Negatief denken, smetvrees, Covid-angst en dat soort stress pakt voor je genetische erfenis onprettig uit.

UITVERKOREN?

Dus? De bokken worden middels DNA-aanpassingen van de schapen gescheiden. Ik hoop dat mijn 11.000 lezers en mijn 13.000 volgers op LinkedIn en 200 nieuwe op Facebook II nòg optimistischer hun best doen met het doorgeven van hun positieve genen! Plant je voort!
Liever naar een goeroe luisteren?! Op zondag 11 juli 15.00 uur verzorg ik een lezing in de Sacramentskerk in Breda over De Uitverkorenen en Hun Slachtoffers. Aanmelden via https://www.skyhighcreations.nl/nl/de-uitverkorenen/.
In Iran kreeg overigens de liberale geestelijke Mohsen Kadivar 18 maanden gevangenisstraf wegens lasterlijke propaganda tegen het staatssysteem, het verspreiden van verzinsels en het veroorzaken van publieke bezorgdheid. Daar zijn wij toch nog redelijk ver van. Tenminste? Als YouTube meldt aan de BuitenParlementaire OnderzoeksCommissie dat zij van overheidswege die account blokkeren, dan gaat je haar ergens overeind staan. Of ben jij al totaal gewaxed?

VERJAARDAGSCADEAU

Waarom lichtwerkers geld vragen, vroeg een potentiële cliënt mij ooit verontwaardigd. Vreemd, dat lichtwerk gratis zou moeten zijn en alleen donker werk betaald. Alles in dit universum lijkt immers gebaseerd op rond bewegende energie, op geven en nemen, maar sommigen willen kennelijk alleen gratis ontvangen…

Ach, Tijdgeest Megazien is altijd gratis geweest. Het begon als een zakelijke nieuwsbrief voor mijn eigen cliënten, zo’n 6.000 en is sinds mijn AOW in 2011 uitgegroeid tot een hobby, die mogelijk wordt gemaakt door 2 sponsors en 5 vaste adverteerders. Tja, dan kan dat.

Omdat ik alles al heb, geef ik ter gelegenheid van mijn feestje iets weg. Ik bereid dus de productie voor mijn nieuwste boek (Bestaat reïncarnatie echt?!), gratis in PDF-formaat. Voorlopig herhaal ik in déze editie wat van mijn Tijdgeest-berichten van tien jaar geleden (in 2011!). Kijk! Toen al wist ik van de hoed en de rand. Hier dus bewezen tijdloos nieuws, gestript van overbodigheden.

DELEN OM NIET TE VERGETEN

Regelmatig delen van je motieven is essentieel omdat zonder getuigen er ook door jou zelf veel vergeten kan worden. Hoe ouder je wordt, hoe meer een mens zich realiseert dat het vooral om ruimte creëren gaat, om meer vrijheid van beleven en denken, om compassievol begrip voor de cultuur waarin je leeft. Acceptatie en (zelf)vergeving zijn essentiële sleutels bij het optimaliseren van je geestelijke groei.

Ouder worden heeft eveneens als nevenproduct dat er meer mensen uit je netwerk overlijden. Een onverwachte dood van een vriend bracht me heel dichtbij een pijnlijke plek in mezelf: Wat laat IK na bij MIJN dood? Plotseling kwamen er me enkele beschamende situaties uit mijn verleden in herinnering, dingen waarvan ik spijt heb, gekoppeld aan een verlangen om dat te delen met de betrokkenen. Hoe heb ik ooit ZO kunnen denken, kunnen doen en zulke dingen kunnen zeggen? Ik BEN niet meer die man van toen, maar toch voelde ik verantwoordelijkheid voor oude fouten om me heen hangen. Wezenlijk berouw hielp. Manipuleer en je zult gemanipuleerd worden, nietwaar? Heb lief en je zult liefgehad worden…? Ik hoop dat het laatste ook net zo waar is.

Als je kunt delen met een geliefde of vriend is dat een van de meest vitale instrumenten in het proces van verbinding maken met anderen. Delen van wat dan ook. Ook het delen van de motieven achter je keuzes verlicht op zich. Verlichting: Ontleed je ware ziel!  Gooi er wat ouderwetse magie in.


Harry Potter en vrienden, toen en daar.

SLAPENALS EEN ROOS?

Als je veel aan je hoofd hebt, valt het niet mee om in slaap te komen. Even akelig is om halverwege de nacht wakker te worden en niet meer te kunnen inslapen. Zes tot acht uur slaap is optimaal, meer of minder kan schadelijke effecten op je gezondheid hebben. Chronisch niet slapen, hoe mysterieus ook, kan vooral je immuunsysteem en je geheugenfuncties schade berokkenen. Slaap is nodig voor het reguleren van allerlei hormonale functies en voor een gezonde spijsvertering. Nuttige tips dus hier op een rij.

1.Hoe donkerder je slaapkamer hoe beter je hormonale systeem zichzelf reguleert. Een lapje over de wekkerradio dus en donkere gordijnen aanschaffen. Ideaal is een zwart slaapmasker. 2. Slaap in een koude kamer (houd wel je voeten warm met bedsokken of een kruik eventueel omdat je anders slecht in slaap komt). Omdat je minder ademhaalt, gaat je lijf ook naar zijn natuurlijke laagste temperatuur. Een heet bad, douche of sauna voor het slapen gaan helpt uitstekend. 3. Beperk de elektromagnetische velden in je slaapkamer. Overgevoelige mensen zouden eigenlijk zelfs hun hoofdmeter moeten uitschakelen. Zet je elektrische wekker minstens een meter van je bed weg en laat je wekken door een lief muziekje in plaats van vreselijk gesnerp. 4. Gebruik je bed om te slapen, niet voor werk of tv kijken. Die energie blijft hangen en verhindert vaak ontspannen inslapen. Vette tv emoties zijn fataal voor een slechte slaper. Veel mensen gaan ‘s nachts bovendien die akelige filmdingen naspelen in hun dromen. Ga dus ook geen thriller lezen. Een mooi verheffend boek lezen helpt beter of het beluistern van relaxte muziek. 5. Overweeg NIET samen met je partner te slapen als je slaapproblemen hebt. Het energieveld van een ander kan je onprettig beïnvloeden ‘s nachts. 6. Ga vroeg slapen. De maximale regeneratie van je lijf treedt op tussen 23.00 en 01.00 uur ’s nachts. Je lichaam creëert een uiterst gezonde klok als je je slaapgewoonten eenmaal hebt ingesteld. Probeer dus ook in je weekend dezelfde bedtijd aan te houden. 7. Houd je fitness op peil. Doe wat oefeningen voor het slapen gaan. Ren een blokje om. Maak jezelf even lekker moe, dan slaap je als een roos. 8. Drink niets meer vanaf twee uur voor het slapen gaan en ga naar de wc voor je in bed kruipt. Je wordt dan later niet meer gehinderd door een volle blaas. 9. Een proteïnerijke snack halverwege de avond (blikje sardines of een stuk kaas) stimuleert je melatonine en serotonine aanmaak tegen de tijd dat je gaat slapen. 10. Eet juist GEEN granen of suikerhoudende producten voor het slapen. Daar word je een tijdje later plotseling weer actief van, terwijl je juist dan wil slapen. 11. Als je last hebt van zich herhalende gedachten en rondspokende ideeën, schrijf ze dan op (en van je af) in een boekje naast je bed. Daar kun je eventueel ook stimulerende droomaantekeningen in kwijt. 12. En verder: géén alcohol, géén koffie, géén drugs, niet overeten, niet laat eten, voorzichtig met prikkelend eten (koolhydraten, zuivel, teveel bonen). Alles wat je spijsvertering hindert, houd je immers via pijnen, boeren en scheten wakker.

Vijf sterren heeft het duurste hotel voor de rijken en een gouden po.
Het hotel voor de armen heeft er een miljard of zo.

GEEN ZIN IN SEKS

Een weetje: meer dan de helft van de Amerikaanse vrouwen heeft maar minimaal zin in seks. Achtergrond 1 is hun schaamte over hun eigen lichaam, punt 2 gaat over religieus of sociaal-cultureel georiënteerde bedenkingen (de buren, de dominee, de kinderen, de schoonmoeder, het werk), argument 3 is afkeer van hun partner. Deskundigen raden dames die last hebben van libidoverlies (lustvermindering) pittige kruiden aan, gember, knoflook, uien, zwarte drop, walnoten, chocolade, de sportschool en yoga. En het eten van nachtvlinders en mieren. Dat laatste werkt in Azië probaat!

REUZEN BESTONDEN

Wat? Dat is lastig te geloven. We worden echter op dit punt sinds mensenheugenis misleid door allerlei autoriteiten. Bijbelvertalingen uit het Hebreeuws zijn gebrekkig en manipulatief geweest, maar in Genesis, Deuteronium, Numeri en de Kronieken (bijvoorbeeld 1 Kronieken, hoofdstuk 20 vers 5-8) valt prikkelend te lezen over ongewone medebewoners van deze planeet. Berichten over de Nephilim, de Reuzen, de zonen van God die zich verenigden met de dochters van de mensen, staan ook in de Koran en in andere spirituele geschriften. Denk aan Goliath, Gogmagog, Gilgamesj of aan de Canaäieten, aan Titanen en Annunaki. In talloze verhalen, folklore en mythen verschijnen deze grote wezens, die hun goddelijke krachten flink misbruikten tegen andere rassen en verbannen of uitgeroeid werden. Eén bepaalde groep zou in grotten in de Himalaya verder leven, in de Grand Canyon, anderen zouden ondergronds zijn gegaan in Latijns Amerika en onder de polen.
Drunvalo Melchizedek schreef in zijn boek “The Flower of Life” dat een reuzenlichaam te maken had met het aantal chromosomen dat de mens in de loop van de evolutie gehad heeft. Pygmeeën en Aboriginals hadden 42 + 2 chromosomen, maar mensen met 52 + 2 chromosomen konden wel 10 meter lang worden.

In Bolivia onderzochten archeologen bij Puma Punku een beschaving die meer dan 10.000 jaar geleden enorme bouwwerken kon construeren met extreem geavanceerde snij-, boor-, en stapeltechnieken. Werk van reuzen voordat een tsunami of komeet hen wegvaagden? Het lijkt er op.


Let op de dubbele rij boventanden en kiezen.

NEGEREN, NEGEREN!

Feit is dat er overal in de wereld enorme botten, schedels, hele geraamten en zeer grote fossiele ‘menselijke’ voetafdrukken zijn gevonden. Het wonderlijkste is wel een schedel met horens, wijzend op buitenaardse experimenten met het kruisen van mensachtigen en dieren. Hun genetische erfenis komt nog steeds terug bij mensen met zes vingers of tenen en extra rijen tanden. Het lijkt er helaas op dat onze wereldlijke en religieuze overheden gezamenlijk besloten hebben om er GEEN verder onderzoek naar te doen, vergelijkbaar met het negeren van de graancirkels.

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2022, per kalenderjaar dus) van € 40 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. De regeladvertenties kosten € 15 per keer. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet. Voor langere berichten geldt een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 8.000 views per maand. Hoofdartikelen staan voortaan ook op LinkedIn (13.000 volgers) en Facebook (1200 volgers).

* Waarom grijpen de White Hats niet in? Bestaan die dan werkelijk? Amerikaanse illusiepraatjes? Waarom suft het merendeels van de mensen naar gemakzuchtig vaccineren om mee te mogen doen? Lees Ella Ster maar eens.

* Wow, een vrij en alternatief sociaal netwerk bestaat dus ècht? Ja hoor. Opdoeken dat Facebook. Mèt privacy, zònder censuur. Gelijkgestemde vrienden vinden. Check Spiritoo.com.

* Woonbioloog Theo Hooijer in Voorthuizen is specialist in de aanpak van aardstralen, electrosmog, telecomspanning en entiteiten. Ook voor Resonantie Techniek en een EcoIntention- traject.

* www.nickysplace.nl: Medium en lerares Nicole van Olderen in Haarlem, consult mediumschap, huiskameravonden bij jou thuis. Nieuw: inspiratie avonden en lezingen. Jaartraining: Ontwikkel Je Intuïtie.

* Pure energie wekt een staat van sereniteit op. Resonantietherapie versterkt uw gezondheid en welbevinden. Laat je inspireren vanuit het Belgische Opgrimbie door Dirk en Betsy. 

* Centrum La Genête, midden Frankrijk, enthousiasmerende Inspiratie vanuit Geesteswetenschap. In week 39: Michaëlische  moed. Week 30: Natuurwezens . Inzicht in wereldontwikkeling, heden en toekomst. Help de wereld kantelen.

* Het allerlaatste Taribush Kuna Theaterfestival (na 20 jaar!) van 22-25 juli in de bossen van Dwingeloo. Superbands en optredens, kunst, kinderfeesten en workshops, o.m. met Peter den Haring.

* SOULSTEPS FESTIVAL  4-8 augustus. Met cacao-ceremonie, Familieopstellingen, Trancereizen, klankconcert, ijsbad, yoga, Tai Chi, meditatie, ademsessies, zweethut en Drentse Uelenspieghel-natuur. Vijf dagen all-in € 295.

* Goddank, ook Healing Garden gaat door van 13-15 augustus en is uitverkocht. Heerlijk 2020 filmpje! Ken je die sfeer al? Het mondkaploze leven!

DATING MOP

Op zijn eerste Tinderdate spreekt Harold af in een chique restaurant in Almere met een prachtig uitzicht over de haven. Zijn afspraakje zoekt met mollige vingers de menukaart af. “Als starter wil ik graag de flensjes met kaviaar, misschien ook nog wat brood met kruidenboter. En zullen we dan die gerookte mosseltjes delen?” Haar potentiële minnaar knikt: “Heerlijk. En daarna?” Het meisje twijfelt: “Ik neem de eendenborst, maar laat ik toch ook eens proeven van die kreeft. Ik zie dat ik daar frietjes bij moet nemen, wel ja. Maar die Risottorijst met spinazie zie er niet minder goed uit. Allebei dan maar. Die Griekse salade is goed, met extra fetakaas graag, want daar ben ik dol op. Zalig, hoor! En joh, ze hebben Dame Blanche met Cointreau bij de toetjes staan! Dat doe ik. Misschien wel met drie bolletjes ijs! Top. Wacht. Ik ga ook die Chocolademousse met muntblaadjes proberen. Dat zal hier toch wel uit de kunst zijn. Wat zal ik er eens bij drinken?” Haar tafelheer kijkt peinzend naar buiten en wijst dan: “Wat zou je denken van het halve IJsselmeer?”

ELKE RELATIE DRAAIT OM GELIJKWAARDIGHEID.

Ja, 50% komt en 50% gaat ook weer. Raadpleeg het domino orakel om te zien of in welke fase jij zit.

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen
Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Lisanne Hoogerwerf, Lilian Ferru, Chris den Daas & Patrick Kicken plus een lezing op Sterrenstof.

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien 15 september 2021

Read More →