Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Megazien 1 juli 2020

By   /   juli 1, 2020  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Megazien 1 juli 2020

Tijdgeest Magazine
van 1 juli 2020 gaat
over ruigpootuilen, roken,  zonden,  algenkweek, shiitake, 5G voor HSP, fitness, Ketovasten & geheugenverlies.

UITSTERVENDE RUIGPOOTUIL

’t Is erg, erg erg. Muizen- en rattenplagen! Net zo erg is wie er allemaal bedreigd worden met uitsterven: de geelbuikvuurpad, het zilverstreephooibeestje, de tonghaarmuts, de juchtleerkever en de rivierrombout. O ja, ook de glanskop en de kortsnavelboomkruiper. Plus de ruigpootuil! God nog an toe! En stapels vleermuizen! De baardvleermuis en de grote hoefijzerneus. Minder insecten en hup, minder vleermuizen.
Wat moet een mens positief blijven denken, vertrouwen op hogere machten, bidden en om raad vragen bij engelen. Anders word je gek van de uitsterfangst door het gifgas van de media. En angst vermindert je weerstand en dan hoor je bij die 3% van de grieppiepers die er aan dood gaat.

Iets angstig mag je eigenlijk best zijn, want de nieuwste nationale ziekte heet eenzaamheid en afstandelijkheid. Afgestompt en gemonitord op het Early Warming Surveillance Appje. Onderweg naar de Staatsgriep/greep…

De Tweede Kamer zit vol landverraders. Luister naar Sven-Ake Hulleman. Op 21 juni demonstreerden niettemin zo’n achtduizend mensen tijdens de verboden demonstratie tegen het achterlijke Coronabeleid. Sommige kranten spraken denigrerend over honderden betogers maar bij de provocerende Slijptol zie je zelf hoe druk het was met dappere vrijheidslievende rebellen! En met veertig voetbalhooligans die andere doelen nastreefden. Zoals het feit dat de burgemeester voortaan oproerpolitie tegen verboden demonstraties voor demonstratievrijheid in HEEL Den Haag kon gaan inzetten. En stoepkrijt verbieden zodat er geen hartjes op de openbare weg meer gekrijt konden worden. DAT is nog eens ANGST!

ROKEN & THERAPIE

Okay, in die tijd (1966) rookte de door mij heftig bewonderde Duitse filmster Romy Schneider ook en ik had toen, als 20-jarige, rustig haar asbak leeg gelikt voor een kus. Maar tegenwoordig? Vriendin L. heeft, na al het andere vergeefs te hebben geprobeerd, kunnen stoppen met roken door een kuur Champix. Red dat haar relatie? Niet als haar partner blijft roken stelt Australisch onderzoek naar de reden waarom sommige stellen bij elkaar blijven en andere gaan scheiden. Voor het slagen van een relatie blijkt rook- en drinkgedrag belangrijker dan zaken als afkomst, opleidingsniveau en religieuze achtergrond. Goede relaties roken niet!

NEGATIEVE EMOTIES

Wie van het roken af wil, moet zich realiseren dat de mate waarin je last hebt van negatieve emoties, alles bepaalt ten aanzien van je slaagkans. Efficiënter is dus een vorm van therapie. Als je je kinderpijnen, trauma’s en angsten uitspreekt en veilig herbeleeft met een goeie therapeut, kan veel van de lading er van af. Dit proces wordt uitdoving genoemd. Stoppen met roken gaat dus letterlijk beter als je ook je pijn en stress kan laten uitdoven.
Wezenlijk is ook om je trauma’s te leren zien als een leerervaring in je karmische levensloop. Je bent er doorheen gekomen, je verleden ligt achter je. Ervaringen in het verleden zijn helemaal geen garantie dat ze zich zullen blijven herhalen in het heden. Integendeel, er zit fraais, gelukkigs èn shit in je verleden maar je kan van dat alles leren. Missie volbracht. Punt! Hoe helderder je hier en nu bent, hoe minder je tabak nodig hebt om te verdoven.

Geheugenverlies is in die zin ideaal. Wil je dat soort onthutsende narigheid toch liever aanpakken? Kan. Met vette vis, blauwe bessen, noten en een eitje op z’n beurt. Plus veel kurkuma (tegelijk met peper) in je eten strooien, bakken in olijfolie, pure chocolade als toetje en later koffie drinken. Niet teveel: dat stresst! Veel wiet roken biedt trouwens verdoven en vervuilen in Eén! Flink blowen en je weet ook niet meer wie je bent! Alleen je naasten herkennen je nog onder je muilkorfje.

SPIRITUEEL ZONDIG EVENWICHT

Een wat zoekende lezer schrijft mij: “Er zijn hogere krachten en machten die ons meestal onzichtbaar helpen.” Dat zou kunnen. Fijn. Zichtbaar zijn beslist de gezondheidscriminelen onder ons. Daarom ga ik geen mondmasker dragen. Ik wil niet mee wil doen aan de schijnwetenschap rond de complottheorie van de WHO. Leve het gemaskerde bal! Wordt voor het schandelijke 1,5 meter-crashbeleid, het gevangenisprotocol, deze onmenselijke smetvreesdictatuur, ooit nog iemand gestraft? Wordt er ooit nog een politicus aan een galg gehangen omdat hij ons met de totalitaire ethiek van Absurdistan heeft opgezadeld?

Het National Microbiology Lab in het Canadese Winnipeg stuurde begin 2019 monsters van het Ebola en het Henipahvirus naar het Wuhan Institute of Virology om verder mee te experimenteren. Dat is vast gelukt. Bestaat daar straf voor? Krijgt er iemand karmisch op zijn lazer voor het genetisch gemanipuleerde vaccin dat men ons door de strot wil duwen? En voor het klakkeloos aannemen van de zogenaamde Noodwet? De hoofdredacteur van de Volkskrant censureerde alle kritiek op het RIVM-beleid en meldt ELKE opfokdag het aantal ‘Corona-doden en besmettingsgevallen. Wees bang voor de Tweede Golf! En als die nu nooit komt? Of hooguit nog een paar duizend doden treft. Zoals elk griepseizoen! Luister ook ontzet naar deze journalistieke marionet!

Overheid, wetenschap en journalistiek moeten hetzelfde praatje verkopen? Hoe kan het nog gekker worden?

HOOFDZONDEN

In de katholieke traditie van belonen en straffen bestaat er een lijst van zeven hoofdzonden en -deugden. In de laatste categorie zijn daar: 1) Voorzichtigheid, verstandigheid en wijsheid, 2) Rechtvaardigheid en rechtschapenheid, 3) Gematigdheid en zelfbeheersing, 4) Moed, vasthoudendheidkracht, standvastigheid en focus), 5) Geloof en Overgave, 6) Hoop en optimisme en dan 7) Naastenliefde en liefdadigheid. Gelukkig kan onder punt 7 ook de liefde en de zelfliefde gerekend worden. Eventueel zelfs de zelfacceptatie.

Voor het juiste begrip staan hieronder ook de zeven hoofdzonden uitgebeeld: 1) Luiheid en Gemakzucht, 2) IJdelheid en Hoogmoed, 3) Gulzigheid en Zwelgen 4) Jaloezie, S/M en Afgunst, 5) Agressie en Wraakzucht, 6) Hebzucht en Gierigheid. En 7) Onkuise Wellust natuurlijk…. Check de ellende zelf op Wikipedia.  Inslaan op pubers die te dicht bij elkaar zitten, lees ik niet. Ambtelijke egotripperige domheid staat nergens. De tv mag weer uit en het verstand aan, las ik bij een demonstratie.

NUTTIGE PADDENSTOELEN

Nu maar eens iets over nuttige wezens: de fungi. Oesterzwammen, champignons, shiitake, ze zijn niet aan te slepen. Ook de hallucinerende soorten, de paddo’s, zijn immens populair. Kaalkopjes groeien en masse in de weilanden, beroepskwekers telen specialiteiten in substraatbakken. In de natuur blijkt het grote onderaardse schimmeldradennetwerk van bepaalde zwammen, ideaal makkelijk zware metalen op te nemen zoals lood, cadmium en kwik. De wilde amateurplukkers bekopen hun eethobby daardoor soms met flinke kwalen. Slimme toepassing bij zwaar met metalen vervuilende gronden bleek een gouden greep. De Galerina vittiformis paddenstoelen absorbeerden in een maand tot 90 procent van de vervuiling. Een hoop soorten zijn ook zonder metalen al levensgevaarlijk, maar er blijven eigenwijze verzamelaars, die domme risico’s nemen met Amanieten en ander spul waarmee ook jij gehate, domme, trage en gewoon irritante personen kunt afstraffen! Geniet ondertussen van DirkJan!

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen regeladvertenties plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2021, per kalenderjaar dus) van € 40 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet, waarvoor je dus een extra donatie van € 15 moet doen. Voor langere berichten geldt een tarief van € 0,60 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 7.000 soms 10.000 views per maand. Hoofdartikelen staan voortaan ook op LinkedIn (12.000 volgers) en Facebook (1200 volgers).

* Eindelijk weer een festival: Soulsteps van 28 juli tot 2 augustus op de Uelenspieghel in Uffelte. Opstellingen, Trancereizen, meditatie, yoga, sharing, klankconcerten. Beperkt tot 100 deelnemers. Ik ben er. Jij ook?

* Woonbioloog Theo Hooijer in Voorthuizen is specialist in de aanpak van aardstralen, electrosmog, telecomspanning en entiteiten. Ook voor Resonantie Techniek en een EcoIntention traject kunt u bij hem terecht.

* Gratis e-book ‘Slapend fit’ met kleuren, klanken en kruidenolie en 16 tips voor een goede nachtrust’ van Praveeta Timmerman. Lekker slapen kun je leren!

* De Idealist over spiritualiteit, astrologie, gezondheid, kruiden, esoterie en veel andere onderwerpen. Actuele ontwikkelingen vanuit een spiritueel perspectief. Vraag digitaal proefnummer op [email protected].

* www.ruimte-rust.nl: Mooi gelegen accommodatie in Drenthe voor o.a. meditatiegroepen en yoga. Fijne plekken op het eigen land voor meditatie en buitenoefeningen in de stilte.

* www.nickysplace.nl: Medium en lerares Nicole van Olderen in Haarlem, consult mediumschap, huiskameravonden bij jou thuis. Nieuw: inspiratie avonden en lezingen. Jaartraining: Ontwikkel Je Intuïtie.

* Winkeltje, webshop, workshops, massages & meditatie Namasté Café, Prins Hendrikplein 18 2518 JC Den Haag 070-3698766. Workshops Trancereizen met Peter den Haring op 21 juli en 25 augustus. Heel diep!

* Het Break-out Team, een groep van 25 onafhankelijke denkers en doeners, heeft 11 plannen opgesteld voor een intelligente & inclusieve Corona-exit strategie. Denk ook mee.

Algenboerderij

DUURZAAM OVERLEVEN OP ALGEN?

De politieke discussie over duurzaamheid lijkt ondertussen op dansen op drijfzand en op poppetjes verhuizen. Helaas, die opgestapelde verhuisdozen gaan nergens heen. Alles moet eerst worden getoetst aan het economische korte termijn-verdienmodel. Van doorrekenen naar de lange termijn is nauwelijks sprake. Jammer want als we schonere lucht inademen, sterven er minder kinderen aan long- en vaatziekten. Groener denken over brandstof maakt dat we ons direct realiseren dat tweederde van de nu verbruikte fossiele brandstoffen verloren gaat als nutteloze restwarmte. Rijden op waterstof is veel zuiniger dan elektrisch rijden vanwege de absurd hoge accuposten. Maar nee, de overheid subsidieert achterlijke dure auto’s met zo’n accu en garandeert hen nog overal parkeerplaatsen!

Iemand ooit nog wat gehoord van de algenkweek? Die zien CO2 immers als voedsel. In 2017 ontwikkelde de Universiteit Twente een efficiënte en goedkope techniek om CO2 uit de omgevingslucht op te slaan in algen. Vergiste algen zelf zouden perfect benut kunnen worden voor de productie van methaan, maar er kan ook olie uit algen worden gewonnen, die als biobrandstof kan worden gebruikt. En op algenrijk water kun je weer ideaal schelpdieren telen. En? Hebben we dat al gesubsidieerd? Of moeten we eerst aan de belangen van de KLM denken?

5G NIET GOED VOOR HSP

Ik heb al 35 jaar een therapeutische praktijk, waar relatief veel gevoelige en overgevoelige mensen gebruik van maken. Bij wat wij HSP noemen, de hypersensitieve personen, kunnen ernstige klachten ontstaan bij langdurige blootstelling aan allerlei soorten straling. Effect van straling op de natuur is redelijk onderzocht. Het Nardi-0nderzoek van de Unesco in een Australisch natuurgebied waar zendmasten geplaatst werden, toonde een verbijsterende afname van insecten, dieren en diversificatie in plantengroei.

Er is echter verder nog nooit behoorlijk onderzoek gedaan naar schade bij mensen in de HSP categorie. Niemand wil dat ook financieren. Dus als reguliere wetenschappers, door onze regering geraadpleegd, klagen over niet bekende gegevens, dan is dat flink hypocriet. De hele bevolking onderzoeken op hoogsensitiviteit is immers nauwelijks relevant. Die heftig door straling aangeslagen HSP-groep omvat misschien 5% van het geheel. Maar liefst 20% van onze bevolking is al eigenlijk van het overgevoelige soort. Als die 5% HSP-plus al heel erge klachten heeft, zou het dan kunnen dat 20% zo nu en dan onbestemde maar toch vervelende klachten heeft, die men niet direct aan straling toeschrijft? Een feit: 18% van de volwassen vaderlanders heeft vorig jaar last gehad van een psychische stoornis, zo leest ik in Quest… Stress en straling? Honderdduizenden krijgen een burn out. Hoe zo toch? Alleen die verhoogde druk op het werk? Is het gek dat de Coronagriep ook meer slachtoffers maakt onder overgevoelige telefoonverslaafden?

Ik zelf kan niet langer dan 5-7 minuten met mijn GSM bellen voordat ik oorpijn krijg. Rechts gaat beter dan links. En? Ik pas mijn belgedrag gewoon aan op minimaal en ik betaal ook nog voor een vaste telefoonaansluiting. Maar als de ongevoelige wereld geen rekening meer houdt met types zoals ik, als de vaste telefoon verdwijnt? Ben ik dan gewoon colleteral damage? De afgeschreven minderheid? Welke levens wilde deze regering ook al weer redden?

EENZIJDIGE SPORTSCHOLING

Redelijkheid blijkt keer op keer een rekbaar proces, zo leert ons de moderne politiek. Tuurlijk, iedereen heeft wel altijd een spirituele keus tussen ongezond leven en chocola. Zelf kies ik graag chocola…
De overheid wil vooral dat iedereen blijft kopen en nog eens kopen, zodat de economie op gang blijft. En Rutte c.s. willen dat jongeren van de games af gaan en aan de sport. Anders houdt dat demonstreren en verder doelloos en werkloos rond hangen nooit op (denken die ambtelijke debielo’s).

Een heel oud Nederlands gezegde luidt: “De ziel zit in je hiel, de wil zit in je bil.” Daarbij werd subtiel bedoeld dat waar je lichaam heen beweegt, je focus, aangeeft wat je levensopdracht is. De wilskracht en de wellust wordt echter bepaald door wat je tweede chakra aan sturing krijgt. Hoe dan ook bekeken: fysieke actie is goed.
Veel sportschoolgymnastiek levert echter nog helemaal niet het gewenste resultaat op, omdat fitnessers te weinig spieren tegelijk bewegen bijvoorbeeld. Steeds hetzelfde herhalen en lang, lang doorpakken: flut, jongens! Dansen is dan veel beter, seks ook. Lees het hier nog maar eens na. De seksueel actieve bejaarde jongere sterft tegenwoordig langzamer dan gemiddeld uit! Zondig oud worden dus. En door minder te eten? O ja!

KETOVASTEN

Als je de juiste voedingsstoffen in een tijdsbestek van ongeveer 6-8 uur nuttigt en niet de hele dag door eet, word je minder gauw ziek. Zelfs gezonder. Helemaal een tijdje vasten (maar niet langer dan 40 dagen en wel drinken),  kan maken dat je van veel ziekte geneest. De kunst is om je vetverbrandingsmodus te optimaliseren. Een schitterend boek van de Amerikaans activistische dokter Joseph Mercola over dit onderwerp is een aanrader. Lees hier het eerste deel.

Wardrobe Malfunction met Sequoia van Ekeren

SELECTIEF GEHEUGEN

De mensheid lijkt qua verstand op de kop te hangen. En wat wordt er veel nuttigs uit de geschiedenis gauw vergeten! Zo jammer en noodlottig. Resveratol, een geheugenverlies en Corona bestrijdend middel, vinden we onder meer in dadels, chocolade, soja en aardbeien, in de schil van fruit maar vooral in blauwe bessen, druiven, tomaten en pinda’s. Dat is al mooi, maar ook geheugenverlies aanpakken gaat heel goed met die blauwe bessen en noten. Eh, wat? Geheugenverlies. Daartegen helpt het eten van vette vis  en een eitje op z’n beurt. Dan nog wat kurkuma (tegelijk met peper) in je eten strooien,  pure chocolade nemen als toetje en later koffie drinken. Voor je het weet, poppen de vorige levens spontaan bij je naar boven en rollen ze uit je mond!

KOMKOMMERTIJD, DUS HAIKU-TIJD!
Stuur ook jouw superkorte gedicht in!

Toiletpoëzie: vies genoeg of niet?

De warme damp van mijn gelaagde stront, opstijgend uit de pot, maakt dat ik mijn bezwete reet moeten vegen met wéér een extra laag papier. Zat mijn kont maar hier, hop, lekker makkelijk, naast mijn mond…

GAUW HARTEPIJN? DAN IS DATEN GEWOON NIET JE DING.

Ga liever eens in therapie! Raadpleeg nog wel even eerst eens het domino orakel voordat je mij belt.

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor  coaching, auralezen, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie & familie opstellingen
Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl.
Hier interviews met hem door Lisanne Hoogerwerf, Lilian Ferru & Patrick Kicken plus een lezing op Sterrenstof.

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien van 15 april 2021

Read More →