Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Megazien 1 juli 2019

By   /   juli 1, 2019  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Megazien 1 juli 2019

Alternatieve informatie over spirituele, (on)gezonde, duurzame, innovatieve en maatschappelijke fenomenen en over de kunst van het relativeren, redactie Peter den Haring. Tijdgeest Magazine is een tweewekelijkse gratis publicatie van de Stichting Open Ontmoeting Olivijn, BCC gemaild naar 13.000 lezers, ontvangen door 1.500 abonnees via de website en naar 11.200 volgers via LinkedIN en 1400 via Facebook. Doorsturen en overnemen graag met bronvermelding.

 De editie van 1 juli 2019 gaat over regressies, Christenzionisten,  depressies, baking soda & gratis e-book!

De heer R. Erdogan in zijn vorige leven als Ottomaanse softie. Let op de jurk.

REÏNCARNATIE GAAT OVER TEGENSTELLINGEN

Ik ben mezelf wel in zo’n veertig, vijftig levens op aarde tegen gekomen. Dat krijg je als je werkt met hypnotherapie maar ook als je van het overgevoelige soort bent. Dan vliegen de spontane regressies je kop in en uit. Lastig soms voor je omgeving: “Oh, schat, in 231 na Christus was ik je vader in Egypte.” Er wordt met ongeloof of berekening op gereageerd: “Erg voor je, lieveling. Mag ik nu dan meer zakgeld?”
Hoe zit het met al dat karma? Soms moet een workoholic juist de kunst van het luieren leren, soms moeten nonnen en monniken zich gaan verdiepen in Tantra…

Rudolf Steiner stelt ergens dat onze kinderzielen als vogelachtige geestelijke gedaanten vanuit de hogere werelden naar beneden zweven. Waar precies vandaan en met welk doel? Alles draait kennelijk om ultieme zelfacceptatie en zelfliefde. Om bewustzijn dus.

In een andere tijd in Rusland bracht ik als Joodse rabbijn veel tijd door met het bestuderen van de Talmoed. Net als in de Koran en in het Oude Testament trof ik daar buitengewoon intolerante en wrede gedachtegangen aan. Hier vind je een extreme opsomming over wat Joden straffeloos niet-Joden mogen aandoen. Na nog een Joods leven, vergast in 1945 in een Pools kamp, had ik het wel gehad. Bizar was dat ik vijftig jaar lang een litteken rond mijn voorhuid heb meegedragen alsof in besneden was geweest en operatief weer was gerepareerd. Later verdween het zo goed als helemaal. De Amerikaanse chassidische rabbijn Yonassan Gershom beschreef in zijn boek Onmogelijke herinneringen precies mijn vroegere ‘joodse’ gedragingen, zoals het lezen van tijdschriften van achteren naar voren, het opletten met bepaalde soorten voedsel (een afschuw van melk bijvoorbeeld) en andere rituele neigingen.

Ouder worden kent gelukkig vaak een niet speciaal religieus maar prettig neveneffect: men wordt wijzer, zachter en liefdevoller als men zich niet voor de wezenlijke (leerzame) wereld afsluit. Je eigen volk superieur noemen en jezelf verheffen boven anderen, levert waarschijnlijk t.z.t. wel akelig karma op. Arrogante Joden kunnen heel goed herboren worden als besneden meisje in Soedan. Of als jongentje van arme Christelijke ouders op Java. Of ergens in Turkije waar Erdogan het voor het zeggen heeft. Of eh, als Palestijn natuurlijk.
Leven is omgaan met leerzame tegenstellingen die wachten op begrijpen. Inzicht heelt en verenigt weer wat gescheiden was. Laat de liefde zegevieren!

HEILSLEER EN ISRAËL

Veel onheil heeft in de wereld plaats gevonden doordat bepaalde kerken, religieuze stromingen of sekten het Eeuwige Eigen Gelijk profeteerden met uitsluiting van ongelovigen en anders-gelovigen. Zogeheten Israëlisten in het algemeen en christenzionisten (in het bijzonder veel gereformeerden, evangelische christenen en pinksterchristenen) dringen helaas steeds nadrukkelijker aan op het erkennen (c.q. herstel) van een buitengewone en geprivilegieerde positie van Israël. Men verwacht in die bewegingen een wederkomst van Jezus als een koning over de wereld, die 1000 jaar lang als de Messias zijn fysieke troon in Jeruzalem zal vestigen. In die heilsleer zouden de huidige Joden plots tot het Christendom spontaan bekeerd worden vanuit tweeduizend jaar oude rechten. Wonderbaarlijk verhaal?! Veel boeiende details levert hierover de progressieve, Veenendaalse theoloog Steven Paas.
Dat er in de Bijbel sprake is van het uitvoeren van de zendingsopdracht van Christus aan alle volken, raakt zo pijnlijk in de mist. Omgekeerd zijn er radicale Christenen die stellen dat het Nieuwe Testament het Oude geheel vervangt als Gods woord, waarbij de Joden niets meer zijn dan anderen. Zo kon deze visie in platte Jodenhaat ontaarden bij mensen die de Joden als moordenaars van Hun Heilige Heer gingen gezien.

Even vermoeiend is het als aanhangers van het Christondom als het Enige Ware Geloof aan het woord komen. Zij lijken in alles op de fundamentalistische moslims, compleet met uitroeiingsmandaat voor anderen dan de volgers van hun Profeet. Of dat hun Jezus of Mohammed is. “Wie het zwaard heft, zal ook door het zwaard omkomen,” belooft Jezus gek genoeg in Mattheus op 10:34). Het inzicht daar komt langzamer dan de tweede wederkomst van Onze Lieve Heer.


RELIGIEUZE OOGKLEPPEN

Bestaat er nu enige Zaligheid buiten dit stel enge oogklepdragers? Religie kan zowel diep sociaal gedrag ondersteunen en echte medemenselijkheid opwekken als extreme intolerantie naar andersdenkenden. Pijnlijk is dat elk sterk groepsgevoel kritiek van buiten als zo bedreigend kan opvatten dat die groep met geweld gaat reageren. Geloof in het bovennatuurlijke heeft ook als neveneffect gekregen dat het individu steeds (bang voor afwijzing) de betekenis van dit geloof in zijn omgeving gaat toetsen. Denkt de groep wel hetzelfde? Aanpassing en vooral verwerken van spirituele visies en idealen tot dogma’s en leerstellingen helpen natuurlijk om de directe geestverwanten te herkennen. Het intuïtieve geloof maakt dan plaats voor de behoefte aan aardse veiligheid.

Het ligt voor de hand dat ELKE mens op aarde, die naar de wetten van zelfliefde en naastenliefde handelt, onbelemmerd toegang krijgt tot een bepaald soort Paradijs. Vanuit welke plek er waarschijnlijk weer talloze andere routes tot verdergaande spirituele ontwikkeling leiden. Ondertussen is er een nare kans op kernrampen in het Midden-Oosten. Vooral omdat Israël het kernwapenprivilege daar heeft. Lieve Heer, ontferm u toch over dit soort kleingelovigen…

Want? Egocentrisme en angst voor de eigen veiligheid, dat is de mondiale obsessie. Vroeger keken de machthebbers op de kaart om te zien waar de vijand woonde. Nu kijken we naar hoofddoekjes, burka’s en keppeltjes. Huidskleur is niet genoeg meer, geloof, geloof, daar gaat het om. Wie heeft de Enige, Ware Wijsheid in pacht?

 GELOVEN

Rob Wijnberg, hoofdredacteur van De Correspondent legde het nog even handzaam uit: “De Franse filosoof Blaise Pascal stelde in God geloven altijd de meeste voordelen biedt, of je nu gelooft dat Hij bestaat of niet. De essentie van zijn redenering: als de gelovige ongelijk heeft, gebeurt er niks; als de ongelovige ongelijk heeft, wacht de hel. Anders gezegd: geloven heeft in het slechtste geval geen consequentie, niet-geloven heeft in het beste geval geen consequentie.”

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2020, per kalenderjaar dus) van € 25 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet, waarvoor je een extra donatie van € 10 moet doen. Voor langere berichten geldt een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor ruim 7.000 views per maand. Hoofdartikelen staan voortaan ook op LinkedIn (11.000 volgers) en Facebook (1200 volgers).

* De fameuze zomerse Verdiepingsweek op Landgoed Algoed in Enschede: van 12-17 juli goedkoop, warm, innige verbindingen: Zweethut, Familie Opstellingen, Bonding, meditatie. All-in deal.

* OpenUP reist 24 t/m 28 juli naar Limburg (Kasteel De Berckt in Baarlo) voor een festival dat harten opent: www.openupfestival.nl.

* En dan! Ruigoord, de Amsterdamse vrijplaats biedt van 8 t/m 11 augustus plaats aan de 34 editie van het fantastische, eclectische Landjuweel Festival. O.a. Trancereizen met Peter den Haring.

* Bankensteun of Veilig geld? Op 5 juli (20:00 tot 22:00) praat Stichting Ons Geld u bij in het Vreedehuis in Den Haag. Opgeven kan hier.

* Gratis e-book ‘Slapend fit’ met kleuren, klanken en kruidenolie en 16 tips voor een goede nachtrust’ van Praveeta Timmerman. Lekker slapen kun je leren!

* www.nickysplace.nl Medium en lerares Nicole van Olderen in Haarlem, consult mediumschap, huiskameravonden bij jou thuis, oefen- en trainingsavonden mediumschap. Jaartraining van hoofd naar hart.

* SoulSteps Festival 14-18 augustus op de Uelenspieghel in Uffelte, kleinschalig samen beleven met vrienden, co-creëren. Zweethut, ijsbad, workshops en muziek.

* Winkeltje, webshop, workshops, massages & meditatie Namasté Café, Prins Hendrikplein 18 2518 JC Den Haag 070-3698766. Trancereizen met Peter den Haring op woensdagavond 28 augustus.

* www.ruimte-rust.nl : Mooi gelegen accommodatie in Drenthe voor o.a. meditatiegroepen en yoga. Fijne plekken op het eigen land voor meditatie en buitenoefeningen in de stilte.

* De Idealist over spiritualiteit, astrologie, gezondheid, kruiden, esoterie en veel andere onderwerpen. Actuele ontwikkelingen vanuit een spiritueel perspectief. Vraag digitaal proefnummer op: [email protected].

* Stripboeken, 40 stuks, veel collectors items, te koop. Vraag de lijst op via [email protected]

* Peter den Haring zoekt met spoed een programmeur die zijn op Flash gebaseerde Domino Orakel op www.peterdenharing.nl kan omzetten in een HTML5-app: 070-3646639.

* Holistisch arts Henk Fransen wil een medicijnvrij ziekenhuis in Nederland opzetten naar Chinees voorbeeld. Steun hem alsjeblieft.

* Facebook ‘schoont’ sinds december 2017 alle kritische, alternatieve gezondheidspagina’s ‘op’ (zeg sluit) o.a. met vaccinatiekritiek op verzoek van de WHO en de Amerikaanse en Israëlische regeringen. Helder op EarthMatters. Tijd voor een nieuw, eigen forum dus.

* Familie Opstellingen (Kijken naar je blinde vlek), vijf dinsdagavonden vanaf 11 september in Leidschendam, makkelijk bereikbaar via A4 en gratis parkeren. Met Peter den Haring. Zie dit filmpje (Telepathie of therapie).

* Geef om Suriname. Doneer, financier educatiebevordering en beter bestuur door bewustzijnsverruiming, praktisch door oprichting van een opleidingsinstituut. Lijst Shaif Basier doet mee met de presidentsverkiezingen van Suriname, mei 2020. Basier pleit voor instellen van een universitaire leerstoel alternatieve geneeswijzen, voor onderzoek naar medicinale planten en verantwoord omgaan met het Amazone-oerwoud. Doe mee, laat je ieder kwartaal informeren. Het Surinaamse Amazonebos is er ook voor jou! Doneer direct op bankrekening NL74 ABNA 0426 7313 28 ten name van Lijst Basier.

BAKING SODA: ZUIVERINGSZOUT

Natriumbicarbonaat, zuiveringszout of baking soda kan helpen de vaak verwoestende effecten van ontstekingen die gepaard gaan met auto-immuunziekten te verminderen. Het goedkope spul heeft alkaliserende, antacidum- en elektrolytenvervangende eigenschappen. Zuiveringszout verwijdert tandplak en bestrijdt nare meur uit je gebit. Je tanden worden er ook witter van. Het is in het algemeen een opfrisser, een natuurlijke deodorant, goed als voetbad, als detox in je ligbad en als exfoliator (huidscrubmiddel). Een mengsel van baking soda en water is vaak effectief voor het verlichten van brandend maagzuur, indigestie en ulcuspijn. In veel landen wordt dit middel toegepast bij kleine verwondingen, zoals insectenbeten, bijensteken of als je in aanraking bent geweest met giftige klimop (Poison ivy). Het helpt om splinters te desinfecteren en tegen zonnebrand. Gooi een beetje in je wasmachine en het spul verwijderd allerlei giftige zooi en huisstofmijt uit je was.
Van gezamenlijk een paar mooie mantra’s zingen word je trouwens ook heel gelukkig. Beetje Happy Birthday zingen voor mij is ook lollig. Want?!

Foto: Angelien Hoppen, Landgoed Algoed

LEVENSVERLENGING DOOR LEZEN

Ter viering van mijn 73ste verjaardag (5 juli) kunnen vanaf  de editie van 15 juli alle lezers van dit magazine gratis mijn roman Gerard Zoekt Het Hogerop lezen als e-book. Dat verlengt trouwens je leven met weken!  Want? Vijftigplussers die zo’n 3,5 uur per week lezen, hebben 17%  minder kans om de komende 12 jaar te overlijden dan kandidaten die  nooit een boek aanraken. Spekkopers  zijn de lui die meer dan 3,5 uur per week lezen. Die hebben 23% minder  kans om te overlijden. Dat beweren ook onderzoekers van de Yale University School of Public  Health. In totaal namen 3.635 Amerikanen deel aan hun nationaal  gezondheidsonderzoek dat maar liefst 12 jaar duurde. Alle deelnemers  waren meer dan 50 jaar oud en moesten een spervuur van vragen over hun  gezondheid en leesgewoontes beantwoorden. Ik hoef niks van jou te weten maar als je een donatie aan de Stichting Olivijn, mijn sponsor) doet, als je flink gelachen hebt om Gerard en zijn avonturen met buitenaardsen en Koning Willem Alexander, ja, dàn herken ik natuurlijk voortaan altijd je bankrekeningnummer.

 BLOEDMOP

In het duistere Slowaakse dorpscafé komt een vampier bestellen aan de bar: “Een glaasje jongemannenbloed, barman.” Hij krijgt direct het gewenste en gaat achter de jukebox staan. Dan komt er een tweede vampier binnen: “Een glas bejaarde vrouwenbloed, graag.” De barman schenkt in. Als er een derde vampier binnenkomt, sneakt de barman meteen weg in de wc-ruimte. “Wat doe je?” vraagt een klant die ook net daar moet zijn. De barman foetert: “Ach, net komt die smerige gierigaard weer binnen, de smeerlap, bestelt alleen een kopje heet water. Gatver!” De klant is verbaasd: “Wat moet hij daar dan mee?” De barman haat zulke halfmensen: “Die gast spaart de hele week tampons op om er dan hier zelf zijn thee van te trekken!”


GRATIS E-BOOK VOOR JOU: GERARD ZOEK HET HOGEROP

Ter gelegenheid van mijn verjaardag (5 juli) krijgt elke lezer van deze editie van Tijdgeest Magazine in de editie van 15 juli mijn waanzinnige roman over Nootdorp, buitenaardsen, Tantra en W.A. gratis als e-book. Geleficiteerd, Peet. Geloof je niet in buitenaardsen? Raadpleeg dan nog maar eens het domino orakel. Negeer even de waarschuwing, er wordt aan gewerkt. Althans we zoeken dringend iemand dier Flash om kan zetten naar een htlm5 app. Wie o wie?!


Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen
Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Lisanne Hoogerwerf, Lilian Ferru & Patrick Kicken plus een lezing op Sterrenstof.

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien 1 augustus 2020

Read More →