Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Megazien 1 juli 2018

By   /   juni 30, 2018  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Megazien 1 juli 2018

De editie van 1 juli 2018 gaat over prehistorische mysteries, occultisme, CGI, afdwaalshows, mazelen & kabouters.

PREHISTORISCHE MIJN-EN BOSBOUWINDUSTRIE

Reality? Hoezo reality? Wat precies is de werkelijkheid? Wij denken dat we iets snappen van de aarde maar diverse geologen hebben zo hun bedenkingen bij bestaande theorieën en wonderbaarlijke mysteries. Hier hoor je een Russische kritische wetenschapper (tenminste, de Engelse voice over) praten over bergen die geen natuurlijke oorsprong hebben maar bestaan uit opgestapeld afval van mijnindustrieën uit de prehistorie. Onnatuurlijke grotten, gigantische slijpsporen, afgevlakte wegen, ongewone tunnels. Wij noemen iets een natuurlijk wonder omdat we niet snappen hoe een rivier gladde, rechte wegen kan hebben uitgesleten. Je ziet verbaasd talloze recht gesneden wanden vergeleken worden met natuurlijk geërodeerde berghellingen. En hoe komt het dat die zogenaamde sinkholes van die opvallend ronde randen hebben? Vulkanen zijn soms geen vulkanen en het magische stadje Petra in Jordanië lijkt eerder een mijnstad van een miljoen jaar geleden voor iedereen die beelden van hedendaagse mijnbouw vergelijkt. Is de Bosnische piramide een voorbeeld van ondergrondse mijnbouw? Kan heel goed. Niks is meer gek als je eenmaal wantrouwend oplet.

Even adembenemend is de waarneming dat er miljoenen jaren geleden niet alleen enorme dieren leefden maar dat er ook enorme bomen groeiden. Hier zie je de Russische hypothese onderbouwd dat veel van die bomen van honderden meters (kilometers!) hoog ooit industrieel gekapt zijn. En dat hun gigantische stompen versteend zijn en nu op afgevlakte bergen lijken. Kennelijk is er later een waanzinnige kernoorlog of natuurramp geweest (of beiden) die het aanzien van de aarde voorgoed veranderd hebben. Je kunt het alleen zien als je anders kijkt.
Zou de film Avatar ons hebben voorbereid op een subtiele regressie naar andere tijden? Wie is er niet diep ontroerd geweest door het idealisme dat in die film getoond werd? Kortom, we weten slechts een fractie van onze geschiedenis.

OCCULTISME GEDIGITALISEERD

Gelukkig is ook voor onderzoek op spiritueel gebied internet een zegen. Bevlogen mensen hebben goddank allerlei occulte informatie gedigitaliseerd en zo beschikbaar gemaakt. Google je vraag maar. Alien industries? Klonen buitenaardsen zichzelf? Hoe zat het met de zondvloed? Wie was Lilith?
Ik lees graag de door Ridzerd van Dijk mooi geselecteerde citaten van de begaafde antroposofische ziener Rudolf Steiner. Wil je weten hoe het zat met aardse seks voordat Adam en Eva het paradijs uit werden gegooid?
Ridzerd meldt veel zinnigs van Steiner over dat M/V gedoe:

Pas in de Lemurische tijd trad de scheiding van de geslachten op. Daardoor werd ook pas de incarnatie mogelijk, het in bezit nemen van een lichaam, zoals het voordien niet was. Vroeger ontstond een wezen uit een ander. Met de scheiding van de geslachten in het midden van de Lemurische tijd trad geboorte en dood op en daarmee was ook de mogelijkheid van de werking van karma gekomen. De mens kon een schuld op zich laden. Alles, wat we als “menselijk” kennen, is toen ontstaan.
Bron: Rudolf Steiner – GA 89 – Bewußtsein/Leben/Form – Berlijn, 9 juni 1904 (bladzijde 116)

Jammer dat die man nooit iets opmerkte over buitenaardsen. Bestaan die dan wel echt? Of zijn dat projecties uit een mogelijke toekomst omdat er eigenlijk geen tijd bestaat? Stel dat alles hier op aarde een imaginair fopspeeltje is om bewustzijnsverruiming uit te lokken? Oef.


Vrouwenveiling in de goeie ouwe tijd

FAKE PLAATJES

We zijn op zoek naar de werkelijkheid dus? Ho. Niet alleen de feiten zelf maar ook de beelden erbij kunnen tegenwoordig probleemloos gefabriceerd worden. Acterende slachtoffers, nepagenten of zogenaamde interviewers spreken hun tekst in voor een groen scherm en men plakt de plaatjes in waar maar gewenst. Voor de sfeer kan met de CGI-animatietechniek her en der regen of mist worden toegevoegd. Nog erger: er bestaan in de filmindustrie op mensen gelijkende robots (synthetics genoemd) met minimaal bewegende monden, die het mogelijk maken om er later een willekeurige voice over bij in te voegen. Zoiets valt op als je nog tekst hoort terwijl het mondje al dicht staat. Brr. Voorbeeld? Er leek een vulkaan uitgebarsten op Hawaii. Maar was het dat of werd er iets anders geheim gehouden? Want de nieuwsfilmpjes waren duidelijk fake. In het woord Geloof zit het woordje OF verstopt. Is het echt dit OF toch dat? De wereld zit vol pratende apen.

MUGGENMOP

Kleine mug mag voor het eerst de wijde wereld in. ’s Avonds komt hij moe maar heel voldaan naar huis vliegen. Mamma groet hem blij: “En? Goeie dag gehad?” Kleine mug lacht zijn grote lange steekangel bloot: “O ja, mam. Heerlijk! Iedereen klapte voor me!”

AFDWAALSHOW

Ouder worden is voor sommigen vette narigheid maar ik lach de problemen ontspannen weg. Gewoon nog even Koot & Bie kijken. Mijn 72e verjaardag zit er namelijk weer bijna op. In maart 2017 interviewde Sophie Wassink mij voor het tijdschrift Paravisie. Daarin zeg ik:Mijn kernpunt is dat alle menselijk bewustzijn draait om verbinding, om de liefde. Ik heb zeker een formidabele Afdwaalshow gepresenteerd met waanzinnige dieptepunten. Maar achteraf gezien ben ik zielsblij met deze weg, met deze zoektocht. Ik heb altijd, hoe moeizaam ook, mijn eigen integriteit bewaakt. Al heel vroeg was mijn motto Als Het Maar Niet Saai Is. Dat is een permanente uitdaging maar natuurlijk ook een valkuil: die van de workaholic en de eeuwig onaangepaste Tijl Uilenspiegel, altijd maar de joker uithangen. Het wordt wat stiller als je de zelfliefde ontdekt, maar dan nog: het leven is niet saai. Als je het maar ziet. ”

Er zijn niet veel kritische journalisten meer in Nederland. Wegbezuinigd vooral, zo doe je dat in een rechts-kapitalistisch land, dat Trump-taal spreekt. Ik feliciteer mijzelf nog maar een keertje. Wat ben ik toch een dappere volhouder tussen de reptielgeesten!

VACCINVERRAAD & MAZELEN

Allerlei integere medici schamen zich voor de platte ontkenning door het slangenrijk van de Big Pharma over de risico’s van oude en nieuwe vaccins. De Amerikaanse specialist Dr. Daniel Neides uit Ohio leverde een uiterst scherpe inleiding af nadat hij werd ontslagen omdat hij twijfelde aan vaccinveiligheid. Hij werd een bekende anti-vaxer en als zodanig nergens meer zeker van zijn veiligheid.

De Wereld Gezondheid Organisatie, de WHO, manipuleert zich gek met de cijfers over vaccinatienut. Op de site van de Stichting Vaccinvrij lees ik over Oekraïne dat daar tussen 2013 en 2016 een zeer lage vaccinatiegraad was: zo’n 30-31% van de kinderen. In 2016 waren er slechts 90 door een laboratorium bevestigde gevallen van mazelen. In eerdere jaren zelfs niet meer dan 50 ziektegevallen per jaar. Sinds juli 2017 ging plotseling een de ‘taskforce’ (WHO, UNICEF en ministerie van Volksgezondheid) van start met het verhogen van de vaccinatiegraad. En direct daarna neemt het aantal mazelengevallen dramatisch toe tot een epidemische graad van 12.000 in dit jaar!

OPHOUDEN MET DRAMATISCHE PATRONEN

Wat wordt er toch overal gezeurd in de m/v discussie! Vrouwen en mannen moeten echt eens afscheid nemen van veel van hun oeroude culturele en dramatische patronen. Een beroemde quote uit de feministische beweging: “Een vrouw zonder man is als een vis zonder fiets.” Ter nuancering hier ook een citaat van Herman Finkers: “Vrouwen zijn sterker dan mannen. Een vrouw kan bijvoorbeeld volkomen zelfstandig totaal ongelukkig zijn, terwijl een man daar altijd een vrouw voor nodig heeft.”

Meer van een anonieme cabaretier: “Vrouwen gaan nooit serieus afvallen zolang ze vrezen dat hun calorieën zullen gillen bij het verbranden.”

Mannen moeten inderdaad ophouden met overal maar onfris tegenaan te zeiken. Vrouwen zouden wel overal màkkelijker moeten kunnen plassen. In een fles, in een plastic zak, in iemands mond, hoe ingewikkeld moet het altijd zijn?

VERNIEUWDE FESTIVALS

Op het Eigentijds Festival, vroeger, eeuwen geleden op de Paasheuvel in Vierhouten (dictator Henk Jan de B. dreigt er terug te komen!), was de gemiddelde leeftijd 50-55 jaar en waren er 1500-2000 bezoekers. Inmiddels zijn er talloze zomerfestivals bij gekomen. Op het Living Village Festival in Dalfsen dit jaar waren er zo’n 4.000 bezoekers plus 400 vrijwilligers (!) en de gemiddelde leeftijd leek er mij 30-35. We kunnen concluderen dat het New Age netwerk minstens vertiendubbeld is in de afgelopen tien jaar. Mooie muziek (TrioBier) met veel Nederlandse tekstschrijvers, prachtige poëten, volop massages en Mongools strotzingen. Ook goeie ecotips: goedkope, rookvergassende houtkachels, tot woning omgebouwde stadsbussen, Tiny Houses en idealistische Crowdfunding.


Living Village kunst

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2018, per kalenderjaar dus) van € 25 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet, waarvoor je een extra donatie van € 10 moet doen. Voor langere berichten geldt een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 6.000 views per maand. Hoofdartikelen staan voortaan ook op LinkedIn en Facebook.

* Verdiepingsweek, 20-25 juli. Landgoed Algoed, Enschede, Bonding, meditaties, zweethut, Familie Opstellingen & Trancereizen. Supergoedkoop € 245 all in. Aanmelden via Facebook.

* Gratis ebook: ‘Slapend fit’ met kleuren, klanken en kruidenolie en 16 tips voor een goede nachtrust’ van Praveeta Timmerman. Lekker slapen kun je leren!

* www.ruimte-rust.nl : Mooi gelegen accommodatie in Drenthe voor o.a. meditatiegroepen en yoga. Fijne plekken op het eigen land voor meditatie en buitenoefeningen in de stilte.

* Healing Festival 13-15 juli landgoed Venwoude in bossen Lage Vuursche. Kleinschalig en puur festival met keuze uit 50 spirituele workshops en healingveld.

* Taribush Kuna Festival 26 t/m 29 juli 2018 Genieten van muziek, theater en kunst in de Drentse natuur. En van mij. Meld je aan voor de nieuwsbrief.

* Oak & Owl: www.greenspiritsfestival.nl 9 t/m 12 augustus 2018 te Zeewolde, Sfeervol Groen Spiritueel Familie Workshop Festival, met o.a. vuurloop, muziek, dans & fijne mensen.

* SoulSteps Festival 10-14 augustus in Uffelte: Workshops, meditaties, boerderij, natuur, veel muziek, zweethut, creatief samenzijn. Ontspannen en gaan voor bijzondere vriendschappen. Wel tijdig opgeven.

* Healing Garden 31 augustus -2 september Zeewolde, spirituele mini-vakantie, prachtig natuurgebied. Muziek, inspirerende workshops en lezingen, yoga, bewuste foodtrucks, kampvuur, sauna, nachtelijke zwempartijen en kinderprogramma.

* De Kaarsvlam, sinds 1947 over spiritualiteit, astrologie, gezondheid, kruiden, esoterie en veel andere onderwerpen. Actuele ontwikkelingen vanuit een spiritueel perspectief. Vraag digitaal proefnummer: [email protected].

* www.nickysplace.nl Medium en lerares Nicole van Olderen in Haarlem, consult mediumschap, huiskameravonden bij jou thuis, oefen- en trainingsavonden mediumschap. Jaartraining van hoofd naar hart.

* Voor 10 cent/jaar help je een kind tegen malaria!  Met homeopathie 2.0 – Wie ons helpt, krijgt een cadeau. Bekijk de video hoe dat kan: http://arhf.kentaa.com.

GRATIS E-BOOK

Nu weer wat moois. Lezen is mooier dan appen. De BTW op e-books gaat eindelijk omlaag, geen 21% maar 6% net als gewone, papieren boeken. Daarom geef ik mijn boek EED OP EEN DODE MOEDER vanaf 5 juli 2018 (mijn verjaardag) juist gratis als e-book weg. Ik heb tòch al weer een heel nieuw boek geschreven (BESTAAT REINCARNATIE ECHT?!). Mail me voor de juiste link. Heerlijk, zo’n boek waarin de dingen akelig beginnen en toch goed aflopen. Voor zoekers en romantici dus.

En ook voor mensen die qua sociale interactie het liever maximaal beperken tot het lezen van de tekst op iemands deurmat: WELKOM. Mooi. Gaat u dan maar weer. Genoeg voor vandaag. Lekker thuis een lekker bandje beluisteren (Tedeschi Trucks Band bijvoorbeeld).

Mocht u toch een bewustzijnsverruimer zijn dan beveel ik en passant het briljante boek Wie Is Van Hout? aan van de overleden markante psychiater Jan Foudraine. Ik kwam in 1975 in contact met hem. We zagen elkaar soms in het Indiase Poona, waar hij onder de naam Deva Amrito (en ik als Deva Sagaro) leerden luisteren naar onze tijdelijke leermeester Bhagwan ‘Osho’ Rajneesh. Op http://janfoudraine.nl vind je o.m. zijn mooie gesprekken met Willem Oltmans (ook al zo’n absolute freak!). Nooit saai!

  KAMELENMOP

Achmed komt veel te laat en totaal afgepeigerd op de markt aan. Zijn kameelmerrie trekt hij aan een touw mee. “Waarom rijd je niet op je kameel, Achmed?” vraagt een andere marktverkoper. “En waarom loopt dat dier zo raar te kwijlen?” Achmed is chagrijnig: “De sloerie is alleen bereid om 10 kilometer hard te lopen als ik seks met haar heb gehad.” Yoessoef is verbaasd: “Wat werkt, dat werkt. Maar wat is het probleem?” Achmed telt het uit op zijn vingers: “Ik woon 50 kilometer van de markt en nu kan ik niet meer.” Yoessoef wijst: “Waarom maakt haar bek zulke rare zuigbewegingen?” Achmed wrijft het zweet van zijn voorhoofd: “Zo probeert ze me al 20 kilometer lang te verleiden.”

DE BUURVROUW HEEFT GEEN TUIN. JIJ WEL.

Jij wil samenwerken, samenleven, samen bewegen? ‘t Is misschien beter om vooraf even het domino orakel te raadplegen. En word alsjeblieft donateur! Claim je bonuscadeau, mijn nieuwste boek: De Zeven Kwaliteiten van Een Echte Heks. Leer je buurman betoveren.

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien van 15 maart 2019

Read More →