Tijdgeest Magazine is al 17 jaar een gratis publicatie, tweewekelijks, van het ludieke kerkgenootschap De Vlamdragers. 


van 1 januari 2024
over xenofobie, zielen, psylocibine, voorspellen, seniorsickies & Pentagonplof.


“We’re on a road to nowhere.”

XENOFOBIE

De Chinezen gokken, de Polen zuipen, de Joden koketteren paranoia met hùn holocaust, Belgen zijn suf, Nederlanders zuinig. Etiketten zijn al zo oud als de wereld. Xenos is een oud-Grieks woord voor vreemdeling. Xenofobie betekent vreemdelingenhaat. Een derde van de Nederlanders houdt niet van buitenlanders. Die zouden ons arm maken, potverteren en profiteren. En de instroom van zwarte ‘gelukzoekers’ zou ons tot een ‘mokkakleurig slavenras’ kunnen gaan omvormen in dienst van de witte elite. Poeh, poeh.

VERMENGEN EN VERDRIJVEN

Even ho. Wat etnische geschiedenis. 1) Een kleine maar krachtige groep blanke Ariërs trok ooit over het Himalaya gebergte India binnen en joeg, duurzaam verkrachtend, de inheemse zwarte Dravida’s naar Tamil Nadu en Sri Lanka. 2) Een minderheid van genadeloze Europese emigranten overspoelden ooit het Noord-Amerika van de lokale Indianen. Het recht van de sterkste trad in werking: veel halfbloeden en veel dooie Indianen. 3) Turken verdreven of vermoorden zo’n beetje driekwart van de Armeniërs. 4) Een minderheid van Zionisten infiltreerde ooit in Palestina: het recht van de gewapende wetteloosheid werkte omgekeerd: veel dooie en gedwongen gedeporteerde Palestijnen. 5) Machtsbeluste Europeanen probeerden in Oekraïne voet aan de grond te krijgen om de Russen te treiteren: de verliezen aan beide kanten zijn absurd. 6) Pakistan zuiverde het land onlangs nog van Afghanen en 7) Veel fanatieke moslims immigreerden in ons land, maar daardoor kan Geert Wilders premier worden.
Wij zijn net op tijd GERED! Hoera!

STIGMATISERING

De dubieuze film Leave the World behind (een Vrijmetselaarsproductie van de familie Obama) dreigt met een cyberaanval tegen de USA. Iedereen moet nu al in paniek! In ieder geval heel vreemdelingen hatend (and fucking preuts) Amerika. Bovendien moeten de zwarten de witten nog meer gaan wantrouwen! Etiketjes, labels, valt daar nog bovenuit te stijgen?

Slim: mensen die de letter X op hun jas naaien, kunnen elkaar straks ontspannen herkennen als het zover is. Het etiket van het zwarte schaap of buitenbeentje (zondebok of juist onorthodoxe denker) kan zo een eer zijn of juist burgerlijker types achterdochtig maken. Vroeger, in goede tijden, droegen wij, discipelen van Osho Bhagwan Shree Rajneesh, allemaal oranje kleren. ZO HANDIG!

Uranus in iemands horoscoop geeft interessante rebelse aanwijzingen. Laat maar eens een karmische analyse van je geboortehoroscoop maken. Stigmatisering als X of Y?


Op de verjaardag van Rob J. kwamen ineens al zijn exen langs.

VOERTUIGEN GESCHAPEN VOOR EEN ZIEL?

Ik houd zielsveel van jou. Ziel? Ziel? Ja, dat is voelen. Help, o God! De Bijbel meldt in het scheppingsverhaal dat er meerdere Hemelen en meerdere Aardes bestaan. Mogelijk gaat dat om subtiele dimensies of gewoon Bewustzijnstoestanden. Geschreven staat dat onze Schepper zich bestaanbaar, immanent (ervaarbaar) en mogelijk zelfs zichtbaar wilde maken. Daartoe schiep Hij (Zij?) de mens waarmee Hij een kopie van zichzelf maakte. Eerst noemde Hij hem Adam Kadmon (een vorm van menselijk/goddelijk licht), daarna de Zoon, iets meer tastbaar. Later (!) maakte Hij de ‘mens’ (man en vrouw uit aarde, Adam en Lilith) en tenslotte Adam en Eva.

Onze dualistische bestemming op aarde lijkt in dit scheppingsverhaal oppervlakkig op ‘voortplanten’ gericht en op een onderhoudstaak ten aanzien van de aarde.
Eh? Vast niet. Ook al vinden de multinationals dat de mens gereduceerd kan worden tot een consumerende productiefactor, die steeds kan worden ingewisseld voor goedkopere arbeid als het zo uit komt. Ook al lijkt het dat de woke ideologie zich boven elk idee van praktisch, efficiënt bestuur heeft uitgewurmd. Maar bezieling en bewustzijnsverruiming blijft ons (jouw/mijn) thema. Eh. Toch?

Lekker ook een beetje geesten oproepen?

VOORTSCHRIJDEND INZICHT

Ondertussen snappen de snappies dat zich in ons voertuig (het lichaam) een biocomputer bevindt, de geest, die alle mogelijke overlevingssystematiek bijhoudt. In het embryo, het ongeborene, incarneert, zeg manifesteert, zich ons bewustzijn, een ziel. Die heeft doorgaans een opdracht om door leren en ervaren het bewustzijn van het geheel te vergroten. Die ziel kan soms tijdelijk, of permanent in het geval van dementie of hypnose, uit het voertuig dissociëren. Maar dat voertuig is met een hogere bedoeling (niet voor stress en pijn) geschapen. Namelijk zodat de reizende ziel er in kon gaan experimenteren, niet als digitaal industrieel instrument dat juist de ontmenselijking in de hand werkt. Dus? Leve de dope! En gun iedereen zijn/haar eigen hartspierontsteking!

 

PSYLOCIBINE & MICRODOSING

Moeten we minder gaan vliegen? Thuis blijven en cocooning kan toch ook altijd? En dan weer eens lekker aan de drugs! Psylocibine (PY) heeft een boeiende geschiedenis. Deze stof uit paddenstoelen staat op de hard drugs lijst van de Verenigde Naties, een maatregel die ooit bedoeld was om anti-oorlog demonstranten (tijdens de Vietnam-ellende) te kunnen criminaliseren.

Het mycelium in bepaalde paddenstoelen produceert ook truffels (Sclerotia) die je, mits vers, gelukkig wel weer mag consumeren. Deze stof opent de deur naar psychische veranderingen die diepgaande genezing kunnen brengen. Vroeger leidde overdosering tot problemen, maar de tijd heeft geleid tot nieuwe benaderingen, waaronder microdosering en begeleide ceremonies. In Amerika hebben duizenden experimentele gebruikers deze paden verkend. De populariteit van plantmedicijnen voor spirituele en therapeutische doeleinden is sterk gegroeid, aangezien meer en meer mensen zoeken naar zelfgenezing en ontwikkeling op emotioneel, mentaal en spiritueel vlak. In Nederland biedt Helen Adriana ook een ander product aan, Sacred Cacao Bliss, een chocoladebasis voor thuisceremonies.

BEWUSTZIJNSVERRUIMING

Boven jezelf uit stijgen? Dat wordt nog veel mediteren! Microdosering truffels worden direct na de oogst vacuüm verpakt en gekoeld bewaard. Sommige Smartshops of Healing Plantshops verzenden ze in gesealde sets van 6, die je binnen 6-12 dagen moet opeten (1 per dag), met een specifieke gebruiksaanwijzing om je systeem rustig te laten wennen. Langdurig gebruik wordt niet aangeraden. Er bestaan verschillende meningen over microdosering. Lees hier een kritische Emma Young.

WOEIWOEI

Ik werd ondertussen heerlijk gelukkig van die grote truffels van Helen Adriana. Na twee stuks (goed voor een trip van 5 uur) wilde ik ineens weer lang haar hebben. Soms werkt er ook plots politiek benul. Ja.
Je kunt als goedkoop alternatief eens de Wim Hof ademhaling proberen, beetje extra zuurstof doet veel goed. Mondiaal meer inzicht verwachten is ietsje uitzichtloos.
Het echte nieuws, dat je NIET hoort of ziet, fietst ACHTER het nieuws.

ZORGEN ZAT

Een nieuw jaar? Wat gaat er precies goed en wat niet? In de Westerse, zogenaamd beschaafde wereld krijgt 1 op de 5 mensen een psychische of fysieke handicap. Aan het eind van ons leven heeft bijna iedereen zoiets. Vermoorde of verongelukte lieden boffen wat dat betreft. Voor het doodmaken van mensen in Oekraïne gaven we al 10,6 miljard euri uit, de zorg kost niks, daarmee vergeleken. Oorlog, dat kost pas veel! Astrologisch gezien wint Poetin vast (mooie horoscoop) en bepaalt straks de nieuwe grens met Europa. De industrie wil ons graag permanent nog meer wapens leveren natuurlijk!
Israël probeerde het intrinsiek failliete, kapitalistische politiebolwerk Amerika in een oorlog met Iran te lokken door quasi naïef een wanhoopsaanslag van hun verdreven inheemse bevolking toe te laten: “Zodat ook in Gaza nieuwe kolonisten kunnen gaan wonen!”


Er blijft hoop, maar wel elders.

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2025, per kalenderjaar dus) van € 40 op de rekening van onze hoofdsponsor, de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. De regeladvertenties kosten je dan maar € 20 per keer. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet. Voor langere berichten geldt daarboven een tarief van € 0,60 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 9.200 views per maand.

* Leuke dingen doen op het strand! Beachline Events! Blokarten, Powerkiten, E-Choppen en meer! Van jong tot oud, met het bedrijf of met het gezin!

* Bosnian Pyramid Retreats biedt diepgaande en unieke retraites bij de Bosnische Piramides en andere interessante plekken in het land: www.bosnianpyramidretreats.com

* Healing Garden Winterdream, 26-28 januari, Park Eigen Wijze, Schoterpad 1, Bant: workshops, meditatie en muziek. Ook Familie Opstellingen en Auraschoonmaken met PdH.

* Mankind is een nieuw platform voor coaches, healers, events en retreats, schitterend ingericht voor alle ‘zoekers’. Aanmelden nu met korting!

* Toch maar een beetje Bitcoins kopen? Dit is de link die ik vertrouw. In dagen van crisis en afgebouwd cash-geld lijkt dit al een tijdje heel slim.

* Goed voornemen: 11 dagen spirituele herfstvakantie in Griekenland, bij Delphi, vlakbij Athene. Opstellingen, geldworkshops, horoscopen, 24/10 tot 3/11: € 1850, vlucht € 250. Mail mij!

* GOED VOORNEMEN GEZOCHT? Houd Tijdgeest Magazine in de lucht.. Alternatief nieuws voor meer dan 10.000 betrokken lezers! Zet een jaaradvertentie in deze kolommen: 12x voor € 175. Nieuwe lezers betalen € 200 plus de jaardonatie.

ASTROLOGISCHE VOORSPELLINGEN

Jij wilt echt weten of voorspellen kan helpen? Ach, ach: TV kijken wordt dodelijk. Met Jupiter in Tweelingen worden we nòg langer overspoeld met oeverloos, slap mediaentertainment, dat moet vermijden dat, door Saturnus in Vissen, de mensheid meer kan gaan voelen en meer eigen verantwoordelijkheid nemen. Met Uranus in Stier worden gelukkig stap voor stap meer heilige huisjes dan ooit afgebroken. Neptunus staat te trutten in Vissen, nu wel in Ram of niet? Belooft meer chaos.
Files worden veroorzaakt door suffe bestuurders, niet door wegengebrek. Dollarpuin maakt dat de prijs van goud, zilver en Bitcoins nog verder gaat stijgen. Pluto gaat besluiteloos van Steenbok naar Waterman en weer terug. Biden struikelt over zijn corrupte zoon. Vandaag gaat Mercurius weer Direct! Wie leest, weet meer. Als je het teken tenminste ziet!

DRAKENJAAR

Ad Broere waarschuwt terecht voor de aanval op alle ‘nutteloze’ mensen, maar ik blijf optimistisch. Stress is gewoon een optimaal groeimodelletje. Op 15 februari begint namelijk een nieuw Drakenjaar: extraverte moedigheid, enthousiasme, een ander soort leiding dan de Konijn-zeikerigheid van het afgelopen jaar. Draken leggen ruzies bij, zo wordt gezegd. Hoop doet toch leven! Flying high, feet nailed to the ground!

Feit: aan elke moord gaat een ruzie vooraf. Intuïtie en inzicht redden de wereld, akelige emoties niet. Alert blijven dus. Al lijkt het of je slaapt, binnenin ben jij wakker. Maar alles gaat het komende jaar om wakker te BLIJVEN! Tenminste…

ZIEK & BEJAARD

Volgens cijfers van de overheid, hebben 10,3 miljoen Nederlanders één of meerdere chronische ziektes. Dat is bijna 60% van Nederland. Ziek, zwak en misselijk. Ook geestelijk, zo te zien. Geen uitzicht op herstel dus. Zulk passief leven komt zo wel steeds dichter bij de dood.
Rijke bejaarden versus arme bejaarden, dat conflict speelt al langer. Er is echter een steeds ongelijker speelveld gecreëerd.
De menselijke vegetatie bewateren in bepaalde verzorgingshuizen draait immers ondertussen zo goed als geheel om het economische verdienmodel. Niet meer om het creatief in stand houden van enige menselijke waardigheid.
Gevaxte oudjes worden overigens niet meer zo heel oud. Je eigen euthanasie te complex? Van ophouden met eten en drinken sterf je ook binnen twee weken. Dat blijft troost.


Foute bejaarden regeren de wereld. Maar ze gaan gauw dood!

GESTOLEN TRILJOENEN

Op 10 september 2001 kondigde de Amerikaanse minister van Defensie aan dat er $2,3 biljoen ontbrak uit de kas van het departement. De volgende dag werd het financiële kantoor van het Pentagon verwoest tijdens de beruchte ‘Arabische’ false flag aanval (9/11). De documentaire Above Majestic toont hoe er op die manier een triljoenen kostend ruimteprogramma ter ontcijfering en benutten van buitenaardse technologie geheim gehouden kon worden. Daarmee kunnen nu overal op afstand bizarre branden worden gesticht. En aardbevingen worden opgewekt. Dus? Opgewekt blijven.

 BESLUITMOP

Pim en Paula besloten het tegelijkertijd: “Wij willen geen kinderen!” Op Facebook maakten ze het overdreven duidelijk: “Als er mensen zijn, die het wel willen, mooi! Laat ons weten waar we dit drietal morgen kunnen afzetten!”

WIENS BROOD MEN EET, DIENS WOORD MEN SPREEKT?

Laat je toch gewoon omkopen, karma is allemaal gelul. Je kunt altijd nog mijn domino orakel raadplegen om te zien of rechtschapen manoeuvreren toch iets kan opleveren. Per ongeluk.


Herken de wolf!

Tjjdgeest Magazine informeert over alternatieve, spirituele, (on)gezonde, duurzame, innovatieve en maatschappelijke fenomenen en over de kunst van het relativeren. Het wordt BCC gemaild naar 10.410 lezers, ontvangen door 1952 abonnees via de website en door 3.680 mensen via Facebook. Doorsturen en overnemen graag met bronvermelding.

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen
Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Patrick Kicken, een lezing op Sterrenstof en een gesprek met Peter Toonen bij Café Weltschmerz. Den Haring is lid van de