Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Megazien 1 januari 2022

By   /   december 30, 2021  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Megazien 1 januari 2022

Tijdgeest Magazine is al 15 jaar een gratis publicatie, tweewekelijks, van de Stichting Open Ontmoeting Olivijn. Na je 3e booster  niks meer voor jou? Stuur me een retourmail met UIT.

Tijdgeest Megazien
van 1 januari 2022
over
Vrije Wil, Lucifer, Lichtkrachten, voorspellen, baantjesjagers & Morgellons.


Toen zijn hoorn was afgezaagd, gaf de neushoorn een feestje. Voortaan heette hij De Neus.

VRIJE WIL, REINCARNATIE OF NIKS?

De mens is een product van zijn genen. Zijn ego, zeg overlevingsinstinct, is totaal geprogrammeerd met honderden cognitieve vooroordelen. Het lichaam is de eerste graadmeter: je fysieke ontwikkeling bepaalt of je lichaam aan kan wat er van wordt gevergd? Je hersenen maken met dat uitgangspunt steeds keuzes. Soms mislukt er iets. Daarom is het woord PRIKSPIJT met een overweldigende meerderheid gekozen tot het woord van het jaar. Veel van iemands keuzes komt tot stand op basis van subjectieve voorkeuren en overtuigingen. Wat is onveilig, wat veilig? Wordt er aan mijn basisbehoeften voldaan? Voedsel, huisvesting, veiligheid & voortplanting, daar begint het mee, de verlangens van de binnenwereld. En natuurlijk, wie gaan er enorm plezier hebben van die peperdure Rembrandt? Behalve de verkoper, plus de lobbyende tussenpersonen?

Laat ons even aannemen dat bewustzijn een fundamentele eigenschap is van ons universum. Alles denkt en voelt resonerend mee met alles. Wiskundige patronen tonen ons een altijd onderliggende orde in de natuur. Maar toen kwam de rationele mens op het toneel. De evolutie van de menselijke soort heeft plaats gevonden, op wat werkt, niet op wat wenselijk is. Dus is ook altijd getoetst hoe de normen en waarden van de omgeving, van de buitenwereld, in elkaar zaten. Kan ik op externe steun rekenen? Wat wil de meerderheid? Is er genoeg? Waar zijn we bang voor, wat is schaars en wat niet? Sluipende collectieve spanning: hebben we nog toekomst? O God, dan maar liever schijnveiligheid: de nauwelijks werkende mondkapjes.

O Jezus, last but not least: moraliteit en geloof speelt een grote rol. Wie via de opvoeding in de familie nooit een moreel gen heeft aangemaakt, die geeft zich moeiteloos over aan plunderen en stelen. Ethiek zegt zulke psychopaten niets. Het leven is zinloos voor hen, dus pak wat je pakken kan. Een miljoen verdienen aan de mondkapjes, miljarden aan vaccins. Asociaal maar ook die types kunnen kennelijk moeiteloos overleven. Gelovige mensen en lui die geloven in reïncarnatie hebben wel een bewezen evolutionair voordeel: minder stress, meer overgave en vertrouwen. Daar wordt iemand gemiddeld een stuk ouder mee. Wel je wachtwoorden goed onthouden…

ZIELLOZEN?

Is er nu een ziel in de mens? Dat er een geest is, is onmiskenbaar. Dat is dus ons overlevingsinstinct, gebrekkig en verstoord door bevooroordelende factoren. Het wordt helaas op de automatische piloot min of meer machinaal ingeregeld. Zonder een enorme zelfkennis beheerst de mens zijn gedrag dus nauwelijks. Spelen er dan ook nog elementen als geluk, pech en toeval? Wie het weet, mag het zeggen. Actieve beïnvloeding hierbij van onze voorouders (zo normaal in niet-westerse culturen) is een zwaar onderschat fenomeen. Lees daar Dominee Hans Visser maar eens op na.

De ziellozen zijn in elk geval goed zichtbaar geworden dit afgelopen jaar. Zeker op parlementair niveau, waar met retorische manipulatie en perstheater vooral geformatteerde toneelstukjes voor de gehersenspoelde bühne werden en worden opgevoerd. Vooral het dure klimaatgelul is ergerlijk: bedoeld voor bevriende bedrijven, niet voor ons volk! Bouw toch kerncentrales, dombo’s!
Gezondheidsbeleid dan? Dat is voor dit kabinet al twee jaar genormeerd aan volle of niet volle ziekenhuizen. Robots kennen het begrip geestelijke gezondheid ook niet. De ongebalanceerde expertise van aan de crisis verdienende virologen heeft in een psychologische misdaad geresulteerd. Maar tribunalen kent de democratie niet. Enquêtes zoals die van PEIL.NL zeggen meer over wat ons volk werkelijk wil!


Ook de foto van DIT jaar!

DREIGENDE LUCIFER?

De Duitse ‘helderziende’ Judith von Halle presenteerde recent veel angstig makende antroposofische bedreigingen. Antimachten zoals Sorath, Lucifer en Ahriman zouden uit zijn op kosmische macht inclusief de vernietiging van de niet meewerkende mens, gebruik makend van de vaccincrises. Hoe zo? Ze zijn uit op de vernietiging van onze menselijke voertuigen? Op de vernietiging van al die nieuwe zielen die de laatste honderdvijftig jaar zijn ingestroomd op de aarde? En dan? Macht over wat over is? En hoe tijdelijk is dat egocentrische plezier dan van al die quasigoden? Die zouden Christus en Zijn Offer ontkennen en dat is fout? Hoe zo? Die religieuze gedachte borduurt voort op oude dogma’s, het idee dat alleen wie Christus kent tot eeuwig heil geroepen wordt. Daar is duizend jaar gecorrumpeerde zending op gebaseerd.

Von Halle bouwt beklemmend een tegenstelling tussen Lichtkrachten en Antimachten op, terwijl ze later ons (wijzere mensen) tot samenwerking oproept. Veel van dit soort zogenaamde zieners gaan droevig voorbij aan een meer logische wet dat ALLES EEN IS. Dat de duivel niet meer en niet minder een schepping van God is, mogelijk een instrument ter beproeving. Ook wordt er vaak beschreven dat vlees eten en vleselijk (seksueel) georiënteerd zijn onze weerstand vermindert en het Kwade uitnodigt. Dat is een oeroud monotheïstisch stokpaardje om de mens schuld aan te praten, een erfzonde: “Dood aan het Lagere, Leve het Hogere!” Incarneer dan gewoon niet, sufhoofd! Luister van te voren minstens naar David Icke bij Jorn Luka.

LIJDENDE MOEDER AARDE?

Veel New Age adepten beweren dat Moeder Aarde lijdt onder de mens. Dat gaat voorbij aan het eeuwige kringloopproces in de natuur en de voortdurende beweging en verandering daarin. Ergens wordt iets minder en ergens anders wordt weer iets meer, allemaal volgens de natuurkundige Wet van Behoud van Energie. Alleen de moderne mens toetst al die aardse en klimaatgerelateerde processen aan voor hem gunstige ontwikkelingen. O God, blijft er genoeg voor ONS? Dat er andere wezens uitsterven, is niet zijn zorg.
Mensen, die zich niettemin druk maken over die onbalans, gaan in hun grenzeloze ego zich soms energetisch bemoeien met wat zij het ‘helpen’ van Moeder Aarde noemen.
Ach, wat een paar tsunami’s en vulkaanuitbarstingen niet zelf zouden kunnen? ‘Het Donkere moet worden weggebrand door de Lichtkrachten,’ stellen veel antroposofen. Hoe zo? Waar blijft die hitte dan? En de as? Alles wordt uiteindelijk slechts getransformeerd?! Toch? Niet dan? En hier bovenop nog even verwerken dat de Maan misschien hol is en een soort ruimteschip voor Reptilians (volgens David Icke).

LICHT VERSUS DUISTER?

De bang gemaakte mens ziet overal vijanden (Russen, terroristen en ongevaxten), bovendien grote schaarste en tekorten. Dat is allemaal relatief. Als je hoge materiële eisen stelt aan je dagelijkse bestaan, tja, dan graaf je daarmee een kuil van angst voor jezelf. Dus relativeren misschien? En gewoon opnieuw incarneren straks, hier of ergens anders, tot er uiteindelijk verzachting en verstilling optreedt, de ultieme acceptatie van alles wat er is. En dat is inclusief de inspanning van Jezus en andere helpers en ondanks de beproevingen van de zogenaamde antimachten. Gates, China, Biden, Hugo de Jonge, allerlei zogenaamd “verwoestend, belemmerend kwaad wordt in onze wijs geleide evolutie uiteindelijk omgestuurd, omgeleid naar het goede, naar het beste.”
Citaat van Rudolf Steiner (1908).


Vaccinverkoper Darth Vader. Sigrid Kaag in vermomming op een ander Ministerie.

BAANTJESJAGERS

Na zo’n hoopvolle tekst moet je toch even terug. Denkend aan de motie van Pieter Omzigt om het overstappen van regeringsfunctionarissen naar lobbyclubs te verbieden: afgewezen door de nieuwe regeringspartijen, de bonus- en baantjesjagers voorop! De nieuwe bestuurscultuur! Versjes voor de Bühne! Zie de DeepFake met Mark en Hugo. Dan maar liever luisteren naar het FVD!

Is er zo gewoon een eeuwige strijd tussen licht en duister? Ik vermoed eerder een energetische verfijning voor bepaalde zielen en een groter chaosbewustzijn voor andere. Een perpetuum mobile, zelfde energie, altijd veranderende beweging. Bekijk deze wonderbaarlijke BDE-documentaire maar: Eindeloos Bewustzijn naar aanleiding van het onderzoek van Dr. Pim van Lommel.
Spiritueel astroloog Paul Wink noemt het een spirituele wapenrusting die wij nodig hebben in tijden van crises: Geloof, Hoop, Liefde en Focus. Daar kan ik mij heel goed in vinden qua ezelsbruggetje.

NANOTECHNOLOGIE & SMART DUST

Herstel van vertrouwen is de modekreet voor het nieuwe jaar. Dan moet je wel overal ongecensureerde wetenschap toelaten. Maar helaas. Mongool Dr. 1 zegt dat de oude vaccins niet beschermen tegen de nieuwe variant. Mongool Dr. 2 zegt dat we ondertussen veel extra van die oude variant moeten nemen, want dat helpt misschien toch wel. En zulke witte jassen kun je vertrouwen als er een oordeel moet komen over een nog veel spectaculairder wetenschap, zoals over de Morgellons?

Dat zijn minieme vezelachtige entiteiten die in de mens zouden kunnen gaan leven. Pionierende wetenschappers lijken een soort genetisch gemanipuleerde parasitaire levensvorm (een Hydra-parasiet) ontdekt hebben. Een ding dat in een laboratoriumsetting onsterfelijk is, elders niet, namelijk als zijn gastheer sterft. Het tentaculaire ding heet het Hydra vulgaris-organisme, een 30-millimeter grote hydrozoa cnidaria esserino die constant zijn eigen stamcellen produceert. Je kunt het in stukjes snijden, in een Petri-capsule doen en het ontwikkelt zijn basisvorm gewoon opnieuw. Het heeft zijn eigen neurale netwerk, dat eruitziet als een menselijke zenuw. De Amerikaanse Internist en Osteopaat Dr. Carrie Madej heeft het spul aangetroffen in moderne serums. Is het een in de aardse natuur ontwikkeld of juist in een laboratorium gekweekt? Of iets van buitenaardse oorsprong? Zulke minuscule Morgellon-vezels zouden zichzelf kunnen assembleren tot een soort geavanceerd mRNA-gemodificeerd minuscuul insectachtig wezen, dat te programmeren zou zijn. Voor wat? Heeft de nanotechnologie een microscopische robot uitgevonden, die door iets van buitenaf beïnvloed kan worden? Door bepaalde frequenties, door iets van 5G, door bepaald licht of een magneet? Foute vragen natuurlijk, want als die geheime wetenschap al zó ver is, wil men niet dat simpele zielen zoals jij en ik nu al ongerust worden. Op Amerikaanse websites vond ik niettemin al veel remedies voor vet bang gemaakte mensen. Gebruik dennennaaldenthee, appelciderazijn, zuiveringszout, colloïdaal zilver, mint of Iodine. Gewoon een opengesneden ui onder je bed schijnt de klus ook al te klaren, ook goed tegen griep en zo! Beter maar niet vertrouwen op wat de overheid denkt te moeten denken voor ons.


2e Kamer beleid

ASTROLOGISCHE VOORKENNIS & VOORSPELLEN

Waarschijnlijk gelooft 20% van onze bevolking ‘heilig ’in astrologie, een veel grotere groep (tot 40%) zweeft twijfelend rond dit onderwerp. Al dit ‘geloven’ heeft ook te maken met wat de holistische opvatting wordt genoemd. Het idee dat alles met alles samenhangt. Dat er synchronisatie bestaat (universele afstemming in tijd en ruimte), dat Alles in de kern Eén is. Dan kijk je anders naar ons ecosysteem, naar de natuur, naar dierenwelzijn en naar klimaat. En op ons verfijnde kringloopsysteem. Wie vanuit diverse disciplines kan kijken naar een crisis, ja, die ziet onorthodoxe oplossingen. Beperkt wetenschappelijk analyseren brengt vooral ons rampspoed op rampspoed. Virologen zien helaas alleen virussen, vaccinaties en verdienmodellen.

Astrologie is gebaseerd op de duizenden jaren oude waarneming van het feit dat er verband blijkt tussen de onderliggende verhoudingen (aspecten en graden) van enerzijds planeten en sterren en anderzijds gebeurtenissen en energiemanifestaties op aarde. Omdat ze de baan van al die hemellichamen kunnen berekenen is, geloven sommige astrologen dat ze ook voorspellingen over de toekomst kunnen doen.

Niet in astrologie geloven? Bij wijze van experiment met je gemoedsrust is dat wel nuttig. ALS er namelijk voorbestemming bestaat, kan juist die astrologie veel troost bieden op het vlak van zingeving en al dan niet succesvol relateren. Vanuit het idee van wel of niet passende karakters is er ondertussen een enorme industrie op gang gekomen.


Horoscoop van onbesuisde Hugo, die de realiteit niet ziet (Mercurius vierkant Neptunus) en doorduwt tot elke prijs (Pluto op de Noordelijke Maansknoop).

RELATIE-ASTROLOGIE

De Amerikaanse astro-app Co-Star is vorig jaar twintig miljoen keer gedownload. En dat is bepaald geen oppervlakkig programma (niet slechts de match van zonnetekens) want het maakt gebruik van ieders exacte geboortetijd en je krijgt daarmee zicht op de Ascendant plus informatie over de 12 levensgebieden! Maak ondertussen even gratis je geboortehoroscoop in het Nederlands met omschrijvingen uit de computer. Herken je iets of veel?
Goed, en als we dat gehad hebben, de nog subtielere trip: is er naast die predestinatie, die voorbestemming, echt een Vrije Wil voor elke mens? De Vedische astrologen uit India menen dat een kwart van Het Wiel speelruimte biedt. Helaas betreft dat nu juist onvoorstelbare, onverwachte mogelijkheden, sterk afhankelijk van iemands open geest en durf. En van hun Uranuspositie. Die zegt iets over avontuur en durf. Leven is een woekering van levensvormen in een permanente evolutie. Weet jij wat je echt wil? Bel mij maar eens voor een karmische analyse van je geboortehoroscoop. Ik kijk ook naar onverwachte kansen, zelfs in te kleine gaatjes.


Onorthodox parkeren kun je leren! Saboteer de regels! Blokkeer de kruispunten!

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2023, per kalenderjaar dus) van € 40 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. De regeladvertenties kosten € 15 per keer. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet. Voor langere berichten geldt daarboven een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 8.000 views per maand. Hoofdartikelen staan ook op LinkedIn (13.500 volgers) en Facebook (1200 volgers).

  * Zondagmiddag 2 januari 2022 opnieuw demonstreren op het Amsterdamse Museumplein. Samen (VERBODEN!) zingen: Get Up Stand Up, Stand up for your Right.

 * JIJ ZELF HIER ADVERTEREN? Je steunt ons en bereikt 11.000 bewuste lezers. Voor € 125 staat jouw aanbod hier elke maand in. [email protected].want we hebben pas 3 sponsors.

* LEUKE DINGEN doen op het strand! Beachline Events! Blokarten, Powerkiten, E-Choppen en meer! Van jong tot oud, met het bedrijf of met het gezin!

* Heb jij ook een probleem met censuur en privacy van Facebook? Kijk op alternatief Spiritoo.com . De kortste weg naar gelijkgestemden. Wij volgen je niet.

* Wordt vooral lid van het Opiniepanel van Eén Vandaag, het programma waar tot nu toe (!)  alleen de keurige meerderheid voor geselecteerd is.

* Alliance Eliant heeft in Duitsland succesvol wijzigingsvoorstellen van het EU-Actieplan voor digitaal onderwijs geaccepteerd gekregen. Kern: kleuter- en basisscholen zonder beeldschermen en aan de leeftijd aangepaste mediapedagogiek en competentieontwikkeling worden geïntegreerd.

* www.nickysplace.nl: Medium en lerares Nicole van Olderen in Haarlem, consult mediumschap, huiskameravonden bij jou thuis. Nieuw: inspiratie avonden en lezingen. Jaartraining: Ontwikkel Je Intuïtie.

AanZet Creatives, webshopontwerp voor coaches en therapeuten: portefeuille op Aanzet Creatives | Grafisch ontwerp. Ook ontwerpen van kaartjes, boeken en PR materiaal. Fianna Zetteler in Zoetermeer.

* Bitcoins overwegen? Ze zijn goedkoop nu. Dit is de link die ik vertrouw. Zorg dat je een lange adem hebt met je spaargeld vanwege de pump and dump trip. Laat je waarschuwen voor de economische hyperinflatoire geldbubbel door Willem Middelkoop.

Langer thuis wonen kon niet! Vader was te jaloers. Een Tiny House dan?

HOOGTEPUNTEN 2021

Kampioen: Pieter Omzigt. Held: Wybren van Haga. Film: De Beentjes van Sint Hildegard. Strip: Dirk Jan. Boek: Intimiteit (door Paul Verhaeghe).  Billen: Afanaisa. Serie: The Norsemen. Sauna: Warmond. Spel: Rummikub.  Zonder dat crisis niet overleefd: FRIENDS (hele serie 2x).

Domino Orakel, Tijdgeest Magazine

STRAKS STRAATVERBOD VOOR NIET WERKENDE WAPPIES?

Ziekteverzuim van niet gevaxxt zorg- en onderwijspersoneel stijgt. Maar wat moet jij? Raadpleeg het domino orakel om een alternatieve strategie in te schatten. Hou het bloemig!

Tijdgeest Magazine informeert over alternatieve, spirituele, (on)gezonde, duurzame, innovatieve en maatschappelijke fenomenen en over de kunst van het relativeren. Het wordt BCC gemaild naar 11.010 lezers, ontvangen door 1552 abonnees via de website en door 15.200 mensen via Facebook en LinkedIN. Doorsturen en overnemen graag met bronvermelding. Het wordt BCC gemaild naar 11.010 lezers, ontvangen door 1552 abonnees via de website en door 15.200 mensen via Facebook en LinkedIN. Doorsturen en overnemen graag met bronvermelding.

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen
Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Lisanne Hoogerwerf, Lilian Ferru, Chris den Daas & Patrick Kicken plus een lezing op Sterrenstof.

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien 15 augustus 2022

Read More →