Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Megazien 1 januari 2021

By   /   december 31, 2020  /   No Comments

Tijdgeest Megazien is al bijna 15 jaar een tweewekelijkse publicatie, gratis, van de Stichting Open Ontmoeting Olivijn met alternatieve informatie over spirituele, (on)gezonde, duurzame, innovatieve en maatschappelijke fenomenen en over de kunst van het relativeren onder de klimaatneutrale redactie van Peter den Haring. Het wordt BCC gemaild naar 11.400 lezers, ontvangen door 1552 abonnees via de website en door 16.020 mensen via Facebook en LinkedIN. Doorsturen en overnemen graag met bronvermelding. Uitschrijven bvk via de afmeldlink onderaan deze mail.
P.S. MENSENLEVENSREDDER RUTTE VERWOEST ER OOK VEEL!

Tijdgeest Megazien van 1 januari 2021 gaat over balanceren, ayahuasca, zingeving, CDS, kogelvis & auraschoonmaak.

Steeds weer nieuwe mutaties: het leven is zo eng!

JAAR VAN DE OS: DANK VOOR WAT NOG GOED IS!

Het Chinese astrologiejaar, dat begint op 12 februari 2021, focust op conservatieve vasthoudendheid. Laten we dus vooral de Goden dank zeggen voor alles wat we nog wèl hebben! Want briljante wetenschappers hebben allang uitgevonden dat elke 12.000 jaar of zo er een IJstijd ontstaat door galactisch gedoe en een Zon Nova (Causes of the Ice Ages and Polar Reversals and Mass Extinctions). We zitten rond 2046 in de buurt van een nieuwe kanteling…

De menselijke ‘beschaving’ heeft ondertussen een Paard van Troje binnengehaald met de digitalisering. Nu wordt onze menselijkheid, dehumaniserend en telefoonverslaafd, afgerekend met software en surveillance op basis van angst voor onze veiligheid. En persoonlijk: je WhatsApp wordt gehackt als je de Twee-Staps-Verificatie niet hebt ingeschakeld! “ We zullen de komende jaren moeten wennen aan een leven in de marges van een geschifte samenleving, “schrijft Peter Blok.
Met de Os-invloed krijgen we weliswaar dit jaar ook een paar betrouwbare, vastberaden leiders in het zicht, maar tegelijk ook meer chauvinistische lieden, populisten, stroef, bureaucratisch en vet eigenwijs. De lockdown lijkt voornamelijk een probaat middel tegen activisten, terwijl van enig transparant, laat staan intelligent risicogestuurd beleid geen sprake is… Toch gaan de regeltjes van tafel als er maar massaal geprotesteerd wordt. Dat laat de VPRO-documentaire Oproerkraaiers goed zien.

OPROERKRAAIERS

Veel actieve vormen van idealisme en socialisme lijken, oppervlakkig bezien, natuurlijke en logische reacties op het juist het extreme antisociaal voelen en handelen van een hoop nieuwe, egocentrische zielen. Ondertussen worden allerlei ‘idealistische’ acties subtiel en met bizarre drogredeneringen door lobbyisten en grootverdieners voor minder fraaie doelen misbruikt.
Tja, die suffe, gemanipuleerde wapperaars, samen met al die moraalloze graaiers, ze moeten immers allemaal ook ergens hun karmische les leren? Mooie tijd voor hen.
Akelig voorbeeld? In de VS hebben 150 miljoen mensen kunnen en mogen stemmen, maar 41 miljoen, blank en gekleurd, (waarvan 15 miljoen kinderen) leven er zonder stemkans in totale armoede.

Beetje goed nieuws voor de Amerikaanse thuisblijvers: op 4 december stemde het Huis van Afgevaardigden definitief voor de decriminalisering van cannabis, een initiatief van de Democraten. Waarom? Een tevreden roker is geen onruststoker, dat zeiden zij zelf al in 1969!

Balans van de Amerikaanse yogaleraar Andrew Sealy

HET NIEUWE JAAR: BALANCEREN!

HET motto van de overheid voor 2021: de boel VEILIG houden! Dus gelaatsherkenning, framing van andersdenkenden, uitschakelen van complotgekkies, beboeten en chippen, uitsluitend bankpasbetalingen toestaan, de verbureaucratisering ten top. Liefdeloos vervormen en verschralen: online leven, knuffelverboden, en isolatiesystemen verder optuigen. Twitter, Facebook en YouTube gaan al openlijk censureren. Seculiere hersenspoeling: God bestaat niet en u bent weerloos! Maar ook de dictatuur van oude, ongezonde Covid-19 patiënten die kost wat kost ‘gered’ moeten worden ten koste van jongere mensen met andere, urgente klachten.

Het afgelopen jaar was er eentje van economische stagnatie, aftakeling van overheidsinstellingen, culturele kaalslag en geestelijke uitputting. Voor een deel van het bedrijfsleven (en de beleggers daar in) was er niettemin toegenomen materiële welvaart. Het nieuwe oligarchische, opgelegde socialisme buitenshuis geeft vette stress, binnen is het niet beter. Onderzoek toont aan dat het slaan van jonge kinderen leidt tot een grotere kans op agressief gedrag. Dat geldt even sterk voor lang sociale isolatie en fysieke eenzaamheid. De volgende (boze) generatie gaat ons met nog ongekende problemen confronteren!

ASTROLOGISCH LICHTE OPLUCHTING

Astrologisch had de wereld het hele afgelopen jaar veel last van een alsmaar voortdurende negatieve conjunctie van de planeten Saturnus (overheden, structuur, beperkingen, angsten en paniek) en Pluto (macht en onmacht, heftigheid, dood en infectieziekten). Het voelde voor velen als een ambtelijk, elektronisch gemanipuleerd concentratiekamp, gerealiseerd door geheel inhoudsloze patsers in de politiek, lege koppen in de 2e en 1e Kamer.
Vanaf eind december tot februari staan Saturnus en Jupiter goddank weer samen in Waterman, opluchting, meer gezond verstand en nog een tijdje pezen om weer wat van onze vroegere idealen terug te pakken. Gaat dat lukken? Heer, bespaar ons een 2e VVD-golf bij de verkiezingen!

Onthouden: de meerderheid in Nederland leeft zonder enig spiritueel bewustzijn, seculier, zonder geloof. En veel wel-gelovers zitten in het spectrum van fanatiek gelijk uitoefenen. Ergens heeft de donaties pushende Katholieke Hugo Bos van Cultuur onder Vuur wel weer gelijk in zijn Manifest.
Als jij met bewustzijnsonderzoek bezig bent, dan zit je in een minderheid. Gelovig zijn helpt, maar religie zonder spiritualiteit, zonder ziel, houdt mensen binnen de dogma’s, binnen de regels en gemakkelijk in de valkuil van denken dat zij de Ene, Enige Waarheid bezitten. Voorbeeld? Ga eens kritisch luisteren naar het zoveelste vleiende New Age channel, de Amerikaanse Lynne Rondell, die astrale Lords zegt te representeren. Wollige neptroost. Mondkapjesbabbel. Terwijl jij weet dat die net zo goed helpen als een string tegen diarree.

Plakplaatje erbij: Aartsengel Michael

COVID OVERLEVEN: 99,6 PROCENT

Het echt goede nieuws dan nu. De overlevingskans bij een Covidinfectie is ondertussen 99,6%,  medici weten veel meer over het virus dan een jaar geleden. Steroïden worden gebruikt om de cytokinestorm bij sommige patiënten (overreacties op immuniteitsproblemen) te voorkomen. Microstolsels in de bloedvaten van de longen kunnen vaak worden tegengegaan door een anti-jicht medicijn, Colchicine. De nare complicatie Hypoxie (de beruchte zuurstofverzadiging) kan bestreden worden met antivirale middelen zoals Favipiravir en Remdesivir. Behandelen met een Chloordioxine Solutie (CDS) is vele malen effectiever dan een vaccin.
De opgepepte doodsangst jaagt mensen opnieuw en opnieuw in een traumatiserende hypnotische trance, waarbij men rap dissocieert: overgaan op de automatische piloot. Wie dapper blijft, zit goed, de wezenlozen hebben pech dit jaar.
Bescherming tegen verklikkers is er weinig, de Gutmenschen zoeken hun steun liever bij ‘krachtige’ politici. Tegen afluisteren is het motto: pas op je woorden en doe vooral geestelijk zelfonderzoek. Daarbij luistert alleen enige Goddelijke Aanwezigheid mee.

Overal worden trouwens lichtflitsen en vuurbollen gezien aan de nachtelijke hemel. Zijn de buitenaardsen onderling in oorlog?

ONTWIJKERS VERSUS DOORZETTERS

Nederland heeft een prominente positie voor UFOspotters maar ook als doorsluisland voor superrijke belastingontwijkers. Weinig mededogen met de zwakkeren onder ons. Dat wordt niet anders dit jaar. Persoonlijk gezien kan dit Os-jaar gelukkig voor jou en mij ook duiden op oogsten, rendement, succesvolle romantiek en wat mystieke, spirituele ervaringen. Het werd tijd! Maar waar leg jij dit komende jaar je focus? En is die in lijn met je levensopdracht?

Helaas kunnen we vanaf dit nieuwe jaar door Photo- en Videoshopping ECHT niet meer van DEEPFAKE onderscheiden. Bel bijvoorbeeld mij voor een karmische analyse van je geboortehoroscoop. Er is redelijk kans dat je mijzelf aan de telefoon krijgt. Let op dat ik je niet meer dan € 110 probeer af te troggelen. Anders ben ik Deep Fake gehackt en ben ik het niet.

Wortelen en nog eens wortelen! Foto: Marc van Delft

VOOR EN TEGEN AYAHUASCA

Een goed voornemen voor het nieuwe jaar: als demonstreren verboden wordt en binnen zitten verplicht? Meer bewustzijnsonderzoek? Ketamine is in opmars maar vooral Ayuhuasca is razend populair. Met name DMT, het belangrijkste psychoactieve bestanddeel, geeft sommige gebruikers het gevoel dat ze een zijn met de natuur of zelfs met het hele universum, volledig ondergedompeld in hun ervaring. Dat kan een helend effect hebben op iemands mindset. Gebruikers vertonen dan veel minder alfagolfactiviteit (het dominante elektrische ritme terwijl we wakker zijn) maar juist wel een toename in thetagolven, die verband houden met dromen. Die theta-hersenritmes kunnen, net als bij nare dromen, de gebruiker in andere staten van bewustzijn brengen. Die zijn vergelijkbaar met hypnose zoals de regressietherapie dat systeem ook gebruikt. Iemand kan bijvoorbeeld moeiteloos tijdreizen. Ayahuasca kan iemand zeker wel terugbrengen naar vorige levens, maar specifiek ook naar het einde van zo’n leven. Dramatische sterfervaringen zijn dan niet zeldzaam en zeker niet altijd wordt zoiets door de deelnemer zelf of de begeleiders herkend. Er kan dan een behoorlijk trauma op de loer liggen voor wie blijft hangen in de sores. Wie er ‘doorheen’ komt, zal voortaan gelukkig anders naar de dood kijken. Je weet dat en hoe het leven eindigt en plotseling snap je ook hoe daarna onstoffelijk bewustzijn functioneert.
Echte bofferds maken mee hoe ze weer opnieuw in een foetus indalen, incarneren. Heerlijk cadeau aan je zelf. Pechvogels komen net zo makkelijk terecht in dimensies vol krankzinnige dooien en demonen, ook allemaal onderdeel van een magisch en onbegrijpelijk groot en complex heelal. Die situatie kan nog lang voortduren, ook nadat de commercieel tevreden begeleiders je weer ontspannen naar huis gestuurd hebben. Gelukkig ben ik er dan nog voor wat nuttige correcties.

V.l.n.r. Rutte, Maxima, Schwab, WEF-functionaris, Kaag.

AMERIKA KOCHT RUTTE GEWOON OM

In onze media heten Rusland, Hong Kong, Taiwan en Thailand geregeerd te worden door autoritaire regimes. Protesterenden heten daar dus ‘activisten.’ Kijk maar op Twitter: #MilkTeaAlliance. Hier heten onze eigen eigenwijze en vaak idealistische lui ‘complotdenkers’ en heet onze holle regering ‘democratisch’ te zijn. Mondkapje op, oordopjes in, zonnebrillen in wintertijd. Amerika is onze vriend, de Rus is onze vijand! De Chinees ook! Even het Atlantische bondgenootschap checken! Ja? Hoe?
De uitvoerend voorzitter van het World Economic Forum, Klaus Schwab, heeft Mark Rutte gewoon minder dan twee jaar geleden een flinke prijs toebedeeld, de Global Citizen Award 2019. De man zei tijdens het feestdinertje van The Atlantic Council op Wall Street waar ook Koningin Maxima en Minister Sigrid Kaag aanwezig waren: “Door uw aanwezigheid en financiële steun machtigt u ons resultaatgerichte werk om onze missie te verwezenlijken voor het bevorderen van constructief Amerikaans leiderschap.” De goede verstaander heeft maar een half woord nodig.


Verkrijgbaar als MP3 bestand, drie oefeningen: € 12,50

AURASCHOONMAAK

Jan Dekker bracht een intrigerende podcast uit over seksueel misbruik door zijn stiefvader. Kan gewoon op Spotify! Inhoudelijk, logisch gezien, helpt dat allemaal super voor de verwerking. Ook mooi cadeau voor die stiefvader! Ondertussen ben ik altijd benieuwd of zo iemand dan ook aandacht kan/durft te besteden aan het opschonen van het energetische lichaam, je aura dus.
Kijkend naar de geestelijke overbelasting van onze kinderen en toekomstige massapsychotische shit verwacht ik namelijk het vaker en overmatiger voorkomen van overschaduwingsproblematiek.

Bij de betere, ervaren hypnotherapeuten gaat er aandacht naar energetische infiltraties van overledenen, entiteiten en demonen, naar lifters en obsessoren. Om die reden heb ik ooit, in 2004, een CD met oefeningen voor het schoonhouden van je aura het licht doen zien. Helaas lijkt in de tegenwoordige opleidingen Hypnotherapie (aan de Academie Hypnos in Bussum en bij het ATMA-instituut in Amersfoort) dat hele item uit de lesstof verdwenen.
Vanuit mijn eigen aangeboren overgevoeligheid heb ik gelukkig ooit een nuttige visualisatietechniek ontwikkeld voor juist het schoonhouden van je aura. Het ideale cadeau voor de hooggevoeligen onder ons, die worstelen met niet-eigen energie of onhandige delen van de persoonlijkheid. Want?
Zei iemand ooit van jou dat je een Januskop hebt? Dat je switcht tussen emoties? Voordat je jezelf via het DSM-boek laat diagnosticeren met een Meervoudige Persoonlijkheidsstoornis, MPS, een zeer bizarre aandoening, zou je beter kunnen onderzoeken of je niet gewoon sponsachtig aanvechtingen en verlangens van ànderen oppikt waardoor je eigen grensbewustzijn is vervaagd. Kan allemaal. En er is wat aan te doen.

De Meervoudige Persoonlijkheid: kunst van Marc Claeijs

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2022, per kalenderjaar dus) van € 40 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. De regeladvertenties kosten € 15 per keer. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet. Voor langere berichten geldt een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 8.000 views per maand. Hoofdartikelen staan voortaan ook op LinkedIn (13.000 volgers) en Facebook (1200 volgers).

* Wow, een vrij en alternatief sociaal netwerk bestaat dus ècht? Ja hoor. Opdoeken dat Facebook. Mèt privacy, zònder censuur. Gelijkgestemde vrienden vinden. Check Spiritoo.com.

*Winkeltje, webshop, workshops & massages Namasté Café, Prins Hendrikplein 18 2518 JC Den Haag 070-3698766. Workshops Trancereizen met Peter den Haring op zondagmiddag 24 januari. Nooit saai. Vier het Lockdown Einde!

* Woonbioloog Theo Hooijer in Voorthuizen is specialist in de aanpak van aardstralen, electrosmog, telecomspanning en entiteiten. Ook voor Resonantie Techniek en een EcoIntention- traject.

* Pure energie wekt een staat van sereniteit op. Resonantietherapie versterkt uw gezondheid en welbevinden. Laat je inspireren vanuit het Belgische Opgrimbie door Dirk en Betsy. 

* www.nickysplace.nl: Medium en lerares Nicole van Olderen in Haarlem, consult mediumschap, huiskameravonden bij jou thuis. Nieuw: inspiratie avonden en lezingen. Jaartraining: Ontwikkel Je Intuïtie.

HET ERGSTE EERST!

De volgende winter is er vast WEER griep. Weer een lockdown als enige oplossing? Mislukte plannen, foute inschattingen, dure externe adviseurs, sorry zegt niemand. Er komt altijd een commissie, een onderzoek, een andere voorzitter. En het eventueel zinnige rapport kan weer in een lade en de motie wordt gewoon niet uitgevoerd. Gelukkig hebben we nog even een kritische trol, Arjen Lubach, die onze maffe ambtenarij en regeerders aan de kaak stelt (bijvoorbeeld over de onzin van stoppen met aardgas). Die toen eens een niet dubbelzinnig advies aanleverde: stop met biomassa stoken en hup, over naar kernenergie. Eerst de meest slecht geïsoleerde huizen isoleren, dat levert direct veel rendement op. Regeren is een marionettenspel met een blinde aan de touwtjes, dat bewijst dit kabinet weer elke dag. Teken de petitie voor het opheffen van de lockdown, al bijna 180.000 keer getekend.

CORONAMOP

Aan het oergezellige Kerstdiner wist Joop’s moeder het steeds weer beter: “Zolang de eerste Coronagolf nog doorwoekert, kun je nog niet van een tweede spreken.” Pappa was vooral hinderlijk kritisch: “Waarom ineens 100 rollen wc-papier kopen? De douchekop werkt toch prima?” Joop’s opa was optimistisch: “Gelukkig is het spul gemaakt in China, dus lang zal het niet duren.” Joop vroeg nog even via Zoom aan de dokter hoe lang de epidemie nog zou duren maar die zei: “Geen idee. Ik heb geen verstand van politiek.” Joop zeurde stom dat hij niet meer naar Italië kon. Onzin, vond zijn broer: “Jij gaat toch nooit naar Italië!” Joop bekende het meteen: “Dat is alleen omdat ik al jaren in de Bijstand zit.” Het engste was dat op derde Kerstdag Joop heel vroeg wakker werd met een kussen dat vast werd aangedrukt op zijn gezicht. “Mijn vrouw wilde mij beschermen tegen haar Covid-19,” zei hij tegen beter weten in tegen de politie.

JE DOEL VORIG JAAR: TIEN KILO AFVALLEN? NU NOG MAAR ACHTTIEN TE GAAN?

Allemaal de schuld van Corona? Raadpleeg het domino orakel om te kijken of jouw eigen vraat- en slempzucht beter aangepakt kan worden.

 

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen
Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Lisanne Hoogerwerf, Lilian Ferru, Chris den Daas & Patrick Kicken plus een lezing op Sterrenstof.

 

 

    Print       Email

Laat een boodschap achter

You might also like...

Tijdgeest Megazien 1 maart 2024

Read More →