Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Megazien 1 januari 2020

By   /   december 31, 2019  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Megazien 1 januari 2020

Tijdgeest Magazine is een tweewekelijkse gratis publicatie van de Stichting Open Ontmoeting Olivijn, met alternatieve informatie over spirituele, (on)gezonde, duurzame, innovatieve en maatschappelijke fenomenen en over de kunst van het relativeren, redactie: Peter den Haring. Het wordt BCC gemaild naar 12.100 lezers, ontvangen door 1500 abonnees via de website en naar 13.500 mensen via Facebook en LinkedIN. Doorsturen en overnemen graag met bronvermelding.

Tijdgeest Magazine
1 januari 2020
over astroclashes, kernenergie, Li-Fi, 20.20 visie, Zen, natuur & boomziekten.


Proost! Maar leren we niks van het verleden?!

ASTROLOGISCHE CLASH

Vanaf half maart gaan de planeten Jupiter (groei, expansie en optimisme), Saturnus (structuren, politiek, beperkingen en krimp) Pluto (belastingen, machtsdenken, afbraak, wederopstanding) voor het eerst in ruim tweeduizend jaar samenlopen in Steenbok, het teken van structuren en wereldpolitieke systemen. Heftige tijden! Veel afbraakgedoe. Sommige regeerders maken dwangmatig dingen erger dan ze zijn (het klimaatprobleem bijvoorbeeld). Denk ook aan Trump die Mexico wil binnen vallen. Aan Chinezen die via DNA-profielen en gezichtsherkenning op Oeigoeren en later op andere opstandige mensen gaan jagen. Vergaande surveillance, “voorspellend politiewerk” heet dat, de Holocaust en de Goelag-kampen waren er niks bij. Wij hebben onze eigen tegenstanders, die sjeiks en de Mongolen, rijk gemaakt door hun zooi te kopen (olie en flutcadeautjes) Lees ook de gastcolumn van astrologe Irma Schogt op de website (www.tijdgeest-magazine.nl/gastcolumns).

GEZICHTSHERKENNENDE BEVEILIGING

Niet alleen is met moderne apparatuur je gezicht te herkennen maar ook je hartslag, littekens, tattoos en je stem. De spionage industrie en de commercie benutten dat allemaal. Je alternatief als je thuis ook al schijtsbang blijft voor alles: koop een Ring beveiligingscamera, die de beelden van ongure types rond en in je huis (straks met gezichtsherkenning) direct doorstuurt naar de politie in je woonplaats. Zo kun je van echt vervelende familie verlost worden. En je weet ook meteen wie die zogenaamd anonieme Sinterklaas was.

BESNIJDENIS: DE MACHT VAN HET MES

Troosteloos gecontinueerd zie ik hoe wereldwijd beperken en vooral besnijden populair blijft, ook en met name van jongentjes. Lees Peter Sattva.
Lees ook eens hoe ene Robert Muller, globalist in dienst van de VN, in 2005 de oplossing van de overbevolkte wereld zag: gewoon gemeenschappelijke vijanden creëren. Dus klimaatangst, geldstress en enge epidemieën. Nog een paar False Flag-aanslagen en is dat even mooi gelukt!? Om de politiek te begrijpen ben ik gewoon niet dom genoeg…


STRAALBEZOPEN JAGEN

Natuurlijk onverwacht toevallig vallen ook de kosten voor de Amerikaanse JSF-straaljager per stuk (37x) anderhalf miljoen euri duurder uit! Ons overheidscanaille snapt daar naïef vast niks van. Een voormalig militaire piloot Prof. Dr. Frans Osinga (Krijgskunde), bijzonder hoogleraar War Studies aan het Institute of Security and Global Affairs in Den Haag, vindt nu vanzelf dat we “onvoldoende voorbereid zijn op oorlog.” Goddank zou je denken! Zo’n man zou je graag eens meenemen naar een congres van astrologen. Of naar een diepe vergeetput.

Ondertussen stijgt de zeespiegel en sterven er talloze dier-, vogel- en insectensoorten uit. Collectief betekent dat minder gezelligheid, politieke chaos en kanteling van de huidige economische cyclus. De Europese Bank geeft het spaargeld van de burgers aan grote bedrijven en regeringen en wij staan er bij en kijken er naar. Onze boeren en bouwers begrijpen er niks meer van. Luister naar Tilasmi Frigge en Arnold Karskens van Ongehoord Nederland!
De zorgcowboys bestelen permanent de zorgbehoevenden en de overheid. De banken naaien de burgers. Als ze omvallen, houden de rijken hun geprivatiseerde winst en draait de belastingbetaler op voor de makke, het gesocialiseerde verlies. In de Engelse City staat minstens duizend miljard veilig gesteld van corrupte Afrikaanse regeringsleiders. Wie goud kocht, zit goed, Wie spaart, zit fout. Spannend!

KERNENERGIE

En verder? Over 30 jaar krijgen we een barre crisis door het lozen van al ons zonnepanelenafval. Dus is het wijzer om te geloven in kernenergie. Er staan 224 kernreactoren in Europa. China bouwt zeven nieuwe kerncentrales. Japan start zijn oude centrales opnieuw op. Er bestaat al een prototype van een kleine (20 meter hoge), schaalbare reactor, dat sinds 2016 wacht op een Amerikaanse vergunning. Wind- en zonne-energie blijft onvoorspelbaar maar gas trekt vooral politiek gezeik aan en dus? Ik denk dat het steeds voordelig afkopen van Groningse aardbevingsschade stukken goedkoper is dan alle tijdloze ambtelijke en soms krankzinnig onbekwame geploeter rond witte energie.

En? Is ook jouw gezin verscheurd door de allerheftigste discussies over de roetveeg Piet? Dan is er hoop. Lees vooral meer over discriminatie en relaties op de werkvloer. Met betrekking tot het zicht krijgen op de enorme ontwikkeling van onze collectieve bewustzijnsverruimende evolutie adviseer ik allereerst de Dik voor Elkaar Show van december 1977. Tja, er blijft altijd inconsequent gezeur: niet meer in Sinterklaas geloven, maar wel gezellig zijn verjaardag vieren!

Persoonlijk mag ik jou graag mijn beproefde karmische analyse van je geboortehoroscoop aanraden. In 2 uur tijd licht ik je hele levensopdracht door, met je handicaps en je talenten. Wah dah kos? € 110 met een MP3 opname voor thuis. Ook een relatiehoroscoop kan veel vechtscheidingen voorkomen. Kost € 120.

LICHT WERKT BETER DAN WIFI

Digitale communicatie heeft sinds 1992 de wereld in zijn greep. WiFi omvat tegenwoordig 60% van het mondiale internetverkeer. Zulke radiofrequenties kunnen echter makkelijk worden afgetapt en sommige mensen zijn er overgevoelig voor. Een Duits-Engelse onderzoeker, Prof. Harald Haas, heeft al een tijdje een fabuleus alternatief voor WiFi: in een TED talk uit 2011 legde hij al helder Light Fidelity Li-FI uit. Dat lijkt via LED-diode techniek 100x sneller te werken dan WiFi en communicatie tussen apparaten is beter dan de 5G oplossing. Kortom, er is hoop op andere fronten dan je denkt. Wel even overdenken: er zijn drie plekken op de wereld waar 5G NIET mag worden geïnstalleerd (bang voor afluisteren en hacken, denk ik): in het Amerikaanse Silicon Valley, in de stad Brussel en in de staat Israël. Goh, Israël? Daar is het licht al een tijdje uit…


Boerka’s af!

VISIE VOOR 2020

Heb ik (als hooguit iets bijziende maar freaky vitalo) nog enige visie voor het nieuwe jaar? Weinig. Het klimaatgedram interesseert mij niks. Het wordt misschien zelfs kouder. Zie dit filmpje over tegenvallende oogsten. Ik vrees dat het angstige CO2-gewauwel opgepompt wordt door belanghebbende bedrijven om ons door collectief gebibber tot overheidssubsidiering te laten komen. Een vergelijkbaar één-tweetje als toen met Shell en Unilever of zoiets als het geluidloos verhogen van de BTW op boeken, kranten en groenten.
Ik zie stapels onbekwame regeerders, die zich druk maken over hun onkostenvergoedingen, de sancties tegen Rusland en het slimmer rondbazuinen van MH-17 leugens. Nee, die gaan mijn gedeukte vertrouwen niet terugwinnen. Wat een verstart zooitje, dat de ooit idealistische verzorgingsstaat tot een totaal bureaucratisch monstrum heeft laten verworden. Kijk naar hoe de stikstofregulering een valstrik is geworden met ongekende diepte. Leve de Verstandelijke Crisis!
Eenoog is koning in het land der blinden, zo luidt het spreekwoord. Die ooglapdragende Mark Rutte moet vanzelf zo spoedig mogelijk worden geëxporteerd naar de Europese SchaduwRegering.

Eerder hoorde je al hoe minister Schippers, het trekpoppetje van de farmaceutische industrie, de alternatieve geneeskunde dood verklaarde… Ondertussen stellen integere medici dat 30 procent van alle reguliere medische ingrepen, inclusief het voorschrijven van medicatie, overbodig is. Was het vroeger beter? Nee, ook niet. In Vlaanderen heeft 1 op de 7 woningen nog steeds geen algemeen riool.

MEER VETTE ZORGEN

Bij onze jeugd vindt er akelige ontlezing plaats in combinatie met een massale concentratiestoornis. Waar dat nou toch van komt? Van de permanente straling van hun mobiele telefoons? Nee toch? Of toch?
Ik maak me evenveel zorgen over de vaderlandse woningsituatie. Ons land was al (grijs) overbevolkt en nog (of juist daarom) is er ongeremde instroom geregeld van jonge, goedkope, afhankelijke arbeidskrachten. Nadeel: asielzoekers MOETEN onderdak, maar jongeren mogen tot hun dertigste bij hun ouders wonen.
Ik maak me eveneens druk om de goedbedoelende, slappe lievigheid naar Salafistische fanatieke moslims. Het boerka-verbod dat niet gehandhaafd wordt, de foute islamitische scholen die ongekend lang getolereerd worden. Ik zie en lees dat tegelijk het idee van gevaarlijke TERRORISTEN (wat een eng woord! Mag aanslagplegers niet meer?) enorm wordt opgeblazen, terwijl er zelden wat gebeurt, hoewel Nederlandse vliegtuigen op verzoek van Israël wel overal bommen afgooien in het Midden-Oosten. Ietsje moeilijk om in subtiel bewegend yin en yang te blijven geloven.

ERGEREN

Ik erger me aan onze overproductieve boeren maar ook aan overdadig ruim parkeren, wie niet? Maar ook aan de voordelen qua vaste parkeerplekken en laadpalen plus soepele financiering voor eigenaren van peperdure elektrische auto’s, terwijl die nog in geen tien, twintig jaar reëel en subsidieloos op de automarkt gaan functioneren.
Ik kijk geschokt naar de talloze fraudezaken die onze Belastingdienst ongeschonden passeren, een groot deel zelfs mogelijk gemaakt door dealtjes met onze belastingdienst, Nederland als witwasland. Ik zie dezelfde economische geldstructuur disfunctioneren als ten tijde van de vorige vulkanische geldcrisis. Ik ben toen al mijn spaargeld kwijtgeraakt en krijg nu zelfs geen rente meer, omdat de grote bedrijven alsmaar gespekt moeten worden met gratis geld! De centrale banken zijn casinobeheerders geworden.

Overal is dreiging, straks worden we zogenaamd voor onze eigen gezondheid en bestwil gechipt/gevaccineerd met nano-technologie. Dat is uiterst griezelig gekoppeld aan toekomstig DNA-misbruik. Lees daarover beslist de bijdrage van Martin Vrijland. Mag ik bezorgd zijn voor mijn nageslacht? Hier en nu merk ik ook de daklozen op, de drukke voedselbanken en de verwarde mensen op straat.

Het is een wonder dat ik nog optimistisch ben voor het nieuwe jaar. Hoe zo dat eigenlijk? Omdat er ondergronds ook een bewustzijnsrevolutie aan de gang is. Let maar op. Ergens hier loopt de Messias tussen. Hij komt!

MEER GOED NIEUWS

Ieder jaar worden er gelukkig meer kilo’s gerecycled in de Kringloopwinkels, dat is het goede nieuws. En nog beter: jij en ik geloven in het goede: ‘Avra kehdabra’, (‘Ik creëer terwijl ik spreek), wij spreken vertrouwen uit in de Goddelijke liefde en we weten dat onze magie gaat werken.

Kijk nog maar eens blijmoedig naar Lucky TV, wat er niet allemaal kan in Nederland! Blijf positief. Ondertussen zijn vooral minder assertieve bejaarden dan ik de klos. Die hebben geen poot meer om op te staan onder de digitale druk.

Mobiele bejaarde

DE ZEN-BOEDDHIST

Gelijkmoedig, kalm en zuiver zoekt de yogi ondertussen zijn weg. Scherpzinnig en nooit lui onderzoekt hij zijn geest. Niets hoeft hij meer te worden, wat voorbij is, is voorbij. Naar anderen beoefent hij liefdevolle vriendelijkheid, hij ervaart mededogen en medevreugde. Onbelemmerd reist hij door de fysieke en de geestelijke wereld. Wanneer gevraagd dan geeft hij raad: Verbreek de ketens met je familie en je zintuigen, zoals een vuur niet terugkeert naar een kaal verbrande plek. zoals een vis ontsnapt uit gescheurde netten. Niet nieuwsgierig meer zijn, legt hij uit, de geest beteugeld, de zintuigen stil, geen voorkeuren meer, geen verlangen, nooit meer bang voor pijn of dood. Opnieuw en opnieuw neemt hij weer afstand, alle recht losgelaten op de maximale internetsnelheid.

(met grote dank aan Guy Eugene Dubois en zijn gratis boek, De Khaggavisana Sutra)

VERNEUKTE NATUUR

Sojaboeren steken elk jaar veel Braziliaans oerbos in de fik, oerstom, want dat hout was best beter te verkopen geweest. Houtpelletproducent Enviva in Dobbin Heights, een gehucht in het Amerikaanse North Carolina levert bijvoorbeeld aan het Nederlandse RWE van 2020 tot en met 2024 per jaar minimaal 200.000 ton (zogenaamd afvalhout maar in de praktijk gewoon alles wat groeit). Ons energiebedrijf verbrandt o.a. hun geïmporteerde pellets in hun biomassacentrales, de oude kolencentrales in Eemshaven en Geertruidenberg waar hun energie wordt opgewekt. RWE krijgt daarvoor 2,6 miljard euro subsidie. In totaal gaat er 11,4 miljard naar 628 biomassa-installaties. Ai, het obsessieve politiek verneukte ‘klimaatneutrale’ gedachtengoed: wij stoken Amerikaanse bossen op, om hier maar geen Russisch gas te hoeven importeren.

Mooi natuurbos maakt overal plaats voor efficiënt plantagebos met een marginale biodiversiteit. Stedelijk bos heeft helemaal pech. Door een overdosis straling worden ook bomen ziek: vreemde vlekken, gezwellen, bastknobbels en bastscheuren. De Universiteit van Wageningen heeft verontrustend onderzoek gedaan, maar dat brengt de Tweede Kamer nog niet op andere gedachten over 5G… Die lui zitten liever Star Wars te kijken. Of naar de Shen Yun advertenties.

Laten wij God danken voor het middel van gedwongen sterilisaties en diverse artiesten voor muziek, die eeuwige troost tijdens de crisis, nummers die je orgasme tegen je tonsuur aan stuwen (George Michael en Queen) of aan het denken zetten, Gavin Bryar bijvoorbeeld: Sinking of the Titanic. Of iets voor je stoonde kop: Steve Reich.

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen regeladvertenties plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2021, per kalenderjaar dus) van € 40 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet, waarvoor je een extra donatie van € 15 moet doen. Voor langere berichten geldt een tarief van € 0,60 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 7.000 soms 10.000 views per maand. Hoofdartikelen staan voortaan ook op LinkedIn (12.000 volgers) en Facebook (1200 volgers).

* Mantra’s zingen met Thomas Kwakernaak (Uelenspieghel, Uffelte): hoogtepunt voor beginners en liefhebbers. Op zaterdag 4 januari en daarna elke 2e zondag van de maand.

* Woonbioloog Theo Hooijer in Voorthuizen is specialist in de aanpak van aardstralen, electrosmog, telecomspanning en entiteiten. Ook voor Resonantie Techniek  en een EcoIntention traject kunt u bij hem terecht.

* Gratis e-book ‘Slapend fit’ met kleuren, klanken en kruidenolie en 16 tips voor een goede nachtrust’ van Praveeta Timmerman. Lekker slapen kun je leren!

* De Idealist over spiritualiteit, astrologie, gezondheid, kruiden, esoterie en veel andere onderwerpen. Actuele ontwikkelingen vanuit een spiritueel perspectief. Vraag digitaal proefnummer op: [email protected]

* Winkeltje, webshop, workshops, massages & meditatie Namasté Café, Prins Hendrikplein 18 2518 JC Den Haag 070-3698766. Workshop Trancereizen met Peter den Haring op 15 januari.

* www.ruimte-rust.nl: Mooi gelegen accommodatie in Drenthe voor o.a. meditatiegroepen en yoga. Fijne plekken op het eigen land voor meditatie en buitenoefeningen in de stilte.

* www.nickysplace.nl: Medium en lerares Nicole van Olderen in Haarlem, consult mediumschap, huiskameravonden bij jou thuis. Nieuw: inspiratie avonden en lezingen. Jaartraining: Ontwikkel Je Intuïtie.

* Het boek De Voedingswijzer van Juglen Zwaan is zinvol herzien. Hier is de nieuwe druk te bestellen.

* Over vaccinaties en de relatie met voeding schrijft Peter Sattva hier heel zinnige dingen. Hoe je herpes kan krijgen in je hersenen.

 VERZEKERINGSMOP

De koning bezoekt een van de beste ziekenhuizen van Amsterdam. Per ongeluk loopt hij een kamer in waar een mannelijke patiënt heftig aan het masturberen is met een emmer naast zich. De koning verblikt of verbloost niet maar wil wel het naadje van de kous weten. De ziekenhuisdirecteur legt het uit: “Die man heeft een zeer ernstige aandoening waarbij de testikels zich snel vullen met sperma. Als hij niet dat vijf keer per dag doet, barsten ze en sterft hij onmiddellijk.” De koning knikt begripvol maar deinst wel even terug als hij in de volgende kamer een jonge verpleegster orale seks ziet geven aan een patiënt. “Wat gebeurt nu daar?” schrikt de koning. De ziekenhuisdirecteur miespelt een beetje: “Zelfde probleem, majesteit, maar een betere Aanvullende verzekering.”

Meer lachen? Je opties op www.tijdgeest-magazine.nl/humor zijn heel gevarieerd. Wacht niet te lang. Uitstel kan dodelijk zijn.

JIJ GELOOFT IN MIJ? MAAR VEEL ANDEREN NIET?

Raadpleeg eens het domino orakel of je aan ons een donatie moet doen. Houd TM in de lucht!

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen
Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639
www.peterdenharing.nl

Hier interviews met hem door Lisanne Hoogerwerf, Lilian Ferru & Patrick Kicken plus een lezing op Sterrenstof.

 

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien 1 augustus 2020

Read More →