Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Megazien 1 februari 2021

By   /   januari 30, 2021  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Megazien 1 februari 2021

Tijdgeest Magazine is al bijna 15 jaar een gratis publicatie, tweewekelijks, van de Stichting Open Ontmoeting Olivijn met alternatieve informatie over spirituele, (on)gezonde, duurzame, innovatieve en maatschappelijke fenomenen en over de kunst van het relativeren onder de klimaatneutrale redactie van Peter den Haring. Het wordt BCC gemaild naar 11.400 lezers, ontvangen door 1552 abonnees via de website en door 15.200 mensen via Facebook en LinkedIN. Doorsturen en overnemen graag met bronvermelding.

 Tijdgeest Megazien
van 1 februari 2021
over Jezus, negatieve ionen, orks, VSN, immigratie, koopvee & DNA-testen.

Ergens is er een oog dat alles ziet. Had Trump nu gelijk of niet?

HET LEVEN VAN JEZUS IN INDIA

In het Tibetaans-boeddhistische klooster van Hemis in de Indiase stad Leh ontdekte de Russische arts Nicolas Notovitch in 1887 een document met de titel Het leven van de heilige Issa. Als 13-jarig kind bleek deze Jezus door drie Wijzen (Tibetaanse Lama’s), op zoek naar de reïncarnatie van een overleden collega, in Israël terug te zijn gevonden. Tot zijn 29ste werd hij daarna in India in het Boeddhisme onderwezen om daar uiteindelijk verlicht te worden. Hij reisde naar veel andere heilige plekken in India, boeiend beschreven door de Duitse geleerde, Holger Kersten in zijn boek Jesus Lived In India. Iin de BBC-documentaire, Jesus Was A Buddhist Monk stellen diverse experts dat Jezus aan zijn kruisiging ontsnapte en daarna de joodse kolonisten in Afghanistan bezocht die aan de tirannie van de joodse keizer Nebukadnezar waren ontsnapt. De rest van zijn leven zou Jezus in de Kasjmirvallei doorbrengen. De lokale bevolking denkt dat hij begraven ligt in het Roza Bal-heiligdom in Srinagar in het door India gecontroleerde Kasjmir.

NEGATIEVE IONEN ALS POSITIEF EFFECT

Negatieve ionen zijn elektrisch, negatief geladen deeltjes, zwevend door de lucht zoals ze in de natuur ontstaan door bewegend water (golven, kolken, stromen). Ook bliksem genereert krachtige negatieve ionen. De mens frist zichzelf flink op door blootstelling aan die negatieve ionen (strandwandelingen, onder een waterval staan enz.). Andere bronnen van negatieve ionen zijn kosmische straling, UV-C in zonlicht en de wrijving van lucht in de atmosfeer. Van teveel positieve ionen kun je ziek worden (in niet geventileerde, te streng geïsoleerde ruimten en met name bij centrale luchtregeling). Er zijn elektrostatische luchtreinigers met HEPA-filters op de markt (€ 180), die fijnstof, allergenen, roet en dierenstof binden aan die negatieve ionen. Die slaan dan ergens neer op meubels of muren, waar je ze af kunt wassen. Zulke apparaten kunnen horeca- of bioscopen virusvrij maken, maar helaas schermt de overheid met eerst gewenst nader onderzoek. Bron: de Nieuwsbrief van Juglen Zwaan. Hoezo? Men is politiek gecommitteerd aan de vaccinindustrie, waardoor een verwarde man de avondklok door kan duwen. Omdat er 600 van de 17 miljoen inwoners op de IC liggen. Effect: een collectieve gevangenis op basis van schandalige cijfermanipulaties.
In Gibraltar overleden 52 ouderen vlak na een Pfizervaccinatie. Aan Corona, zegt de overheid. Het is een geruststelling om in de wet van oorzaak en gevolg te geloven: karma lost weer alles op. Paar keer ergens goed de fik in en we kunnen weer door…

GROEIENDE ONRUST

Bij een recente demonstratie werd mij een ouderwetse Molotov-cocktail aangeboden, een soort brandbom. Veel gefrustreerde jongeren zijn bezig met een nieuwe burgeroorlog, niet met vreedzaam thuis gamen. Heftig meppende ME gaat vast niks oplossen, integendeel, eerder meer uitlokken. Over demonstranten als over criminelen praten (de hele ambtenarij) gooit ook olie op het vuur. Of is dat de bedoeling? The Hunger Games are open! De domme bevolking krijgt de schuld, niet het onberekenbare en kortzichtige overheidsbeleid.

Bij demonstraties tegen de Corona-muilkorf telde ik afgelopen jaar maximaal 25.000 verschillende mensen. Café Weltschmerz wordt door zo’n 50.000 kritische mensen gevolgd. Schattingen stellen dat 15% van de volwassen bevolking hoofdschuddend naar de onthutsende, repressieve ontwikkelingen kijkt.
Het moet kennelijk nog veel erger worden (quarantainekampen voor andersdenkenden) voor mensen echt wakker worden. Of zitten we al aan het maximum van de proteststemmen?

De Maharishi Mahesh Yogi van de Transcendente Meditatie beweging sprak namelijk ooit over 1% van een bevolking, die een ommekeer zou kunnen bewerkstelligen door gerichte meditatie. Voor Nederland praten we dan over 170.000 mensen. Eh? Misschien luistert de rest gewoon tevreden en volgzaam naar het geluid van de regen op YouTube? Of naar Thunderstruck? En gaan we straks wel weer allemaal gezagsgetrouw naar de kerk voor de broodnodige gezelligheid?

MEER GETALLEN

Weetjes, cijfertjes, heerlijk. Zo’n 40% van onze bevolking is vegetariër of flexitariër. Dat getal stijgt elk jaar. Fijn voor de varkens. Rutte, het CBS, het Clingendael Instituut en het RIVM zijn dol op getallen, omdat men steeds het draagvlak wil toetsen en de kans op revoluties. Ruim een derde van alle volwassen Nederlanders maakt bezwaar tegen de overheidsvisie op de Corona-bestrijding en saboteert de beperkende maatregelen. Dit zijn vooral mensen die zeer sociaal actief zijn. Nog een groter aantal, 44% neemt de eventuele eigen klachten niet te serieus en laat zichzelf zeker niet testen, de meesten uit wantrouwen tegen de test zelf. Twee miljoen mensen vertrouwt bij gezondheidsklachten de eigen huisarts niet meer. Tien procent weigert principieel een mondkapje te dragen en ziet zelfs zich een enorm mondiaal complot ontvouwen. De meesten hebben nauwelijks vertrouwen meer in de eigen overheid maar ook niet in een eerlijke stembusgang. Tel de mensen maar die de FvD-petitie steunden tegen de lockdown (180.500) en de zinloze mondmaskertjes op straat.
Wat is wel serieus te nemen? Het zogeheten S-antigeen uit ons nieuwe vaccin  remt het vermogen van onze pijnappelklier om licht op te nemen. Spirituele belemmering? Ah, daarom! Dàt proberen de tandpastafabrieken al jaren met de toevoeging van het schadelijk fluoride.  Licht in het menselijk bewustzijn is niet de bedoeling. Ach, de waarheid heeft nooit ondersteunende argumenten nodig… Toch?

 

OORDELEN OVER DE ORKS

Er komt een tijd, zei de antroposofische ziener Rudolf Steiner al in 1906, dat je de degeneratie op het gezicht van een mens kunt gaan zien. Zoals Tolkien reeds mensen, elfen, dwergen en orks had ingedeeld. De ziellozen, de perverten, de machtswellustelingen, de kannibalen, nu al ziet de helderziende soms door hun glibberige masker heen. Uit angst handelend worden deze ‘mensen’ zelf angstaanjagend, demonisch in hun morele lelijkheid.
En dus, besteed voldoende aandacht aan jouw geestelijke gezondheid. De Botox kan nog even helpen en de plastische chirurg komt velen te hulp, maar er is liefdevolle, zelfaccepterende uitstraling of niet.

Gaan er veel jonge en gedupeerde mensen boos naar de stembus? Misschien. Marginaal is er media-aandacht voor het feit dat veel dagbestedingen dicht gingen, net als de buurthuizen. Groeigerichte workshops en trainingen mochten niet meer. Resultaat: massaal baan- en statusverlies, depressies en zelfmoorden. Misschien grijpt God in: de gemaskerde ork Rutte, die net voor de verkiezingen verdwijnt en gauw VEEL meer salaris gaat vangen hoog in de Europese politiek. Zou schelen!


Deep fake masker

NIKS IS MEER WAT JE DENKT

“Het falen wordt betreurd. Nee, er zijn geen schuldigen aan te wijzen. Ja, iedereen blijft verkiesbaar. Inderdaad, er moet meer openheid komen.” Zo raken onze traditioneel democratische waarden nog verder ingekakt. De Corona-trip met angstaanjagend opgeblazen sterftecijfers en de frauduleuze herschikking van de oorzaken laat zien dat een meerderheid van de stemmers (de slapers, met name de mensen met al dan niet psychologische en chronische welvaartsziektes) hun quasi-veiligheid belangrijker vindt dan het recht op vrije menings­uiting en solidariteit.

Hier manifesteert zich het Stockholm-syndroom: het slachtoffer gaat zich verbinden met zijn kweller. Het onderdrukte volk gaat zijn dictator adoreren en de sadomasochistische hersenspoeling werkt. Het digitale publieke domein is volledig gecommercialiseerd en censureert naar hartenlust. Dag Voltaire, dag ideaal van de Vrije Meningsuiting. We hebben dat uit onkunde en onbegrip laten gebeuren.

Wie trouwens een volstrekt heldere kijk op de situatie op prijs stelt, die luistere hier naar het interview van presentator Sander de Wijs van Radio Merlijn met de klassiek homeopaat Ewald Stöteler!


Het klootjesvolk weet het beter! Want zij zijn de meerderheid.

WAAR ZIT DE VERNIEUWING?

Eh, niet bij de VVD… Gladde dictator Rutte heeft ook vast een Heel Dure Hobby ergens. Activist Wybren van Hage trekt Forum voor Democratie misschien tijdelijk uit het ballenslop. Maar gaat het dan die nieuwe VSN worden? Mordechai Krispijn is een bevlogen spreker, zo liet hij horen op 24 oktober vorig jaar als mentor van een Malieveld demonstratie. Hij heeft een relatie met Anna Zeven, de bestuursvoorzitster van de nieuwe partij Vrij en Sociaal Nederland. De lijsttrekker van die partij, Bas Filippino, en Anna kregen dus ruim spreektijd op het podium. Hun vage ideeën, iedere ongeruste kiezer tevreden houden, nee, dat is net bij Trump mislukt.

De Partij voor de Dieren (zou eigenlijk Partij voor de Drie-Eenheid moeten gaan heten) is misschien een goed alternatief op 17 maart. Van de 13 oude partijen is dat de enige met een eerlijke kijk op de Spoedwetdictatuur. Ineens blijkt ook de Pacifistisch Socialistische Partij 92 herrezen. Spannend! Bestaat er nog ergens integer socialisme? De welgestelden met vaste banen zijn immers vorig jaar veel rijker geworden, de armen dramatisch verarmd, want veel goedkoop werk is weggevallen. Bij de VVD heeft natuurlijk iedereen recht op een eigen zwembad. En de superrijken moeten absoluut die stereo van een ton hebben! Brrr. Maar laat ons onmiddellijk weer relativeren: elders in de wereld wordt over geheel andere dingen geklaagd! Kijk naar Brazilië!


Arbeiders in een Braziliaanse goudmijn in 1986

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2022, per kalenderjaar dus) van € 40 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. De regeladvertenties kosten € 15 per keer. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet. Voor langere berichten geldt een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 8.000 views per maand. Hoofdartikelen staan voortaan ook op LinkedIn (13.000 volgers) en Facebook (1200 volgers).

* Winkeltje, webshop, workshops, massages & meditatie Namasté Café, Prins Hendrikplein 18 2518 JC Den Haag 070-3698766. Workshops Trancereizen met Peter den Haring op zondagmiddag 21 februari. Nooit saai.

* Wow, een vrij en alternatief sociaal netwerk bestaat dus ècht? Ja hoor. Opdoeken dat Facebook. Mèt privacy, zònder censuur. Gelijkgestemde vrienden vinden. Check Spiritoo.com.

* Woonbioloog Theo Hooijer in Voorthuizen is specialist in de aanpak van aardstralen, electrosmog, telecomspanning en entiteiten. Ook voor Resonantie Techniek en een EcoIntention- traject.

* www.nickysplace.nl: Medium en lerares Nicole van Olderen in Haarlem, consult mediumschap, huiskameravonden bij jou thuis. Nieuw: inspiratie avonden en lezingen. Jaartraining: Ontwikkel Je Intuïtie.

* Pure energie wekt een staat van sereniteit op. Resonantietherapie versterkt uw gezondheid en welbevinden. Laat je inspireren vanuit het Belgische Opgrimbie door Dirk en Betsy. 

* Enschede, Landgoed AlGoed. Pasen: verdiepingsdagen voor coaches, therapeuten en mensen op weg met persoonlijke ontwikkeling. Familieopstellingen, Trancereizen, Bonding en andere workshops €220,- all-in.

GEREGULEERDE IMMIGRATIE?

Verdiepen in de plannen van Agenda 21, een mondiaal actieplan tegen de nationalisten (uitgelegd tijdens de Earth Summit van 1992 in Brazilië) is misschien nuttig. Ook Agenda 2030 zou ons zorgen moeten baren. De VN speelt een overduidelijk steeds kwalijker rol. President Trump ondertekende toevallig (!) in december 2018 juist niet dat VN-plan dat wereldwijd de migratie van arm naar rijk en van zuid naar noord moest regelen (U.N. Global Compact on Safe, Orderly and Regular Migration). De WHO, de Wereld Gezondheidsraad (ook VN-onderdeel) propte ons afgelopen jaar in elk geval succesvol de nieuwe Corona-Wereldorde door de strot.

Meer zorgelijke zaken. De afdeling Migratie en Binnenlandse Zaken van de Europese Commissie presenteerde in 2010 een rapport waarin geschat werd hoeveel migranten op basis van de oppervlakte van het land, de bevolkingsdichtheid en de huidige bevolking konden worden toegelaten. De EU-Commissie bedacht dat er in Nederland zo’n 25 miljoen mensen zouden moeten kunnen leven. En dat er dus ruimte is voor 8 miljoen immigranten.


Die Jihad-meisjes terug naar Nederland! Kunnen hier mooi werken in de plofkrakerij.

INSTABIELE GELDSYSTEMEN EN BELASTINGAFTREK

Alle instabiele geldsystemen storten na verloop van tijd in. Dat verklaart de rush in Bitcoins, op goud en in mindere mate op zilver. Het is aanpassen, verbeteren, vallen, opstaan en weer doorgaan op de geldmarkt. Tot nu toe. De miljardairs hebben onroerend goed en aandelen. Beter! En ze hebben de belastingaftrek! Prof. Fran Quigley, een mensenrechtenadvocaat aan de Indiana University wil dat nu juist daar een einde aan komt. Tenminste, aan de belastingaftrek voor liefdadigheidsinstellingen zodat miljarden dollars kunnen worden vrijgemaakt voor hogere overheidsuitgaven voor ‘voedselbonnen, werkloosheidsuitkeringen en hulp bij huisvesting. Quigley: “Maar ze moeten ook eindigen omdat ze de moreel twijfelachtige illusie versterken dat liefdadigheid ‘een effectieve en adequate reactie is op honger, dakloosheid en ziekte.”
Zuur Weetje: In 2019 leefden ruim een miljoen mensen in Nederland in armoede, zo mat het Centraal Bureau voor de Statistiek. De rijken bespioneren hun klandizie en elkaar.

WERELDREGERING & KOOPVEE

De meeste mondiale miljardairs kennen elkaar. Vaak van feestjes op Epsteins porno-eiland. Ze scheppen een beetje tegen elkaar op. Wie heeft het grootste plezierjacht en zo. Een groot aantal zit bij de club van globalisten, die pogen om al dat kleinzerige nationalisme de das om te doen ten bate van een Wereldregering waar alle macht geconcentreerd kan worden uitgeoefend. Dat zou zeer heilzaam kunnen zijn. Minder/geen oorlogen en zo, geldloos, digitaal controleerbaar leven, basisinkomen zonder eigen bezit, lekker rustig toch, tenzij je meer wil dan consument/koopvee worden. Helaas, de geschiedenis toont aan dat gemonopoliseerde macht doorgaans ook corrupt wordt en de onderliggende menselijke slaven gaat uitbuiten en eventueel doorverkopen aan andere planeetbeheerders. Armoede is een functionele structuur zodat arbeid altijd goedkoop blijft. Maar als de robotmens nu al die goedkope banen gaat overnemen?

Wordt de moderne armoede die van het geheel door de staat gecontroleerde basisinkomen voor een ieder, die voorgoed het stempel koopvee wil dragen?

DNA-TESTEN

Zo’n miljoen mensen hebben hun speeksel met hun DNA-profiel ter analyse aangeboden aan diverse grote Amerikaanse techbedrijven, zoals Ancestry, MyHeritage en 23andMe. Sommigen willen weten of hun vader wel hun vader is, maar de meesten willen hun risico op het krijgen van genetisch sterk bepaalde ziektes zoals darmkanker, dementie of depressie voorspeld krijgen. Wat zouden onze ziektekostenverzekeringen die gegevens graag willen hebben! Zodat ze de risicodragers een hogere premie konden vragen. En denk aan particulieren die ruzie verwachten om toekomstige erfenissen en die wellicht dan een andere strategie bedenken om die steenrijke opa tijdig aan te pakken.

 TOLERANTIEMOP

Joop maakt altijd verkeerde grappen over de Holo cough, kuch, kuch en Gronings gas en die vallen erg goed bij de Feijenoordhooligans in Rotterdam. Op het plein voor de Amsterdamse Arena slaat echter plotseling Mohammed, die fan van Ajax is, Joop recht op de neus. “Ik zal jòu eens een dikke Jiddenneus geven!” schreeuwt hij, “In naam van de profeet, vrede zij met hem!” Direct komt er een BOA tussenbeide, omdat hij een terroristische actie vreest. Femke Halsema ziet het gebeuren en trekt de BOA opzij. “Allemaal een mondkapje op en elkaar een hand geven!” roept ze progressief. FLATSJ! Ineens rijdt er een te haastige DPI-vrachtwagen over iedereen heen. Kop in de krant: Zerotolerantie bij het voetballen!

KIEZEN OF LIEVER DELEN?

Wil jij dat idee van polyamoureus zijn nu eens definitief uitwerken? Raadpleeg het domino orakel om je veiliger te voelen. Of gooi eens een balletje op bij mij natuurlijk.

 

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen
Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Lisanne Hoogerwerf, Lilian Ferru, Chris den Daas & Patrick Kicken plus een lezing op Sterrenstof.
    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien 15 juli 2021

Read More →