Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Megazien 1 december 2019

By   /   november 30, 2019  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Megazien 1 december 2019

Deze editie gaat over over discoherrie, kannibalisme, NOS, Sharia, kinderhorror, Sint & De Waarheid.

GELUID ALS VIJAND

Al jaren ageer ik tegen het ongebreidelde oppimpen van discovolume en de herrie van bands. Het Parkpop festival in Den Haag is tot in het Westland te horen. Luisteren naar een optreden van Bløf in het Paard van Troje was er vorig jaar niet meer bij. Mijn trommelvliezen stonden direct op knappen. Bij de kassa had ik oordoppen kunnen kopen, maar ik snapte de barre noodzaak toen nog niet meteen. Ooit werkte ik een paar jaar als directeur van dat Paard en ik reageerde toen al als een verlicht despoot op geluidstechnici die na de pauze in een optreden de volumeknop van de mengtafel wilden oppeppen, omdat ze bang waren de aandacht van het dronken en stoonder wordende publiek te verliezen. Ik leerde in de loop der jaren in het jongerenwerkvak veel DJ’s en muzikanten kennen, mannen die vroeger of later een gehoorapparaat moest gaan gebruiken. Een goed voorbeeld is de door mij bewonderde Patrick Kicken (lees het interview met hem in Nieuwe Revu hier). Oorsuizen, overgevoelig voor alle soort geluid. De wereld van onze jongeren is helaas veel gericht op verdoven (alcohol, dope, roken, gaming, telefoon en gebonk). Ook daarin moet je leren afkicken. Trouwens, het nieuwe boek van Patrick Kicken is uit, Leven Zonder Stress. Hier een mooi interview daar over. Snel naar de film Amazing Grace kijken met Aretha Franklin helpt ook wonderbaarlijk.

KANNIBALISME REDT HET KLIMAAT!

Nederland gooit verschrikkelijk voedsel weg. Erger nog, al ons eetbare mensenvlees gaat tegen absurd hoge kosten de grond of de lucht in. Wat een verspilling. Natuurlijk moeten de betrokkenen eerst dood zijn en er zou een taboe moeten blijven op het opeten van mensen die zijn dood geschoten, dood gebombardeerd of uitgeschakeld met een drone. Dan krijg je hele nare toestanden, dan kun je net zo goed het jagen op straatarme en dakloze mensen gaan goed vinden. Dat is waarschijnlijk een heilloze weg, toch? Maar gezonde verkeersslachtoffers, die reeds al hun organen doneren, kom op zeg, laten we daar eens mee beginnen. Netjes, respectvol slachten, dat is belangrijk, niet dat klakkeloze ontvlezen wat ze in slachthuizen nu doen met beesten. De mens is geen dier! Het is een suf taboe natuurlijk nog en het gaat vast langzaam, net zo als het ooit ging met vegetarische producten. Maar voor echt idealistische mensen is het iets moois: net zo bijzonder als het doneren van je bloed bij je leven. Misschien is niet meteen alles even lekker, maar vooruit, de mindere stukken en delen zouden bijvoorbeeld ter beschikking van huisdieren kunnen komen, beter dan de smerige zooi die nu omgaat in de diervoedingbusiness. Uitvaartondernemingen zouden een recyclingskeurmerk moeten krijgen. Als er geen urnen met metaal- en pesticide houdende as meer leeg gestrooid worden in zee, komt ook dat het klimaat ten goede.

NOS: ZWARTE PIET’S MASKER

Fakenews, overheidspropaganda en selectieve informatie, de NOS, onze nationale Fabeltjeskrant, levert het allemaal in plaats van hun slogan: Het Nieuws Van Alle Kanten. De nieuwe club Ongehoord Nederland toont het aan maar vooral ook De Ommekeer staat vol met voorbeelden. De NOS schermt bijvoorbeeld met een onderzoek van de Verenigde Naties, waarbij de conclusie wordt getrokken dat in Nederland hinderlijk wordt gediscrimineerd door het Zwarte Pieten fenomeen. Jammer dat de VN zelf zo’n onderzoek niet kent!
Ten koste van kinderplezier polariseren twee partijen nu steeds meer maar dat vinden de media ook weer heerlijk. Zwarte, zogenaamd linkse activisten zouden al superblij moeten zijn met de geleidelijke overgang naar roetveeg Pieten maar nee, heftige Kick Out!-uitspraken lokken de rechtse anti-immigrantenclubs van Pegida weer uit hun tent met honkbalknuppels. En? Het ontmantelen van je kleutergeloof in Sinterklaas is wel een mooie voorbereiding op straks niet meer in je Minister-President geloven.
De NOS blijft gewoon doorgaan met manipulatief berichten: het nationalisme van Trump afzeiken, oorlog met Rusland verheerlijken en subtiel omgekeerd racisme rondpompen (“Boerka’s moeten mogen”). In het boek Superieur van BBC-journaliste Angela Santini schrijft zij over racisme: “We zien een verwrongen ideologie, die doelbewust die doelbewust geen beroep doet op een gedeelde menselijkheid maar in plaats daarvan berust op duistere mythen over het ergens bijhoren.” En over er vooral NIET bijhoren! AFZETTEN!

Zijn onze gedachten en angsten trouwens nog van wel onszelf of zullen we geestelijk straks helemaal gemanipuleerd worden met een op 5G gebaseerde Duitse uitvinding voor het via microgolven overbrengen van gevoelens en ideeën? Op weg naar de eenheidsworst uit de worstmachine…


Van Open naar Dicht… Van werk naar geen werk.

SHARIA: BRANDSTICHTING IN KERKEN

Op het grotendeels islamitische Indonesische eiland Sumatra worden om de haverklap al sinds 1995 Christelijke kerken ontmanteld of zelfs verbrand. In het noordelijke deel, Singkil, past men namelijk sinds 2005 de mohammedaanse sharia-wetten toe en die zijn niet zo tolerant ten opzichte van ongelovigen en andersdenkenden. Met een beroep op het ontbreken van de juiste bouwvergunningen zijn zelfs kerken, die al in 1965 waren opgericht, ontmanteld. Op 13 oktober 2015 was er een georganiseerde verbranding waarbij de zwaar gewapende politie de brandstichters beschermde tegen de verbijsterde kerkgangers. Vier mensen werden gewond, er viel een dode en de volgende dag ontvluchtten 1900 Christenen de regio. De overheid erkent formeel zes religies, maar de Indonesische Ulema Council (MUI), met aan het hoofd de Indonesische Vicepresident, Ma’ruf Amin, propageert zonder gene intolerantie en vijandigheid naar de betrokken minderheden. Een bepaalde kerk op West-Java procedeerde met succes tot bij de Indonesische Hoge Raad, maar in de praktijk werd de heroprichting gesaboteerd. Blijf daar rustig op vakantie gaan, vrienden, maar ga alleen thuis naar de kerk!
(Bron: New Naratif)

GOUDEN BEENTJE

Een Amsterdams jongentje van acht, Jonatan, maakt zich geen illusies over de wereld buiten school. Zijn horroropstel na deze zomer was helemaal duidelijk:
“Er was eens een rijke familie en die hadden een kind. Op een dag werd het kind ziek. Ze had een wond op haar been en het been moest er af. De ouders vonden het afschuwelijk maar die lieten een gouden beentje voor haar maken. Toen ze dood ging, werden die ouders armer en armer tot ze nog alleen maar een slaapkamer en een keuken hadden. Toen dachten ze: als we het gouden beentje opdolven? Ze gingen naar het kerkhof en groeven het beentje op. De volgende dag lag er bloed op de grond van de kamer van de ouders en stond op de muur met bloed geschreven: Ik wil mijn gouden beentje terug.”


Vier sterke vrienden trekken TM door de winter heen: dank!

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting ( per kalenderjaar dus) van € 25 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. Per 1 januari 2020 vragen we van donateurs € 40 per jaar en kosten de regeladvertenties € 15 per keer. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet, waarvoor je een extra donatie van € 10 moet doen. Voor langere berichten geldt een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 6.000 views per maand. Hoofdartikelen staan voortaan ook op LinkedIn (12.000 volgers) en Facebook (1200 volgers).

* De burgemeesters moeten ineens een onmogelijk klimaatakkoord gaan uitvoeren. Alle huishoudens van het gas af! Krankzinnigen! Teken razendsnel deze petitie: Burgemeesters, stop Rutte’s klimaatakkoord!

* Zaterdag 16 december 10.45-17.45 uur Centrum Sekieta in Haastrecht Familie Opstellingen (Kijken naar je blinde vlek), incl. ayurvedische vega lunch € 65: [email protected] Kennismaken HIER.

* Diner Mystique op 4 januari 2020 in Centrum Sekieta in Haastrecht, een culinaire avond met spiritueel entertainer Peter den Haring rond alle mogelijke New Age fenomenen: orakelen, channelen en buitenaards leven (o.a.). Aanmelden via [email protected]

* Winkeltje, webshop, workshops, massages & meditatie Namasté Café, Prins Hendrikplein 18 2518 JC Den Haag 070-3698766. Workshop Trancereizen met Peter den Haring op 15 januari.

* www.nickysplace.nl Medium en lerares Nicole van Olderen in Haarlem, consult mediumschap, huiskameravonden bij jou thuis, oefen- en trainingsavonden mediumschap. Jaartraining van hoofd naar hart.

* Gratis e-book ‘Slapend fit’ met kleuren, klanken en kruidenolie en 16 tips voor een goede nachtrust’ van Praveeta Timmerman. Lekker slapen kun je leren!

* www.ruimte-rust.nl : Mooi gelegen accommodatie in Drenthe voor o.a. meditatiegroepen en yoga. Fijne plekken op het eigen land voor meditatie en buitenoefeningen in de stilte.

* Moeite met grenzen stellen, gevoelens van uitgewoond worden, niet jezelf zijn? Bij mij kun je voor € 10 een MP3 bestand voor je auraschoonmaak bestellen. De CD kost € 16 voor 1, € 20 voor 2 en € 26 voor 3 en 30 voor 4 stuks. Ideale cadeaus voor Sinterklaas.

* De Idealist over spiritualiteit, astrologie, gezondheid, kruiden, esoterie en veel andere onderwerpen. Actuele ontwikkelingen vanuit een spiritueel perspectief. Vraag digitaal proefnummer op: [email protected]

* Conscious New Year Party, 31 dec 19:30-03u Den Haag. In verbinding met elkaar het nieuwe jaar inluiden, live muziek, transitie-ritueel, DJ Rakesh & prachtig vuurwerkuitzicht vanaf de 5e etage. Aanmelden hier.

* Mantra driedaagse 27-29 dec. met Deeps Bhakti Music in Lekkum, warm, knus en diep verbinden. Ook regelmatig in Lelystad Amersfoort, Surhuizum, Uffelte en op uitnodiging: www.levenineenheid.nl.

* Training met de Chakras met Deep Bhakti start 10 jan. Diep zelfonderzoek en bevrijding blokkades om uit te komen en te gaan leven vanuit je lichtwezen. www.levenineenheid.nl.

Kopergeld wilde toch niemand meer…

SPONSOREN GEZOCHT

Dit is de laatste editie van 2019. Het is hierboven pijnlijk zichtbaar: we hebben nog maar vier vaste advertentiesponsoren. Daarnaast hebben we nog vijf andere, bescheiden donateurs. Dat is te weinig om de enorme kosten van de webmaster, de bulkverzending en de boetes voor illegale illustraties te financieren. Voor 2020 zoeken we dus steun voor de producent van dit gratis blijvende magazine, de Stichting Open Ontmoeting Olivijn, NL73INGB0005008174.
Voor wie of wat spaar jij eigenlijk? Maak die fles met euromunten gewoon eens leeg! Grote dank. De 1,1 miljoen Nederlandse armen mogen Tijdgeest Megazien toch al gratis lezen. Tenminste, DEDEN ze dat maar!

HET GAAT OM DE LIEFDE
(Sinterklaasgedicht)

Al ben je boven de veertig en al jarenlang maagd,
het gaat om de liefde, onverwacht, ongevraagd.
Passie als je kust, Mooi Vette Lust, maar je kunt er op stuk
want het diepste ervaren is toch liefdesgeluk.

Al draag je geen bril en ook geen tattoo,
vorm maakt niet meer uit, da’s alleen maar gedoe.
Jij weet wat je wil: die golf van liefde van kruin tot je stuit.

Al ben je heel oud, still going strong, je weet wat je doel is:
dat hartje van goud. Al ben je heel jong, jij weet wat gevoel is.
Die heetzoete, hartelijke honing, dat’s je beloning.

Schat, het gaat om de liefde: het stroomt uit mijn hart,
het stroomt uit mijn mond. Het gaat om voelen en dromen:
zo blijf ik gezond. Al ben jij slim en zwart, ik wit en verward,
niks maakt meer uit. Warm is mijn ziel, jij voelt dat geluid.

De yogatraining met haar nieuwe vriend deed haar heel goed.

WAARHEIDSVINDING
(Uit de Nieuwsbrief van Johan Oldenkamp van oktober 2019)

De “waarheid” in onze huidige samenleving is niet gebaseerd of feiten en logica, maar op wat de overgrote meerderheid heeft geaccepteerd als zijnde waar. Waarheidsvinding is daardoor afgegleden van een intellectueel en cognitief proces naar een sociaal en emotioneel proces. Anders gezegd, “waarheid” is een geloof geworden. Dit geldt niet alleen voor politieke “waarheid”, maar ook voor de reguliere “wetenschappelijke waarheid”, “medische waarheid”, “historische waarheid” en “journalistieke waarheid”. Echte waarheidsvinding vraagt om dogma-vrij vakmanschap, maar in het reguliere onderwijs is dit vervangen door het belonen van napraten. We leiden papegaaien op, en wie daar het beste in zijn, en ook nog eens heel gehoorzaam, die krijgen dan leidinggevende functies binnen de schaapskudde. Zo behouden de controle freaks hun grip op de menselijke kuddedieren.
Zoals je wellicht al zult hebben begrepen, gaat het mij allang niet meer over wat waar is en wat niet. Daar gaan we met elkaar namelijk nooit en te nimmer uitkomen zolang we onszelf niet eerst bekwamen in waarheidsvinding. Een essentieel onderdeel van deze bekwaming is het ontwikkelen van zelfkennis. Wie zichzelf niet kent, die zal de werkelijkheid namelijk nooit leren doorgronden.
Maar wat is nu eigenlijk ons doel, dus het doel van ons leven? Is dat het voortbestaan van onze soort op deze planeet? Zo ja, dan is het de hoogste tijd dat we onze collectieve vakbekwaamheid in waarheidsvinding flink omhoog gaan brengen tot boven een acceptabel minimum. Dat staat echter haaks op de doelstelling van de mondiale controle freaks, want zij zien als enige oplossing een forse populatiereductie. Veel multinationals hanteren “Up or out” als basis voor hun loopbaanbeleid. En zo gaat het ook op deze planeet. Ga je niet omhoog in jouw bewustzijn, dan word je vroeg of laat ontslagen uit dit fysieke leven. Dat kan fysieke sterfte op korte termijn zijn, maar ook kun je dan op een zijspoor belanden totdat jouw tijd hier in deze werkelijkheid op is. Tegelijkertijd maakt ieder van ons een eigen reis, op een eigen manier en in een eigen tempo. Het is daarom voor ons allemaal het belangrijkste dat we weten waarom we dit leven leiden, en waarheen. Ook hier is zelfkennis weer cruciaal. Alleen via zelfkennis kunnen we de zin van ons huidige leven gaan ontdekken. Wie deze zin niet kent, die doet maar wat, en wordt in vrijwel alle gevallen onbewust aangestuurd door de controle freaks.
Meer op Johan’s website.

Het leven zit vol denkbeeldige grenzen

MH-17 LEUGENS

P.S. Waarheid? Zolang de Amerikaanse satellietfoto’s van 17 juli 2014 van Oost-Oekraïne waar de MH 17 werd getroffen, niet worden vrijgegeven, mag je aannemen dat onze regering de nabestaanden platweg beliegt. Er is een bizar dubbelspel gaande. Lees jezelf bij hier.

BALKONMOP

De kleinbehuisde ouders (zie bovenstaand sprookje: alleen een slaapkamer en een keuken) van de 5-jarige Wimpie zijn ontzettend toe aan wat geslachtelijke oefeningen, maar ze vrezen gestoord te worden door hun lieve zoontje. Dus zetten ze Wimpie op het balkon met de opdracht een kwartiertje te rapporteren wat hij ziet en bovendien het aantal auto’s te tellen. Na veertien personenauto’s en twee vrachtwagens horen ze hem zeggen dat de ouders van Robbie in een naburig appartement ook seks hebben. Verbijsterd steekt vader zijn bezwete hoofd tussen de gordijnen door en vraagt hoe in Godsnaam Wimpie dat weet?! “Robbie staat ook op het balkon, pappa,” is het wijze antwoord.

JE TANDARTS WIL JE VERSTANDSKIEZEN TREKKEN?

Misschien moet je eerst even het domino orakel raadplegen om te kijken of dat inderdaad een win-win situatie oplevert!

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen
Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Lisanne Hoogerwerf, Lilian Ferru & Patrick Kicken plus een lezing op Sterrenstof.

 

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien 1 juni 2020

Read More →