Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Megazien 1 augustus 2020

By   /   juli 31, 2020  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Megazien 1 augustus 2020

Tijdgeest Megazien
van 1 augustus 2020
 gaat over Filippijnen, karma, tandartsen, luchtfietsers, doemprofeten, koans & klimaat.


FILIPPIJNEN FOUT

Volgens het Centrum voor Vakbonden en Mensenrechten van de Filipijnen zijn sinds het aantreden van President Rodrigo Duterte in juni 2016 minstens 43 vakbonds- en boerenleiders vermoord. Eén van de eerste slachtoffers van die buitengerechtelijke moorden was Orlando Abangan, een organisator van het nationale centrum SENTRO en een leider van de Partido ng Manggagawa (PM). Een andere belangrijke vakbondsman, Dennis Sequeña, werd in juni vorig jaar vermoord. Tegelijkertijd stierven er honderden verslaafden aan foute drugs, een reden waarom Duterte vrij schieten op drugsdealers propageerde. Die overheid voert ook een helse campagne tegen studenten die van communistische sympathieën worden verdacht, vergelijkbaar met de vroegere, fatale hetze tegen alles wat links was in Indonesië. Politieke moorden door particuliere legertjes van rijke families waren (en zijn) schering in inslag. Zojuist zijn er eindelijk wat van die wandaden justitieel bestraft. Een wonder.

Kritisch Nederland kijkt vooral naar de enorme kloof tussen rijk en arm op de Filippijnen. In de chique straten van de hoofdstad Manilla bieden overal autodealers de merken Porsche, Rolls Royce, BMW, Audi, Bentley en Ferrari aan grootgrondbezitters, industriëlen en kapitaalbeheerders aan. Dat soort hedonisme associeer je dan makkelijk met de jarenlange uitbuiting door de familie Marcos, Ferdinand en zijn beruchte vrouw Imelda (afgezet in 1986). In Utrecht woont nu als politiek vluchteling, de oprichter van de CPP, de Communist Party of the Philippines, 81-jarige Joma Sison, die er alles van af weet.

FILIPPIJNEN MOOI

Natuurlijk zien wij hier de toeristische reclames, mooie witte stranden, honderd eilanden met super helder water. Veel resorts, maar kennelijk een nog niet echt een gewilde vakantiebestemming, mede omdat onze media veel aandacht hebben voor de islamitische guerilla op een aantal van die eilanden. Er zitten niettemin relatief veel Nederlandse pensionado’s, veelal getrouwd met een lokale partner. “Het is hier superveilig,” zeggen enkelen die ik sprak. Tja, omdat elke auto die de stad in rijdt, wordt gecontroleerd door militairen… Ondertussen rijdt ook elke nette burger met een legaal geregistreerd wapen in zijn auto rond, een permanente alertheid op overvallen en gevaar. Voor de Nederlandse AOWer is leven daar vanzelf heel aantrekkelijk is omdat euro’s 5x zoveel waard zijn. Autorijden is goedkoop want wegenbelasting bestaat daar niet.

Weer even omgekeerd kijken: Nederlandse rederijen betalen en behandelen hun Filippijnse matrozen abominabel slecht. Veel Nederlandse gezinnen buiten even gemakkelijk hun Filipijnse au pairs uit. ’t Is altijd wat.

DE POSITIEVE AFLOOP

Ik hoor wel bij de lui die geloven in karma en reïncarnatie. Ik geloof in levensopdrachten en in de wet van pingpong: je krijgt wat je verdient en/of wat je nodig hebt. Ik ben redelijk positief over de lange termijn. De hele wereld gaat immers beter op het gebied van hongerbestrijding, emancipatie en kindersterfte. Corona leidde ons echter af van een werkelijke, tegelijk aanwezige crisis: die van het totaal corrupte financiële systeem dat drijft op fakemoney en een streven naar een wereldregering. Ook de censuur op Google m.b.t. zogenaamd Corona-nepnieuws is een uiterst zorgelijke beperking van de vrijheid van meningsuiting. Bekijk de verontrustende video op Wanttoknow.

Eind goed al goed? Gewoon maar volhouden dus? En oren laten amputeren zodat je een mondkapjes-vrijstelling kan aanvragen? Ook hopen dat het waar is van die buitenaardse bases op de maan en van die goedwillende Pleiadische graancirkelmakers, die ons beschermen tegen nucleaire uitwassen? Er gaat wel veel raar, wollig gelul rond op internet.

ILLUSIEPRATERS

Op 21 december 2012 zou de wereld vergaan. Ik reed met mijn fietswiel in een natte tramrails en vloog pijnlijk met mijn hoofd tegen een lantaarnpaal. Dat was alles, ondanks de talloze doemprofeties uit die tijd. Nu zijn er weer heilsprofetieën in omloop, net zo nep. Er komen zo te zien (helaas) geen redding brengende UFO’s op het Malieveld. Ik denk ook aan de dubieuze lui die aan de ‘juiste’ categorie Lichtwerkers het opgaan in de 5e dimensie beloven. Wat er ondertussen met hun lichamen in de 3D realiteit moet gebeuren, wordt niet verder voorspeld. Het Nesara-project is van hetzelfde laken een pak: illusiepraat over de hervorming van de Amerikaanse politiek. Verder horen we dat door Trump geëxecuteerde Amerikaanse politici gekloond rondlopen… Echt? Ook Janet Ossebaard is van haar voetstuk gevallen met haar documentaire en bijbehorende voorspellingen over bijvoorbeeld de identiteit van Q-anon.  Dat zou de kleinzoon van J.F. Kennedy zijn. Laten we ons toch door niemand zulke quasi-troost laten aanleunen.
Pas na de jaarwisseling verschaft ons de zware planeet Saturnus enige lucht door te verdwijnen uit het teken Steenbok. Astrologische voorspellingen kunnen nog wèl goed gecontroleerd worden, zo sprak uw toegenegen PdH te Den H. Ouderwetse optimisten doen ook veel goed. Kijk even naar Charles Groenhuijzen.


Graai, graai, graai

WANTROUWEN NAAR ACADEMISCHE INTEGRITEIT

Ik heb sinds mijn 18e een scherp wantrouwen naar de zogenaamde deskundigheid van de witte jas. De tandarts in Breukelen die alle eerstejaars studenten aan mijn Nijenrode-opleiding moest ‘saneren’ vond maar liefst 6 gaatjes in mijn gebit. Daarvoor was ik elk jaar door mijn eigen tandarts gecontroleerd: niks! Ik was helaas te geïntimideerd om de medische dief te weerhouden van het boren in mijn gezonde kiezen. Twaalf jaar later moest en zou een Haagse tandarts mijn linker verstandskies verwijderen. Ik vroeg het getrokken exemplaar mee naar huis en daar schrok hij heel raar van. Ik zocht, alert geworden, meteen een nieuwe tandarts en inderdaad, die stelde geen treknoodzaak vast en bevond het getrokken exemplaar als volkomen gezond. Deze tweede smeerlap wilde echter een paar maanden later mijn oude dubbele gouden kroon verwijderen als ondeugdelijk. Toen ik dat weigerde, wilde hij direct ergens anders een gaatje maken. Wantrouwig vroeg ik weer  elders om een second opinion over de staat van mijn gebit. Toen de derde tandarts het 100% gezond verklaarde, klaagde ik de foute tweede tandarts aan bij het Medisch Tuchtcollege. Die zag geen aanleiding tot berisping “want de man was nog nergens aan geweest.”

Het is het verhaal van de slager die zijn eigen vlees keurt, van de dubieuze Raad van Commissarissen bij de ING-bank, van de viroloog die aandelen bij een vaccinmaker heeft, van de omhoog gevallen kruidenier die het plots tot staatssecretaris schopt en die weinig relevante eigen kennis heeft. En die dus luistert naar het lobbyistencircus.
Kortom, de ene wetenschapper is de andere niet. Wiens brood men eet, diens woord men spreekt, zegt een oeroud gezegde. Zo zetten we één stap vooruit en twee achteruit… Hoe kun je toch alsmaar positief blijven? Op vakantie naar Sardinië?

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen regeladvertenties plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2021, per kalenderjaar dus) van € 40 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet, waarvoor je dus een extra donatie van € 15 moet doen. Voor langere berichten geldt een tarief van € 0,60 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 7.000 soms 10.000 views per maand. Hoofdartikelen staan voortaan ook op LinkedIn (12.600 volgers) en Facebook (1200 volgers).

* Een verdiepingsreis, 6 tot en met 13 oktober, naar het andere Sardinië, dat van watervallen, feeënhuizen en reuzengraven, van prehistorische astronomische uitkijktorens, kruidenmeesters en schaapskudden, waarbij je begeleid wordt door Peter den Haring met trancewerk, Familie Opstellingen en karmische astrologie.

* www.nickysplace.nl: Medium en lerares Nicole van Olderen in Haarlem, consult mediumschap, huiskameravonden bij jou thuis. Nieuw: inspiratie avonden en lezingen. Jaartraining: Ontwikkel Je Intuïtie.

* Soulsinging Souldancing Festival 9-14 aug. De vreugde van samen zingen, dansen en in de mooie natuur zijn. Alles op ’t gehoor, makkelijk mee te zingen.

* www.ruimte-rust.nl: Mooi gelegen accommodatie in Drenthe voor o.a. meditatiegroepen en yoga. Fijne plekken op het eigen land voor meditatie en buitenoefeningen in de stilte.

* Healing Garden ‘Light Festival’ 14-18 augustus op het prachtige Erkmederstrand  in de N.O.P. Met yoga, meditaties, Ecstatic Dance, kamperen, ijsbad en sauna. En Familieopstellingen en Trancereizen door Peter den Haring!

*BUITEN-KUNST weekend 17- 30 aug (met zang, dans en vele kunsten) voor kinderen en volwassenen in Uffelte:  www.uelenspieghel.nl.

*  Nieuwe Opleiding  Familie Opstellingen (Thema: Kijken naar je blinde vlek), tien zaterdagmiddagen vanaf 7 november in Den Haag, [email protected] Kosten € 550. Kennismaken HIER.

* Woonbioloog Theo Hooijer in Voorthuizen is specialist in de aanpak van aardstralen, electrosmog, telecomspanning en entiteiten. Ook voor Resonantie Techniek  en een EcoIntention traject.

* Gratis e-book ‘Slapend fit’ met kleuren, klanken en kruidenolie en 16 tips voor een goede nachtrust’ van Praveeta Timmerman. Lekker slapen kun je leren!

* Winkeltje, webshop, workshops, massages & meditatie Namasté Café, Prins Hendrikplein 18 2518 JC Den Haag 070-3698766. Trancereizen met Peter den Haring op 25 augustus.

DOEMPROFETEN & LUCHTFIETSERS  

Rutger Bregman luidde vorig jaar nog de noodklok over de stijgende zeespiegel in zijn ‘Brief aan alle Nederlanders. Opgepimpte angsten, dat kunnen zulke angstmodellen zijn. Beroepsvernauwing heet dat dan, kokerkijkerij. Wetenschappers die alléén op de sneeuwval in de Alpen letten om te kijken naar rivierstanden in Nederland, die lui vinden dat we de dijken heus niet dramatisch hoeven te verhogen. Wetenschappers die alléén letten op smeltend poolijs, die vinden al gauw dat we verdoemd zijn. Wetenschappers die ook kijken naar het zonafremmend effect van extreme natuurbranden, die zullen weer positiever denken. En dan zijn er nog paragnosten, de HSP-ers, die dingen aanvoelen. Zo zei mij iemand: “Ach, nog een paar keer een enorme vulkaanuitbarsting die langdurig zonlicht tegenhoudt en we gaan gewoon weer een kleine IJstijd tegemoet.”

Ons probleem maak ik, hoop ik duidelijk: veel ‘deskundigen’ verzanden al snel in  gelijkhebberige specialisaties. En daar maken commerciële instanties handig misbruik van door, inspelend op onze angsten, nieuwe, betere spullen aan ons te verkopen. Het RIVM wil vaccins en virusmaskertjes, Rijkswaterstaat een dijkje hier, een dijkje daar. Vleesvervangers op de dieetsite, E-bikes bij de uitstootstressers. De wapenindustrie vindt dat we oorlog moeten blijven voeren en er wordt dus kunstmatig naar vijanden gezocht. De zonnepaneelverkopers kloppen weer de gevaren van kernenergie op. Oef.

Ik maak maar even reclame voor holistisch kritisch denken en voor het ultieme effect van humor en relativeren:

-Doe eens gek!
-Ho. Ik doe normaal. Het nieuwe normaal, dat is al gek genoeg!
-Jij leeft je leven op een placebo!
-Ik? Jij bent zelf een placebo!

Meer?

ASTROLOGISCHE CLASH

Ben ik ook zelf geen doemprofeet? Op 1 januari jl. schreef ik: “Vanaf half maart gaan de planeten Jupiter (groei, expansie en optimisme), Saturnus (structuren, politiek, beperkingen en krimp) Pluto (belastingen, machtsdenken, afbraak, wederopstanding) voor het eerst in ruim tweeduizend jaar samenlopen in Steenbok, het teken van structuren en wereldpolitieke systemen. Heftige tijden! Veel afbraakgedoe. (…) Gemeenschappelijke vijanden creëren: klimaatangst, geldstress en enge epidemieën.”
Helaas zijn we nog niet uit die zorgen. De Open Brandbrief van die duizenden mensen uit de medische wereld heeft nauwelijks indruk gemaakt op de Tweede Kamer. Door het retrograde (teruglopen) van die planeten staan van augustus tot december Saturnus en Pluto weer boven op elkaar. Krijgen we onze koppen weer boven water of stijgt ons de crisismindset boven het hoofd? Of is alles, het hele bestaan, misschien een mindfuck, wanhopig wachtend op buitenaards ingrijpen? De Gulden Middenweg helpt mogelijk.

WAT IS EEN KOAN?

Hoe te zwemmen met een mondkapje? Ook Aziatische, spirituele meesters lieten hun discipelen lang mediteren op onoplosbare vraagstukken. Een voorbeeld van zo’n Koan verduidelijkt dat misschien: ‘Een ganzenei wordt uitgebroed in een glazen fles. De jonge gans wordt door de hals gevoed totdat het dier beklemd raakt door het glas. Hoe krijg je de gans uit de fles zonder die te breken?’
Ga je gang! De leerling doet dan zijn best om de Koan op te lossen. Hij raakt kwellend verstrikt in zijn eigen logica, net zolang tot hij hopelijk in een toestand van Satori terechtkomt. Hiermee wordt de verlichting bedoeld, die groeit uit het besef van de tegenstrijdigheid in de opgave. Dit inzicht komt echter nooit voort uit het begrijpen van de specifieke Koan, de Koan was er slechts een middel toe. Later antwoordt je Zenmeester je dus simpelweg: ‘De gans IS er uit!’

Een moderne koan luidt: Er is veel schoon gas beschikbaar in Groningen. Maar uitkopen van aardbevingsschade lijkt te duur. Nu moet iedereen een warmtepomp gaan installeren. Wie kan dat betalen? Oplossing: luisteren naar Peter Koelewijn! En anders: Fight, Flight or Freeze. In plastic graag!

ZONNEVLAMMEN & KLIMAAT

De twintig rijkste landen ter wereld, verenigd in de G-20, maken zich in het geheel niet ongerust over de stijgende oceanen. Ze blijven energiecentrales op steenkool subsidiëren, zelfs met meer dan ooit (bijna € 50 miljard in 2019). Ook Shell maakt zich nergens druk over. Vooral China en India leggen de focus geheel op economische groei, meer banen, meer welvaart, meer 5G om alle koopvee nog beter te robotiseren. Onze eigen CDA-staatssecretaris Mona Keizer ziet trouwens ook vooral het grote belang van 5G voor zogeheten crowd control, de aanpak met drones van ongeregelde groepen protesteerders.Ik meen te weten, dat het aandeel van de mens in de klimaatopwarming marginaal is vergeleken met de invloed van zonnevlammen, galactische straling en aardmagnetisme. Niettemin hebben de media (en de geldmakers er achter) besloten dat er verdiend moet worden aan duurzaamheid en niet-Russisch aardgas.
De fameuze Amerikaanse klimaatactivist Steven Pinker (‘The Better Angels of Our Nature’ en ‘Renaissance Now’) zegt: ‘Sommige stromingen van de milieubeweging hebben zich vastgebeten in een verhaal van zonde en ondergang. Dat is contraproductief, anti-mens, en niet erg wetenschappelijk.’ Dat hele woord heeft trouwens inmiddels een heel rare, vercommercialiseerde betekenis gekregen. Relaties met Verlichting heeft het zeker niet meer.

 TOERISMEMOP

Het blonde meisje wil alsmaar iets nuttigs doen tijdens haar strandvakantie. De herbergier biedt haar korting op de prijs van de overnachting aan als zij de hele gang wil schilderen. Het blondje vindt het top. Als de eigenaar van het hotel de trap oploopt, ziet hij het meisje aan het werk met een kamerjas aan en daar overheen een parka. “Waarom ben je zo dik gekleed?” vraagt hij. Het meisje wijst op de tekst op de pot met verf: “Voor de beste resultaten moest de schilder het in twee lagen doen.”

GRIEP? SCHAKEL EEN VOELEXPERT IN! OF IEMAND UIT DE 6E DIMENSIE!

Raadpleeg nog wel even eerst het domino orakel voordat je zwaarmoedig ophoudt met vitamine C en zink slikken.

WEES EENS IRREËEL GUL!

Donaties bij onze sponsor, de Stichting Open Ontmoeting Olivijn (NL73INGB0005008174) zijn een beetje nodig door het wegblijven van de meeste van onze festivaladvertenties. Als je meer dan € 40 stort (en je adres vermeldt!) stuur ik je gratis mijn boekje De Zeven Kwaliteiten Van Een Echte Heks!

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen

Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Lisanne Hoogerwerf, Lilian Ferru,  Chris den Daas & Patrick Kicken plus een lezing op Sterrenstof.

 

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien van 15 april 2021

Read More →