Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Megazien 1 april 2023

By   /   april 1, 2023  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Megazien 1 april 2023

Tijdgeest Magazine is al 16 jaar een gratis publicatie, tweewekelijks, van de Stichting Open Ontmoeting Olivijn. Na je vaccinatie niks meer voor jou? Gebruik dan de afmeldlink onderaan deze mail.

 Tijdgeest Megazien
van 1 april 2023
over prehistorie, Liefde, Jezus, vluchttunnels, censuur, Krishna & slangangst.


Let op die dubbele rij tanden…

PREHISTORISCHE BESCHAVINGEN

Onbeschoftheden? De VS mocht 20 jaar geleden zonder behoorlijke reden (anders/beter dan goud en olie willen stelen) Irak binnenvallen maar nu zou Poetin ineens oorlogsmisdadiger zijn? Erger dan Bush toen? Hoe zo?
Rotstreken? Klimaatstress opjagen bij kleine kinderen. De Amerikaanse straalbommenwerpjet, de B-52 Stratofortress, verbruikt in een uur vliegen net zoveel brandstof als de gemiddelde automobilist in zeven jaar. Kolenverbruik in China jaagt de vervuiling en de CO2 uitstoof waanzinnig op. Onze kindjes minder douchen? Lachen!

“Lettend op de onnavolgbare geschiftheid van de hedendaagse paniekmens” (zin van Arnout Jaspers in Wynia’s Week ) is het nuttig om ons te realiseren dat er toch best wel ooit ergens enige ‘beschaving’ op aarde was.
Trouwens VEEL ouder dan de kerk ons wil doen geloven. Experimenten met graanveredeling werden al minstens 20.000 v.Chr. gerealiseerd. De oorsprong van ons Speltgewas is nergens goed te traceren en vermoed wordt, dat ook dit een onderdeel was van buitenaardse bezaaiing.
Mooi, er was dus waarschijnlijk een echte basis voor menselijke benul die, ergens tijdens het einde van de IJstijd, 12.000-13.000 jaar geleden, efficiënt verwoest is door een wereldwijde overstroming.

BEHULPZAME GODEN

Toen, ja, toen werden er overlevenden, ook nog wat reuzen, geholpen door een nieuwe club buitenaardsen. Goden, misschien voormalige wetenschappers uit Atlantis, bebaarde wijze mannen, die onder verschillende namen in onze mythen verschenen.
Quetzalcoatl bijvoorbeeld in Midden-Amerika, Enlil in Soemerië, Krishna in India. Ze leerden de mensen rekenen, opereren, handel drijven en hun Goden eer bewijzen. Mooi. Daar plukken wij de vruchten nog steeds van. Maar in het Midden-Oosten zijn ze een enge, wraakzuchtige god gaan aanbidden, het type dat genadeloos opdracht gaf om vijandelijke steden tot de laatste levende ziel uit te moorden. Die Jahwe en Baal zijn minstens onfrisse entiteiten, die je trouwens wel goed helpen om een besef van Kwaad te krijgen. Tlaloc, de Zuid- en Midden-Amerikaanse regengod, oppermachtig na de grote vloed, moest ook regelmatig blij gemaakt worden met mensenoffers.


De profeet Zarathustra in Isfahan

EEN NIEUWE GOD VAN LIEFDE

Het is niet zo’n realistische aanname dat er altijd liefde heeft bestaan in onze aardse structuur die geheel was ingesteld op de kringloop van eten en gegeten worden. Miljoenen jaren geleden bestond er gewoon nog geen Goed en Kwaad. Speelsheid misschien, wreedheid, ach, dieren zien dat allemaal anders. Bekijk de dierenjachtfilmpjes op YouTube: luipaard die nog gezellig even speelt met dat kleine hertje…
Misschien heeft zich toch in de loop der tijden, ongeremd tussen alle enge bloedverslaafden, toch Iets Aardigers ontwikkeld dat oorzakelijk verband had/heeft met de ontwikkeling (zeg bewustzijn) van de mens.

Zelfzoekers en mystici lijken echter pas ietsje in het zicht te komen met uiterst slimme lieden als Zarathustra in Perzië (1400 jaar voor Chr.) en Lao Tze in China (500 jaar voor Chr.). Enig zicht op waarheid, wijsheid en kennis levert immers vaak ook aardig moreel bewustzijn. Beproevingen doormaken, wantrouwig testen en dapper experimenteren blijft nodig, want alle weten en kennen ontstaat slechts uit de persoonlijke ervaring. Tjonge, wat hebben wij het inmiddels goed gedaan met onze politiestaat, met de tractorstaat en de censuurstaat! Hoei! Laten we allemaal maar meteen mee gaan doen met Nationale opiniepeilingen natuurlijk! En eens De Andere Krant lezen!

JEZUS! WEL OF JEZUS NIET?

Vroeger werd er lelijk gescholden maar veel minder heftig dan nu. Ik herinner me druiloor, schobbejak, snotaap, schijtlaars, slapjanus, brillejood, huilebalk en sproetenkop. Klootzak is onverminderd populair gebleven. Toch is het tegenwoordig tyfus en kanker waar je maar afluistert. Stress is overal en onmatig. Wat te doen? De Liefde aanroepen? Naastenliefde oefenen? Het zou helpen. Hebben we hulp nodig?

Is Jezus Christus nu de enige die 2.000 jaar geleden een hoger concept van Goed en Liefde introduceerde? Mogelijk vanuit een mysterieschool ter plaatse, de Essenen, die misschien in hun intense mannenbroederschap een hogere empathie ervoeren? De Christelijke erfenis is helaas verworden tot een onbetrouwbare, manipulatieve, seksueel repressieve Kerk, die inmiddels uiterst knap Goed en Kwaad verenigt. Maar hoe zit het dan nu met die Lucifer en Satan? Is Lucifer de goeie en Satan de kwaaie? Gooien we een muntje op? Nee, want er speelt minstens nog ene boze Ahriman mee, volgens de Theosofen tenminste. Ik beveel gaarne een artikel van Rozenkruiser Paul Wink aan over geestelijke groei.
Dus eh? Door menselijk geloof in een goede God creëren wij zelf het Goede, creëren we naastenliefde en als een hogere octaaf daarvan Zelfliefde? Laten we het hopen, eh, nee… Vast wel!

ONDERGRONDSE TUNNELS

De Vietcong-tunnels waren wereldberoemd, de smokkelaarstunnels tussen de VS en Mexico ook en denk eens aan de Palestijnse tunnels van Gaza naar Egypte! In de complottenwereld gonst het eveneens van tunnelgeruchten. Via QAnon is het idee gepromoot van griezelige D.U.M.Bs (Deep Underground Military Bases).. Zo gek was dat idee niet. Tijdens het proces tegen de Belgische meisjesmoordenaar Marc Dutroux vond men diverse tunnels naar andere huizen in het dorp. Nooit verder onderzoek naar gedaan. Teveel foute eindjes.

Maar in India heeft een lokale onderzoeker een echt enorm ondergronds netwerk in de provincie Gujarat gedocumenteerd. Heersers konden er snel en rechtstreeks honderden kilometers afleggen. Er waren op strategische plekken trappen omhoog naar veilige tempels. Bijvoorbeeld die van de Modhera Zonnetempel, die van Jasmalnathi en die van Rani Ki Vav in de stad Patan. Die staan precies in een scherpe driehoek ten opzichte van elkaar. Er ligt minstens 90 kilometer tunnel en die zijn vast niet uitgegraven met schep en kruiwagen. Hoe dan wel? Er hoe werden ze voldoende verlicht?

Die vragen heb ik mijzelf ook al gesteld bij mijn reis naar het tunnellabyrint aan de voet van de Bosnische tempels in Visoko! Ook vast en zeker gecreëerd met buitenaardse technologie, waarschijnlijk met door lasers verpulverende kracht, zodat er minimaal puin bovengronds hoefde te worden afgevoerd. Dit systeem bestaat tegenwoordig ook weer (Elon Musk graaft zo onder Las Vegas). Er gaan trouwens geruchten over een kolossaal tunnelnetwerk in de Verenigde Staten. Moet de bouwer daarvan ook niet voor het Internationaal Strafhof komen?

BANG VOOR WAT?

Deze Indiase tempels worden nu op 1.000 jaar oud geschat, maar het tunnelnetwerk eronder zou veel ouder kunnen zijn. Elke 9 kilometer is er een emergency exit naar boven. Praveen Mohan suggereert zelfs dat er een soort gemotoriseerde voertuigen gebruikt kan zijn door de machthebbers. Hij denkt dat er ook in andere delen van India dezelfde onderwereldstructuren zullen opduiken. Ongeloofwaardig verhaal? Helemaal niet. Hun blauwe oorlogsgod Krishna was vast en zeker een buitenaardse vorst. In een antieke tekst, de Bhavata Purana, staat dat Krishna zo’n 8.000 jaar geleden uit zijn havenfort in de onder water verdwenen stad Dwarka weggebombardeerd werd door de Asurakoning Salva. Vanuit de lùcht! Een tunnel is dan heel handig als je bang moet zijn voor allerhande vijanden. Het verleden heeft de neiging zich te herhalen… Help, help, o God! De financiële terroristen gaan ons dadelijk bombarderen met nepgeld!CENSUUR IS NU OVERAL

De Universiteit van Gent heeft het boek De psychologie van totalitarisme van hun professor Mattias Desmet over massavorming, Corona en complotdenken in de ban gedaan. Het boek mag niet meer gebruikt worden bij het vak “Cultuur- en maatschappijkritiek” en Desmets werkzaamheden worden ingeperkt. Deze Universiteit hanteert als credo/motto “Durf Denken” maar demonstreert in de realiteit hoe gering talent, slaafse volgzaamheid. angsthazerij en beter weten het in België toch fantastisch kan doen.

Zo gaat dat als je eerst levenslang verbannen bent van LinkedIn (ik), twee keer gewaarschuwd door Facebook en dan wordt aangepakt als phishing website. Gelukkig heeft inmiddels iemand, die Norton als virusscanner gebruikt, met succes een betere categorie voorgesteld: ALTERNATIEVE SPIRITUALITEIT! Bewijs? Bezie het plaatje!


Mama zocht nooit meer naar aanstekerbenzine.

NAIEVE DOMBO’S

Incompetente rukkers zingt de Twentse band De Ondergrondse over onze politici. Specialisten in het creëren van angstmodellen zoals Wilders, fout rechts, onbegrijpelijke prijsstijgingen en dodelijke Corona. Daar maakt men even zo gemakkelijk een jaartje later weer een gewone griep van. Vaccinschade heet voortaan Long Covid en de media herkaderen de oversterfte (voortijdig overlijden!) voor ons als een onbegrijpelijk fenomeen.


Nederland staat niet voor niks met 87% bovenaan de internationale lijst van propagandagelovers. Slechts 13% wantrouwt de media bij ons. Nee, dan de prehistorie! Toen had je ECHT dingen om bang voor te zijn!
Wat dacht je van een gigantische slang en een gigantische reus die in de Khao Kanap Nam grot in Thailand elkaar ombrachten? Ze zouden ondergronds geleefd hebben volgens de Naga-overleveringen vanwege problemen bovengronds. Bovengronds is het tegenwoordig niet minder eng…

Credit: KBTV Kasetart University Faculty of Liberal Arts and Science

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2024, per kalenderjaar dus) van € 40 op de rekening van een van onze sponsors, de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. De regeladvertenties kosten je dan maar € 15 per keer. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet. Voor langere berichten geldt daarboven een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 8.000 views per maand.

* Grote kans op een Familie Opstelling (Kijken naar je Blinde Vlek!) met mij op zaterdagmiddag 13 mei in Centrum Sekieta in Haastrecht, € 35 incl. soep, aanmelden via [email protected] of 0622236125.

* Een spirituele vakantieweek in een Frans Chateau? Centre Lothorien, 16-22 juli: dagelijks Familie Opstellingen, Trancereizen of karmische astrologie. Veel vrij, veel natuur, veel zon. Camping of kasteelkamer, koken of vol pension: mail [email protected]. Kennismaken op 26 maart in Veerhuis Varik.

* Workshop Tantrisch Verwennen voor STELLEN: 29 of 30 april, Rotterdam. Verbinden, ontspannen en vertragen. Diverse oefeningen, leren om elkaar een tantrische massage te geven. 06-28770509.

* Heerlijk Water verkoopt watervitalisers en krachtige 5G straling beschermende Energieplaten die rust en aarding in huis brengen. Plak ook onze stralingsbeschermende sticker op je beeldscherm!

* Magische Spoelen Breien. Zachte, helende energie. Westland, 11 april. Voel de verborgen Kracht van Bomen. Maasland, 26/3 en Mastbos Breda 1/4. https://voetiaans.nl

* DE Great Reset voor jouw zenuwstelsel: een Innerlijke Reset. Online pakket met filmpjes van eenvoudige oefeningen die behulpzaam zijn bij angst, spanning, slecht slapen, onrust en een onveilig gevoel.

* www.nickysplace.nl Medium en lerares Nicole van Olderen in Haarlem, consult mediumschap. Nodig mij uit voor een huiskameravond bij jou thuis, workshops of 3 daagse.

* Uw platencollectie verkopen? Wakkere platenwinkel Best-Kept-Records. LP’s of singles, bel 06-26591300. Alles, pop, rock, jazz, klassiek, hardcore, als het maar in goede staat verkeert.

* Veiligheid kopen in goud, onroerend goed en/of toch maar een beetje goedkope Bitcoins? Dit is de link die ik vertrouw. In dagen van crisis en waardeloos (cash)geld is dit misschien toch slim.

* Leuke dingen doen op het strand! Beachline Events! Blokarten, Powerkiten, E-Choppen en meer! Van jong tot oud, met het bedrijf of met het gezin!

* Regressie- en reïncarnatiepraktijk Nanda Baldew in Den Haag: natuurlijk leven is het verleden loslaten en optimaal zijn in het heden. 06-38610930 www.JaiAmbe.nl.

SPRINKHAANMOP

“Pietje, waarom heb je problemen op school?” Pietje is verdrietig: “Ze zeggen dat ik altijd alles beter weet, pappa.” Pappa vraagt dan een voorbeeld en Pietje haalt een lucifersdoosje uit zijn zak. Hij opent het en meteen springt er een sprinkhaan uit. “Let op!” zegt Pietje. “Sprinkhaan terug!” En jawel, het insect doet direct wat hem bevolen is. Pappa is razend enthousiast, wat een talent. “Maar waarom luisteren de andere kinderen dan niet meer naar je?” Pietje pakt de sprinkhaan uit het doosje, trekt de pootjes er af en zet het beestje weer in het gras. Dan beveelt hij opnieuw: “Sprinkhaan terug!” Er gebeurt niets. Pietje weet het nu weer zeker: “Zonder pootjes zijn die sprinkhanen helemaal doof, pappa!” 

WORSTELEN MET OUDE VROUWEN?

Het mag niet vanwege ME TOO maar het kan wel. Eigenlijk zijn het vitale, sappige, leuke dames, die gewoon lang leven. Raadpleeg wel eerst mijn domino orakel om te zien of je voldoende tegen je verlies kunt. Soms dreigt daar dood en verderf. Lees vooraf mijn nieuwste boek over reïncarnatie, karma en voorbestemming (Dikke Hans Leert Vliegen)! Stort € 25,00 op NL07INGB0001580509. En vermeld je adres!!


Soixante-neuf in Den Haag is een hype! Bel mij!

Tijdgeest Magazine informeert over alternatieve, spirituele, (on)gezonde, duurzame, innovatieve en maatschappelijke fenomenen en over de kunst van het relativeren. Het wordt BCC gemaild naar 11.011 lezers, ontvangen door 2165 abonnees via de website en door 3100 mensen via Facebook. Doorsturen en overnemen graag met bronvermelding.

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen

Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Patrick Kicken een lezing op Sterrenstof en een gesprek met Peter Toonen bij Café Weltschmerz. Den Haring is lid van de

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien 15 februari 2024

Read More →