Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Magazine november 2013

By   /   december 12, 2013  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Magazine november 2013

Tijdgeest Magazine: alternatieve informatie over spirituele, holistische, (on)gezonde en maatschappelijke fenomenen

TIJDGEEST MAGAZINE november 2013 

Over astrosoftware, genderbenders, NLP, gouddrek, AOW-communes, LSD, Progeria en broodbuiken.

PIEKEREN ALS VERSLAVING

Sommige mensen zoeken het in overmatig druggebruik, in alcohol, schransen of seks, andere lui hebben een weer piekerverslaving: onze mindfuckers. Een lezer van Eckart Tolle mailt mij dat hij geheel van de weg is gewaaid nu hij vaststelt dat alles wat hij denkt en ervaart een egotrip is. “Ook mijn dromen zijn niet meer dan ontsnappingstrucs. Idealen die ik had? Onzin. In de vuilnisbak: allemaal showen hoe goed ik ben. Doelen? Weg ermee. Die moet je immers uit plezier nastreven en niet om er geluk mee af te dwingen. Ik weet dat ik Liefde BEN, maar mijn ego leidt me hooguit naar seks. Ik BEN Goddelijk maar daar merk ik niks van. Ik weet mijzelf geen doel meer in het leven te stellen, heb zelfs op mijn dieptepunt zelfmoord overwogen.”

Dit soort piekeraars met hun opgefokte spirituele moraliteit verliest zichzelf in van alles dat MOET. Je kunt namelijk zo maar een dagtaak creëren met het mentaal zoeken naar het verschil tussen ego en zielszuiverheid. Dat is wel een erkende mystieke weg, maar met een grote creatieve ambitie aan het begin van je leven wordt dit een puinhoop in je dagelijkse realiteit. Juist positieve, idealistische dromen zie ik als zeer nuttig. Je streeft ergens naar en dat is gezond zolang je geen 65 bent. Het is helemaal mooi als je negatieve, nihilistische denken gaat vervangen door positieve overtuigingen. Lees als hulpmiddel vooral mijn Tien geboden voor Zelfliefde op www.peterdenharing.nl/zelfliefde.htm.

Je ego is ondertussen simpelweg een breinfunctie voor overleven, die je hele leven actief blijft. Dat is geen probleem, als jij die functie maar herkent voor wat het is. En anders? Dan ga je spiralen in wat een gedachtevlucht wordt genoemd. Dan zit je zo in een psychose. Disciplinene is het toverwoord. Probeer gewoon te ontspannen door de acceptatie dat je bent zoals je bent en dat het okay is om ondanks al je mindfucks toch veel van jezelf te blijven houden!

Voor al die slachtoffers van de eigen verbeeldingskracht raad ik juist nog een extra prikkel aan: die van het huis-tuin-en keuken ORAKEL op mijn website: www.peterdenharing.nl/domino_orakel.htm. Stel eerst je vraag en laat dan nieuwe inspiratie toe. Heerlijk! Vind je mijn Nederlands niet spiritueel genoeg, probeer dan eens www.free-tarot-reading.net. Ben je dan NOG niet gefascineerd door het verrassende leven, kijk dan voor een wonder naar goochelmagier Criss Angel die in juni 2006 geblinddoekt een zwembad vol mensen (op het water) overstak https://www.youtube.com/watch?v=sBQLq2VmZcA.

  GOLFMOP

De sombere man staat te wikken en wegen boven zijn T op de golfbaan. Hij mompelt dingen over de windkracht, over de glooiing. Achter hem staan drie geïrriteerde golfers te wachten tot hij eindelijk zijn slag slaat. “Waar wacht je nog op, man?” snauwt de langst wachtende. De aarzelende golfer wijst: “Daar in het clubhuis, voor het raam, daar staat mijn vrouw te kijken.” “Eikel,” sniert de ander. “Op deze afstand raak je haar nooit!”

 Diederik (links) en Mark (naast de ijsbeer) op vakantie op Antarctica. Diederik draagt een muts van de Kringloopwinkel, Mark heeft blauwe bergschoenen van de Aldi.

PRIJSVRAAG VORMGEVING TM

“Het moet overzichtelijker,” mailt me een lezer. “Pas de vormgeving moderner aan. Ik heb liever meer inhoud dan al die kleine stukjes met een link.” Tja, gewoon omlaag scrollend kun je nu uit de inhoud oppikken wat je boeiend vind, maar ik wil graag per 1 januari met een betere lay out komen. Ik beloon het aardigste advies met een gesigneerd exemplaar van mijn laatste boek en oneindige dank.

ADVERTENTIES VAN ONZE SPONSORS

Na een donatie van € 10 op giro 5008174 ten name van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn mogen (alleen) donateurs een oproep plaatsen in onze eerstvolgende editie (oplage ruim 15.500). Soms weigeren we iets. Drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 2-3 vet. Voor langere advertenties geldt een tarief van € 0,50 per woord. 

 Sjamanistisch healing  weekend met Roelien de Lange en Peter de Haan. 15, 16 en 17 nov. op landgoed Hackfort (bij Zutphen), € 195 all in. www.sjamaan.nl/activiteiten_van_sjamaan/bear-dreaming-intensive.

www.purenature.nl Tantrische massages, verwenavonden, cursussen en feesten. Polyamoriecafe’s en lezingen over liefde, intimiteit en relaties. Hulpverlening bij relatie- en seksuele problematiek. 06-27163752.

Van zoeken naar vinden. Op al je vragen antwoord krijgen van jouw eigen ikken en van je Grote Zelf. Lietje Perizonius in Abcoude faciliteert dat met Voice Dialogue. Meer informatie: www.voicedialogue.nl.

* Op zoek naar Sinterklaascadeaus voor HSP-ers? Auraschoonmaak plus Trancereizen, 2 beproefde zelfhulpcd’s met € 7 korting! Stort € 25 op INGbank 1580509 t.n.v. Peter den Haring en vermeld je adres.

De verborgen kracht van licht en kleur. Sleutel tot een gezond en harmonieus leven door Praveeta Timmerman. Tips voor betere nachtrust & optimaal welzijn. Bestellen:  http://shop.kleurenpunctuur.nl/boeken/p-1a/6266.html.

www.ruimte-rust.nl: Mooi gelegen accommodatie voor o.a. yoga en meditatiegroepen. Drenthe, fijne plekken op het eigen land voor meditatie en buitenoefeningen in de stilte.

* Last van de economische crisis? Wij verlagen de administratiekosten van uw eenmanszaak. Zie onze aanbieding: Verburgh Administraties.

Holistisch afslankprogramma: Over voeding, bewegen, troost-eten en veranderen van eetgewoontes. 3 maanden wekelijkse coaching incl. nieuwe vorm van bioresonantie. www.nooitmeerovergewicht.com.

SuperFoodsWinkel Weimarstraat 23 in Den Haag gerund door Ray Persoon (10 jaar ervaren healthcoach, bomvol succesverhalen), woe & do van 10.00-15.00 uur en za van 10.00-17.00 uur open. 06-5025085 www.raw2go.nl.

* “Dansen met gehoornde dames’, prachtfilm over biologische veeteeltboederij. 3/11in Baarn www.kasteelgroeneveld.nl, 13/11 Hengelo ([email protected]), 27/11 Velp  “De Sprang”.

Paraview, de wekelijkse spirituele beurs met privéconsulten, groepslezingen en mooie spirituele producten. Nu ook als App. Meer info www.paraview.nl.

* Voetreflexologie in Den Haag, driekwartier sessie voor € 25, kennismaken met ontspanning, energiewerk en aandacht. Paula 06-19499097.

* Workshop in Elspeet laatste novemberweekend met uiterst simpele  maar krachtige healingmethode, inzichten en meditaties die je na 3 dagen werkelijk helpen transformeren en je trilling helpt verhogen naar een totaal nieuw niveau. Prijs € 437 zonder overnachtingen. http://www.earth-matters.nl/14/8307/media-en-agenda/schepper-of-slachtoffer-3-daagse-training-29-30-nov-1-dec.html.

* Herfstvakantie? Huur een Alles is Liefde stacaravan in Ulestraten vlakbij Maastricht. Rust, ruimte en een energievolle omgeving. Met eventueel begeleidingconsult van wandelcoach Helen tijdens je verblijf. Kijk op www.alles-is-liefde.nu.

* Ongerust over je contact met huisarts of specialist? Lees eerst eens de zorgwekkende analyse van een integer medicus op www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/medische-misleiding-van-de-mensheid/.

Shaman Breath is een ademreis. Een verbonden ademhaling in combinatie met verschillende muziekstijlen geeft toegang tot hogere staten van bewustzijn. Club Lite Amsterdam 23 nov. Aanmelden: www.levenineenheid.nl/shamanbreath.

* Zandvoort Workshop Bevrijding en Vervulling 24 nov.  11.00-17.00 uur € 50: div. therapeutische technieken, meditaties en Oneness Deeksha blessings. Info Raka Goodwin [email protected] of 0640763988.

HOLISTISCH PIONIER

Pionier op het terrein van de holistische geneeskunde vind ik met stip de Haarlemse arts Hans Moolenburgh (78). Een topinterview met hem door Tijn Touber op http://soulvability.nl/genezen-is-iets-anders-dan-ziekten-wegdrukken zet alle puntjes op de i. Wanneer wel en wanneer niet inenten (baby’s niet voor ze anderhalf jaar zijn), de magnetronschade, het onzalige verbod van een groot deel van de orthomoleculaire middelen en vitaminepreparaten. Moolenburgh benoemt teven het effect van de medische verschuifkunde. We bestrijden onnodig het ene, waardoor er weer ruimte komt voor het andere, waarvoor we dan weer een nieuw medicijn uitvinden. Zijn statements zijn heel krachtig: “Wij behandelen mensen alsof het een veestapel betreft.” Of “Wij zijn een gekonfijte maatschappij: de hoeveelheid suiker die hier wordt gegeten, is verschrikkelijk.” En dan komt er nog dit: “Soja wordt genetisch gemanipuleerd om het bestand te maken tegen de steeds grotere hoeveelheden bestrijdingsmiddelen. Wat ze erin hebben gebouwd, is een gen van de landbouwbacterie tumofaciens – een parasiet die bij planten kanker veroorzaakt – en een gen uit het bloemkoolmozaiekvirus, dat lijkt op het menselijk hepatitis B-virus. Dan denk ik bij mezelf: ben je dan nooit eens bang voor wat je doet? Maar ja, het gaat om groot geld. Een plant kun je niet patenteren. Als je hem genetisch manipuleert, kan dat wel.”

  ANAALMOP

Een dame vraagt haar dokter om raad over haar anale seks hobby. “Als het u geen pijn doet en u er van geniet, hoeft u het van mij niet te laten,” zegt de dokter. “Zolang u maar oppast dat u niet zwanger raakt.” De vrouw is ontzet: “Kan dat dan?” De dokter knikt zwaarmoedig: “Zo zijn sommige politici in de wereld gekomen.”

Meer en zelfs grappiger moppen? Kijk op www.tijdgeest-magazine.nl/humor!

NLP OP HET POLITIEBUREAU

Een zwijgende verdachte? Wanhopige rechercheurs? De moderne tijd heeft ook voor het politiecorps enig goeds gebracht door middel van de toepassing van NLP, Neuro Linguïstisch Programmeren. Elke niet meewerkende verdachte vertoont namelijk toch reacties, verbaal en non-verbaal. Jaren geleden werd in zo’n geval hulp ingeroepen van een veelzijdige therapeut en NLP-specialist uit Haarlem, Henk Hoenderdos, die de mimiek, oogbewegingen, stemgeluid, lichaamshouding en de taalpatronen bestudeerde van zo’n verdachte. Ieder gebaar geeft immers informatie volgens NLP. De juiste afstemming van de verhoorder (maar daar kun je ook ‘therapeut’ lezen) en het mee bewegen (de zelfde houding aannemen) brengen de verdachte (cliënt) gemakkelijker tot het aangaan van een emotionele verbinding. Gerichte vragen brachten in de genoemde situatie toch signalen teweeg die bij elkaar het verhoorteam belangrijke aanwijzingen gaven om de waarheid boven tafel te krijgen. Waarom nog ouderwets slaan en ‘waterboarden’? Hoenderdos (www.hoenderdos.org) schreef een boeiend, kleurrijk werkboek voor collega’s, CASE 36, waarin ook de invloed van creativiteit en velerlei hypnotische technieken aan de orde komen.

ASTROLOGISCHE SOFTWARE

Als een beginnende astrologiestudent Nederlandse software zoekt om horoscopen te kunnen maken, wordt hij/zij direct gefrustreerd door de wijdverbreide introductie van Windows 7 en 8. Was vroeger een programma als Planet Dance van Jean Cremers of Astrospiegel van Albert Vermist een goede keuze, nu bleken veel van dat soort programma’s plots door misplaatste bezuinigingen in Windows 8 niet meer te werken op nieuwere PC’s, IPad of smartphones. De professional schaft dan ontspannen het zeer uitgebreide maar Engelstalige Solar Fire aan voor € 325 ($ 360), maar dat is niet voor iedereen weggelegd.

En toen? Uiteindelijk heeft Uitgeverij Schors Astrospiegel in 2011 een update gegeven naar Astroscoop 7. Het programma heeft handige helpschermen, een register met horoscopen van 5000 bekende mensen c.q. gebeurtenissen en kan berekeningen maken tot het jaar 3000. Je kunt verder de subtiele aspecten van Juno, Ceres, Pallas en Vesta berekenen, gelukkig ook uit te schakelen. Astroscoop 7 is voor € 157 te bestellen via www.alvasoft.nl. Een iets beter alternatief vind ik Astrolab van Ole Eshuis, dat nu ook werkt onder Windows 7 en 8. Het is vooral qua meer overzichtelijke Radixtekening iets te prefereren. Het kost € 160 via www.astrolab.nl.

Wie het Engels goed beheerst en toch echt goedkoop uit moet zijn, die kan mooi uit de voeten met verschillende freeware zoals ze handig vergeleken worden op de site van Hank Friedman (http://www.soulhealing.com/freeastrologysoftware.htm).

ONGEZOND BROOD EN MELK

We leven met een overdaad aan illusies. Dat melk moet, bijvoorbeeld. Helaas toonde een studie uit 2011 aan dat een glas melk een cocktail van wel 20 pijnstillers, antibiotica en groeihormonen bevat, chemicaliën die jouw lichaam flink kunnen ontregelen. Dat van die melk als slijm bevorderend product en lactose-allergieën prikkelend spul, is wel zo’n beetje duidelijk geworden. Nu over koolhydraten. Bij wie een glutenallergie is vastgesteld, die weet het al lang: geen pasta en geen brood meer eten. Wat dan wel? Op http://www.ingevanhaselen.nl/voeding/wat-eten-ipv-brood-pasta staan veel alternatieven. Sowieso is die veel te veel veredelde tarwe uit den boze. Lees meteen het boek van de Amerikaanse cardioloog William Davis op http://rankingthebooks.nl/william-davis-broodbuik.

Tarwe is intens onnatuurlijk veredeld, ook dat veroorzaakt negatieve effecten op onze gezondheid. Een boterham of de bord spaghetti heeft bovendien altijd een groot effect op je energie. Het verhoogt je bloedsuikerspiegel, waardoor de alvleesklier insuline afgeeft en de suikers in het bloed opneembaar worden voor spieren en organen. De energie die niet wordt gebruikt, zet het lichaam (bedoeld als tijdelijk) om in vet. Als je echter steeds tarweproducten eet, blijft het insulinegehalte in je bloed constant hoog, waardoor je nooit meer je reservevet afbreekt.” Eh ja. Dus gewoon passief wachten op je dood… Daarna wordt het vast beter (zie hieronder).

  Pre-Inca mummie in Peru

VERVROUWELIJKING

Genderbenders’ worden ze genoemd, de chemicaliën die via water in het menselijk lichaam terecht komen en zowel verminderde vruchtbaarheid als een feminiseringsgolf aan het veroorzaken zijn. Onderzoek in 2008 in bepaalde streken van Canada, Rusland en Italië waar relatief veel vervuild water wordt geconsumeerd, liet zien dat vrouwen in de betreffende gemeenschappen het leven schonken aan twee keer zoveel meisjes als jongens. Normaal worden er 106 jongens geboren voor elke 100 meisjes , maar deze verhouding is aan het rechttrekken. Zulk feminiseringsproces was al langer in de natuur opgevallen bij vissen, kikkers en kleinere zoogdieren. Ander onderzoek in kwetsbare gebieden, waar bepaalde mijnbouw wordt gepleegd of waar veel industrie is, liet bovendien zien dat daar geboren babyjongens ter wereld komen met kleinere penissen en soms gefeminiseerde genitaliën. Dieren en mensen zijn de laatste twintig jaar blootgesteld aan meer dan 100.000 nieuwe chemische stoffen, waarvan sommige als hormoonontregelaars worden beschouwd. Met name de zogeheten ftalaten veel in voedselverpakking en cosmetica gebruikt en bijvoorbeeld als brandvertrager) hebben een slechte reputatie en dan zijn er natuurlijk nog vele foute pesticiden.

Vervrouwelijking van de mannetjes van vele gewervelde diersoorten is inmiddels wijdverbreid. De mens reageert ook op de verdunde vrouwelijke hormonen in ons drinkwater, grotendeels afkomstig uit de anticonceptiepillen die onveranderd de rioolwaterzuivering passeren. Veel zeedieren, die permanent worden blootgesteld aan PCB’s, vervrouwelijken zodanig dat hun gewone voortplanting wordt bedreigd. Zo’n proces gaat langzaam maar zal absoluut de evolutie van mens en dier gaan beïnvloeden. Ondertussen is er nog steeds geen behoorlijke internationale regelgeving in zicht voor het tegengaan van deze troep.

  EUROMOP

Dominee Wiebenga krijgt vlak voor zijn overlijden bezoek van God. Ongerust en angstig vraagt hij: “Heer, is er echt een perspectief van een eeuwig gelukkig leven?” God knikt: “Ik heb de hemel ideaal geregeld. Super georganiseerd als een enorme stad, ieder zit op de perfecte plek. De Fransen koken, de Italianen zijn de minnaars, als politieagent werken er alleen Engelsen, de Duitsers doen al het montagewerk en de technieken, de Nederlanders zijn de poldermodelpolitici.” De dominee is opgelucht, maar ook nieuwsgierig geworden. “Hoe ziet dan de hel eruit?” vraagt ​​hij. God zucht diep en geeft dan met tegenzin de informatie: “De Fransen verzorgen de technische klussen, als politici heb ik Italianen aangesteld, gekookt wordt er door Engelsen, de Duitsers bemannen het politiekorps en tja, de Nederlanders regelen de seksuele werkzaamheden….”

NUTTIGE LSD

Sommige drugs bieden de gebruiker nuttige doorkijkjes in zichzelf. Ooit werd ik zelf heel blij van LSD. Onderzoekers Pal-Orjan Johansen en Teri Krebs van de Noorse Technische Universiteit in Trondheim onderzochten het drugsgebruik van meer dan 130.000 Amerikaanse burgers tussen 2001 en 2004. In tegenstelling tot wat op basis van enkele tientallen eerdere onderzoeken van patiënten was beweerd (dat LSD kan leiden tot psychose en andere mentale problemen), stelt het duo dat deze onderzoeken voornamelijk mensen betrof die voor hun LSD-gebruik al problemen hadden. Ze onderzochten zelf bijna 22.000 gevallen van mensen die minstens één keer psychedelische drugs (LSD, psylocibine, mescaline of peyote) hadden gebruikt en namen geen significantie negatieve gevolgen op lange termijn waar. Zelfs bevelen ze LSD aan als een effectieve behandeling voor alcoholisme. Hun bevindingen werden gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift PLoS ONE. Bron http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0063972. Overigens gaan in de V.S. serieuze stemmen op om marihuana te legaliseren. Met een grappig filmpje op www.youtube.com/watch?v=0UbARVx-cq8 wordt echter duidelijk gemaakt dat stoonde lieden misschien niet direct hun eigen gezondheid schaden, maar dat hun rijvaardigheid minstens discutabel is.

GOUD UIT DREK

De prijs van goud blijft stijgen. Sinds de beurscrisis van 2008 is er een ongekende piek ontstaan. Nu kost een kilo € 33.325, vijftien jaar geleden was dat 75% minder. Goud is waardevast, redeneren de angsthazen onder ons maar ook de beleggers deden het goed. Indiase vrouwen bezitten ondertussen 11% van alle bewerkte goud van de wereld, een tastbare, meetbare verzekering tegen slechtere tijden. Ze dragen het op hun lichaam: oren, neus, handen, vingers, hals en enkels. Maar daar slijten hun sieraden van en dat stof valt op de grond. Kijk op http://www.youtube.com/watch?v=WfmbsqIJ_xA naar arme maar ambitieuze jongens die de stadsstraten vegen en riolen nazoeken om uit het straatstof en modder minuscule gouddeeltjes terug te winnen.

  VLOEKMOP

De altijd slap ouwehoerende prins is vervloekt door een heks: hij mag nog maar één woord per jaar zeggen. Wel mag hij dit spreekrecht opsparen. Als de prins de prinses van zijn dromen ontmoet, wil hij meteen ‘Liefste’ stamelen, maar hij houdt zich in. Hij realiseert zich dat hij eigenlijk ‘Trouw met mij’ wil zeggen, dus met ijzeren discipline kijkt hij nog drie jaar alleen smoorverliefd glibberig naar haar elfachtige verschijning. Dan benadert hij haar op een feest, als ze eventjes een luchtje schept op een balkon. Hij knielt voor haar, neemt haar zachte hand in de zijne en piept: “Liefste! Trouw met mij!” De prinses schudt even verward haar hoofd. Dan doet ze haar goudblonde krullen opzij en duwt haar gehoorapparaat goed in haar mooie, doorzichtige oorschelpje voordat ze antwoordt: “Pardon?”

Betere moppen? Probeer https://www.tijdgeest-magazine.nl/artikelen/humor.

VERGRIJZING OP DE VELUWE

Het platteland ontvolkt, de jongeren trekken naar de steden, de oudjes blijven hangen. Dat betekent veel goedkope of zelfs lege woningen, voorlopig nog onverkoopbaar. Nu vormen 65-plussers 16% van onze bevolking, in 2040 zal dat 25% zijn en is 14% van de bevolking zelfs 75-plusser. De suffies zullen zonder tegenspraak weggestopt worden in grootschalige, geautomatiseerde verzorgingsinstituten, maar voor de vitale slimbo’s zijn er aardiger alternatieven. Zijn die zo nodig dan? O ja! Het PBL (Planbureau voor de Leefomgeving) rapporteert akelige gevolgen van de vergrijzing voor de woningmarkt, vrijetijdsbesteding, mobiliteit en regionale economie. Het platteland zal namelijk steeds meer moeite krijgen om de gevraagde functies in de ouderenzorg te vervullen. In 2040 zijn er voor elke 65-plusser zelfs maar twee mensen tussen 20-65. Dus trekken ook die vermoeide, gehandicapte bejaarden tegen hun zin in naar de steden.

De nieuwe generatie ouderen is echter gemiddeld welvarender, vitaler, actiever en mobieler dan eerdere generaties. Zij rijden auto en lezen zichzelf bij op internet. De echt slimme lui verkopen dus hun stadse woningen en kopen samen een paar grote boerderijen op voor een appel en een ei. Daar creëren ze een commune, die betaald werk biedt voor slimme jongeren, die ook liever in een ecologische moestuin werken en deelnemen aan geavanceerde therapieën daar. Kijk maar eens naar een mooi voorbeeld in Wapserveen: www.leefgemeenschapdehobbitstee.nl. Ooit was ook de Kleine Aarde in Boxtel zo’n inspiratiebron, zie http://dekleineaarde.nl/. Een buitenlands voorbeeld is de Nederlandse Ecolonie-commune in de Vogezen, zie http://ecolonie.org. Architect Ingolf Kruseman werkte in 2002 een vergelijkbaar idee schitterend uit, recent aangepast voor Vitaness in de Drentse gemeente Aa en Hunze, zie http://www.youtube.com/watch?v=l6S7sjBTnjE en https://www.vitaness.nl. Er is grote belangstelling voor zijn pionierende opvattingen. Veel goed geslaagde projecten zie je ook op http://www.omslag.nl/wonen/ecodorpen.html. Kan dat niet ergens dichterbij de Randstad, op de Veluwe bijvoorbeeld, denk ik dan als Hagenaar. Of gaan die geslaagde AOW-ers niet veel anders doen dan veel reizen, hun bootjes varen en gamen thuis? Simpel houden bij overzichtelijke maar egocentrische idealen? Ik hoop vurig van niet.

PROGERIA

Voor zover er nog iemand wil klagen over ouder worden, verwijs ik graag naar de trailer van de documentaire Life according to Sam, over een jongentje dat de ziekte Progeria heeft, een proces van razendsnelle veroudering. De beelden op http://lifeaccordingtosam.com/#/home/ zullen je lang bijblijven. Overigens, in traditioneel Afrika mòeten de oudjes wel blijvend nuttig zijn voor de gemeenschap op straffe van verhongering, maar daar hebben ze er ondertussen aardige muziek bij: http://www.youtube.com/watch?v=lVPLIuBy9CY.

 uit De Nieuwe Wildernis

AOW-COMMUNE

Mijn ideaal ziet er zo uit: Dertig gepensioneerde, idealistische en gefortuneerde pioniers (bij voorkeur mensen uit de werkvelden cultuur, therapie en gezondheidszorg) beleggen € 25.000 in de Stichting Feest Op De Veluwe, die met dat bedrag € 750.000 investeert in de aanpassing van een bestaande locatie. Deze belegging (25 aandelen van € 1000) is een licht renderende oudedagsvoorziening (1% rente), maar aandeelhouders krijgen ook het eerste recht op een woonplek, die ze van de Stichting kunnen huren. Wie veel meer belegt dan de basis van € 25.000, kan geheel worden vrijgesteld van het betalen van huur. Zo’n project kan al voorzichtig beginnen met een aantal mooie (tweedehands) stacaravans. Inwonende deelnemers worden geacht hun vroeger verworven deskundigheden blijmoedig in te zetten voor het grote geheel. Er worden namelijk tevens ateliers ingericht, kantoorplekken voor ZZP-ers en een centrale keuken voor bewoners en medewerkers. Dat kan t.z.t. uitgroeien tot een publiek eetcafé. Er komt een podiumfaciliteit en een grote moestuin voor ecologische voedselvoorziening. Het eerste levert mooie shows op en het tweede een biologische winkel en een kookstudio. In het voor- en naseizoen zouden er programma voor scholen kunnen worden georganiseerd.

In het gebouw wordt ook een therapeutisch instituut gevestigd, dat de meest geavanceerde therapeutische en meditatietechnieken integreert in een cross-over setting. Het bestuur van deze Stichting bepaalt wie woonrecht krijgt. Jongere medewerkers, vrijwilligers EN stafleden, krijgen namelijk ook een aandeel voor elk jaar dat ze meewerken in de commune. Aandelen geven je enig rendement maar zijn dus ook een verzekering voor een intakegesprek als je t.z.t. in de gemeenschap wilt worden opgenomen. Aanvullende voorwaarde is dan dat je aan vijf groepstherapieën in het Cross Over Instituut hebt deelgenomen. Wie uitstapt, kan zijn aandelen weer terug verkopen aan de Stichting voor het zelfde bedrag. De Stichting beheert de plek en poogt er ook een leerwerkproject van te maken, mogelijk een stageplek voor ouderenwerk. Zo, heb ik jullie aandacht voldoende geprikkeld? Of zien jullie wel waar je bejaarde schip gaat stranden? Aanmelden voor iets leukers kan bij mij. Vier anderen gingen je al voor.

DUISTERE LANDEN

Nederland maakt volop deel uit van de geglobaliseerde economie, ook van de meest duistere kanten daarvan. Nu zou heel goed de hele wereldwijde economische zeepbel in 2014 of 2015 kunnen spatten als er weer valuta-instortingen komen door het eindeloos bijdrukken van waardeloos geld (lees de kritische analyse op http://xandernieuws.punt.nl/content/2013/09/Machtigste-bank-ter-wereld-kondigt-wereldwijde-financile-crash-aan) maar voorlopig zijn vooral de superrijken nog geld naar zich toe aan het trekken. Een kritisch onderzoek van Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (SOMO) naar de relatie tussen het Nederlandse vestigingsklimaat en mensenrechten nam acht ‘brievenbusbedrijven’ die in Nederland zijn gevestigd, onder de loep en concludeerde dat ze allemaal betrokken zijn bij ernstige schendingen van mensenrechten. Het hele verhaal staat in het bulletin Her en Der van www.afrikaeuropanetwerk.nl. Daar staan ook berichten van Afrikaanse NGO’s die zich verzetten tegen de invoering van genetische gemodificeerde gewassen en tegen de winning van olie uit teerzand. Dat laatste is een erg milieuvervuilende manier van oliewinning. En dat wil men nota bene gaan doen in Madagascar – een land met een van de meest unieke ecosystemen ter wereld!

Duister Zwitserland dwingt vaccinaties bij wet af op straffe van het korten op de kinderbijslag, duister België wil de mazelen uitroeien (100 gevallen per jaar, geen dodelijke afloop) en ieder kind verplicht inenten zodat de farmaceuten kunnen verdienen. Belgische scholen registreren kinderen met hun vingerafdrukken, handig voor later als er een paar lastig blijken te worden! Homeopathie mag nog daar slechts uitgevoerd worden door artsen, tandartsen en verloskundigen. Duister Amerika is corrupt in alle lagen met gekochte politici, sinds het Hooggerechtshof daar heeft bepaald dat bedrijven schenkingen mogen doen aan de verkiezingskas van kandidaten en dat bovendien die politicus niet hoeft na te gaan waar dat geld mee verdiend was. Het is nog enger als je kijkt naar onderstaand interview met activiste Deborah Tavares en het NASA-document leest over strategische plannen m.b.t. controle over de wereldbevolking dat zij beschrijft.

  http://www.youtube.com/watch?v=yg5juiRH3no

 HET DOCUMENT!

‘De grootste vijand van de waarheid is niet altijd de leugen – bewust, kunstmatig en oneerlijk – maar het is de mythe : volhardend, overtuigend en irreëel. Het geloven in mythes geeft het voordeel van het hebben van een mening, zonder de moeite te hoeven nemen van het nadenken.’ John F. Kennedy

  ONTBIJTMOP

De minnaar hoopt dat het geen One Night Stand geweest is en doet alles om een goede indruk te maken. Aan het ontbijt vraagt hij wat ze wil drinken en “Hoe wil je je eitjes, darling?” Ze kijkt hem lang aan en zegt dan: “Onbevrucht graag.”

AURAFOTOGRAFIE

Sinds de Russische onderzoeker Semyon Kirlian met een speciale camera energievelden om het fysieke lichaam heen kon vastleggen is die techniek van infrarood screening waanzinnig uitgewerkt met geavanceerde software. Op http://www.youtube.com/watch?v=RDmivrnktkQ zie en lees je hoever de Rus Dr. Konstantin Korotkov al is met de zogeheten GDV-techniek (Gas Discharge Visualisation) op de Universiteit van St.Petersburg. Beelden van planten, mensen maar ook overledenen worden in andere dimensies zichtbaar. Hij kon ook laten zien hoe de ziel het lichaam verlaat via het hart en daarna het kruis. Een geschreven interview op http://www.youtube.com/watch?v=kQ4a_Gu49SA#t=64 laat een spiritueel bevlogen mens aan het woord.

TIJDGEEST MAGAZINE REDACTIE

PETER DEN HARING  www.peterdenharing.nl

Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639

Coaching * Karmische astrologie * Auralezen * Familie opstellingen * Tekst 

 

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien 15 januari 2020

Read More →