Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Magazine 1mei 2016

By   /   mei 2, 2016  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Magazine 1mei 2016

De editie van 1 mei 2016 gaat over foute ufonauten, ziekteverzuim, False Flags, kluizenaars, Thai killers & de viering van 10 jaar Tijdgeest.

Hemel

PLANETAIRE OVERSCHADUWING

Allerlei machten proberen ons naar een totalitaire staat te geleiden. Dat gaat via het uitbannen van contant geld naar volkomen controle door dievenbanken. Ook schaalvergroting en centralisatie speelt een rol. Het aantal beursgenoteerde bedrijven in de VS is de afgelopen twintig jaar gehalveerd. Veel werk wordt namelijk buiten de VS goedkoper aanbesteed. Daarmee is er duidelijk minder dynamische actie in die aan de bovenkant steeds rijkere maar vergrijzende samenleving. De elitedoelen zijn vooral gericht op meer overzicht en niet noodzakelijk op meer omzet of nog meer winst (‘Relax. Er is niets onder controle’).

Dat controleproces gaat ook via de gezondheidsindustrie. Via voeding worden we week en kwetsbaar gemaakt, via medici krijgen we via het diagnosesysteem DSM-5 etiketten opgeplakt. Die maken van vrijwel normaal gedrag psychische stoornissen. En fijn: “Meneer, mevrouwtje, die kunnen bovendien met ‘bijpassende’ medicijnen worden behandeld.” Vaccinaties creëren o.a. autisme, maar de angstslaven halen de shots. De meeste gewone mensen laten zich als slachtvee naar de slachtbank leiden. Je zou kunnen zeggen dat ze niet beter verdienen. Ook waar, maar laten we ons niet fatalistisch neerleggen bij de ‘gewone’ wetten van karma en liever het oog open houden voor een onorthodoxe aanpak van het echte probleem.

Panda's

Kung Fu Panda verslaat de stier uit de geestenwereld! En temt daarmee de Os uit de Zen-traditie…

‘ONMENSELIJK’ GEDRAG

Ik hoop dat ik niet paranoia word. Ik neig namelijk naar het vermoeden dat een kleine groep buitenaardsen hebberige, met name Amerikaanse machthebbers manipuleert om de hele wereldbevolking onder controle te brengen. Gewoon ‘menselijk’ gedrag is het toch niet meer, dat obsessieve verlangen naar ongeremde macht. Bezit, platte verrijking via virtueel kapitaal waar geen gewoon gezellig fysiek genieten meer tegenover staat. Het Illuminati-geldspel is kennelijk een collectieve psychiatrische stoornis geworden, volgens mij een vorm van zorgelijke overschaduwing door een beperkt aantal moraal- en humorloze kolonisten van elders. In mijn eigen vakgebied, de hypnotherapie, komt dit vaker voor dan ik leuk vind. Gelukkig heb ik daar een individuele oplossing voor gevonden in de vorm van distributie van mijn CD Auraschoonmaak. Er zijn daar in 14 jaar bijna 15.000 van verkocht. Maar nu het Grote Plaatje!

Kung Fu publiek

ZIEKTEVERZUIM ALS VERZET

Ik zie ondertussen een natuurlijk maar onbewust proces van collectief verzet tegen de ontmenselijking en de zinloosheid ontstaan. Meer en meer mensen melden zich ziek. In 1953 gaven wij nog 350 miljoen euro per jaar uit aan de gezondheidszorg. In 2002 was dat gestegen tot 52 miljard euro. Gemiddeld gaven we elk jaar sindsdien bijna 5% meer uit. Naar schatting kostte onze gezondheid in 2015 dus ruim 99 miljard, waarvan ongeveer 22%, dus ruim 21 miljard, werd uitgegeven aan de behandeling van psychische stoornissen en dementie (‘Goh, wat gek!‘). Bijna een kwart van deze waanzinnige groei is toe te schrijven aan vergrijzing en bevolkingsgroei door een toegenomen levensverwachting (we eten wel gezonder en zuipen iets minder!). Daarvan is 16% het effect van gestegen prijzen, lonen en honoraria. Maar het resterend deel, zo’n 60%, is het gevolg van schokkende factoren. Enerzijds is er de voortschrijdende (dure) medisch-technologische ontwikkeling, de duurder geworden kosten van de kinderopvang en de toegenomen woonkosten in ouderen- en gehandicaptenzorg. Best. Maar anderzijds komt die stijging door de enorm gestegen aantallen patiënten. Tallozen zitten afgezeken ziek thuis!

Tel maar mee. Eén op de vijf Nederlanders lijdt aan chronische pijn, miljoenen zijn depressief en gebruiken hiervoor medicijnen. Diabetes en Alzheimer zijn excessief toegenomen. Stress speelt in 40% van alle ziekteverzuim een hoofdrol. Het bedrijfsleven ziet deze gang van zaken met lede ogen aan en daar komt dus de roep om meer robotisering vandaan. Ook juicht men daarom de instroom van goedkope arbeidskrachten uit Oost-Europa toe. De doorsnee Nederlandse werknemers hebben immers steeds minder zin in hun werk. En minder zin om Rothschild-Aliens hun zin te geven.

Rijden in een prijzige, luxe scootmobiel is niettemin de eerste tijd sensationeel. Toch lijkt het mij nuttiger om eens wat krachten in het paranormale veld te bundelen en die te richten op het uitdrijven van een demonisch collectief. De planeet Mercurius loopt nog 22 mei retrograde en dat is er een mooi meditatief moment voor. Er werken al twee begaafde mensen met me mee. Ik ben te bellen.

kkk

ADVERTENTIES VAN ONZE SPONSORS

Na een donatie van € 10 op NL73 INGB0005008174 ten name van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn mogen (alleen) donateurs een oproep plaatsen in onze eerstvolgende editie (oplage bijna 15.000). Soms weigeren we iets. Drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet. Voor langere advertenties geldt een tarief van € 0,50 per woord. Je advertentie wordt doorgeplaatst op deze site. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2017) van € 20 op Olivijn’s rekening NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres.

* Moederdag Familie Opstellingen, Landgoed Algoed, Enschede, zondagmiddag 8 mei. € 35,00. Onderzoek de relatie met je ouders en specifiek die met je moeder. Aandacht voor je blinde vlek met Peter den Haring. Vaderdag Opstellingen op zondagavond 19 juni.

* Healing Garden – (Re)light your Fire: 20-22 mei 2016. Een weekend lang dansen, mediteren, kamperen en inspiratie voor de hele familie op het Erkemederstrand te Zeewolde.

* Nieuw verschenen: Leven vanuit verbinding, Een spirituele gids voor eenheidsbewustzijn van Jeroen Kuyper. Inclusief meditatie-cd. Meer info staat op: http://www.hajefa.nl/nieuw-verschenen.

* Centrum Savita in Duitsland, Winterberg, opgezet en vormgegeven vanuit het hart. Rust, ont-moeting, prachtige natuur. Verblijf als (half-meewerkend) gast of als cursist. Groepsruimte’s te huur.

* Eigenwijs Festival: 16-19 juni in Veluws bos, Vierhouten. Paganisme, optredens, markt met kunst & ambacht, natuurlijke gezondheid, lezingen & verhalen, Persoonlijke Ontwikkeling en spirituele verdieping. Boek nu!

* Healing Festival 19-21 aug. Spirituele workshops en muziekoptredens op mooi landgoed Lage Vuursche. Ieder dagdeel keuze uit 7 workshops en Healingveld, incl. biomaaltijden: v/a € 240.

* Concert Deva Premal, Miten & Manose, Shine your Light, European Tour 2016 in Schouwburg Almere op 8 en 9 juni. Info www.livingsatsang.nl.

* Gratis ebook: ‘Slapend fit met kleuren, klanken en kruidenolie en 16 tips voor een goede nachtrust’ van Praveeta Timmerman. Lekker slapen kun je leren!

* Steun alsjeblieft het referendum tegen het TTIP-handelsverdrag dat de Amerikaanse geldnazi’s ons door de strot willen duwen: https://ttip-referendum.nl/

Joker

 Smiley copy  ZONMOP

Een Rus, een Amerikaan en een Belgisch blondje zitten op te scheppen op een toeristisch strand in Antalya. “Wij waren het eerst in de ruimte,” pocht de Rus. “Maar wij zijn het eerst op de maan geland,” blaast de Amerikaan. “Wij gaan het eerst op de zon landen,” zegt de blonde Belgische. De mannen lachen haar direct uit: “Dat wordt verbranden, schatje. De zon is veel te heet!” Het meisje lacht ook: “Weet ik toch. Wij gaan gewoon ’s nachts!”

Nog meer rare moppen? Kijk op www.tijdgeest-magazine.nl/humor . Pijn is fijn, bloed moet maar lachen is goed. Zeker als je verder leest.
Yuan

GEDOE MET GELD

Diverse Amerikaanse maatschappijen die (met geleend geld) winstgevend dachten te gaan fracken of boren naar fossiele brandstoffen, zijn failliet gegaan. Dat betreft bijvoorbeeld Swift Energy. Ineens schrikken de pensioenfondsen, waarvan sommigen 10-15% geïnvesteerd hebben in die ‘vuile’ business. Ons rare geld werkt steeds weer voor en tegen ons als graadmeter, manipulatie-instrument, geheugensteuntje en ruilmiddel. Sinds 2014 hebben de BRICS-landen (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika) als concurrentie voor de Wereldbank van de Amerikanen een eigen ontwikkelingsbank opgezet, de BDB. Die heeft haar hoofdvestiging in het Chinese Shanghai. Er wordt veel uitgehaald om dat proces te saboteren, schrijft o.a. Irma Schiffers.

Spannend wordt daarom nu het plan om de Chinese Yuan op langere termijn door goud gedekt te maken en niet met dollars aan te kopen. Toen Khaddaffi dat probeerde met zijn Afrikaanse gouden dinar werd hij direct vermoord, maar dat lukt niet met zo veel Chinezen. Die lopen slim vooruit op het instorten van het Westerse fakegeldstelsel. Ze kopen bijvoorbeeld ook veel Nepalese thangka’s als belegging, hoor ik net. Maak je spaargeld op aan spullen, beste vrienden. Er komt narigheid aan.

Thangka Boeddha

 Te koop: € 775 bij Peter. Beleg in schoonheid uit Nepal

MEER ADVERTENTIES VAN ONZE SPONSORS

* Touching Sounds klank-healing-ligconcerten in IJsselstein (Ut), Amerongen, Baarle Nassau, Melderslo, Alphen aan de Rijn, Winterswijk-Miste. Voor informatie en agenda zie www.touchingsounds.nl.

* 17 mei Leef NU Leef je intuïtie: innerlijke stem horen, omgaan met sensitiviteit, ja/nee voelen en volgen, intuïtie spelenderwijs scherpen, 4 avonden, €88. Rotterdam.

* Horoscoop-, kinder- en relatieanalyses geschreven door Liz Greene, transit-analyses en horoscoopdagboeken geschreven door Robert Hand. Zie www.ariesastro.nl voor deze en vele andere astrologische rapporten!

* www.Nooit Meer Stress.nl, een nieuw boek over stress, spiritualiteit en ons reptielenbrein, 2e deel over – homeopathie 3.0 (100.000 mensen in Afrika werden er gratis mee behandeld).

* Symposium Ziel en Zakelijkheid, 31 mei, restaurant Kantien, Utrecht. Markante sprekers over People, Planet, Profit, Prophecy, Passion & Promise in de nieuwe samenleving! www.zielenzakelijkheid.org.

* Onderzoek: Mannen die vaak klaarkomen krijgen minder prostaatkanker, vrouwen minder borstkanker. Hoe moeilijk is die logica? Luister even naar Mantak Chia. 20 minuten vinger in je poepgat: top!

* Vergeten journalistieke luizen in de pels: Marco Visscher met TEGENGELUID, Beyond the Matrix van Martin Vrijland, Henk Mutsaers met Gedachtenvoer en https://apokalypsnu.nl van Fredy de Mooy.

* Het Forum voor Democratie protesteert tegen het slinkse omzeilen van de wet over de Referendum-uitslag. Hier kun je de uitzending van Een Vandaag terugkijken. Ondersteun hen via de crowdfunding.

Bosrust

KLUIZENAAR (zeer kort verhaal)

Lange tijd was er niemand. In het begin wilde hij ook niemand meer zien, later wende hij aan het alleen zijn, maar na de tiende lente begon hij moeite te krijgen met het zien van alle levendige voortplanting in het bos om hem heen. Alle vogels, dieren en insecten, alles wat verbinding maakte, de onophoudelijke aandacht en zorg voor het nageslacht in nest, gat en hol, het bracht ver weg gestopte herinneringen naar boven. Zijn eigen eenvoudige maar altijd tochtige hut ging hem hinderen. Zijn harde bed van gedroogd mos werd hem te hard. Of werd hij zelf te mager van het nooit genoeg te eten hebben? Had hij werkelijk met heel zijn wezen gekozen voor het kluizenaarsleven of was het toch meer een vlucht voor diepe angsten geweest? De bomen maakten zich bezorgd om hem, hij nam minder de tijd om naar hen te luisteren. De boomzielen overlegden met elkaar en met de Syrische wijnruit en ze vonden een oplossing. Zo kon het gebeuren dat hij in die zomer een gewonde zwerfkat vond, die hij Mimosa noemde. Na niet al te lange tijd ging hij praten tegen zijn kat en toen zij terug mauwde, kwam met zijn stem ook een ook deel van zijn ziel terug. Het duurde nog een jaar voordat hij het bos uit kwam en tegen die tijd was iedereen vergeten wie hij was en hij zelf was vergeten waarom hij weg was gegaan. Zo kwam alles goed. En de kat wende weer heel gauw aan blikjes Felix.

Aap   Jedi

BUITENAARDS BOEK

Het Chinese Jaar van de Vuur-Aap, in februari begonnen, geeft aanleiding voor nieuwsgierigheid, vrolijkheid en vrijgevigheid. Het is ook het Jaar van het Boek. Kan ik dat leuk combineren? vroeg ik me af. Ja dus! Op zaterdagmiddag 11 juni presenteer ik in de Utrechtse Jaarbeurs op de UFO-conventie tijdens de Earth & Beyond Manifestatie mijn nieuwe humoristische roman over parallelle dimensies, buitenaardsen, Nootdorp, Tantra en het Koningshuis. Het boek heet GERARD ZOEKT HET HOGER OP, ’t is spannend, romantisch en bizar! Ook kun je daar ’s avonds mijn favoriete workshop Trancereizen meemaken. Hopen dat de ompoling van het aardmagnetisme nog even op zich laat wachten.

Event UFO

VERJAARDAGTHEATER                            

Op zondagmiddag 10 juli tijdens een groot verjaardagsfeest (ik word 70 op 5 juli en Tijdgeest Magazine bestaat dan 10 jaar) verzorg ik bovendien een theatervoorstelling onder de titel Spontane Evolutie.  Dat vindt plaats in strandtent La Cantina op het Haagse zuiderstrand (gratis parkeren). Kaartjes voor het feest kosten € 30, mijn verjaardagscadeau eigenlijk terwijl jij zelf juist van alles krijgt (gratis drankje, gratis CD ter waarde van € 17,50 èn een gratis exemplaar van mijn nieuwe boek ter waarde van € 22,50). Het bedrag is te storten op NL07 INGB0001580509 ten name van Peter den Haring. Zie ook www.peterdenharing.nl. Reserveer want vol=vol in zo’n strandtent. De gemiddelde mens kan met maximaal 100 contacten stabiele relaties onderhouden. Ah, dat is wat ik wil! Gemiddeld zijn! Een vet feest creëren!
Arm? Jij kunt mijn boek later als goedkoop e-book bestellen.

Biddende monks

BIDDEN VOOR MEER EN BETER

Voor de gezellige sfeer gaan we ook even naar het streng boeddhistische Thailand. Voor het hoogste priesterambt zijn er twee kandidaten. Nummer 1 is Somdet Chang (90), een beruchte geldwitwasser via donaties aan zijn tempelorde, vervolgd wegens het illegaal importeren van drie antieke Mercedessen. Nummer 2 is abt Phra Dhammachayo (71), een even beruchte zelfverrijker (net gearresteerd) die beweert dat hoe meer donaties men aan zijn tempel geeft, hoe beter (hoger) iemands plaatsing in het hiernamaals zal worden. Hee, kan dat!? Dat brengt mij op ideeën!
Aanhangers van beide ‘vredelievende’ clubs gaan regelmatig de straat op om heftig te demonstreren. Nu is Thailand beroemd om zijn geweldsdoden. Door schietpartijen komen daar relatief meer inwoners om dan in Amerika. Knap voor een boeddhistisch land. Misschien moeten die monniken meer aan seks gaan doen en die gangsters meer aan meditatie. Toch?

Thai politie

THAISE VUURWAPENDODEN

Net heeft de Thaise overheid een lijst opgesteld van 6.000 gangsters, die verdacht worden van allerlei misdaden. Daar staan echter ook 200 hoge politie- en legerofficieren op. Drugshandel, illegale houtkap, woekerrentes vragen maar ook oplichting van toeristen staan bovenaan de crimelijst. De doodstraf is afgeschaft in Thailand maar levenslang in dat land is het voorportaal van de hel. In Thailand vielen in 2013 door vuurwapengeweld 7,48 doden per 100.000 inwoners. Dat is twee keer hoger dan het criminele sterftecijfer in de VS met 3,55 doden per 100.000 en het hoogste van heel Azië. Dus hoger dan de Filipijnen (4,64 doden per 100.000 inwoners) en hoger dan Sri Lanka (2,79). Vreedzaam Azië? Thaise criminelen beheersen bijvoorbeeld de garnalenvisserij. Daarin komt veel slavernij en mensenhandel voor, met name door illegaal inzetten van arbeiders uit Cambodja, Laos en Myanmar. Grootschalige corruptie en medeplichtigheid van politie en autoriteiten dragen bij tot het probleem. Komt er iets aan het licht, dan stuurt men de illegalen naar de gevangenis. Zelden worden de daders bestraft. En tja, dan brengen de Thai zelf graag naar buiten dat ze bijgelovige Boeddhisten zijn….

Bangkok Tempel copy Tempel in Bangkok

Smiley copy   ​LADYMOP

Op het terras van het luxueuze hotel in Bangkok spreekt een beeldschoon meisje Bert aan. Slim, mooi! En toeschietelijk. In een opwelling kust Bert haar. Wat een passie. “Je mag met mij naar huis,” zegt ze “maar dat kost je wel tweehonderd euro.” Bert aarzelt. O jee, een dame van lichte zeden. Om bedenktijd te hebben gaat hij even naar de wc. Gelijk met hem stapt er een Amerikaanse toerist naar binnen. Die kijkt hem meewarig aan: “Hee man, dat vrouwtje waar je mee zit te zoenen is wel een kereltje van onderen!” “Dat geloof ik niet”, zegt Bert, maar de teleurstelling sluipt er al in. “Nee?” lacht de man. “Let maar eens even op hoe ze straks in één keer foutloos inparkeert.”

Voor het broodnodige relativeren van mijn zogenaamde vrouwonvriendelijkheid moet je zeker Bram Moerland lezen over de eer die Eva toekomt!

Domino

ONGERUST, ONBEKWAAM, NOOIT GEKUST EN TOCH GEEN BAAN?

Raadpleeg dan ook op tijd het domino orakel!

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien van 1 maart 2021

Read More →