Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Magazine 15 mei 2022

By   /   mei 18, 2022  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Magazine 15 mei 2022

Tijdgeest Magazine is al 15 jaar een gratis publicatie, tweewekelijks, van de Stichting Open Ontmoeting Olivijn. 

 Tijdgeest Megazien
van 15 mei 2022
over
Ritalin, Survival, goud, klimaatshit, Henri Makow, Lucas Slager, platjes & thanka’s.

WITTE JASSEN & RITALIN

Ze zijn niet meer wat ze geweest zijn, die trouwe hoeders van onze gezondheid, gebonden aan een universele eed om het leven te beschermen. Geldwolven, gekocht, omgekocht door de farma-industrie, dat lijkt als algemeen beeld ons noodlot te worden. Hoezo dat nu weer? Onrustige kinderen met concentratieproblemen, ADHD-kids en te bijdehandte kinderen zouden baat kunnen hebben bij gedoseerd en voorzichtig gebruik van Ritalin. In Frankrijk lijkt er echter plots een ware explosie van onrust op de Basisscholen te zijn geweest. Een studie in het Franse tijdschrift voor neuropsychiatrie onderzocht de schokkende voorschrijfwoede voor Ritalin (methylfenidaat, MPH) aan minderjarigen in Frankrijk… Nieuwe recepten stegen met 56% per jaar en het totale aantal jaarlijkse voorschriften steeg met 116%. Tegen de regels in werden recepten voorgeschreven aan kinderen jonger dan 6 jaar, werd 25% van de recepten niet voorgeschreven door een specialist en was er niet altijd sprake van ADHD. Platmaken, rustig houden, en zo vroeg beginnen als je maar kan? Dat is het nieuwe bewustzijn bij de medische stand? En de betere vraag: waar zou die onrust bij die kindertjes toch vandaan komen?

 

MOOI UITGEROEID IS NIET LELIJK

De commerciële ziekenhuismaffia zelf is zeer tevreden met de hoge beddenbezettingsgraad van de afgelopen jaren! Leve Covid! Zijn er minder tevreden klanten? In het Engelse COVID-19 Vaccine Surveillance Report gaf de UK Health Authority pijnlijk eind vorig jaar toe, dat het aanmaken van antistoffen stukken moeilijker gaat bij twee maal gevaccineerde zieken met Covid. En dat blijkt wel een permanent probleem. Hoera, dat wordt nooit meer beter.
Niet-gevaccineerde Covid-zieken ontwikkelen echter nagenoeg permanente immuniteit tegen nieuwe griepvarianten. Zo. Mooi Punt. Want?

De droevige geslachten die, dom geboren en bang gemaakt, blijven geloven in het OMT-sprookje,  zullen mogelijk op termijn qua genetische evolutie vertraagd zo niet uitgeroeid worden. En dat is ook juist mooi! Dat scheelt enorm veel onnodige Brood & Spelen. Sommige Amerikaanse levensverzekeraars doen al moeilijk over uitkeringen in verband met verzekerden die met vaccinschade overlijden. Argument is dat die mensen op de hoogte waren (of konden zijn) van eventuele bijwerkingen.

Deze tijd lijkt het verhaal van The Survival of the Fittest. Dat is juist The Great Reset! Wel jammer van vele fijne vrienden. Maar ja, die vonden vakantie en de sportschool belangrijker. En over de gezondheid van hun kinderen dachten ze heel genuanceerd (“We doen het voor de anderen!”). Later gingen ze klagen natuurlijk over dat verdronken kalfje in die put! En nog later kregen ze zelf ook last van alle gedigitaliseerde surveillancesystemen via de Spoedwet en  het blokkeren van bankrekeningen van hun protesterende wappievrienden (zie Canada). Ja, toen zakte de mongolenplooi over hun oogjes naar beneden… Blind, blind. Ik hoop ZO dat ik geen gelijk krijg.

In de kelders van Paleis Noordeinde stapelt W.A. ze zelf op!

KOOP GOUD!

Klimaat, O God, o God, het is ERRUG! En ojee, alles moet elektrisch voortaan? Wat dat niet kost op termijn! Maar waar moeten al die edelmetalen vandaan komen voor onze accu’s? Kunnen we niet gauw nog meer ouwe wapens verkopen aan Oekraïne? Hoor ze zeiken over wel of niet Russisch aardgas importeren. ’t Is vooral gelieg. Lees Maarten van Andel! Poetin heeft reteslim de olie- en goudprijs gekoppeld aan een voortaan stabiele roebel, die serieuzer waarde zal houden dan de dollar nog ooit zal kunnen. Daarom laten de Amerikanen propagandabom na propagandabom los op de gemanipuleerde Europese bondgenoten. Die zwelgen ook in de wapenverkoop nu. Help dat de dollar nog? Nee. Koop liever goud, vrienden, nu tijdelijk de rek uit de Bitcoin is door de oorlog.  Bescherm jezelf tegen de vet gemanipuleerde inflatie en de virusangst. Voedselschaarste? Onzin. Nederland is het 2e voedselexporterende land ter wereld. Als we niks uitvoeren, hebben we nog tig jaar riant te eten.

Veel hetzerig en alarmerend gezwets over de klimaatellende wordt ingegeven door bedrijfslobbyisten die aan eventuele maatregelen willen verdienen. Prof. Dr. Kees de Lange zei het onlangs nog eens in de Tweede Kamer maar wasvook al superhelder in 2018. Ook op dit klimaatfront wordt de burger genaaid door de geldgraaiers. Waarschijnlijk wordt het eerder kouder over een paar jaar.

Lekker digitaal mopperen kan trouwens overal! Je was gewaarschuwd voor koeien maar het bleken paarden.

PISSIGE PIONIER MAKOW

In het Canadese Winnipeg woont een structureel pissige, gepensioneerde arts en schrijver, Henry Makow, die zich al jaren zeer belezen druk maakt om de ondermijning van de natuurlijke balans tussen mannen en vrouwen en die tussen arm en rijk. Hij zet zich af tegen de Vrijmetselaars, tegen homoseksualiteit, tegen feminisme, tegen fascisten, tegen communisten, tegen Zionisten, tegen bepaalde hekserij, tegen de manipulaties van geldstromen, tegen van alles.
Ik deel met hem de afschuw van die mannen die zich zelf helemaal scheren en zich dan met damesolie ‘for men’ insmeren. Borsthaar is uit? Wat een oetlullige hype is dat nu weer? Vooruit, scheer om praktische, frisse redenen desnoods je aars kaal, kerels, maar niet je oksels! Waar blijft je mannelijkheid dan? Oksellucht is lekker en deodorant is vies. En helemaal als je dat ook nog in je onderbroek spuit. Brrr.

Op www.henrymakow.com is ook Makow nu weer razend over de commotie over de opwarming van de aarde. Allemaal afleidingsmanoeuvres, vindt hij. De wereld is één groot ‘Illuminati’ samenzweringsslagveld volgens hem. Zonder het met hem eens te zijn kun je je creatief laten bijscholen in Groot-Politiek Kijken. Veel plezier!


BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2023, per kalenderjaar dus) van € 40 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. De regeladvertenties kosten € 15 per keer. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet. Voor langere berichten geldt daarboven een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 8.000 views per maand. Hoofdartikelen staan voortaan niet meer op LinkedIn (helaas, ooit 13.000 volgers) wel op Facebook (2200 volgers).

* Ik zoek markante pioniers die iets willen vertellen over Hoop, Geloof en Liefde in mijn programma over spiritualiteit op Cafe Weltschmerz. Hier de 1e uitzending.

* Zomer Festivals met optredens, workshops en co-creatie bij www.Soulsinging.net. Agenda: 25-29 mei Landgoed Algoed, Enschede: Soulsinging Souldancing Festival. 17-22 juni Midzomer Ecodorp Bergen. 7-14 juli “Leven als Godin & God in Frankrijk” Vogezen. 19-26 aug Uelenspieghel Uffelte: Levensvreugde Festival  (Praful,  Fralalai, African Groove Tribe). 12-18 sept ook Uelenspieghel: Soulsinging Souldancing met Pernilla.

*  Uit de sleur? Ga lekker mee met mijn spirituele reis naar de Bosnische piramiden eind september. € 1000 all-in. Mail onze bevlogen gids daar: Ira Nagel op [email protected]! Familie Opstellingen en Trancereizen: AVONTUUR!

Bosnisch uitzicht (zie de advertentie)

DELEN, NIET ALSMAAR KIEZEN

Naar aanleiding van het verschijnen van  het nieuwe boek van Lothloriencoach en trainer Lucas Slager ((22-1-1954) over het plotse overlijden van zijn 32-jarige zoon Sander, nam ik nog eens zijn vorige gezondheidsboek Vulling en Vervulling ter hand. Dat gaat over zelf richting geven aan een gezond, gelukkig en vervuld leven. Dus niet meer vet volproppen, maar Zen, Zin, Zijn & Zon? Ik vroeg het hem zelf: “Wat houdt niettemin zoveel mensen tegen?”
Lucas “De polarisatie in de wereld is extreem toegenomen in deze tijd. Qua visieontwikkeling wordt er een nare tweedeling aangescherpt rond DE Waarheid. Iedereen oordeelt over alles, weet het beter dan de dokter, de wetenschap wordt opzij geschoven, je Googelt je onderwerp en ineens wéét jij het, inclusief het Grote Gelijk. Corona heeft ons al ver van elkaar verwijderd, nu lijdt de wereld nog ernstiger onder dat doorgeslagen individualisme van wel of niet leuk, wel of niet een vaccin, wel of niet Poetin, kerks of niet kerks. Je moet steeds weer partij kiezen. Ik probeer er zelf uit te blijven. Ik woon zo goed als permanent op Centre Lothorien, in Domaine de Moiron (N.O.-Frankrijk) en leef van mijn trainingen. Ondertussen probeer ik ruimte te maken voor het vergroten van mijn bewustzijn, onder een motto sinds mijn 18e: Zorgen dat je niet normaal blijft. En vraag jezelf steeds af: Waarom ben ik hier?”
Lucas: “Hoe pijnlijk als het eind van je leven onbevredigd en onvervuld komt! Als je eigenlijk niets bewuster bent geworden, dat je je nooit werkelijk met iemand, met anderen verbonden hebt gevoeld. Niets gecreëerd. Ik denk dat je juist hier op aarde kunt leren scheppen, creëren op kleine schaal, zodat je in latere dimensies elders je Goddelijke creativiteit verder mag uitleven.”

De Yogahond

PRESTATIEDRANG

Lucas Slager wijst, net als allerlei ongeruste therapeuten, terecht op de steeds verder toegenomen, onmatige aandacht voor prestatie, voor de onzalige focus op iemands IQ, op rationele vaardigheden. Slager: “Er bestaat natuurlijk ook een Emotioneel E.Q., maar daarnaast vast ook een creatief quotiënt. Welk talent breng jij mee om hier te leren? Kijk naar de groei van een plant: zonder mest, zonder stront, zonder de voeding, die wonderlijk verbonden is met iets wat op verrotting en afval gebaseerd is, leer jij niks. Is er bestemming, bedoeling? Toeval bestaat absoluut niet, synchroniciteit is een groots wonder, een innerlijk besef dat we allemaal met elkaar verbonden zijn. Dat iedereen beelden en verlangen loslaat in het universum, dat we samen scheppen, samen allemaal hetzelfde willen: harmonie en geluk. En tja, er zijn dus krachten, die antieke jaloerse God bijvoorbeeld, die onze synchroniciteit willen verstoren.” Bedoelt hij die waarschijnlijk buitenaardse wezens die Spelbedrijvers genoemd worden? Lucas: “De mens is een eigenlijk domme diersoort. Maar hij kan boven zichzelf uitstijgen. Velen hebben nog steeds een droom, maar ze denken te moeten kiezen, partij kiezen, voor zichzelf kiezen. Ik hoop juist dat de kunst van het delen wijder verbreid gaat worden. En als je geeft vanuit het hart, komt er vanzelf van alles naar je terug. En meer!”


Van wie kreeg ik die platjes? Kon eigenlijk iedereen zijn.

SCHAMEN VOOR PLATJES OF NIET?

Gezonde mensen, die niet gevaccineerd zijn en ook GEEN corona gehad hebben, schamen zich gewoon voor hun gezondheid. Ze maken hun eigen risico niet op, doktertje spelen doen ze gewoon thuis. Misschien hebben ze wel vaker platjes omdat ze vaker seks hebben. Schaamluis dus, voor wie dit een nog onbekend gebeuren is.

Zelfvertrouwende lui ergeren zich nauwelijks aan de Coronamaatregelen, die bij anderen angst en isolatie versterken. Al die bang gemaakte patiënten grijpen ondertussen uit gemakzucht naar de farmaceutische oplossing. Zelfacceptatie en zelfliefde verdwijnt geheel uit het medische plaatje. De robotisering doet zijn intrede. Minder meningen, meer eenheidsworst, minder intellect, meer propaganda. Karma, zullen we dan maar zeggen. De gezondheidsfreaks zitten gewoon te lachen op hun Eco-balkon of in de moestuin, maar zelfs genezen Coronapatiënten gingen tòch een (bijna) verplichte vaccinatie halen… De bekende gehoorzaamheidstraining? Leve de koning!

Gezellig dronken setje.

TIBETAANSE THANGKA’S

Mijn vriend Tilasmi Frigge heeft er al veel reizen naar Nepal opzitten. Hij kwam daar in contact met een school voor Thangka-kunstenaars. In een proces van jarenlange, verfijnde training leren de studenten religieuze afbeeldingen te schilderen op verschillende stoffen. De kenner herkent de hand van hun meest getalenteerde meesters. Bepaalde topstukken zijn door een Lama gezegend en daarom mogen ze niet verkocht worden, alleen weggegeven. Dat doet Tilasmi dan ook. Om deze procedure vol te kunnen houden, verkoopt hij uit zijn collectie niet-gezegende stukken. Op zijn website www.thanka.nl kun je deze energetische wonderen bewonderen. Onderstaande thangka wil ik trouwens kwijt. BIEDEN!

 

 

CULTUURMOP

Robby vroeg op zijn 16e zijn vader, of die ook van hem zou houden, als hij homo zou zijn. Zijn vader was makkelijk: “Je bent al ongewenst geboren. Ik heb sowieso nooit van je gehouden.” Dat was een schok. Want Robbie was opgevoed als enig kind. Dat was nog vreselijker voor zijn jongere broertje natuurlijk, maar daar zat hij zelf niet mee Toen hij ouder werd, hadden zijn vriendinnen het wel moeilijk met hem. Totdat Jennifer langskwam. Close die twee! Klef zelfs. Maar het leek definitief uit, toen hij haar rolstoel had verkocht vanwege zijn speedverslaving. Ha, twee keer raden wie er kruipend terug kwam!? Toch de ware liefde gevonden: hoop voor iedereen!

Domino Orakel, Tijdgeest Magazine

JIJ CHANNELT DE GOD KRISHNA?

Raadpleeg het domino orakel maar eens om te checken hoe of jij mijn nieuwe boek moet aanschaffen: DIKKE HANS LEERT VLIEGEN. Oftewel: Bestaat reïncarnatie echt?!

Tijdgeest Magazine informeert over alternatieve, spirituele, (on)gezonde, duurzame, innovatieve en maatschappelijke fenomenen en over de kunst van het relativeren. Het wordt BCC gemaild naar 11.010 lezers, ontvangen door 1552 abonnees via de website en door 2.200 mensen via Facebook. Doorsturen en overnemen graag met bronvermelding.  Doorsturen en overnemen graag met bronvermelding.

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen
Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Lisanne Hoogerwerf, Lilian Ferru, Chris den Daas & Patrick Kicken plus een lezing op Sterrenstof. Den Haring is lid van de

 

 

 

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien 1 juli 2022

Read More →