Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Magazine 15 mei 2016

By   /   mei 15, 2016  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Magazine 15 mei 2016

Big Smiley copy Tijdgeest Magazine Big Smiley copy

15 mei 2016

Over karmische troost, vulling, vegetarisme, Schijf van Vijf, driften, hertenbiefstuk & depressie.

Pinksteren
PINKSTEREN

Dit feest gaat over een uitstorting van de vurige Heilige Geest over de onbewuste mens. Laat ons hopen dat jij en ik iets ervaren in onze voorhoofdschakra bij het doornemen van deze editie van dit magistrale nieuwsbriefje. Dat we een pietsje verdraagzaam eenheidsgevoel met elkaar kunnen ophoesten.
Play brain

SPONTANE EVOLUTIE

Al vaak heb ik als inspirator Dr. Bruce Lipton genoemd. Hij is de man achter veel van de prachtige oneliners van Swami BeyondAnanda (“When you find yourself on a vicious cycle, for goodness sakes, stop peddling!”). Hij is een celbioloog en schrijver van diverse briljante boeken. Hij benadrukt de enorme invloed van onze geest op de materie. “Je wordt vooral ziek van je eigen gedachten,” stelt hij. Misschien is dat voor de meeste mensen nog te eng. Dat je zelf je lijf verkankert? Maar overweeg die hypothese eens. Het is allemaal even rondtasten in de mist natuurlijk. Jezelf kennen is een heel lang proces.

’t Is al mooi dat je de eerste stap op de trede van de trap zet. Je hoeft niet perse de hele trap te zien. Kijk minstens even naar Lipton’s How to Hack Your Health with Beliefs & Super Learning en koop dan zijn boek Spontane Evolutie. Dat is ook de titel van mijn theatervoorstelling op zondagmiddag 10 juli a.s. in Strandtent La Cantina op Kijkduin. Reserveer op tijd kaartjes: [email protected]

Op de Volle Maan van zaterdag 21 mei viert ondertussen de Boeddhistische wereld het Wesak-feest: de geboorte, de Verlichting en het sterven van de Boeddha. Er is altijd hoop en daarmee is er uitzicht.

Uitzicht op zee  Foto van Bertrand Zuchuat

ADVERTENTIES VAN ONZE SPONSORS

Na een donatie van € 10 op NL73 INGB0005008174 ten name van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn mogen (alleen) donateurs een oproep plaatsen in onze eerstvolgende editie (oplage 15.000). Soms weigeren we iets. Drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet. Voor langere advertenties geldt een tarief van € 0,50 per woord. Je advertentie wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2017) van € 20 op Olivijn’s rekening NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres.

* Vaderdag Familie Opstellingen, Landgoed Algoed, Enschede, 19 juni 19.00-23.00 uur. € 35,00. Onderzoek de relatie met je ouders en specifiek die met je vader. Aandacht voor je blinde vlek met Peter den Haring.

* Eva van Baar, auteur/leercoach, columns, poëzie, kinderboeken, romans & online schrijfcursussen ([email protected]).

* Beurs Earth & Beyond + Ufo-conventie 11 juni Jaarbeurs Utrecht. Bestel kaarten met deze kortingscode EB 2016 special (€ 23,50 i.p.v. € 36,50) en kom naar o.a. Peter den Haring’s boekpresentatie & workshop Trancereizen.

* Relaties floreren bij een ‘gelaagd’ en transpersoonlijk bewustzijn over wat je denkt, voelt én doet en erkenning hiervan. Zie “Manifest: Gelaagd Kijken” www.bol.com en www.relatie-sexualiteit-begeleiding. Ines Schouten, transpersoonlijk relatietherapeut.

* www.savita.nl, Centrum in Duitsland, Winterberg, opgezet en vormgegeven vanuit het hart. Rust, ont-moeting, prachtige natuur. Verblijf als (half-meewerkend) gast of als cursist. Groepsruimte’s te huur.

* Barokboerderij Het Rode Huis in Pools-Tsjechische bergen. Ruim en mooi. Sauna. Authentiek, je hoort de sterren. Kunstenaarsdorp Wolimierz. Huur € 300-400 per week. [email protected] 0229-296062.

* De Kaarsvlam, sinds 1947 over spiritualiteit, astrologie, gezondheid, kruiden, esoterie en veel andere onderwerpen. Actuele ontwikkelingen vanuit een spiritueel perspectief. Vraag digitaal proefnummer: [email protected]

* De geometrie van de Schepping deel 1 van Drunvalo Melchizedek. Meer info staat op: http://www.hajefa.nl/nieuw-verschenen.

Shrek boos

HET ALLERERGSTE (BANG VOOR DE DUIVEL) EN TROOST

Stel, je gelooft niet in karma. Je gelooft dat er twee machten in het Universum zijn: Goed & Kwaad, de ene God en de andere de Duivel. Stel, je denkt dat die twee bezetenen in een eeuwigdurend conflict vechten om elkaar uiteindelijk te vernietigen. Zodat alles eindelijk Een kan worden. Tja, dan geloof je ook makkelijk dat het Vaticaan een satanische sekte is, dat de Jezuïeten vondelingen verzamelen en opvoeden om ze later sadistisch te misbruiken en te offeren aan de Duivel. Niburu illustreert deze mening in detail. In mijn ogen is karma slechts een instrument om evenwicht in de schepping te houden. In mijn ogen is deze schepping uitsluitend gericht op bewustzijnsverruiming, zitten we in een collectief toneelstuk. De acteurs hebben ongeremd plaats voor drama en plotwendingen, voor rollen als schurken en helden.
En voor de Liefde, voor de alles overstijgende verbinding, voor Geloof in het Grote Geheel. Daarin dient de duivel God. Hij is uit Haar voortgekomen, uit die Goddelijke Oermoeder.
Nou, troostrijk stukje of niet?

Smiley copy  DOKTERSMOP (met dank aan Barry Hay)

“Dokter, dokter, ik heb zo’n pijn, het doet zo zeer,” hijgt de patiënt. De dokter is geërgerd: “U moet absoluut ophouden met masturberen, meneer.” De patiënt gromt alleen nog maar. Dan zet de dokter met stemverheffing door: “Zo kan ik u echt niet onderzoeken!”

Satelliet 3

Deze satelliet volgt jou en de Aliens volgen hem. Geinig!

FEEST OP 10 JULI

Mis het verjaardagsfeest van 10 jaar Tijdgeest Magazine niet op zondagmiddag 10 juli in strandtent La Cantina in Kijkduin! Theatervoorstelling, gratis nieuwste roman van Peter den Haring (over buitenaards contact) en gratis zijn CD Schone Lakens. Kaartjes voor € 30 door storting op NL07INGB0001580509 t.n.v. Peter den Haring.

Event UFO
Boekpresentatie op 11 juni Jaarbeurshal!

MEER ADVERTENTIES VAN ONZE SPONSORS

* Toneelgroep Sterrenstof speelt “The way we get by”. Passie en zielenroerselen bij de start van een relatie. Za 21 & zo 22 mei Rietwijker Amsterdam www.ticketkantoor.nl/shop/thewaywegetby.

* Symposium Ziel en Zakelijkheid 31 mei, restaurant Kantien, Utrecht. Markante sprekers over People, Planet, Profit, Prophecy, Passion & Promise in de nieuwe samenleving!

* Spiritueel Kunstzinnig Tekenen 25 juni Introductiedag betreffende de gelijknamige 2-jarige aanvullende beroepsopleiding die in september start in Groningen. Als de Zon Travertijnstraat 6 Groningen €25, 0597-332674.

* www.onenesswebshop.nl biedt inspirerende boeken en muziek om vanuit je hart te beleven. Met de kortingscode “Olivijn” ontvang je 30% korting op je bestelling.

* Gratis ebook: ‘Slapend fit met kleuren, klanken en kruidenolie en 16 tips voor een goede nachtrust’ van Praveeta Timmerman. Lekker slapen kun je leren!

* Touching Sounds klank-healing-ligconcerten in IJsselstein (Ut), Amerongen, Baarle Nassau, Melderslo, Alphen aan de Rijn, Winterswijk-Miste. Voor informatie en agenda zie www.touchingsounds.nl.

www.ruimte-rust.nl: Mooi gelegen accommodatie in Drenthe voor o.a. meditatiegroepen en yoga. Fijne plekken op het eigen land voor meditatie en buitenoefeningen in de stilte.

* Retreat Bali: 4-11 sept. 2016 Ontmoet je zelf en dus je liefde op deze unieke locatie, leeftijd 30-55. Wij organiseren ook workshops, expedities en events in Nederland, meer info:  www.meetyourlove.nl.

Bruine kont

OPPERVLAKKIG ONBENUL

Leren wij ooit iets ergens van? Oppervlakkig gezien niet. Voorzichtig met chocolade, zou je denken bij bovenstaande foto, want je wordt er hartstikke bruin van. Helaas, onze fysiek en geestelijk zwaarlijvigen herkennen door de frisdrank, de suiker en de GM-etenswaren nauwelijks meer het sluipende gevaar en de echte dreiging. Foodwatch toont aan dat de zeer omstreden TTIP en CETA verdragen namelijk sluw geritseld ‘voorlopig’ kunnen worden ingevoerd. En het geritsel gaat maar door!
Nog zo’n voorbeeld: het Amerikaanse Pentagon is in zijn defensie-administratie 8,6 trillioen dollar kwijt. Onbenullig bedragje, toch? Daar hoor je de Amerikaanse media gewoon niet over, laat staan de corrupte Europese kranten. Weg is weg, de politici hebben belangrijker onderwerpen. Zoals? Hoe we Poetin kunnen afzeiken? Je zou er depri van kunnen worden, als je niet steeds de Taoïstische principes van uitademen en loslaten kon toepassen.

Faust schrijver Uit de opera Faust

NOOIT MEER DEPRESSIEF?

Eén op de tien mannen en één op de vijf vrouwen in Nederland krijgen te maken met een depressie, nog meer als je iedereen met een angststoornis mee gaat tellen. Meer dan een miljoen mensen slikken op dit moment antidepressiva. Ze klagen over zinloosheid, ontmoediging, het onvermogen om je te verzetten tegen de collectieve sufheid van je omgeving. Nu is mopperen zonder praktische opvolging een dodelijke gewoonte. De geest creëert dan zijn eigen stagnatieprocessen in het lichaam. Waarom was er de eerste dertig jaar na de Tweede Wereldoorlog nauwelijks sociale stress? Omdat er een hele generatie met de wederopbouw bezig was, met groei, met beweging, al dan niet met bruikbaar gebleken idealen. Inmiddels is het grootindustriële geldverdiencomplex de mensen gaan zien als koop- en klapvee, als consument zonder geest of ziel. En ja, dan knapt er iets.

Elk mens zoekt een doel, streeft naar verbinding, naar ergens hartelijk bijhoren. Zingen in een koor is goed, moestuinieren in een clubje werkt prima en vrijwilligerswerk doen is even goed. Maar zonder idealen en zonder gevoel voor relativeren en humor wacht ons slechts de zelfdoding en de chronische dip, de volksziekte nummer één. Kortom, tijd voor een mop!

Damesondergoed Hoog, schatje, kijk omhoog, schatje!

Smiley copy  KROKODILLENTESTMOP

Op het verjaardagsfeest van de steenrijke maffiabaas op Mozambique roept de dronken man dat degene die zijn zwembad met krokodillen over kan zwemmen voor zijn dapperheid of de helft van zijn vermogen kan krijgen of zijn beeldschone 18-jarige dochter. Ineens klinkt er een luide plons en iedereen ziet een jonge kerel zwemmen voor zijn leven en tegelijk om zich heen slaan en trappen. Onder gejuich stuift hij na 25 meter weer op de kant. “Wat zal het zijn?” buldert de maffioso. “Het geld of mijn dochter?” De hijgende jongeman schreeuwt het uit: “Niks! Ik zoek alleen die schoft die me in het water heeft geduwd!”

Nog meer rare moppen? Kijk op www.tijdgeest-magazine.nl/humor. Lachen is noodzaak, elke grijns helpt tegen de mondiale belastingontwijking van de graaiers en de multinationals.

ACTIES EN FESTIVALS

TTIP stop
Europa ondermijnt de burgers en helpt de handelaren.

* Demonstratie tegen TTIP 28 mei 13.00-15.00. TTIP ondermijnt en negeert dierenwelzijn, voedselveiligheid en milieu in de EU. Meer info: www.ttip-leaks.org. Meer actie: https://milieudefensie.nl/ttipactiedag.

* De Natuurwinkel, Estafette en andere biologische speciaalzaken bieden zaadjes aan van door patenten bedreigde groenten.  Koop en zaai Tomaat Matina, Courgette Black Beauty, Paprika Jubilandska, Maïs Golden Bantam en Broccoli Groene Calabrese. Meld je dan online aan als Zaadbankier!

* Healing Garden – (Re)light your Fire: 20-22 mei 2016. Een weekend lang dansen, mediteren, kamperen en inspiratie voor de hele familie op het Erkemederstrand te Zeewolde.

* Eigenwijs Festival: 16-19 juni in Veluws bos, Vierhouten. Paganisme, optredens, markt met kunst & ambacht, natuurlijke gezondheid, lezingen & verhalen, Persoonlijke Ontwikkeling en spirituele verdieping. Boek nu! Doe daar een gratis Trancereis bij Peter den Haring!

* Zomerweek 4 – 10 juli: Op pad met je goden en godinnen. Verdiepen en vitaliseren om thuis de KUNST van het leven te vieren! www.power-of-presence.com  0246962503.

Thangka Boeddha
Beleg in Nepalese thankakunst € 775 bij Peter

VULLING, VOEDING OF VERGIF ETEN?

Het is aardig te weten dat de langst levende mens op aarde uit onze tijd een Franse vrouw was, Jeanne Calment. Ze overleed in 1997 op de leeftijd van 122 jaar. Oud geworden door nooit te werken, port te drinken, veel chocolade te eten en te roken. ’t Zat in de genen van haar rijke familie.

Wij denken dat voedsel ons doet groeien. Een discutabele gedachte. Veel groenten en fruit zit vol bestrijdingsmiddelen. Boeren maar ook omwonenden krijgen flink last van de onkruidverdelgers die op het land gebruikt worden. Dat is wel mooi rechtvaardig: de vervuiler krijgt dus kanker. Ook het betreffende plastic verpakkingsmateriaal zit vaak vol met schadelijke weekmakers. Verder krijgen we al jaren veel ongemerkt vergif binnen. Via luchtvervuiling en tandpasta, via hormoonverstoorders en allergieverwekkers, ojee. De overheid durft de industrie niet in de wielen te rijden en doet niks, zoals ze ook niks deed tegen het gebruik van Vioxx, chroom-6 of asbest, totdat de noodsignalen extreem rondgierden. Men reageert ook met achterhaalde informatie, zoals het sprookje dat verzadigd vet slecht voor de gezondheid is. ’t Is allemaal goed voor de bestrijding van de overbevolking, maar vrolijk maakt het niet.

Bikini vet

SCHIJF VAN VIJF VOOR ’T VERNEUKTE LIJF

Ach, diverse volwassen blijken uitstekend op niet meer dan zonlicht te kunnen gedijen maar  ‘gewone’ mensen raadplegen graag het Nationale Voedingscentrum. Daar wordt de Schijf van 5 gepropageerd. Dit voedingscentrum is echter een steeds verdachter onderdeel van onze ritselende overheid, vooral omdat het geregeld onder invloed van lobbyisten uit de voedingsindustrie dubieuze beweringen doet. Ze stellen bijvoorbeeld dat bepaalde beweringen van anderen niet bewezen zijn, terwijl zij zelf voeding aanbevelen zonder enig wetenschappelijk bewijs. Zelfs gerenommeerde artsen twijfelen aan deze club.

Zijn er toch tips te geven? Welja. Begin de dag met heet water, waarin een halve uitgeperste citroen en twee lepels goede honing en wat lepels kaneel zijn opgelost.  En ’s avonds gezellig koken voor je vrienden! Goed voor de noodzakelijke vitamine K: alle kool, vooral zuurkool en boerenkool, spinazie, lente-ui, spruitjes, broccoli, asperges, pruimen, snijbiet, peterselie, raapstelen en paksoy. Een extra eitje. Plankje met oude kaas, wijntje, likeurtje, goed gesprek. En een wipje voor de gezondheid op zijn tijd.

Cartoon orale seks

VEGETARISME?

“De vegetarische voeding is uitstekend voor artsen en juristen, die daardoor veel eerder hun patiënten respectievelijk de zaken van hun cliënten kunnen doorzien, maar zij is niet het juiste voor bankiers, industriëlen, technici, handelslieden, kortom voor alles wat met rekenwerk in verband staat. Men verliest daardoor namelijk het fysieke combinatievermogen. Daarom zou het vegetarisme nooit zo algemeen aangeprezen moeten worden, zoals het vaak in de wereld gebeurt. Ook is het mogelijk dat men door erfelijkheid een lichamelijk organisme heeft gekregen, dat het vegetarisme helemaal niet verdragen kan.”

Bron: Rudolf Steiner – GA 266a – Aus den Inhalten der esoterischen Stunden – Stuttgart, 13 augustus 1908 (bladzijde 416).

Tijgerkop

DIERLIJKE DRIFTEN IN DE KRINGLOOP

Na 14 jaar netjes vegetarisch eten had ik het ineens bekeken. De spirituele logica achter het vegetarisme ontging me ook al een tijd. Een overname door dierlijke driften uit de lagere natuur werden me daarmee voorspeld door mijn Indiase leermeesters. Ik zou kippig worden, kakelen als een kalkoen, schichtig worden als een hert, me stom gaan gedragen als een rund en een varkenskop krijgen. En willen kezen als een konijn. Inderdaad heb ik onder die fenomenen allemaal enigszins geleden. Maar was dat ook om te draaien? Zou de ziel van het kipje na haar kloteleven het fijn vinden om een beetje door mijn ogen mee te kijken voortaan? Die redenering klonk even goed. Want in de kern voedt alle leven zich immers kringlopend met ander leven.

Oorspronkelijk hield men in boerenculturen vee vooral vanwege de noodzakelijke bemesting van de landbouwgrond. Nu is de mens qua gebit omnivoor, geschikt om van alles en nog wat te verorberen en te verteren. Maar vroeger was ons voedsel vooral plantaardig met slechts incidenteel wat dierlijk proteïne, essentiële vetzuren en vitamine B12. Velen hebben nagedacht en geschreven over vegetarisme. Merel op Nieuwetijdskind is heel duidelijk. Zij beschrijft hoe Noord-Amerikaanse Indianen, uiterst respectvol telepathisch contact legden met hun eventuele prooidier en pas schoten wanneer de ziel van het dier toestemming gaf. In de bio-industrie bestaat geen respect meer. Maar jij, jij kunt nog steeds bidden en danken voor je eten. Dier of geen dier. Sojakip van de Chinese toko. Mensenhersenen voor onze kannibalen. Hooguit nog hertenbiefstuk met Kerst.

Herten   

Smiley copy BEGRAFENISMOP

Als de pastoor vertelt dat de overledene een buitengewoon liefdevol iemand was, fronst de weduwe haar voorhoofd. Dan zegt de pastoor dat de man altijd een ruime bijdrage gaf aan de kerk. De weduwe brengt ontzet haar handen naar haar hart. De pastoor beschrijft dan de zorgzaamheid, aandacht en gulheid van haar dode echtgenoot. Ze kan het niet langer uithouden en roept huilend haar 10-jarige zoon: “Wimpie, ga meteen in de kist kijken of het wel je vader is die daar in ligt!”

Domino

JE MAAKT HET UIT EN JE WEET NIET WAAROM?

Raadpleeg dan toch eens het domino orakel!

Goudvisje copy
Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring

Tekst * Coaching * Beroepskeuzeadvies
Karmische astrologie * Auralezen * Familie opstellingen
Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl

Peter den Haring antiek

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien van 15 april 2021

Read More →