Tijdgeest Magazine is al 16 jaar een gratis publicatie, tweewekelijks, van het ludieke Kerkgenootschap De Vlamdragers. Niks meer voor jou? Stuur ons een retourmail met UIT.

 Tijdgeest Megazien
van 15  februari 2023
over Oera Linda, uitvindingen, zweven, aderlaten, elite, monopolies & ontzilten.

HET OERA LINDA BOEK

Zeevaren zit ons in het bloed, boeren ook. Meer dan tweederde van Nederland heeft een agrarische bestemming. Daar eten wij aardig van, de export naar het buitenland is echter vele malen groter. Dat lijkt trouwens op een weinig bekende karmische herhaling.
Ooit, zo’n 2000 jaar voor Christus, bestond er een enorm territorium, van ver in België tot ver in Denemarken, dat door de oude Friezen werd bewoond. Een krijgshaftig volk, dat zich pas in 1500 of zo liet inlijven bij Holland en tot die tijd aan niemand belasting wilde betalen, als een aan hen door Karel de Grote verleend privilege. Hun motto: liever dood dan slaaf (nog steeds actueel!).
Die Friezen bevoeren de verste zeeën, van Griekenland tot in Perzië en India en stichtten daar kolonies. Velen remigreerden later naar Friesland en die wereldreizigers hadden dan thuis veel te vertellen. Dat werd in een eigen schrift prachtig opgeslagen Ze hadden een hoogstaande beschaving en een geavanceerde taal. Bovendien een door vrouwenwijsheid geïnspireerde, filosofische visie op vrijheid, rechtvaardigheid en loyaliteit. Verder strikt morele serie wetten en gedragsregels.
Die zijn allemaal wonderlijk in een familie uit Enkhuizen bewaard gebleven in het Oera Linda boek, nu ontcijferd en vertaald door Jan Ott en in eigen beheer uitgegeven. Het boek staat bol van de mystieke verwijzingen, o.m. naar de Atlantisvloed over Altland (het oude land). De Kerk van Rome moest (in navolging van de Romeinen) niets van deze spirituele lieden hebben en probeerde hun bestaan uit de geschiedenis te houden. De bovenstaande link is super (wel in het Engels).


De vrouwen vochten mee!

UITVINDINGEN

De wereld wacht wanhopig op betere uitvindingen! Liefst met een sociaal nut! De Soemeriërs vonden het geld uit, hoera, wij Morse, telefoon en fax, dat was geinig En toen radio, gestandaardiseerde rechtspraak en klassikaal onderwijs! En helende frequenties (luister maar!).
De meeste ideeën gaan tegenwoordig slechts over meer doelmatige commercie. Toen in de jaren zestig de container werd gelanceerd, veranderde in een paar jaar de wereldhandel gigantisch. Dat had een mondiale economische explosie tot gevolg. Wel vooral ten gunste van de rijke landen natuurlijk. Efficiency werd de nieuwe bijbel. Nu is het nieuwste toverwoord Duurzaamheid, maar dat lijkt een modehype die slim ontdoken kan worden in de wereld van oligarchen, CEO’s, oliesjeiks, drugsbazen. beleggingsgangsters en kleptocraten.
Moeten we het hebben van het nieuwste idee: sprinkhanenmeel? Ach, alle insecten gebruiken chitine als bouwstof en daar zijn sommige mensendarmen allergisch voor. Pech. Verder zoeken. Op internet kun je jezelf heus vermaken. Kijk maar op 25 geniale uitvindingen die je dag makkelijker maken. Je boodschappenlijstje als plaktattoo op je hand! Echt!

EINDELIJK LOS VAN DE GROND

“Zweven naar beter leven!” Dat kopte de Maharishi Mahesh Yogi als aanbeveling voor zijn Transcendente Meditatietechniek, die de toegewijde discipel kon laten zweven (tenminste een stukje hoppen). De uitvinding deed het niet goed, behalve op kleine schaal in Lelystad.
Ah! Meer? Auto’s op water laten rijden dan? Eén van mijn kennissen rijdt al jarenlang op goedkope slaolie en al in mijn jonge jaren (lang geleden!) experimenteerden gastjes in Australië met waterauto’s. Ze werden dramatisch gesaboteerd, want de industrie zat er niet op te wachten. Nu dan? Auto’s op ammoniak zegt China.

Ziet de wetenschap niet steeds vitale dingen over het hoofd? Kritische wetenschapsjournalistiek zou zich bijvoorbeeld moeten afvragen hoeveel LICHTER de aarde is geworden door het een eeuw lang excessief verbranden van fossiele brandstoffen? Miljarden tonnen vaste stoffen omzetten in heet gas, wat doet dat met het klimaat en de planetaire draaiing? Pandemie-problemen vallen in het niet bij zo’n item. Ach, wie dan leeft, die dan zorgt, zei mijn oma al.


Zwarte aderen bij Rutte thuis

ADERLATEN

Een ouderwetse medische praktijk was ooit het aderlaten: de dokter verloste de zieke patiënt van een litertje kostbaar bloed in de veronderstelling dat er dan minder gifstoffen in het lichaam overbleven. Dat betrof nog allemaal onwetendheid met de beste bedoelingen. Zo ziet het hedendaagse overheidsbeleid er ook uit, behalve dat de gifmengers inmiddels een fout deel van de medische stand hebben overgenomen. Het is niet meer zo dat iedereen die toevallig een academische studie heeft afgemaakt, meteen een integere wetenschappers is geworden, nee, die illusie is kapot gevallen.
Dat progressieve politici ons kunnen redden, nee, dat bleek ook een illusie. Een schrijnend voorbeeld? Jolanda Sap, ooit Groen Links icoon, toen al voor de oorlogsmissie in Uruzgan, nu voorzitter van het Maatschappelijk Impact Team (MIT) vindt dat het coronatoegangsbewijs definitief in de wet moet worden opgenomen. Brrr.

Fijn, Oekraïne leidt ons af van Corona, de aardbevingen leiden ons af van de oorlog, nu nog even de kernwapenkaart en niemand weet meer iets van HAARP of de biowapens. STIL! STIL!

OPPRUIEN

Modern links en ouderwets rechts fatsoen vinden het ook al gauw opruiing als Extinction Rebellion (in mijn ogen verder een vooral commercieel gefinancierde club) oproept om op zaterdag 11 maart om 12.00 uur de A12 in Den Haag te blokkeren. O jee, als jij zelf niet uitkijkt, word je de nacht ervoor opgepakt door de politie omdat jij zo’n oproep deelt. Maar toch, we hebben wel iets geleerd van de vroeger asociaal hardhandig aangepakte demonstraties tegen de absurde Corona-maatregelen. Gewoon mag niet meer. Dan maar ongewoon!
Natuurlijk is het wachten op echte idealisten die snappen dat een dreigende grote Europese oorlog een ECHT DICHTBIJ KOMENDE ramp is. Zonder parlementsbesluiten worden de Nederlandse en Duitse legers samengevoegd, leveren we wapens en spionnen. Alles om de Amerikaanse economie draaiende te houden. Demoniseer Poetin maar en idealiseer de VS. Dat is pas een horrorscenario!


ELITESPELLETJES

Degenen die nu de hoge prijzen bepalen, degenen die verdienen aan de supermarktoverwinsten, aan de huizenschaarste en aan de oorlog, ach, het zal die bovenmodale elite een zorg zijn vanuit hun vakantieadresjes in Bulgarije. Zij kunnen speels belasting ontduiken, met de privéjet naar hun internationale vastgoed vliegen en leuk naar kunstveilingen gaan. Op naar de ecologische destructie terwijl die kapitalisten reisjes naar de maan gaan maken…

Als je nooit (meer) last hebt van ethiek, moraal en compassie, dan wordt je leven een bizarre manifestatie buiten de gemeenschap. De uitwas van het Ikke, ikke en de rest kan stikken-tijdperk. Bijna-monopolies in het bedrijfsleven stimuleren die trend. Gelukkig groeit tegelijkertijd het vakbondsleven dynamisch. Staken, dat is het nieuwe verzet! Want polderen leverde vooral armoe voor de armen op!

Inflatie is gestructureerd aderlaten van onwetend publiek door lieden met een dubieuze agenda en Matrix-plannetjes!


Spirituele magie bestaat wel, maar waar ook al weer?

MONOPOLIES

Uit een artikel van Menno Tamminga op Wynia’s Week eind december: “Inmiddels is het in Nederland heel gewoon dat een paar bedrijven hun markt domineren. Er is nog maar één postbezorger (PostNL), Shell domineert de benzinemarkt, er zijn twee grote krantenuitgevers (de Belgische DPG en Mediahuis), twee grote telefoonbedrijven (KPN en Ziggo), twee grote supermarktketens (Albert Heijn en Jumbo), drie grote banken (ABNAmro, ING en Rabo), vier grote zorgverzekeraars (Achmea, CZ, Menzis en VGZ) en vier grote energiebedrijven (Eneco, Essent, Nuts Groep en Vattenfall). Het zijn ogenschijnlijk vrije markten, feitelijk kun je beter spreken van ingklemde markten. De klant zit klem tussen deze kolossale marktaandelen van een paar bedrijven.”

Zo zien we één vaste beweging: vermogen vloeit van arm naar rijk en alle lobby en staatssteun is daar op gericht. “Wie naakt is, vreest geen zakkenrollers,” sprak onze Bob.

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2024, per kalenderjaar dus) van € 40 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. De regeladvertenties kosten je dan maar € 15 per keer. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet. Voor langere berichten geldt daarboven een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 8.000 views per maand.

* Conscious Single, wees welkom op 11 maart in Den Haag om met gelijkgestemden te Ontmoeten, te Verbinden en te Genieten tijdens een diner, workshop en dansavond.

* Sjamanistisch psycholoog Joost Geerdink.Therapie, coaching, gesprekken en healing. Holistische, sjamanistische, Jungiaanse achtergrond. Online of Live in mijn praktijk in Utrecht/De Bilt.

* Volledig verzorgde 2 1/2 daagse retreat in Utrechts Conferentiecentrum Samaya, 24-26 maart. “This is me”, reis door je levenswiel met dans, meditatie, oefeningen, mantra’s zingen & collage kaarten maken.

* Last van straling of gewoon behoefte aan natuurlijke frequenties? Blushield Europe biedt oplossingen voor thuis, op het werk en onderweg!

* Freedom-Quest:  jouw reis naar vrijheid! Ontdek de quantumwereld. Neem de volgende stap op onze evolutionaire ladder en ervaar (voedsel)vrijheid op alle vlakken.

* Veiligheid kopen in goud, onroerend goed en/of toch maar een beetje goedkope Bitcoins? Dit is de link die ik vertrouw. In dagen van crisis en waardeloos (cash)geld is dit misschien toch slim.

* Hugo van der Geest biedt Familie opstellingen aan en verschillende massages in zijn praktijk te Honselersdijk of eventueel bij u thuis. Ook voor bedrijven!

* Een spirituele vakantieweek in een Frans Chateau? Welkom bij Centre Lothlorien in de Haute Marne. 16-22 juli dagelijks Familie Opstellingen, Trancereizen of karmische astrologie. Veel vrij, veel natuur, veel zon. Camping of kasteelkamer, koken of vol pension: mail info@peterdenharing.nl. Kennismaken op 26 maart in Veerhuis Varik: Over Lothlorien – Centre Lothlorien.

* Soulsteps festival, 9-13 augustus, 7e editie op minilandgoed de Uelenspieghel in Uffelte, kleinschalig, natuur beleven, vega, muziek, workshops (Ademen, klankschalen, Familie Opstellingen, Trancereizen etc.). Uitrusten met vrienden!


CURACAO: ONTZILTEN, FLUOR & FRIS

Op Curaçao wordt succesvol met gebruikmaking van omgekeerde osmose zeewater ontzilt. Het wordt gefilterd door korrels kalk en koolstof. Duur maar fris en lekker. Dat is niet altijd zo geweest! Aan het water werd tussen 1969 en 2017 illegaal behalve chloor ook synthetische fluoride toegevoegd. Op last van de regering, ingeritseld door de fluorideproducent. Die was blij want het spul is afval, een bijproduct van de productie van staal, cement, aluminium en atoombommen. Waar is wel dat het gebit en botten iets sterker kan maken, in een minieme dosering tenminste. Veel water drinken op warm Curaçao was niet meteen gezond en werd ongevraagd de bevolking door de strot geduwd.

De koninklijke familie zag net zelf op Curaçao hoe alle nette dames op het feestje langs de waterkant in Willemstad op 3 februari heel veel kilo extra aan de bips hadden terwijl de uitgenodigde nette heertjes hooguit een flinke buik hadden. Hoe zo dan toch? Bewegingsverschil? Gedanst werd er uit raciale beleefdheid nauwelijks. Iedereen drinkt hier prikfrisdrank en zeker arme mensen eten veel Fastfood. Dat is Fast Aging wordt altijd gezegd, maar waarom zijn alleen de vrouwen hier haast zonder uitzondering zo zwaar? Oude Afrikaanse genen?

OVERSPELMOP

Ben zit met zijn hoofd in zijn handen aan de bar. De barman vraagt meelevend naar de situatie en Ben blaast even van zich af: “Kom ik eens vroeg thuis ligt mijn vrouw met mijn beste vriend in bed!” De barman schudt zijn hoofd: “O ja. Dat is erg. En hoe heb je gereageerd?” Ben trekt een gezicht vol afschuw: “Ik zei haar d’r spullen te pakken en op te donderen.” De barman knikt: “Ja. Wat moet je anders? En je beste vriend?” Ben glimlacht ietsje zuur: “Smerige, stoute hònd! Dat heb ik hem toegeschreeuwd.”

ALLES IS DODELIJK.

Raadpleeg wel even mijn domino orakel om te zien of het en waarom iets de moeite waard zou zijn om te verlengen. Schaf beslist tijdig mijn nieuwste boek aan over reïncarnatie, karma en voorbestemming (Dikke Hans Leert Vliegen)! Stort € 25,00 op NL07INGB0005008174. En vermeld je adres voor het te laat is! Het begint met teveel in je kop zitten!

Tijdgeest Magazine informeert over alternatieve, spirituele, (on)gezonde, duurzame, innovatieve en maatschappelijke fenomenen en over de kunst van het relativeren. Het wordt BCC gemaild naar 10.710 lezers, ontvangen door 1752 abonnees via de website en door 2.980 mensen via Facebook. Doorsturen en overnemen graag met bronvermelding.

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen
Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Patrick Kicken, een lezing op Sterrenstof en een gesprek met Peter Toonen bij Café Weltschmerz.
Den Haring is lid van de