Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Magazine 15 februari 2019

By   /   februari 14, 2019  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Magazine 15 februari 2019

Alternatieve informatie over spirituele, (on)gezonde, duurzame, innovatieve en maatschappelijke fenomenen en over de kunst van het relativeren staat onder redactie van Peter den Haring. Tijdgeest Magazine is een tweewekelijkse gratis publicatie van de Stichting Open Ontmoeting Olivijn, BCC gemaild naar 13.115 lezers, naar 11.234 volgers op LinkedIn en ontvangen door 5.098 abonnees via de website. Doorsturen en overnemen graag met bronvermelding. 

Tijdgeest Magazine
15 februari 2019
 

Over narcisme, zingeving, Palmyra, etherrovers, healing & de Jackpot.

  Stoere mannen en toch bang.

ATHEISTEN, NARCISTEN & DE ALFAWOLF

Een schrale, onaantrekkelijke academicus (filosoof en bioloog) probeerde me onlangs serieus te overtuigen van het feit dat het leven geen doel kent en geen zin heeft. Dat alles draait om de overdracht van het genenpakket. God was dood voor hem, de begaafde mens moest zich maar gronden in het logische gelijk en daarna in gelijk krijgen. Het woord narcisme zei hem niks. De atheïstische sterrenkundige Vincent Icke wist bij DWDD ook al zeker dat Niets niet bestaat noch leven na de dood.
Weer een andere wetenschapper, een beroemde GGZ-psycholoog (Martin Appelo), zette tijdens de presentatie van zijn nieuwe boek over leiderschap (Red de Alfawolf) alle psychotherapie spottend weg als nutteloos, even achterlijk als astrologie, Outdoor-coachings op de hei, Familie Opstellingen, Mindfulness, hypnose, Boeddhisme en het zoeken naar je Ware Zelf. Zijn cynisme verklaarde hij later uit het feit dat hij lang geleden had onder een narcistische stoornis, veroorzaakt door een genetisch defect: een verminderde serotonine-aanmaak. Daar waren inmiddels pilletjes voor.
Zijn visie op sterk leiderschap gaat uit van een efficiënte mentale analyse van de twee tegengestelde krachten in de menselijke psyche (creatief, verbindend en liefdevol contra destructief, eigenzinnig en alleen werkend). Het geest kiest ondertussen uit talloze beschikbare rollen en schema’s het droeve programma dat is ontstaan door de ellende uit zijn oersoep: familie en jeugdomgeving. Als die gekwelde geest niettemin bereid is om zich te laten trainen om in redelijkheid, onverschrokkenheid en lef gedisciplineerd en inspirerend te gaan zoeken naar vernieuwing en samenwerking, dan kunnen topcoaches (zoals hij) best aspirant-leiders (en verdwaalde, doorgeslagen zogenaamd succesvolle CEO’s) in gedragsveranderingen begeleiden. Volgens Appelo. Ook allemaal waar volgens mij. Helaas lag er die middag geen prioriteit bij aandacht voor de waarde van intuïtief waarnemen noch bij het nuttige egoprovocerende zoeken naar zingeving binnen en buiten alle voorhanden zijnde spirituele stromingen.

IJSKOUD RICHTINGLOOS

Tja, ’t is werken met een geestelijke handicap, zo zielig, als je echt niet beter weet. Als je nooit een ervaring van enige bewustzijnsverruiming gehad hebt, als je nooit een gesprek met een kabouter, elf, beschermengel, geleidegids of zorgzame overledene hebt gehad. Zo pathetisch onrendabel filosofisch als je nooit de waarde van een orakel hebt leren kennen of het heilzame effect van een bepaalde meditatie. Zo troosteloos als je je nooit hebt kunnen verbazen over de impact van een karmische analyse van je geboortehoroscoop. Als je echt denkt dat je leeft voor vakantie en een betere auto. Voor een betere baan bij de bank of bij de radio. En voor hooguit één keertje een warm buffet. Ach, ach.

OPBLAZEN, DIE HEILIGDOMMEN!

Inmiddels weten wij (jij en ik tenminste) dat alles hier op aarde om de liefde gaat, maar dat inzicht is er nog maar kort. De Syrische stad Palmyra was ooit (rond het begin van onze jaartelling) een toonbeeld van tolerante, multiculturele beschaving in haar Grieks-Romeinse bloeiperiode. Er werden niet minder dan zestig verschillende godheden vereerd die vreedzaam naast elkaar bestonden: Aramese, Mesopotamische, Arabische en zelfs Perzische en Egyptische goden. Later, rond het jaar 400,  hebben de vroege Christenen absurd huisgehouden in de stad om die te ontdoen van al die polytheïstische elementen. De verering van foute heilige goden moest gestopt. Weg met die beelden! Uitroeien die ketters!
“Deze christelijke religieuze dominantie, met zijn uitwassen van Jodenvervolging, heksenvervolging, religieuze oorlogen, boekverbrandingen, inquisitie, censuur en zelfcensuur, heeft in het Westen standgehouden tot het einde van de 18e eeuw.” Citaat uit een boekbespreking van Rik Hemmerijckx. Dan snap je wel weer dat veel mensen God liever dood zien.

METEORIET OP MEKKA

Zo bezien herhaalde de geschiedenis zich weer knap in 2015 met het opblazen van veel antieke religieuze monumenten door IS en de onthoofdingen van allerlei cultuurbeschermers in Palmyra. We gaan vast nog de vernietiging van Jerusalem meemaken in de volgende eeuw. Hoe heerlijk als er tegelijk een nieuwe, grote meteoriet op Mekka zou kunnen vallen!
Beschaving vertoont zich helaas in een cyclische beweging, steeds omhoog en weer omlaag. We zitten materialistisch in een zwieper omlaag, maar mogelijk spiritueel in een golfje omhoog…

Voor de farmacie is een genezen patiënt een verloren klant.  Maar aan een rijke dooie valt nog steeds te verdienen! Niet aan de straatarmen.

ETHERROVERS & GELE HESJES

Allerlei occultisten, magiërs en sjamanen hebben al veel vroeger ontdekt dat er meer tussen hemel en aarde is dan wolken, CO2 en methaangas. In die voor ons onzichtbare regionen leven wezens voor wie menselijke angsten juist een voedselbron zijn. Madame Blavatsky, een ooit beroemde theosofe, noemde het etherrovers, al die geestelijke wezens die de mens beroven van iets wat toen etherische fosfor werd genoemd. Rudolf Steiner, een Duitse antroposofische ziener, verwees naar deze vijandige wezens die ook de mens in situaties proberen te brengen waarin hij ten prooi valt aan vrees, hopeloosheid en vertwijfeling. Dineren voor hen! Agressie en platte seks zouden energetische voedselbronnen zijn voor zulke demonen. Soms leven ze zelfs IN het menselijke zenuwsysteem als lifter of schizofrene obsessor.
Het ligt voor de hand dat o.a. Jemen, Syrië, Saoedi-Arabië en Congo uitmuntende astrale diners aanbieden, waardoor zulke demonische krachten sterker en sterker worden. Midden-Amerika is voor hen een soort geestelijk MacDonalds. Maar ook dichterbij huis is de cultuur weinig verheffend. Lage lonen, uitbuiting, verhoogde werk- en prestatiedruk leveren eveneens knap het ontmoedigende kunstje: ook het Nederlandse gewone volk is bang.
Wie zichzelf dus boven de eigen benepenheid kan uitwerken door juist NIET MEER BANG te zijn, die gaat de spirituele voordelen van Geloof, Hoop en Liefde ervaren. Het topje van de piramide zal ik maar zeggen. Gele hesjes aan, lui!


Fysieke aanplakker: de Siamese tweeling. Meer freaks zijn hier verzameld.

HEALING ALS ENERGIEGIFT

Goed, werkt dat proces van energieverplaatsing nu ook omgekeerd? In 2018 werd in Australië het programma The Healer uitgezonden. Daarin demonstreerde ene Charlie Goldsmith uit Melbourne zijn uitzonderlijke talent om mensen via zijn stem en aandacht te genezen van uiteenlopende kwalen. Hij kwam pas na 18 jaar in kleine kring bekend te zijn geweest met zijn gratis uitgeoefende hobby in de openbaarheid. In 2015 werd hij in een New Yorks ziekenhuis door diverse universitaire specialisten onderzocht. Goldsmith is zich bewust van het feit dat hij energie verliest aan zijn patiënten; hij moet voldoende eten, sporten en weer rust nemen.
Ik herinner me een ontmoeting met een Mexicaanse Sat Nam Rasayan healer, Guru Dev Singh Khalsa. Die man stemt zich af op patiënten en zoekt dan in zijn eigen energiesysteem naar een oplossing waarna hij die energetisch overdraagt aan de ander. Natuurlijke geneeskunst, noemt hij het. De sceptici blijven het placebo trips noemen. Ik niet. Er is hoop en er zijn wonderen. De geest is een tijdmachine en het lichaam een voertuig voor ervaringen. Op aarde en elders. Laat ons luisteren naar River Man van Miten.

Berichten van onze sponsors

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2020, per kalenderjaar dus) van € 25 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet, waarvoor je een extra donatie van € 10 moet doen. BELACHELIJK GOEDKOOP! Voor langere berichten geldt een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 6.000 views per maand. Hoofdartikelen staan voortaan ook op LinkedIn (11.000 volgers) en Facebook (1200 volgers).

* Op donderdagmiddag 18 april organiseren Dr. Pim van Lommel en zieneres Marieke de Vrij in Baarn (centrum Drakenburgh) een bijeenkomst voor gefortuneerde en /of succesvolle uitslovers op het gebied van overkoepelend verruimd bewustzijn (100 kaarten a € 125 beschikbaar).

* Gratis e-book ‘Slapend fit’ met kleuren, klanken en kruidenolie en 16 tips voor een goede nachtrust’ van Praveeta Timmerman. Lekker slapen kun je leren!

* Healing Festival 12-14 juli landgoed Venwoude in bossen Lage Vuursche. Kleinschalig en puur festival met keuze uit ruim 50 workshops en healingveld. Max. 200 deelnemers.

* Winkeltje, webshop, workshops, massages & meditatie Namasté Café, Prins Hendrikplein 18 2518 JC Den Haag 070-3698766. Trancereizen met Peter den Haring op 20/2: www.namastecafe.nl

* Slapeloosheid? Lig niet langer wakker en nutteloos te fantaseren. De inslaapoefening op de CD Trancereizen van Peter den Haring werkt! Bestellen voor € 12,50 via [email protected] of voor € 10 als MP3-bestand.

* Moeite met grenzen stellen, gevoelens van uitgewoond worden, niet jezelf zijn? Bij mij kun je voor € 10 een MP3 bestand voor je auraschoonmaak bestellen.

* De fameuze Verdiepingsweek op Landgoed Algoed in Enschede, goedkoop, warm, innige verbindingen: Zweethut, Familie Opstellingen, Bonding, meditatie. All-in deal met Pasen 18-22 april.

* www.ruimte-rust.nl : Mooi gelegen accommodatie in Drenthe voor o.a. meditatiegroepen en yoga. Fijne plekken op het eigen land voor meditatie en buitenoefeningen in de stilte.

* De Idealist over spiritualiteit, astrologie, gezondheid, kruiden, esoterie en veel andere onderwerpen. Actuele ontwikkelingen vanuit een spiritueel perspectief. Vraag digitaal proefnummer: [email protected].

Paraview, de wekelijkse spirituele beurs met privéconsulten, groepslezingen en mooie spirituele producten. Nu ook als App. Meer info www.paraview.nl.

MODERNE ZIGEUNERS

Naast mijn journalistieke werkzaamheden voor dit magazine ben ik inspirator van een klein groepje (zes mensen), die zoeken naar een alternatieve huisvesting in of rond een gezamenlijk project. We wonen nog niet of net wel in een mobile home of caravan, die we gezamenlijk willen stallen op een plek waar we ook een coachingpraktijk willen starten, indien mogelijk met een theaterfaciliteit. We hebben samen zo’n € 700.000 beschikbaar voor aankoop in Gelderland, Overijssel of Utrecht (eventueel nog zuidelijker). Zit er iets in jouw netwerk dat hiervoor geschikt is? Graag tot wederdienst bereid!

 
Pasgeboren stierkalfje mag direct door naar de slacht.

BEVALLEN

Vrouwen met complicaties na de bevalling hebben altijd grote kans op een postnatale depressie. Maar wonderlijk is dat ze daar 75% meer kans op hebben na de geboorte van een zoon dan na de geboorte van een dochter. Omdat de vaders zich ineens meer dan gemiddeld bekommeren om Hun Zoon dan om de moeder?
Kom snel mee, lezer. We gaan van geboorte meteen door naar ons familiegedoe (de oersoep van Martin Appelo).


FAMILIE OPSTELLINGEN

LAST MINUTE! Je kunt nog steeds komen kennismaken met mijn alternatieve formule bij Familie Opstellingen (Kijken Naar Je Blinde Vlek). In De Waterlelie in Leidschendam op 19 en 26 februari (supermakkelijk bereikbaar en gratis parkeren), van 19.00-22.00 uur. Kosten € 35 per avond. Van te voren mij naar je horoscoop laten kijken. Hier staat een kleine (vijftien minuten) documentaire (Telepathie als Therapie) over mijn werk. Bij relatiestress kan een opstelling soms veel inzicht verschaffen!

  Minieme kans, kort gerief

DE JACKPOT BRENGT ONGELUK

Ah, ah, 27 miljoen is de Jackpot, bralt ons de Staatsloterij tegemoet. Alsof niet iedereen dat zou willen winnen. Eh, ja en nee. Toevallig won iemand in mijn buurt die vetpot een tijdje terug. De betrokkene reageerde aanvankelijk alleen maar beduusd en begon toen met spontaan weg geven. De kinderen, jeugdspaarrekeningen voor de kleinkinderen. Hulp aan de schoonmaakhulp, steun aan andere nooddruftige familieleden. Die gingen er vanzelf allemaal blij over praten en toen kwamen ook meteen de aasgieren langs. Gebedel, gedreig, gezeur, mensen die hem wilden adviseren over beleggen, over nog meer verdienen en over gezonder leven. Het gezeik van nieuwe energieleveranciers was er niks bij. Ook de kinderen die eerst blij waren gemaakt met een paar miljoenen kregen met dezelfde stress te maken. Hier werd het trauma uitvergroot van vele diep ongelukkige superrijken. Het verschil: die echte grootverdieners hadden er rustig aan kunnen wennen maar de loterijkampioenen helaas niet.

Kan dat nu ook anders? Tuurlijk, die monsterklapper verdelen in 270 keer honderdduizend piek, of nog beter in 540 keer vijftigduizend. Met zo’n bedrag gaan de gemiddelde winnaars redelijk verstandig om, terwijl het een enorme directe verbetering van hun levensomstandigheden zal betekenen en een positieve economische olievlek in de nabije omgeving genereert.
Ik weet waar ik over praat: dertig jaar geleden won ik een ton en wat heeft me dat veel geluk gebracht! Luistert de directie van de Staatsloterij (in 2010 veroordeelde oplichters) naar dit soort feedback? Of is plat inspelen op absurde hebzucht het enige motie om de kloof tussen arm en rijk nog dramatischer te vergroten? De nieuwe Loterijdirecteur, Niels Onkenhout, verdient zelf een kwart miljoen per jaar. Heb je dan nog gevoel voor de werkvloer?


  MUIZENMOP

Het gezellige muisje laat haar slimme vriendin op de smartphone de foto’s van haar nieuwe date zien. Het bijdehante muisje schrikt direct: “Maar schatje, die gast is een vleermuis!” Gezellig muisje begint spontaan te huilen: “Wat heb ik spijt van die seks! De smeerlap zei dat hij piloot was!”

Leedvermaakmoppen staan op nummer 1 bij de vaderlandse humor. Check mijn collectie op www.tijdgeest-magazine.nl/humor.

INTELLIGENTE PARTNERS HEBBEN HET OOK MOEILIJK.

Als jij merkt dat je lief vaak zwijgt, raadpleeg dan eens het domino orakel voordat je verder gaat praten over niks!

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen

Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Lisanne Hoogerwerf,  Lilian Ferru & Patrick Kicken plus een lezing op Sterrenstof.

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien 1 maart 2024

Read More →