Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Magazine 15 februari 2016

By   /   februari 23, 2016  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Magazine 15 februari 2016

TIJDGEEST MAGAZINE
15 februari
2016

Over geloof, CO2, bevolkingsuitdunning, Indian War, Jailmoney, racisme & slimme Steiner.

 Religie

EXTATISCH GELOOF

Een BBC-documentaire van een aantal jaren gelden maakte heel aannemelijk dat Boeddhistische monniken (de drie Wijzen uit het Oosten), op zoek naar de reïncarnatie van hun favoriete Lama, als peuter Jezus terugvonden in Palestina. Overgedragen tradities en aanvullende bewijzen stellen dat Jezus waarschijnlijk tot zijn 28ste in een klooster in Kashmir woonde. Na zijn (korte) kruisiging in Israël overleefd te hebben vluchtte hij weer terug naar India. Het ware verhaal maakt de Christenen niet meer uit. Dat het Christendom diep ingebed is in het Boeddhisme, dat al 500 jaar eerder gevestigd was, is wel makkelijk te geloven. Maar wat hebben we aan zulke feiten? Geloof is een anker dat tot diepe ontspanning en overgave kan leiding. Kijk naar de publieksextase bij een optreden uit 2008 van Hillsong United met Desert Song. Zulk een collectieve vreugde, zo’n echt vroom verlangen naar liefde en vrede raakt ook vast veel engelen. En dat kan zeker gunstig zijn voor de hele mensheid.

Oerbos

CO2 EN BOS

CO2 is goed voor de bomen en planten, zeggen de biologen. En in strijd met wat de ongeruste klimaatschijterds denken, is de hoeveelheid bos in de wereld is de afgelopen tien jaar toegenomen, niet afgenomen. Verlies in tropische wouden zoals door het platbranden in de Amazone en in Indonesië, werd namelijk gecompenseerd door groeiende bossen in China, Rusland, noordelijk Australië en zuidelijk Afrika. En die nieuwe, jonge bossen (secundaire bossen) nemen nog meer CO2 op dan oerbos. Hoe we dat weten en meten? Dat gaat tegenwoordig via een nieuwe meetmethode, ‘passieve microgolf waarnemingen’ van satellieten. Wat ons dus over het klimaat wordt verteld, wordt bepaald door waar de verteller aan verdient. Wie windmolens verkoopt, maakt zich zorgen. Wie steenkool verkoopt, wil al die CO2beperkende maatregelen liever uitstellen.

Vorig jaar was de helft van alle nieuwe elektriciteitscentrales (maar de meeste dus in China!) gebaseerd op duurzame energiebronnen zoals water, zon of wind. Er gaat dus van alles goed, maar het verhaal over dat enge CO2 klopt niet. Even ingewikkeld is de discussie over het gezonder zijn van biologisch gekweekt voedsel. Lees beslist dat confronterende artikel in Vrij Nederland.

Juf knipt

OVERBEVOLKING UITDUNNEN

Elk jaar komen er op aarde 80 miljoen mensen bij. Omdat die allemaal moeten eten, werkt de voedselindustrie zich een slag in de rondte. Omdat iedereen vlees, vlees en nog eens vlees wil om goed in den vleze te reïncarneren, is de meeste landbouwgrond ingericht op veevoeders. Dat heeft zo zijn nadelen. Omdat alle ouders gefocust zijn op de gezondheid van al die nieuw geborenen, krijgen die baby’s allemaal al vroeg een heftig vaccinatieprogramma over zich heen. Omdat de meeste ouders suffe en onwetende types zijn, lezen ze nooit iets over de kwalijke bijverschijnselen van metalen zoals kwik en aluminium in die vaccinaties. Dat heeft dus nadelen. Domme doorsnee mensen luisteren ook niet naar wat de rijken der aarde besloten hebben in hun mooie poging om de wereld te redden: het decimeren van de bevolking en bij voorkeur op die plaatsen waar de mensen het meest achtergebleven zijn of het meest volgzaam of het bangste. Niet verder kijken dan je neus lang is, heeft dus zo zijn nadelen. We weten al dat de zeer rijken in hun bedrijven door middel van de manipulatie van dividend, patentrechten en monopolies zorgen voor een permanente winststroom, die belastingtechnisch knap weg- en doorgesluisd wordt. Minder bekend is dat zij specifieke fabrieken hebben opgezet om nieuwe ziekten en epidemieën te ontwikkelen en in aanvulling daarop (bijna) goed bruikbare vaccins. Luister maar aandachtig wat Microsoft miljardair en zogenaamde filantroop Bill Gates daarover zegt. De man versprak zich bij vier verschillende gelegenheden en liet weten dat het mondiale vaccinatieprogramma de bevolkingsgroei zal afremmen. Het feit dat hij dat steeds Het Goede Nieuws noemt, is veelbetekenend. Het karma slaat echter toe: Gates heeft Parkinson! Pijnlijker is dat hij theoretisch helemaal gelijk heeft over de onrustbarende bevolkingsgroei. Niemand praat erover, het onderwerp is geheel taboe. Ondertussen is er veel leed in de wereld, met name oorlog, in landen met een achterlijke moraal en slechte dictators van het soort waar enige uitroeiing wel op zijn plaats is.

Laboratoriumfreaks (de goede niet te na gesproken) hebben ons fijn kennis laten maken met apenAIDS, vogelgriep, gekke koeienziekte, varkenspest, en nu weer de muggen-griep. Aha, duizenden mismaakte baby’s  die zich niet zullen voortplanten, DAT scheelt enorm. Tenminste… Duitse artsen stellen dat niet de Zika-griep zo fout is, maar het vorig jaar in Brazilië gestarte Boostrix (DKTP) vaccinatieprogramma. Nu is dat uitdunningsstreven van de superrijke elite natuurlijk heel nuttig. Maar is dat kunstmatige uitroeien nog nodig?

Uitdroging

MENSELIJKE VS PLANETAIRE RAMPEN

Door het onttrekken van rivierwater (door het plaatsen van dammen of door het omleggen van een bedding, of voor het grootschalig industrieel gebruik van drinkwater) aan de lager gelegen kusten, creëren mensen verder weg droogte en veesterfte. Door het cyclische en natuurlijke veranderen van het klimaat verandert echter ook de visstand in de oceanen. Ook even niet denken aan de radioactiviteit daar door de Fukushima-ramp. Overbevissing, het verwoesten van natuurlijke broedplaatsen (koraalriffen bijvoorbeeld) en het storten van plastic in zee door de mens heeft al de conditie geschapen voor een ecologische ramp op termijn, waarmee vooral de vissende kustbevolking van arme landen wordt getroffen.

We gaan met de arme, agrarische culturen dus de goede kant uit, allemaal gezien dus vanuit het standpunt van een decimerende bevolkingspolitiek.

In de ‘beschaafde’ wereld omringt de moderne mens zich met de allermodernste technische snufjes. Dus snuift men intens fijn stof op, smog en uitlaatgas in de lucht. Goed zo! 1 op de 3 Nederlanders sterft aan kanker omdat de luchtkwaliteit hier net zo slecht is als in China. Moderne mensen moeten allemaal permanent bereikbaar zijn dus nemen ze het risico van hersenbeschadigingen door GSM-straling, van masten en toestellen. Bewerkt vlees, met troep en pesticiden verzadigd voedsel, suikerbommen en medicijnen met bijwerkingen doen de rest. En met welk resultaat? Dat alleen de genetisch sterksten onder ons (en diegenen met een natuurlijk intuïtief wantrouwen) overleven en zich voortplanten! Hoera voor de Übermenschen. Als Hitler gewonnen had, hadden we dat al zeventig jaar geleden gerealiseerd. En als dit verhaal je somber maakt, luister dan tijdens je computerwerk naar een paar uur prachtige vogelgeluiden.

Vogelnest

Smiley copy  TROUWMOP

Wilco klaagt dat Wilma pas ná het trouwen met hem naar bed wil. Bob weet het antwoord: “Laat haar je bellen als ze getrouwd is.” Hijzelf had een betere oplossing. “Ik ging in de apotheek vragen of er iets werd aangeboden in verband met mijn constante stijve. Knikt die mooie medewerkster meteen blij en zegt “Gratis inwonen en drie maaltijden per dag.”

Big Smiley copy NOG steeds depri? www.tijdgeest-magazine.nl/humor! Lachen om wat dan ook helpt tegen overbevolking, overgewicht en onvoldoende overwicht! Daarom plaats ik altijd minstens twee moppen in deze krant.

Unsplash bos

ADVERTENTIES VAN ONZE SPONSORS

Na een donatie van € 10 op NL73 INGB0005008174 ten name van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn mogen (alleen) donateurs een oproep plaatsen in onze eerstvolgende editie (oplage 15.000). Soms weigeren we iets. Drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet. Voor langere advertenties geldt een tarief van € 0,50 per woord. Je advertentie wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2017) van € 20 op Olivijn’s rekening NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres.

* Barokboerderij Het Rode Huis in Pools-Tsjechische bergen. Ruim en mooi. Sauna. Authentiek, je hoort de sterren. Kunstenaarsdorp Wolimierz. Huur € 300-400 per week. [email protected] 0229-296062.

* Gratis ebook: ‘Slapend fit met kleuren, klanken en kruidenolie en 16 tips voor een goede nachtrust’ van Praveeta Timmerman. Lekker slapen kun je leren!

* Passie, stilte en expressie in Den Haag: dans het vuur en stilte in jezelf op je blote voeten met Movin’ body en live klankconcert vrijdagavond 26 februari om 20.00 uur. Inschrijven via www.praktijkbaak.nl.

www.ruimte-rust.nl: Mooi gelegen accommodatie in Drenthe voor o.a. meditatiegroepen en yoga. Fijne plekken op het eigen land voor meditatie en buitenoefeningen in de stilte.

* Touching Sounds klank-healing-ligconcerten in IJsselstein (Ut), Reeuwijk, Amerongen, Baarle Nassau, Melderslo, Alphen aan de Rijn, Winterswijk-Miste. Voor informatie en agenda zie www.touchingsounds.nl.

* Spiritueel topcoach Erik R. Robertson is na 3 jaar wereldreis terug in Nederland. Voor alle levensvragen, healing, workshops, testimonials en info: 0629987498 of www.oopstheparentinghandbook.com/coaching.

* Op zoek naar fundamentele antwoorden op alle belangrijke problemen van de mensheid? Bestel het boek  (€ 10 digitaal en € 20 gedrukt) via www.HetNatuurlijkeEnHetOnnatuurlijke.nl.

Indian Committee
Lui die luisterden naar praatjes die geen gaatjes vulden.

INDIAANSE OORLOGSVERKLARING

In juni 1993 verklaarden de medicijnmannen van de Noord-Amerikaanse Lakota, Dakota en Nakota-stammen openlijk de oorlog aan wat zij de plastic sjamanen noemden. Het respectloos en commercieel uitwonen van heilige tradities, heilige voorwerpen en rituelen door niet-Indiaanse imitatoren werd door hen in de ban gedaan. De ‘wannabees’, de quasi-ingewijden, de gekochte titels, de zweethutbegeleiders, de spirit terugvinders, de pijpmakers, de hoofdtooimakers, de kristallen schedelslijpers, de vision quest nepsjamanen, de zonnedansers, de gebruikers van Indiaanse (bij)namen, de New Age/Carlos Castaneda-achtige bastaardschrijvers, neopaganistische charlatans en zogenaamde drumhealers, alle ‘Shake and Bake’ exploitanten van hun authentieke cultuur werden afgeschreven. Voor de Oglala Lakota van South Dakota tekende Wilmer Stampede Mesteth, voor de Sicangu Lakota Darrell Standing Elk en voor de Kul Wicasa Lakota Phillis Swift Hawk.

Hun teleurstelling en hun oproep zijn inmiddels verdampt maar iets van hun waarschuwing voel ik als ik in een zweethutceremonie zit waar het een na het andere slappe praatje wordt verteld of een modieus liedje wordt gezongen. New Age is een consumentenprogramma geworden klakkeloos en modieus leentje-buur spelend in Oost en West. Dat is een terechte kritiek van oprechte Indiaanse leermeesters. Toch moeten we ook stil staan bij het fenomeen van de uitroeiing van het grootste deel van de Indiaanse cultuur, doordat de blanken de onderlinge diepe vijandigheid van de stammen konden uitspelen. Ergens werkte de Indiaanse leidersintuïtie dus niet goed.

DAT fenomeen kunnen wij ons ook zeker aantrekken als Indiaanse waarschuwing. Om ons heen gaat het inpakken, en lobbyen, de commercialisering en uitbuiting maar door en door. We zijn kikkers die heel langzaam maar geraffineerd gekookt worden in ons eigen bange egosop. Kwaak… kwaak. Spirituele Kracht, power, heeft een sterke link met verzet, met protest, met samenwerking en met vasthouden aan authentieke naastenliefde. Het altaartje, de veertjes en de edelstenen, de orakelkaarten en de foto’s van goeroes en andere heiligen, alle uiterlijke vormvertoon, dat gaat niet meer helpen. De vorm dient losgelaten, de inhoud is al wat telt.
Schandpaal

GEVANGENISSLAVERNIJ ALS NORMAAL

1 op de 99 Amerkanen zit in de gevangenis, de helft voor een vergrijp dat met druggebruik of –handel te maken heeft. Vooral zwarten en andere minderheden zitten opgesloten. Dat beleid kost fortuinen, reden waarom er commerciële ondernemingen van gemaakt worden. Daarin moeten gedetineerden slavenarbeid voor weinig verrichten. De Amerikaanse industrie, en met name de families Ford en Bush, heeft tijdens WO II al ruime ervaring daar in Duitse concentratiekampen mee opgedaan, leert ons the World Socialist Website of, even scherp en gedetailleerd: Facebook.

Politieke gevangenen en lui die als (milieu)activist gelabeld zijn, worden in speciale hokken met beperkingen getreiterd. Een Democratische Senator, Tammy Duckworth, probeert de zogeheten Smarter Sentencing Act aangenomen te krijgen en tegelijk veel jongelui vrij te krijgen die voor simpel wiet roken al lang vast zitten, de nonviolent offenders.

Eenvoudig wordt dat niet. Miljoenen Amerikanen vinden namelijk dat iemand die drie keer gepakt wordt voor een misdrijf of overtreding levenslange opsluiting moet hebben. Ze vinden waterboarding (bijna verzuipen) normaal om gevangenen aan de praat te krijgen. Ze geloven dat Obama een Keniaanse socialistische moslim is, dat Planned Parenthood organen van baby’s verkoopt en dat in bepaalde steden de sharia-wetgeving al is ingevoerd. Ze vertrouwen nog alleen op hun eigen vuurwapens in het nachtkastje. Dag in dag uit hersenspoelen schreeuwerige dames en vies kijkende heren op de Republikeinse, superrechtse nieuwszender FOX hun kijkers. Shoot, shoot, shoot, het is nog steeds het Wilde Westen daar. Gelukkig klinkt er her en der ook nog móói Amerikaans: luister naar Steve Winwood of naar David Sanborn.

Indiaantje

MEER ADVERTENTIES VAN ONZE SPONSORS

* Financiële Vooruitzichten 2016: Vooruitblik op wereld, sociaal, politiek, economie, financiële markten in 2016. Door financiële astroloog die huidige crisis al voorzag in 1994! Bestellen? www.markettiming.nl.

* Eigenwijs Festival: 16-19 juni in Veluws bos, Vierhouten. Paganisme, optredens, markt met kunst & ambacht, natuurlijke gezondheid, lezingen & verhalen, Persoonlijke Ontwikkeling en spirituele verdieping. Boek nu!

* Zaterdag 20 februari Breda themadag over orgaandonatie, bijna dood- en gedeelde dood ervaringen met Ineke Koedam, Maureen Venselaar en Anne Gouweloos: http://www.skyhighcreations.nl. Houd het Heel!

* Vul je mailadres in op www.kd.nl en krijg 1x per maand de GRATIS emailnieuwsbrief van de Koorddanser. Vol kortingen op spirituele evenementen, agenda met festivals, beurzen en inspirerende artikelen.

* De Kaarsvlam, sinds 1947 over spiritualiteit, astrologie, gezondheid, kruiden, esoterie en veel andere onderwerpen. Actuele ontwikkelingen vanuit een spiritueel perspectief. Vraag digitaal proefnummer: [email protected]

* Monique Beulink, Relatiecoaching EFT, Voice Dialogue, Coaching en creatieve expressie in Den Haag.  Leven vanuit je essentie. Creatieve Therapie & Coaching.

* Foodwatch voert campagne tegen het slinks in werking stellen van de TTIP en CETA overeenkomsten door de Europese Commissie. Meld je aan als donateur!

* Buitengewone collectie vooral Nepalese thanka’s (zie www.thanka.nl) te koop via 070-3646639 (Peter den Haring). Voor meditatieruimtes, yogaschool of thuis. Steun eigenaar Tilasmi Frigge op zijn wereldreis!

Tara copy Groene Tara

RACISME

In Amerika komen elk jaar 33.000 mensen om door moord en schietongelukken. Op straat worden relatief veel verwarde mensen afgeschoten, omdat politieagenten zich al gauw bedreigd voelen. Jaarlijks worden daar vooral honderden zwarten gedood. Ter vergelijking: de hele Engelse politie doodde 111 mensen sinds 1900. Amerikaans racisme is stuitend. Zwarte mannen lopen zes keer meer kans te worden opgesloten dan blanke mannen, meestal voor drugsdelicten, ook al gebruiken blanken vanwege hun numerieke meerderheid vijf keer zoveel dope als Afro-Amerikanen.

Simpson family Ouderverstoting

LUISTEREN!

Veel kinderen luisteren niet naar hun ouders, omgekeerd luisteren ook veel ouders niet naar hun kinderen. Iedereen weet het beter. Teveel gelijk willen hebben kan zelfs leiden tot ouderverstoting. Antroposofisch leraar en ziener Rudolf Steiner legde in 1904 de gouden regel uit over het alsmaar meningen verkondigen. Hij haalde een belangrijke uitspraak van de occulte leer aan, die zegt: “Ik heb zeer veel geleerd van degenen die boven mij staan; ik heb even veel geleerd van degenen die beneden mij staan!” Steiner: “Het meeste leren we als we de natuur tot ons spreken laten en er naar luisteren. Dan bereiken wij wat bereikt moet worden, namelijk de kracht om onze meningen werkelijk op te schorten.”

Ik beschouw mijzelf als een constructieve onruststoker. Met veel meningen en veel ideeën. Maar tegelijk geloof ik ook dat we maar een fractie begrijpen van het hele proces om ons heen. God is gewoon te groot voor één menselijk breintje. Ik probeer dus ook nog wel eens naar Hem/Haar te luisteren. Herken jij iets?

Smiley copy RECORDMOP

Op het congres van de Christelijke uitgeverij blijkt dat de stotterende Paulus alsmaar veel meer Bijbels verkoopt dan alle andere vertegenwoordigers. Hij wil het wel uitleggen: ‘Ik gggga gggewoon aahahanbellen enne, dddan vraag ik ohof ze meteen een Bbbbijbel wwwillen kopen ohof ddattik eerst eehun ssstukje zzal vvoorlezen?’

Domino Orakel, Tijdgeest Magazine

IS HET LEVEN GEEN LOLLETJE MET EEN STEENPUIST IN JE HOLLETJE?

Raadpleeg gewoon het domino orakel!

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien 1 juni 2020

Read More →