Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Magazine 15 december 2020

By   /   december 14, 2020  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Magazine 15 december 2020

 Tijdgeest Magazine is een tweewekelijkse publicatie, gratis, van de Stichting Open Ontmoeting Olivijn met alternatieve informatie over spirituele, (on)gezonde, duurzame, innovatieve en maatschappelijke fenomenen en over de kunst van het relativeren onder de klimaatneutrale redactie van Peter den Haring. Het wordt BCC gemaild naar 11.400 lezers, ontvangen door 1560 abonnees via de website en door 16.040 mensen via Facebook en LinkedIN. Doorsturen en overnemen graag met bronvermelding. Uitschrijven bvk via de afmeldlink onderaan deze mail.
TROUWENS, HOEVEEL MENSENLEVENS HEEFT RUTTE AL GERED? EN VOOR HOE LANG?
TIJDGEEST MEGAZIEN
van 15 december 2020
 gaat over patriotten, Curaçao, vegetarisme, BLM, mantra’s, artseneed & drones. 


Vroeg leren luisteren naar de digitale meester!

NEDERLANDSE PATRIOTTEN

Veel reguliere media ‘framen’ zonder eigen onderzoek talloze kritische geesten als complotgekkies. Dat wordt hen helaas steeds makkelijker gemaakt. Vanuit het QAnon-netwerk van Amerikaanse Trumpfans komen er namelijk steeds extremere verhalen naar de rest van de wereld. “Er wordt mensenvlees gevoerd op nertsenfokkerijen en het wordt ook verwerkt door MacDonalds. Er zijn 120.000 vrouwen en kinderen bevrijd uit een ondergrondse megamartelbunker, een dump,  onder Den Haag. De uit de gevangenis ontslagen Trump-adviseur Generaal Flynn kwam naar Nederland om hier Nederlandse patriotten, die een eed van trouw aan hem gezworen hebben, op te pimpen tot Bataafs verzet.”
Die duizenden lieve, ongeruste en verontwaardigde volgers van streampresentator Peter DG zijn tot veel bereid. Niemand vraagt zich af waar het bewijs blijft voor die Dumps. Of waar al die vrouwen en kinderen naar toe zijn gegaan. En of ze daar geld hebben voor een mondkapje? En wel eens doorlezen op Home | Ademvrij. Deze patriotten spiegelen zich aan uiterst rechtse wapendragers in de VS. Gelukkig kunnen ze hier nog overal superzwaar vuurwerk kopen. ’t Is een beginnetje van een eventuele revolutie. Plof, plof. Ergens ging er licht uit en ergens anders weer aan. En nu de lockdown 5 weken gaat duren blijft bij het kabinet alle licht gedoofd.

CARAIBISCH DOEMGEBIED

Met hun nieuwe noodwet kunnen op Curaçao ambtenaren nu de bevoegdheid krijgen om zonder tussenkomst van de rechter je telefoon of computer te bekijken. Zonder rechterlijke machtiging mag alles gehackt of afgeluisterd worden. Betogingen of vergaderingen kunnen verboden worden, met name als ze bepaalde ‘opruiende’ gevoelens of gedachten naar voren brengen. Eigendommen, roerende en onroerende goederen, kunnen in beslag worden genomen. Ambtenaren kunnen huiszoekingen verrichten zonder dat zij zich hoeven te legitimeren. Mensen kunnen worden gedeporteerd die de regels niet naleven. Allemaal om een vervelend griepvirus aan te pakken. Met een vaccin dat zo veilig is, dat mensen er eerst voor bedreigd moeten worden, voordat ze het accepteren. Allemaal voor een ziekte, waarvoor je eerst getest moet worden om te weten dat je het hebt. Massahypnose… De kritische documentaire Covid 19 is overal tegengewerkt en nergens uitgezonden. Hier kan je toch kijken. Het aantal ziekenhuisbedden is flink verminderd, terwijl de bevolking toeneemt en met name het aantal bejaarden. Altijd slaat de griep toe in de winter. Niks bijzonders… Heeft Rutte een noodrem?

Nederland ziet op Curaçao zijn eigen toekomst als we de aanstaande verkiezingen niet krachtig beïnvloeden. “We benne op de wereld om mekaar te helpen, niewaar?” Leen Jongewaard in Het Schaep met de Vijf Poten (1969). Het wordt een totaal andere Kerst dan we gewend zijn. Zie hieronder.


Aangepaste kerstsfeer

NAASTENLIEFDE BLIJFT NODIG

De mens verlangt naar gemeenschappelijke ervaringen, samen zingen, samen eten. Samen ergens in geloven. Er vloeit troost uit voort, onderlinge steun en behulpzaamheid. Zo kan Kerstmis een symbolisch evenement zijn. Eindelijk één keer per jaar niet bang zijn voor vijanden, voor binnenvallende BOA’s, voor fascistische journalisten en politici. Dus lopen de kerken vol, swingt het in de Hare Krishna tempel. En huggen we onze naasten, onze dierbaren. Ergens preekt er iemand weer over naastenliefde.
Als je een reptielachtig brein heb, ben je vooral bezig met eten en macht. Daar hebben we het afgelopen jaar veel van op tv en in de 2e Kamer gezien. Angst voor de wrede keizer, die onze eerstgeboren mannelijke nakomelingen wil slachtofferen vanwege een krankzinnige profetie. Blijf jezelf trouw, verloochen je verlangen naar verbinding niet. Onthechten van de liefde maakt dat je op Hugo de Jonge gaat lijken, dat je de afstandelijkheid op het gezicht van Rutte interessant gaat vinden. Blijf samenkomen. George Ezra zingt mooi Budapest.


Zo uitgekeken naar Kerst! Thuisblijven met vlees
! Met een mondkapje op. (Kerstliedje)  

VEGETARISME

Langzaam wint het vegetarisme terrein (bekijk de ontroerende film My Octopus Teacher op Netflix), maar in dit tempo schieten we niet op. Veel varkensboeren zijn goddank al opgehouden, uitgekocht of omgekomen. Een kleiner aantal landbouwers is overgestapt op meer gezonder produceren, maar anderen zijn opgekocht door de grote agro-industriëlen. De daardoor NOG vaker voorkomende monoculturen in de landbouw zijn echter dodelijk voor onze ecosystemen. Alleen de optimale opbrengst per hectare geldt daar. Ze vragen niet alleen nodeloos veel pesticide maar tasten ook de insectenwereld noodlottig aan. Boeren zouden met stroken verschillend gewas de bioversiteit en de opbrengst kunnen verhogen. Zegt de Universiteit van Wageningen. Helaas zitten de meeste boeren vast aan een totaal geoptimaliseerd productieproces en durven ze nauwelijks experimenten aan. Biologisch is beter, toonde Zembla nog recent aan.


Zelf gekweekt, ongelijk, maar zij is er trots op!

BLACK LIVES MATTER EN HET GROTE GELD

De tijd heeft alles en niks veranderd. Veel tegenwoordig zogenaamd progressieve of communistische actie is gecorrumpeerd op weg naar de Nieuwe Wereld Orde. Black Lives Matter bijvoorbeeld is een marxistische organisatie die beweert de macht te bestrijden namens de machtelozen, maar ze heeft niet alleen de volle steun van de links geachte George Soros maar ook van de machtigste bedrijven op aarde: Amazon, Microsoft, Intel, Xbox, Warner Records, Pepsi, Gatorade en Uggs. Het is een valse revolutie: ontbinden van politiebureaus, herstelbetalingen, racisme oppimpen, tegenstanders het recht op een andere mening ontzeggen. Reëel sentiment knap misbruikt, zou je zeggen.
De BLM-rellen ondermijnden in elk geval de positie van Trump doelmatig, net zoals de Corona-trip. Miljoenen mensen gingen de straat op, efficiënt het griepvirus verder verspreidend. Over nagedacht! Donaties aan BLM werden verwerkt door ActBlue, de activistische tak van de Democratische Partij. Ik geloof die fraude met stemcomputers wel, dat is onze toekomst ook.

Ach, maakt het nog uit of we door de kat of de hond gebeten worden nu de Deep State, bestaande uit bank-, bedrijfs- en media-elites, het publiek heeft ingepakt met een quasi-progressief plaatje? Wat telt, is de route van het grote geld. En jouw persoonlijke diep-meditatieve momenten… Even luisteren naar een oudje van Boudewijn de Groot over relateren: De Dominee van Amersfoort.

BESCHERMING TEGEN STRALING: MANTRA’S

Er zijn zogeheten neutralisatoren in de handel, die ons verfijnde zenuwgestel zouden kunnen beschermen tegen schadelijke straling van allerlei elektromagnetische velden. Frank Bonte biedt ze aan, met een koordje om je hals. Kijk maar op http://nulpuntenergie.net als je troost zoekt. Veel wetenschappers vermoeden trouwens dat de heftige impact van het Corona-griepje veroorzaakt wordt door de toegenomen 5G straling.
De Amerikaanse en Canadese ambassades in het Cubaanse Havana en tevens de Amerikaanse ambassade in het Chinese Guangzhou werden in 2018 en 2019 getrakteerd op gepulseerde radiofrequente (magnetron)straling. Veel personeel ondervond daarvan hersenafwijkingen. Akoestische en sonische wapensystemen heten dat. Geheim gehouden schandaal, 5 G was er niks bij.

Ooit raakte ook het idee mij dat klankmeditaties mijn gezondheid een boost konden geven. Rustigjes aan chanten: Lam, Wam, Ram, Yam, Shyam, Ksham en dan lang Aum.  Heerlijk. Allerlei meditatiecentra bieden nog steeds zulke helende mantra’s aan. Probaat middel tegen de eenzaamheid, want langdurig isolement is net zo schadelijk als het roken van 15 sigaretten per dag. Zegt een professor in Vrij Nederland. Die mag niet meepraten in het OMT!

GEZONDHEID ALS GELD

Dokters, patiënten, ziekenhuizen én de politiek hebben inmiddels een consumentencultuur gecreëerd waarin behandelen economisch beter is dan niet behandelen. Pillen, onnodige operaties, veel ligdagen. De Zorgverzekeraar moet alles betalen en die verhoogt dus de premie. Meer aan preventie geven we niet uit en al helemaal niet voor het inzetten van alternatieve geneeswijzen.
Veel artsen schenden om commerciële redenen en mee glijdend op het glibberige Corona-beleid ontspannen hun artseneed. OMT-lid Kluytmans verdient bijvoorbeeld gouden bergen aan de sneltesten die hij zelf aanraadt.  Andere artsen zijn gespecialiseerd in diagnoses aanpassen, in het verspreiden van nepnieuws en dubieuze medicijnen verstrekken. “Van de helft van ALLE medisch handelen is NIET wetenschappelijk correct bewezen dat de patiënt er baar bij heeft” (Prof. Dr. Sjoerd Repping over de Zorgevaluatie). Nog erger: vaccineren van kinderen vergroot de sterftekans. Historisch overzicht: hier!

Uit het antwoord op een Wob-verzoek van de Stichting Vaccinvrij blijkt dat de overheid geen openheid van zaken wil geven over contractafspraken met de farmaceutische industrie. Bovendien komt de overheid niet met onweerlegbaar bewijs dat de betreffende combivaccins effectief en veilig zijn, dubbelblind en gerandomiseerd getest, gecontroleerd met een placebogroep. Daarmee wordt duidelijk dat de hele bevolking wordt gedwongen tot meewerken aan een onethisch medisch experiment. Een lange rij van wèl integere medici en zorgmedewerkers tekende al de kritische Great Barrington Declaration. Wil jij dat ook doen?

Overigens kun je via de site Violation Tracker precies zien hoeveel de vaccinmakers aan boeten betaald hebben aan klagers over illegaal testen van producten op kinderen of vanwege het omkopen van gezondheidsfunctionarissen.  Dat betreft o.a. Johnson & Johnson, totale boete  4,2 miljard dollar, AstraZeneca (1,1 miljard dollar), GlaxoSmithKline (4,4 miljard dollar) en Sanofi (641 miljoen dollar).


“Ja, we zien wel en anders kijken we nog even!”

KININE

Maak je eigen kinine als je ziek en grieperig wordt! Laat 2 uur de schillen van 3 citroenen en 2 grapefruits in een dichte pan sudderen. Deze thee aanzoeten met honing en elke 2 uur een paar lepels nemen. Het nieuwe griepseizoen wordt vast nog weer verder opgefokt met Corona-angstaanjagers. Houd vol. En lees even dat heldere, gratis boek over vaccinatie. HIER!


Zijn mondkapje overtuigde niet.

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2021, per kalenderjaar dus) van € 40 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. De regeladvertenties kosten € 15 per keer. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet. Voor langere berichten geldt een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 8.000 views per maand. Hoofdartikelen staan voortaan ook op LinkedIn (13.000 volgers) en Facebook (1200 volgers).

*  Drs. Pedro Kuit heeft een Buiten Parlementair Onderzoek opgezet naar het onzorgvuldige kabinetsbeleid inzake Corona. Op BPOC 2020 | Buiten Parlementaire Onderzoeks Commissie 2020  verzoekt hij deskundigen zich te melden voor een interview.

* 2e Spirituele Blue Zone Sardinië reis, prehistorische monumenten, orakelen, Trancereizen, Familie Opstellingen en strand, all-in, 10-17 april onder de Garantievoorwaarden van reisbureau Keep Alive Tours. Coaching – Peter den Haring

* Het laatste Taribush Kuna festival 22-25 juli 2021, in de natuur van Drenthe, Dwingeloo, zoekt muzikanten, theatermakers, creatievelingen, vrijwilligers en bezoekers.

* Hoe werkt ons financiële systeem, is het gedoemd om te mislukken? Hoe blijf je uit het oog van de storm? Kijk gratis naar de documentaire Eindspel. Lees gratis het PDF.

* Duurzaam Nieuws heeft ook dringend donateurs nodig, zeker gelet op het laatste artikel over steeds rijker wordende rijken en armere armen.

* Winkeltje, webshop, workshops, massages & meditatie Namasté Café, Prins Hendrikplein 18 2518 JC Den Haag 070-3698766. Workshops Trancereizen met Peter den Haring op zondagmiddag  20/12!Nooit saai!

* ‘Who Is Alice’, Engelstalige film over nondualiteit (met Nederlandse ondertitels), gemaakt door fans van Praten over Bewustzijn, staat gratis online!

* Alam Kita (=onze natuur) organiseert fantastische retreats op het idyllische, authentieke eiland Karimunjawa in Indonesië. Individueel, samen of in groepsverband.

LEUK! Toen! Nu zijn kinderen al bang voor andere kinderen!

DOODMAAKINDUSTRIE & DRONES

Negentien jaar geleden begon de Amerikaanse invasie in Afghanistan. Inmiddels heeft dat 50 miljard dollar gekost, zijn er honderdduizenden militaire en burgerslachtoffers maar is vooral de wapenindustrie (Lockheed Martin, DynCorp, Black & Veatch, plus Academi (het vroegere Blackwater)!de lachende derde. EN de beleggers in die wapenindustrie natuurlijk! De invasie in Irak in 2003 kostte een miljoen mensenlevens, miljarden dollars en verstoorde het hele Midden-Oosten. Felle aanjager: ene Joe Biden!
Nederland wil ook fijn 13 miljard meer aan Defensie uitgeven, met name aan bewapende drones! Vier stuks! Naast het hoger genoemde mooie doodmaakwerk is er vooral veel aan die drones en computergestuurde raketaanvallen verdiend, met name op de Filippijnen, in Georgië, Yemen, Djibouti, Kenia, Ethiopië, Eritrea, Irak, Somalië en nog meer plekken. Drones moeten vooral de overbevolking in Afrika aanpakken, met name in Nigeria, Tsjaad, Somalië en Mali want daar krijgt men gemiddeld zes of zeven kinderen (het mondiale gemiddelde ligt op 2,37!). Veel fout inenten helpt daar ook gelukkig. Bombarderen klinkt zo vies. Nederland vocht mee Libië en Syrië en vecht nog steeds mee in Afghanistan en Irak, al is iedereen dat hier vergeten! De PvdA en GroenLinks stemden gewoon voor… Alleen de SP was tegen.


Zij met het hoofd in de wolken, hij alsmaar bang voor slecht weer.

BELEGGERSKUDDE

Beleggers zijn hebzuchtige maar van niets wetende kuddedieren. De bank adviseert ook gewetenloze investeringen omdat rente op kapitaal niets oplevert. Ook vastgoed floreert onder het motto: Koop grond want als er een bom op valt, heb je tenminste nog een kuil. De rijkste beleggers bezitten mondiaal meer dan 9000 miljard, vet verdiend aan de Corona-hysterie. Klein MKB dat failliet gaat, wordt immers voor een appel en een ei opgekocht door de grotere (vaak monopolistische) spelers op de markt. Jeff Bezos van Amazon alleen al bezit 150 miljard piek.

Ondertussen verzuipt de wereld in de schulden. Beleggen in goud had je nu rijk gemaakt. Laten we ook letten op de Bitcoins. Die zijn flink de hoogte in gegaan. Let op de uitspraken van Willem Middelkoop.


Omhoog gevallen Toeslagenambtenaar

GOEDE TIJDEN, SLECHTE TIJDEN?

De Belgische kunstenares Gabriëlla Cleuren presenteerde deze zomer in de Stedelijke Musea/De Salons van Sint-Niklaas onder de titel Reflecties 2020 tien objecten en veel emotionele schilderijen van slachtoffers van geweld en zich verzettende jongeren, heftige tegenstellingen in culturen. De mens tussen licht en donker als in een storm opgejaagd.
Ze schreef zelf daarover: “Ik kan me niet ontdoen van de opvatting dat de goede tijden niet meer in opmars zijn, maar dat er een teruggang is, op moreel, financieel, maar ook menselijk vlak. De ontwrichting wordt nog op de spits gedreven door een ongewoon virus. Bevrijdt de aarde zich stilletjes aan van haar te machtig geworden bewoners?”

KERSTMOP

Pietje zit blij op schoot bij de Kerstman in de Bijenkorf. Zijn vader staat er hinderlijk sarcastisch bij, vol van zijn eigen slappe grapjes. Dan zegt de Kerstman: “Meneer, er was een tijd dat u ook in de Kerstman geloofde!” De vader meesmuilt. De Kerstman houdt aan: “En toen was er een tijd dat u niet geloofde!” De vader glimlacht. De Kerstman scoort: “En u bent blij dat u niet om wat bij te verdienen Kerstman hoeft te spelen. Toch?” De vader knikt. Dan slaat de Kerstman toe: “Als ik straks naar huis toe ga, dan kan ik mijn opgeblazen dikke pens afdoen. Maar u niet!”

DE OVERHEID ALS ROVERHEID?

Raadpleeg het domino orakel om te kijken in hoeverre belasting betalen nog doelmatig is voor het naderbij brengen van de wereldvrede.


Foto: Simon Smit

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen
Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Lisanne Hoogerwerf, Lilian Ferru, Chris den Daas & Patrick Kicken plus een lezing op Sterrenstof.

 

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien 15 januari 2021

Read More →